MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αίγινα 9/9/2010 του συνδυασμού ΑΙΓΙΝΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Αχ, πού σαι, νιότη, πού ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!

(Κ. Βάρναλης)

Με έκπληξη είδαμε τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής (μέχρι πρότινος) του Δημοτικού συνδυασμού «Αίγινα πρώτο νησί» κ. Σάκη Σακκιώτη, να αποκηρύσσει την μέχρι τώρα πολιτική του πορεία, να απαρνείται την πολιτική στήριξη του ΠΑΣΟΚ, που είχε προσφάτως αγωνιωδώς εξασφαλίσει για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, και να προχωρά σε αλλαγή ονόματος του συνδυασμού του και νέα (δεύτερη για τον ίδιο) πολιτική ιδρυτική διακήρυξη.

Ενδεχομένως η πολιτική αυτή στροφή του Δημοτικού συνδυασμού του κ. Σακκιώτη να είναι αποτέλεσμα κάποιου σημαδιακού ονείρου ή κάποιου αριθμητικού υπολογισμού. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν αποτελεί συνεπή πολιτική στάση και βέβαια δεν είναι προϊόν κατασταλαγμένης πολιτικής άποψης.

Αναρωτιόμαστε αν αυτή η ευκαιριακή αναζήτηση πολιτικών συμμαχιών, αν αυτό το ψάρεμα στα θολά νερά της όποιας πολιτικής ευκαιρίας, μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη «πραγματικής αυτοδιοικητικής αυτοτέλειας», όπως δυσνόητα χαρακτηριστικά αναφέρει η «καινούργια» ιδρυτική διακήρυξη, του κατά τα άλλα παλαιού και καθ’ όλα γνωστού δημοτικού συνδυασμού του κ. Σακκιώτη.

Αυτή η αλλαγή πολιτικής ρότας είναι μάλλον χωρίς έρμα, χωρίς σεβασμό στην κριτική άποψη του πολίτη και το σπουδαιότερο χωρίς συνέπεια.

Κολακευμένοι αναμφισβήτητα για την «προσωρινή» πρόσφατη επιλογή του δημοτικού μας ανταγωνιστή να ενστερνιστεί τις αρχές πάνω στις οποίες πολιτευτήκαμε σταθερά και αταλάντευτα από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του δημοτικού μας συνδυασμού «Αίγινα Κίνηση Ευθύνης», δηλαδή της ακηδεμόνευτης κομματικά και ανεξάρτητης πολιτικής πορείας, του ευχόμαστε ολοψύχως καλή «δεύτερη αρχή».

Τελειώνοντας, να επιστήσουμε την προσοχή στους εμπνευστές και σχεδιαστές αυτής της νέας δημοτικής ενδυμασίας, στο ότι η πραγματική αλλαγή λίγη σχέση έχει με ονοματοδοσίες και αλλαγές εμβλημάτων.

Η Ελλάδα του «είσαι ότι δηλώσεις» και της πολιτικής υποκρισίας, απαξιώνεται καθημερινά στις συνειδήσεις των πολιτών. Η Ελλάδα της υπευθυνότητας, της αξιοκρατίας και της ειλικρίνειας προβάλλει ως μονόδρομος, ως η μόνη ελπίδα.

Συμμεριζόμενοι αυτή την ελπιδοφόρα προοπτική και με τον κίνδυνο να μην εκμεταλλευτούμε τα οφέλη του προεκλογικού πυροτεχνήματος της αλλαγής (έστω κατ’ όνομα), δηλώνουμε πως και σε αυτές τις εκλογές θα παραμείνουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας και θα διεκδικήσουμε ξανά τη δημοτική διοίκηση με εντιμότητα, σταθερότητα και συνέπεια. Και με πραγματική ανεξαρτησία από κομματικές δεσμεύσεις και επίσημα κομματικά χρίσματα. Όπως άλλωστε και πριν από τέσσερα χρόνια. Και βέβαια θα διατηρήσουμε το έμβλημα και το όνομα μας το ίδιο.

Δεν «ντρεπόμαστε» για αυτό και ως εκ τούτου δε προκύπτει λόγος αντικατάστασης του.



ΑΙΓΙΝΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου