MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σαφώς καλύτερος  στην ομιλία του από την προηγούμενη φορά ο κος Γρηγορόπουλος όμως φαινόταν κάποιος προβληματισμός στο πρόσωπο του , ερμηνείες μπορούν να δοθούν αρκετές θα εστιάσω την προσοχή μου σε δυό περιπτώσεις. Μια περίπτωση είναι μη αναμενόμενη προσέλευση κόσμου, ήταν λιγότεροι από ότι περίμεναν απόδειξη ήταν η τοποθέτηση  μεγάλης γιγαντοοθόνης  επί της παραλίας, η οποία δεν είχε τους απαραίτητους θαμώνες. Από την άλλη λογικός είναι ο προβληματισμός του, αφού δεν είχε δίπλα του τον άνθρωπο που τον στήριξε και μίλαγε με τα καλύτερα λόγια για αυτόν, τον Γιώργο τον Σκλάβαινα, όσο και αν είναι για κάποιους είναι το άλλοθι για ότι κακό συμβαίνει, δεν παύει να είναι γεγονός ότι ο Σκλάβαινας τον κατέβασε για Δήμαρχο και διατυμπάνιζε στην παραλία ότι αυτός (Γρηγορόπουλος) είναι ο επόμενος Δήμαρχος της Αίγινας. Ο Γρηγορόπουλος έδιωξε τον κακό του έργου θέλοντας να δείξει πυγμή και η συγκέντρωση δεν είχε κόσμο, δεν είχε δυναμική, δεν είχε νεύρο, αποδείκτηκε περίτρανα ότι για τον συνδυασμό Γρηγορόπουλου δεν ήταν αυτός το εμπόδιο προς την εξουσία, άρα ο προβληματισμός του Γιατρού φυσιολογικός στο αν έκανε λάθος κίνηση.
Εκεί ο Σκλάβαινας και η ομάδα του έδειξαν την δύναμη τους, με την στάση τους όμως δώσανε την ευκαιρία στο στρατόπεδο Κουκούλη να πανηγυρίζει και να θεωρεί σίγουρη την είσοδό του την δεύτερη Κυριακή , εμφανίζοντας πάλι τα γνωστά δείγματα αλαζονείας από την μεριά κάποιων.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Δήμαρχος πήγε και χαιρέτισε τον κο Σκλάβαινα και την σύζυγο του την ώρα που έπιναν καφέ στο HEAVEN   και ενώ μίλαγε ο Γρηγορόπουλος , ο Δήμαρχος σιγά-σιγά αρχίζει να μπαίνει στο νόημα τι εστί πολιτικός.
Πάντως κρατάω μια πισινή και επιφυλάξεις για το τι μέλλει γενέσθαι ως προς τα ψηφοδέλτια που θα κατατεθούν.
Χαίρομαι για το ότι κατεβαίνει υποψήφιος με τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου,  ο Νίκος ο Κάτσας κουμπάρος και παιδικός μου φίλος άσχετα αν είμαστε υποψήφιοι  σε διαφορετικούς συνδυασμούς του εύχομαι καλή επιτυχία. Μας ενώνει η αγάπη για την Αίγινα μας χωρίζει ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων, άρα έχουμε κοινό σημείο αναφοράς.


ΣΧΟΛΙΟ
Ο παραπάνω σχολιασμός έγινε από την σκοπιά του απλού παρατηρητή ψηφοφόρου και όχι από την μεριά ενός υποψηφίου με άλλο συνδυασμό.

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΜΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ


Ο δήμαρχος Μαραθώνα έκανε αγωγή στην ΕΥΔΑΠ έλα όμως που η ΕΥΔΑΠ δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και έβγαλε φιρμάνι ότι της χρωστά 14 εκατομμύρια ευρώ και όχι μόνο αυτό αλλά έμαθαν και οι δημότες του ότι εισπράττει από αυτούς το τίμημα και δεν το αποδίδει.
Από αυτή την ιστορία βγαίνει ένα θέμα ότι οι δήμοι χρωστάνε λεφτά στην ΕΥΔΑΠ, (πχ Δήμος Μεγαρέων) το ευτύχημα για την ΕΥΔΑΠ είναι ότι μόνο από κάποιες περιοχές της περιφέρειας (πχ Δήμος Αίγινας, Κοινότητα Αγκιστριού κ.λ.π) δεν εισπράττει η ίδια τα χρήματα για το νερό. Φυσικά για το νερό που δίνει σε πολλούς δήμους τα φέσια είναι μεγάλα.
Όμως τώρα δημιουργείται ένα μεγάλο πρόβλημα  το ΔΝΤ και η Τρόικα  ζητάνε αποκρατικοποιήσεις παντού, μέσα στα πλάνα τους είναι και οι υδάτινοι πόροι και οι εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο ΕΥΔΑΠ , ΕΥΑΘ  αλλά και άλλες περιφερειακές εταιρείες ύδρευσης. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα πάμε σε συνολική εκχώρηση των υδάτινων πόρων.
Τώρα σε ότι  αφορά τους Δήμους είναι ότι το πρόβλημα των  εταιρειών ύδρευσης με τις οφειλές από το Δημόσιο και τους Δήμους πρέπει να λυθεί άμμεσα . Το ΔΝΤ επιβάλει την πληρωμή των οφειλών του Δημοσίου έναντι των ιδιωτών (η ΕΥΔΑΠ αν πουληθεί θα θεωρείται ότι είναι ιδιωτική ) στις χώρες που εγκαθίσταται.
Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι η πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει μια εταιρεία συμμετοχών με το όνομα Ελληνικά Νερά, η οποία θα έχει υπό τη σκέπη της την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ , αλλά και τις άλλες περιφερειακές εταιρείες όμως θα πρέπει να είναι απαλλαγμένες από χρέη και οφειλές.
Σύμφωνα με διάφορα άρθρα που έχουν δεί το φως της δημοσιότητας στο παρελθόν η ΕΥΔΑΠ είναι στόχος εξαγοράς από την MIG την εταιρεία που είναι υ μεγαλομέτοχος ο κος Βγενόπουλος, ο οποίος έγινε  γνωστός στο ευρύ κοινό από την δραστηριότητα σαν μέτοχος του Παναθηναϊκού. Ο κος Βγενόπουλος δεν θα ασχοληθεί μόνο με τους υδάτινους πόρους αλλά και με την διαχείριση αστικών απορριμμάτων, ένα άλλο πεδίο που θα συγκρουστούν τα μεγάλα συμφέροντα. Στην Αίγινα το ενδιαφέρον τους  για την διαχείριση αστικών απορριμμάτων  το έχουν δείξει τοπικοί οικονομικοί παράγοντες, αλλά  υπάρχουν θεσμικά και νομικά εμπόδια.

Χόκινγκ: «Με τους νόμους της φυσικής δημιουργήθηκε το σύμπαν»


«Το σύμπαν είχε ανάγκη από ένα δημιουργό; Όχι», απαντά ο διασημότερος βρετανός επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ μέσα από το νέο του βιβλίο «Το Μεγάλο Σχέδιο» ("The Grand Design") αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύονται σήμερα από την εφημερίδα "The Times". Κατά τον Χόκινγκ, το χέρι του Θεού δεν ήταν απαραίτητο για να δημιουργηθεί το σύμπαν, το οποίο σχηματίσθηκε από μόνο του, με τη λογική των νόμων της φυσικής, όπως εξηγεί. Το βιβλίο του βρετανού αστροφυσικού πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου.

 Αποδομεί τη θεωρία του Ισαάκ Νεύτωνα

«Επειδή υπάρχει ο νόμος της βαρύτητας, το σύμπαν μπορεί να δημιουργηθεί από μόνο του, εκ του μηδενός. Η αυθόρμητη δημιουργία είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει κάτι, για τον οποίο υπάρχει το σύμπαν, για τον οποίο υπάρχουμε εμείς», προσθέτει ο επιστήμονας.
«Δεν είναι απαραίτητο να επικαλούμαστε τον Θεό για να ενεργοποιήσει το σύμπαν», αποφαίνεται.
Με τη δήλωση αυτή ο Στίβεν Χόκινγκ αποστασιοποιείται από προηγούμενες δηλώσεις του, καθώς ως τώρα υποστήριζε πως το να θεωρούμε τον Θεό δημιουργό του σύμπαντος δεν είναι κάτι ασύμβατο με την επιστήμη.
Στο νέο βιβλίο του, που θα κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου με τίτλο "Το Μεγάλο Σχέδιο" ("The Grand Design") και το οποίο έχει συγγράψει από κοινού με τον αμερικανό φυσικό Λέοναρντ Μλόντινοφ, αποδομεί τη θεωρία του Ισαάκ Νεύτωνα σύμφωνα με την οποία το σύμπαν δεν μπορεί να δημιουργήθηκε χωρίς το χέρι του Θεού.


Ο Χόκινγκ επικαλείται ιδιαίτερα την ανακάλυψη, το 1992, ενός πλανήτη σε τροχιά γύρω από ένα άστρο άλλο από τον Ήλιο. «Αυτό καθιστά τη σύμπτωση των συνθηκών μας (ένας μόνο Ήλιος και μια τέλεια απόσταση ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο) πολύ λιγότερο αξιοσημείωτη, πολύ λιγότερο πειστική ως απόδειξη ότι η Γη σχεδιάστηκε προσεκτικά με το συγκεκριμένο στόχο να μας ικανοποιεί, εμάς τους ανθρώπους», γράφει ο επιστήμονας.

Ο Στίβεν Χόκινγκ πάσχει από πλάγια μυοατροφική σκλήρυνση, μια εκφυλιστική παραλυτική νόσο που διαγνώσθηκε όταν ήταν 22 ετών. Μετακινείται με αναπηρική καρέκλα και επικοινωνεί μέσω υπολογιστή και φωνητικού συνθεσάιζερ.
Πηγή: ΑΠΕ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόγραμμα LEADER 2010


 
ΞΕΚΙΝΗΣΕ πρόσφατα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η προσέγγιση LEADER. Είναι ένα Πρόγραμμα που έχει τρέξει ξανά στο παρελθόν με εξαιρετική επιτυχία, και είναι γνωστό ως πρόγραμμα αγροτουρισμού (μαζί με το ΟΠΑΑΧ). Η προσέγγιση LEADER (Άξονας 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013), αφορά κυρίως αγροτικές περιοχές με σκοπό την τοπική ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Οι κυριότεροι στόχοι του προγράμματος είναι:
  • Η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων.
  • Η διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες.
  • Η στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων.
  • Η ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων σε βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό.
Το Πρόγραμμα αφορά είτε αγρότες, είτε μη-αγρότες. Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι:
  • Φυσικά πρόσωπα που ασκούν δραστηριότητα σε γεωργική εκμετάλλευση κατά κύρια ή μερική απασχόληση.
  • Φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοικοι ή μη των περιοχών παρέμβασης του Άξονα 4, που δύνανται να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις Oμάδες Tοπικής Δράσης (ΟΤΔ) του Άξονα 4 (LEADER)
Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις περιοχές της χώρας που εντάσσονται στο Πρόγραμμα LEADER
ΕΠΙΛΕΞΗΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
Στο πλαίσιο του μέτρου εντάσσονται οι ακόλουθες ενδεικτικές δράσεις:
  • Ίδρυση και εκσυγχρονισμός μονάδων μεταποίησης και τυποποίησης τοπικών προϊόντων της περιοχής.
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης.
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής.
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επισκέψιμων αγροκτημάτων.
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας).
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μονάδων οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης, βιοτεχνικών μονάδων.
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής ειδών διατροφής μετά την Α΄μεταποίηση.
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ:
Η επιχορήγηση ανέρχεται σε ποσοστό 60% για Αν. Μακεδονία – Θράκη, Ήπειρο, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Νησιά Βορείου Αιγαίου, και ποσοστό 50% για τις υπόλοιπες περιοχές. Το υπόλοιπο ποσό μπορεί να καλυφθεί με ίδια συμμετοχή του επενδυτή ή και χρηματοδότηση από τράπεζα. Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα το υπόλοιπο 40% (ή 50% ανάλογα την περιοχή) να προέρχεται εξολοκλήρου από τραπεζικό δανεισμό.
ΠΡΟΫΠΛΟΓΙΣΜΟΣ:
  • Το επιλέξιμο κόστος ανά επενδυτικό σχέδιο θα ανέρχεται σε 500.000 € για ίδρυση και εκσυγχρονισμό μονάδων μεταποίησης και τυποποίησης τοπικών προϊόντων της περιοχής.
  • Όσον αφορά στις υποδομές διανυκτέρευσης (ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί), το επιλέξιμο κόστος θα ανέρχεται μέχρι και τα 600.000 € και έως 40 κλίνες.
  • Για τις λοιπές επιχειρήσεις (ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί), το συνολικό επιλέξιμο κόστος θα ανέρχεται έως τα 300.000 €.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν μετά την ημερομηνία υποβολής της πρότασης.
Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι το πρόγραμμα θα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Αυτό σημαίνει ότι επιλέξιμες επιχειρήσεις ενδέχεται να μείνουν εκτός προγράμματος, γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι υποβαλλόμενες προτάσεις θα ξεπεράσουν το διαθέσιμο προϋπολογισμό (όπως γίνεται σχεδόν σε όλα τα προγράμματα).

Παναγιώτης Γρηγορόπουλος - Δελτίο Τύπου 27/9/2010‏

Ο άνθρωπος, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας

Την ώρα που το νησί μας, απ’ άκρη σε άκρη, μετράει τις πληγές του εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που μας έπληξαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οι δημοτικοί συνδυασμοί του κ. Κουκούλη και του κ. Σακκιώτη συναγωνίζονται ποιος θα αποποιηθεί τις ευθύνες που του αναλογούν και ποιος θα καρπωθεί πρώτος την παρέμβαση της Νομαρχίας Πειραιά, αντίστοιχα.
Μέσω δελτίων τύπου ο μεν κ. Κουκούλης ανατρέχει στο μακρινό 1962 για να δικαιολογήσει και να μετριάσει δικές του παραλείψεις και καθυστερήσεις, ενώ ο κ. Σακκιώτης αναφέρεται σε δική του «άμεση τηλεφωνική παρέμβαση» για να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός.
Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πολύ καλά τι συμβαίνει και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι κάνουν πολιτική μέσω ανακοινώσεων και συσκέψεων, και ποιοι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν χωρίς τυμπανοκρουσίες στο πλευρό τους, συναισθανόμενοι την αγωνία τους για τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν.
Αυτή, άλλωστε, είναι και η μεγάλη διαφορά του Συνδυασμού «Αίγινα, Πρόσω Ολοταχώς».
Στο επίκεντρο του δικού μας ενδιαφέροντος βρίσκεται ο άνθρωπος, η Αιγινήτισσα και ο Αιγινήτης. Όχι οι εντυπώσεις.
Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, την ουσία των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης, δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών. Αυτή τη στιγμή προέχει να αποκατασταθούν τα προβλήματα που παραμένουν ακόμη άλυτα και να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν οι συμπολίτες μας που για ακόμη μια φορά, μετά και τις πρόσφατες βλάβες της ΔΕΗ, υπέστησαν μεγάλες υλικές ζημιές.
Ευχόμαστε και οι υπόλοιποι συνδυασμοί να στρέψουν εκεί τις ενέργειές τους, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην ανακούφιση των συμπολιτών μας. Αυτός, άλλωστε, είναι ο ρόλος και η αποστολή μας.
Με την ευκαιρία, η Δημοτική μας Παράταξη «Αίγινα, Πρόσω Ολοταχώς», θα ήθελε να ευχαριστήσει τη Νομαρχία Πειραιά και την Πυροσβεστική που ανταποκρίθηκαν άμεσα στα προβλήματα των πολιτών, καθώς επίσης και τους υπαλλήλους του Δήμου αλλά και όλους τους ιδιώτες που και με τα μηχανήματά τους ακόμη βοήθησαν για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.

"Άμεση παρέμβαση του κ. Σάκη Σακκιώτη, για αντιμετώπιση των προβλημάτων απο τη νεροποντή"

"Αίγινα - Όλοι Μαζί" - 25/9/2010
Με άμεση τηλεφωνική του παρέμβαση, νωρίς το πρωί, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης ενημέρωσε το Νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα, για τα καταστρεπτικά αποτελέσματα της βραδινής νεροποντής και του ζήτησε να κινητοποιήσει τον προβλεπόμενο μηχανισμό για να βοηθηθούν τα σπίτια και οι ιδιοκτησίες που είχαν άμεση ανάγκη. Ο Νομάρχης, μετά την επικοινωνία, έδωσε εντολή και κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες σύμφωνα με το σχεδιασμό γαι αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Μετά από αυτό, ο κ. Σακκιώτης, επικοινώνησε με τον κ. Δήμαρχο και του ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, εντός της ημέρας. Ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε για αυτό ή για σύγκληση έκτακτης σύσκεψης μεταξύ των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς όλα τα νοικοκυριά που πλήγηκαν, καθώς και προς τους αγρότες που έπαθαν ζημιές στα κτήματά τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να φροντίσουν για γρήγορη αποκατάσταση των προβλημάτων και να εξετάσουν τη δυνατότητα καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες.
Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ναύπλιο: Η πορεία της δολοφονίας του Κυβερνήτη (1831)

Ναύπλιο: Η πορεία της δολοφονίας του Κυβερνήτη (1831)



Το Ναύπλιο δεν είναι μόνο μια πανάρχαια πόλη, στην οποία ο Μύθος και η Ιστορία χάνονται στο βάθος του χρόνου, η πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου κράτους, στους δρόμους της οποίας παίχθηκε η ιστορία του Νέου Ελληνισμού αλλά και μια τραγική και «θανάσιμη» πόλη. Το κυριακάτικο πρωινό της 27ης Σεπτεμβρίου 1831 στις 6.45′ περίπου με το παλιό ημερολόγιο, στην πόρτα του Αγίου Σπυρίδω­νος δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας.
Πλατεία Σιντριβανίου με το Παλατάκι του Καποδίστρια
Ο κυβερνήτης το πρωινό της αποφράδας εκείνης ημέρας ξεκίνησε για να εκκλησιαστεί, όπως συνήθιζε, στον Άγιο Σπυρίδωνα, προστάτη άγιο της πατρίδας του της Κέρκυρας. Βγήκε από την κυβερνητική κατοικία, το γνωστό παλατάκι, αργότερα κατοικία και του Όθωνα, (που βρισκόταν στο χώρο όπου σήμερα βρίσκεται το άγαλμα του Όθωνα), από την κύρια ανατολική καμαρωτή είσοδο προς την πλατεία Σιντριβανιού, σημερινή πλατεία Τριών Ναυάρχων, φορώντας τη βαθυγάλαζη ρεντικότα, άσπρο παντελόνι και βαθυγάλαζο καπέλο, συνοδευόμενος από τους δυο φρουρούς, τον Γ. Κοζώνη και Α. Λεωνίδα, έστριψε δεξιά και έφθασε στο Μεγάλο Δρόμο (οδό Βασ. Κων/νου), ακολούθησε πορεία προς τα δυτικά και σε λίγο συνάντησε, την σημερινή οδό Αγγέλου Τερζάκη, (πρώην Ε. Σωφρόνη), και έστριψε αριστερά κατευθυνόμενος προς τον Άγιο Σπυρίδωνα.
Σχέδιο πόλης Ναυπλίου (1834) με την πορεία του Καποδίστρια
Προχώρησε στην οδό Αγγέ­λου Τερζάκη λίγα μέτρα και στην συμβολή των οδών Δ. Πλαπούτα και Αγγέλου Τερζάκη μέσα στο μουχρωμένο πρωινό πάνω στο σταυροδρόμι συνάντησε μπροστά του κακό σημάδι, τους δυο Μαυρομιχαλαίους, Κωνσταντίνο και Γεώργιο ντυμένους με τα καλά τους, φορώντας φουστανέλες, συνοδευόμενους από δυο φρουρούς τον Ι. Καραγιάννη και τον Α. Γεωργίου διότι ήταν υπό επιτήρηση, με τον οπλισμό τους, καινούριες μπιστόλες που είχαν αγοράσει πριν από λίγες μέρες από μαγαζί του Ναυ­πλίου.
Οι Μαυρομιχαλαίοι κατοικούσαν σε μικρή απόσταση ανατολικότερα από τον τόπο συνάντησης στην οδό Γ. Τερτσέτη, πάροδο της οδού Πλαπούτα μεταξύ της πλατείας του Αγίου Γεωργίου και της οδού Αγγέλου Τερζάκη, και είχαν βγει με κακό σκοπό, αναζητώντας πρωΐ – πρωΐ την Κυριακή τον Κυβερνήτη για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον γνωστό μανιάτικο τρόπο για λόγους τιμής.
Ο κυβερνήτης τους χαιρέτησε βγάζοντας το καπέλο του αμίλητος, εκείνοι ξαφνιάστηκαν και του ανταπέδωσαν σιωπηλοί τον χαιρετισμό. Στη συνέχεια ο Κυβερ­νήτης συνέχισε απρόσκοπτα με τους δυο συνοδούς φρουρούς του την πορεία του προς την εκκλησία, ακολουθώντας το καθιερωμένο σύντομο δρομολόγιο του κυριακάτικου εκκλησιασμού του με αργό περπάτημα συνολικής διάρκειας επτά λεπτών περίπου. Έστριψε δεξιά στην αρχή της οδού Σταϊκοπούλου και προχώρησε προς την εκκλησία.
Οι Μαυρομιχαλαίοι μετά τον χαιρετισμό μέσα στο πρωινό δεν ακολούθησαν τον Κυβερνήτη, αλλά έφυγαν γρήγορα ανηφορίζοντας νότια της οδού Τερζάκη το ανηφορικό στενό με τα σκαλοπάτια, διέσχισαν στη συνέχεια τη μικρή πλατεία μπροστά από την εκκλησία και έφτασαν νωρίτερα στον Άγιο Σπυρίδωνα, όπου περίμεναν τον Κυβερνήτη στην πόρτα της εκκλησίας, όπως έκαναν και την προηγούμενη Κυριακή, αλλά ο Κυβερνήτης έγκαιρα ειδοποιημένος δεν είχε πάει στην εκκλησία.
Η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα
Ο Κυβερνήτης αφού προχώρησε αριστερά (δυτικά) στην αρχή της οδού Σταϊκοπού­λου, έστριψε δεξιά στο πρώτο στενό ανηφορικό δρόμο, που οδηγεί από την Σταϊκο­πούλου, στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα, μπροστά από το ιερό της εκκλησί­ας. Μόλις ανέβηκε τον ανηφορικό δρόμο και πρόβαλε στο στενό του Αγίου Σπυρίδωνα, σημερινή οδό Ιωάννη Καποδίστρια, κοντοστάθηκε για λίγο να αναπνεύσει και να ξεκουραστεί, αλλά αντίκρυσε ξανά μπροστά του τον Κωνσταντίνο Μαυ­ρομιχάλη, να στέκεται έξω στη δεξιά πλευρά της πόρτας της εκκλησίας, υποπτεύθη­κε το κακό, έστρεψε για λίγο το κεφάλι του προς τα ανατολικά στη μικρή πλατεία, όπου βρισκόταν η οικία του υπουργού Ροδίου, και αψηφώντας τον κίνδυνο και με πίστη στο θεό συνέχισε την ηρωική πορεία του προς τον τόπο του μαρτυρίου.
Όπως προκύπτει από τη δικογραφία δημοσιευμένη στη Γενική Εφημερίδα, ο Κυβερνήτης μόλις έφθασε στην πόρτα και πάτησε το πόδι του στο πλατύσκαλο και έμπαινε στην εκκλησία, ο Κων/νος Μαυρομιχάλης, κρατώντας με το αριστερό κατεβασμένο χέρι το φέσι του, σήκωσε το δεξιό χέρι που κρατούσε κρυμμένη την οπλισμένη μπιστόλα κάτω από λευκό μπουρνούζι, τράβηξε τη σκανδάλη και τον πυροβόλησε εκ των όπισθεν στην πίσω δεξιά πλευρά της κεφα­λής, ενώ συγχρόνως ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης, που στεκόταν στην εσωτερική πλευρά της πόρτας, όρ­μησε και τον χτύπησε με μαχαίρι στη δεξιά πλευρά της κοιλιάς στη βουβωνική χώρα.
Η πόρτα του Αγίου Σπυρίδωνα. Δεξιά η λαβωματιά της σφαίρας από τον πυροβολισμό του φρουρού Ι. Καραγιάννη.
Στη συνέχεια ο I. Καραγιάννης ένας από τους φρουρούς των Μαυρομιχαλαίων, ο οποίος στεκόταν εξωτερικά της εκκλησίας απέναντι στην είσοδο της εκκλησίας κοντά στην τούρκικη κρήνη, πυροβόλησε άστοχα κατά των φρουρών του Καποδίστρια, αλλά η σφαίρα αστόχησε και χτύπησε στη δεξιά πλευρά της πόρτας όπου σώζεται και σήμερα η λαβωματιά της πέτρας από το κτύπημα της σφαίρας.
Ο Κωνσταντίνος Μαυρομιχά­λης μετά το φονικό ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλοπάτια στο απέναντι σοκκάκι από την πόρτα του Αγίου Σπυρίδωνα, την οδό Πλάτωνος, αλλά τον πυροβόλησε θανάσιμα ο μονόχειρας φρουρός του Καποδίστρια, Γ. Κοζώνης. Ο Κωνσταντίνος, θανάσιμα τραυματισμένος, ανέβηκε τη σκάλα, έστριψε αριστερά στο σοκκάκι αναζητώντας καταφύγιο σε σπίτια της περιοχής ξεσηκώνοντας με τις φωνές τη γειτονιά.
Συνελήφθη όμως σε λίγο, η πόλη ολόκληρη αναστατώθηκε από το φονικό του Κυβερνήτη, το οργισμένο πλήθος και στρατιώτες τον λιντσάρισαν, κτυ­πώντας τον με ξύλα και σπαθιά και τον έσερναν στα καλντερίμια τ’ Αναπλιού ως την πλατεία του Πλάτανου (Συντάγματος), μπροστά από το ενετικό κτίριο του στρατώνα (σημερινό Μουσείο), όπου εξεψύχησε. Το οργισμένο πλήθος έριξε το άψυχο κορμί του στη θάλασσα.
Η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, έργο του Διονυσίου Τσόκου, 1850.
Ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης αμέσως μετά το φονικό, μαζί με τους δυο φρουρούς των Μαυρομιχαλαίων έφυγε προς τα δυτικά της εκκλησίας τρέχοντας προς το Βου­λευτικό, ακολουθώντας στη σημερινή οδό Καποδιστρίου, και κατέφυγε στη Γαλλι­κή πρεσβεία, που βρισκόταν στην οδό Σταϊκοπούλου, δυτικότερα από το Μουσείο, δίπλα στην οικία του ταγματάρχη Θ. Βαλλιάνου, λέγοντας «τον σκοτώσαμε… χίλια κομμάτια έγινε…».
Στη συνέ­χεια παραδόθηκε στις αρχές, φυλακίστηκε δικάσθηκε από στρατοδικείο και εκτελέσθηκε διά τουφεκισμού στις 10 Οκτωβρίου στην Πλατεία, έξω από τα ανατολικά τείχη της πόλης και της Πύλης της Ξηράς, στην περιοχή που σήμερα βρίσκεται το κτίριο του ΟΤΕ και ο σταθ­μός του τραίνου. Το φονικό του Κυβερνήτη βύθισε σε βαθύ πένθος και απογοήτευση το πα­νελλήνιο.
Ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας προσέφερε τον εαυτό του θυσία και με το αίμα του βάφτηκε στο Ναύπλιο η πόρτα του Αγίου Σπυρίδωνα, προστάτη της πατρίδας του της Κέρκυρας. Με την δολοφονία του κόπηκε βίαια η προσπάθεια ανάκαμψης και εκσυγχρονισμού του μόλις ελεύθερου νέου Ελληνικού κράτους. Ο θάνατος του Κυβερνήτη έγινε λαϊκός θρήνος, μέσα από τα δημοτικά τραγούδια. Ο χώρος της δολοφονίας του I. Καποδίστρια στο Ναύπλιο είναι ένας από τους τραγικότερους και ιερότερους χώρους της πατρίδας μας.
Μπροστά από την εκκλησία, λίγο πριν την είσοδο, υπάρχει ακόμα το καντήλι, στον τόπο μαρτυρίου του Κυβερνήτη. Ο άδικος και τραγικός θάνατος του I. Καποδίστρια παραμένει ζωντανός στη μνήμη των Ελλήνων που επισκέπτονται καθημερινά τον μαρτυρικό τόπο του θανά­του του. Τη θλιβερή είδηση της δολοφονίας του Κυβερνήτη με χαρακτηριστικά μοτίβα της δημοτικής ποίησης την περιγράφει, μεταξύ των άλλων, και το ακόλουθο πελο­ποννησιακό τραγούδι, που αποτελείται από 14 δεκαπεντασύλλαβους στίχους:

Ένα πουλάκι ξέβγαινε ‘πό μέσ’ από τ’ Ανάπλι,
στηγ Κόρθο κάνει κολατσιό και στη Βστίτσα γιόμα,
στημ Πάτρα μπαρκαρίζεται, στο Μεσολόγγι πάει,
πάει χαμπέρια των Κλεφτών και των καπεταναίων.
-Πες μας, πες μας, πουλάκι μου, κανα-καλό χαμπέρι.
-Τι να σας πω, μωρέ παιδιά, τι να σας μολογήσω,
εψές, προψές που πέρναγ’ από μέσ’ από τ’ Ανάπλι,
άκουσα το μουσαφερέ και τηγ κρυφή κουβέντα,
τόγ Κυβερνήτη σκότωσαν οι Μαυρομιχαλαίοι.
Τρεις ντουφεκιές του ρίξανε με τρι’ ασημένια βόλια.
Το ‘να τόμ πήρε στηγ καρδιά και τ’ άλλο στο πλεμόνι,
το τρίτο το φαρμακερό τόμ πήρε στο κεφάλι.
Το στόμα τ’ αίμα γέμισε, τ’ αχείλι του φαρμάκι
κ’ η γλώσσα τ’ αηδονολαλεί σαν το χελιδονάκι.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο δημοτικό τραγούδι, με βάση το δημοτικό μοτίβο δεν αναφέρει μια ντουφέκια (μπιστολιά) αλλά τρεις(!) με τρία ασημένια! βόλια.
Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι σε άλλο εκτενέστερο δημοτικό τραγούδι με εμφανή λόγια στοιχεία περιγράφει με ιστορική ακρίβεια τη σκηνή της δολοφονίας :

«Μια Κυριακή ξημέρωσε, να μη είχε ξημερώσει
ο Κυβερνήτης κίνησε να πάει στην Εκκλησία,
στην πόρτα όπου επάτησε, σκύβει να προσκυνήσει,
ο Γιώργης και ο Κωνσταντής δυο μπέηδες της Μάνης,
μια μπιστολιά του ρίξανε, φαρμακερό μαχαίρι.»
   
Χρήστος Πιτερός
Αρχαιολόγος Δ’ ΕΠΚΑ Ναυπλίου
Ναυπλιακά Ανάλεκτα VII, Έκδοση Δήμου Ναυπλιέων, Δεκέμβριος 2009.
 

Η Ε.Ε. ψηφίζει υπέρ της αυστηρότερης νομοθεσίας σχετικά με την πειρατεία στο Διαδίκτυο

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άνοιξαν τον δρόμο σε επιβολή νέων αυστηρών κυρώσεων στους χρήστες του Διαδικτύου, ψηφίζοντας υπέρ μιας αμφιλεγόμενης έκθεσης σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα.To μη νομοθετικό κείμενο, που συνέταξε η Γαλλίδα κεντροδεξιά ευρωβουλευτής Marielle Gallo, εγκρίθηκε με 328 υπέρ έναντι των 245 κατά ψήφων, ανοίγοντας τον δρόμο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επανέλθει με νέα νομοθεσία η οποία θα επιβάλλει ποινικές κυρώσεις σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Γαλλία έχει ήδη ποινικοποιήσει την χωρίς άδεια ανταλλαγή αρχείων που υπόκεινται σε νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων. Η έκθεση απευθύνει έκκληση για περισσότερο συντονισμό και επιβολή αυστηρότερης νομοθεσίας για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας υλικού που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και υποστηρίζει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο έχει αποδειχθεί «ανίκανο» στο θέμα αυτό.
Οι επικριτές της έκθεσης εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία φοβούμενοι ότι αυτό θα επιτρέψει στις εθνικές αρχές να πατάξουν τη δυνατότητα ανάκτησης περιεχομένου μέσω διαδικτύου για μη εμπορικούς σκοπούς και να μην στοχεύσουν μόνο στις εγκληματικές ομάδες.
Ωστόσο, πολλά κράτη μέλη της Ε.Ε. τάσσονται υπέρ της πιο σκληρής νομοθεσίας - τον λεγόμενο "κανόνα των τριών χτυπημάτων", κατά τον οποίο θα διακόπτονται οι συνδέσεις των χρηστών του Διαδικτύου εάν συλληφθούν να μοιράζονται αρχεία παράνομα [illegal file-sharing]. Η Ιρλανδία έχει ήδη υιοθετήσει την προσέγγιση αυτή, αφού ο κύριος πάροχος υπηρεσιών Internet της χώρας, η Eircom, τέθηκε υπό πίεση με νομικά μέσα από την IRMA (ομάδα προστασίας μουσικών δικαιωμάτων). Η γαλλική εκδοχή του νόμου που είναι γνωστή ως Hadopi, και ο νόμος για την Ψηφιακή Οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν είναι ακόμη υπό εκτέλεση, καθώς οι αρχές περιμένουν να δουν τι θα αποφασίσουν τα υπόλοιπα κράτη μέλη.
Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλοι επικριτές της έκθεσης ισχυρίζονται ότι θέτει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων πάνω από τα δικαιώματα των ιδιωτών .
«Η έκθεση Gallo είναι η απεικόνιση της βούλησης της βιομηχανίας της διασκέδασης να προσπαθήσει να επιβάλει ιδιωτική αστυνομία πνευματικής ιδιοκτησίας. Καταπιεστικά καθεστώτα, όπως ο "κανόνας των τριών χτυπημάτων" και άλλοι περιορισμοί πρόσβασης στο Διαδίκτυο ανατρέπουν τα θεμελιώδη δικαιώματα, όπως το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, της ελευθερίας της επικοινωνίας ή του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή ", δήλωσε ο J?r?mie Zimmermann, ιδρυτής της ομάδας υπεράσπισης La Quadrature du Net και αντίπαλος της έκθεσης. Η ομάδα κάλεσε τους πολίτες να αναλάβουν δράση και να διαμαρτυρηθούν.

http://www.secnews.gr/archives/2981

Ανακοινώθηκαν τα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ του 2011

Ανακοινώθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2011, τα οποία είναι αυξημένα για τα καινούρια Ι.Χ. καθώς έχει καταργηθεί το κριτήριο παλαιότητας και πλέον θα υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό του αυτοκινήτου...


Ενσωματώνουν φόρο μεγάλου κυβισμού για τα Ι.Χ. πάνω από 1929 κ.εκ ενώ θεσπίζονται «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας, ανάλογα με τις εκπομπές co2, για αυτοκίνητα που θα ταξινομηθούν από 1/1/2011.

Πλέον το κριτήριο για τον υπολογισμό των τελών είναι αποκλειστικά ο κυβισμός του κινητήρα. Τα κλιμάκια έχουν αλλάξει ενώ έχει ενσωματωθεί ειδικός φόρος μεγάλου κυβισμού για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες άνω των 1.929 κ.εκ.

Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε τα νέα τέλη κυκλοφορίας του 2011.



Κυβικά εκατοστάΤέλη 2011
Έως30020
30178550
7861071110
10721357120
13581548220
15491738240
17391928270
19292357600
23583000800
300140001000
4001και άνω1200

Τα τέλη για τα Ι.Χ. που ταξινομούνται από 1/1/2011 Σύμφωνα με το υπουργείο οι νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων θα συνδέονται αποκλειστικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του κάθε οχήματος (γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο).
Τα νέα "πράσινα τέλη" θα ισχύουν για όλα τα Ι.Χ. που θα ταξινομηθούν από τη νέα χρονιά (υβριδικά, πετρελαιοκίνητα) και θα υπολογίζονται ως εξής:

Eκπομπές CO2 ανά χλμΤέλη κυκλοφορίας σε ευρώ ανά γρ. co2
0 - 1000
101 - 1200,8
121 - 1401
141 - 1601,5
161 - 1802
181 - 2002,25
201 - 2502,5
Άνω των 2513

Ταξί, φορτηγά και υπόλοιπα οχήματα H σύνδεση των τελών κυκλοφορίας με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, θα ισχύει και για τα ΤΑΞΙ που θα ταξινομθούν από 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους.
Τα τέλη των ΤΑΞΙ θα είναι:


Eκπομπές CO2 ανά χλμΤέλη κυκλοφορίας σε ευρώ ανά γρ. co2 )
0 - 1000
101 - 1502
Άνω των 1512,5

Tέλος, σχετικά με τα τέλη των υπόλοιπων οχημάτων, (φορτηγά ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, λεωφορεία, κλπ), από το υπουργείο αναμένεται να υπάρχει αύξηση κατά μέσο όρο 10% σε σχέση με το 2010.
Οι παραπάνω ρυθμίσεις αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων, τις επόμενες ημέρες.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

tromaktiko: Σαν Σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου

tromaktiko: Σαν Σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου: "Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου Ανατ.: 07.16 - Δύση: 19.24 480 ο ελληνικός στόλος υπό τον Θεμιστοκλή κατατροπώνει τον περσικό στόλο στη Ναυμαχ..."

ParaponaRodos: Για πόσο θα παρακαλάμε για τα αυτονόητα ;;;

ParaponaRodos: Για πόσο θα παρακαλάμε για τα αυτονόητα ;;;: "'Αγανακτισμένοι για την πολυετή αδιαφορία των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ροδίων, οι κάτοικοι του αδιεξόδου Αλέκου Παναγούλη και Μυστρά, δι..."

tromaktiko: To Ελληνορωσικό Επιμελητήριο στην Κάλυμνο.

tromaktiko: To Ελληνορωσικό Επιμελητήριο στην Κάλυμνο.: "Στην Κάλυμνο θα βρεθεί αντιπροσωπεία του Ελληνορωσικου Επιμελητηρίου έπειτα από πρόσκληση... του υποψηφίου δημάρχου Καλύμνου Δημη..."

tromaktiko: Κάντε μετατροπή στην κάμερα σας για ...νυχτερινή ό...

tromaktiko: Κάντε μετατροπή στην κάμερα σας για ...νυχτερινή ό...: "Από Dr.Filippos Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξετε μια απλή συσκευή νυχτερινής όρασης. Βέβαια ειναι τις 'πλάκας' όπως λέμε αλ..."

Ερωτευμένος ΠΑΟΚτσής‏


ΔΥΟ ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΤΟΥΣ

-ΡΕ ΣΥ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΥ ΛΕΝΕ, ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ?

-Ε ΝΑ ΕΙΧΑ ΚΑΤΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.

-ΜΑ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΕΡΝΑΣ ΠΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ?

-ΞΕΡΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, Ε ΝΑ, ΕΙΜΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ.

-ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ?
ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ?
Η ΤΟΥΜΠΑ ?
ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ?
ΤΑ ΝΤΟΥ ?
Η ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΑΣ ?
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ?
-ΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ.
ΒΛΕΠΩ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΚΑΙ ΚΛAIΩ.
ΜΥΡΙΖΩ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΩ.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΙΜΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ,
ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΠΟΙΗΜΑΤΑ!

-ΠΟΙΗΜΑΤΑ?
ΕΣΥ Ο ΠΙΟ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ ΠΑΟΚΤΣΗΣ ?

-ΝΑΙ ΝΑ ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΕΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ:

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΡΙΝΟ !
ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΠΙΝΩ !

ΟΛΗ Η ΦΥΣΗ ΑΝΘΙΖΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ !
ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ O ΠΕΙΡΑΙΑΣ !!!!!!
.

ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση (ΚΛΩΝΟΣ - ΑΝΝΑ)‏

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Βαδίζοντας  προς τις εκλογές του Νοεμβρίου  και επιθυμώντας να επικοινωνήσουμε  για άλλη μια φορά με τους Αιγινήτες, για να παρουσιάσουμε το αυτοδιοικητικό μας  πρόγραμμα, σας καλούμε την Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010, ώρα 18.30, στο Ξενοδοχείο ΚΛΩΝΟΣ - ΑΝΝΑ, σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση.

Πιστεύουμε  ότι η Αίγινα χρειάζεται αλλαγή προσανατολισμού  και ξεκάθαρη προοπτική. Χρειάζεται μια νέα δημιουργική πλειοψηφία. Γι' αυτό το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου θα είναι καθοριστικό για το μέλλον.

Ο συνδυασμός μας έχει τη βούληση να αποκαταστήσει  τη σημερινή γκρίζα πραγματικότητα, χαράζοντας νέους δρόμους. Δρόμους που θα πορευτούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, διεκδικώντας όσα αξίζουν στο ιστορικό μας Νησί.

Περνάμε μπροστά, με ένα δημιουργικό όραμα  για την Αίγινα, όραμα αξιώσεων και ευθύνης, γιατί πραγματικά το αξίζει.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

 
Ο υποψήφιος  Δήμαρχος Σάκης Σακκιώτης

Παναγιώτης Γρηγορόπουλος - Δελτίο Τύπου 21/9/2010‏

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αίγινα 21/9/2010

Φίλες και φίλοι,
Δεν μας χωρίζουν παρά λίγες μόνο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Μέχρι την ημέρα που όλες και όλοι εσείς θα αποφασίσετε, με το χέρι στην καρδιά, αν θα συνεχίσουμε να χάνουμε ευκαιρίες ανάπτυξης, ή αν η Αίγινα, το αγαπημένο μας νησί, θα προχωρήσει μπροστά.
Αν θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια να κάνουμε βήματα σημειωτόν, ή αν θα χαράξουμε πορεία ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ.
Αν θα αφήσουμε τους δοτούς κομματικούς υποψηφίους να αποφασίζουν για εμάς ή θα πάρουμε την τύχη στα χέρια μας.
Με τη δική σας δύναμη και εμπιστοσύνη, έχουμε ήδη ξεκινήσει την προεκλογική μας εκστρατεία σπίτι-σπίτι, πόρτα-πόρτα, με στόχο αφενός να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες μας για το ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε. Κι αφετέρου, για να τους παρουσιάσουμε το σχέδιο μας για την Αίγινα που οραματιζόμαστε.
Γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια μας αυτή δεν θα είναι εύκολη. Και δεν θα είναι εύκολη γιατί εκείνοι που βλέπουν το «τέλος» να πλησιάζει, θα αντισταθούν. Ήδη αντιστέκονται.
Χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα και σπέρνουν φήμες για δήθεν υποψηφίους και δήθεν ελεγχόμενα blogs σε μια προσπάθεια να παραπληροφορήσουν τους συμπολίτες μας.
Η «επιχείρηση λάσπης», μάλιστα, έχει ενταθεί τις τελευταίες ημέρες.
Η δική μας απάντηση στους «επαγγελματίες της λάσπης και του ψέματος» είναι μία.
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ θα ανακοινωθούν ΕΠΙΣΗΜΑ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού μας την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου στις 19.30 το απόγευμα. Φήμες και «αθώες» διαδόσεις μοναδικό σκοπό έχουν να αναχαιτίσουν τη δυναμική του Συνδυασμού μας, που είναι ξεκάθαρη και στους πλέον δύσπιστους.
Ενώ αν κάποιος θέλει μέχρι την ημέρα των εγκαινίων να ενημερωθεί για τις απόψεις του Συνδυασμού μας δεν έχει παρά να επισκεφθεί την ιστοσελίδα www.panagiotisgrigoropoulos.gr, όπου φιλοξενούνται θέσεις, απόψεις και συνεντεύξεις. ΕΠΩΝΥΜΑ, και όχι πίσω από την ανωνυμία οποιουδήποτε blog.

Φίλες και φίλοι,
Στο χέρι μας είναι να μην επιτρέψουμε να επικρατήσει η παραπολιτική, αλλά η αλήθεια.
Στο χέρι μας είναι να προχωρήσουμε ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ.
Στο χέρι μας είναι να δώσουμε ξανά στην Αίγινα, την αίγλη που της αξίζει.

ΕΛΑΒΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ: Ίδρυση & εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων με 60% επιδότηση

Έως τις 15 Οκτωβρίου 2010 θα μπορούν να υποβάλλονται οι φάκελοι υποψηφιότητας των ενδιαφερομένων για τον Άξονα 3 του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου – ΟΠΑΑΧ). Οι κύριοι στόχοι του Προγράμματος είναι:
  • Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες
  • Στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων
  • Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων
ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
Επιδότηση: Η επιχορήγηση ανέρχεται σε ποσοστό 60% για Αν. Μακεδονία – Θράκη, Ήπειρο, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Νησιά Βορείου Αιγαίου, και ποσοστό 50% για τις υπόλοιπες περιοχές. Το υπόλοιπο ποσό μπορεί να καλυφθεί με ίδια συμμετοχή του επενδυτή ή και χρηματοδότηση από τράπεζα (αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα το υπόλοιπο 40%, να προέρχεται εξολοκλήρου από τραπεζικό δανεισμό).

Ύψος ενίσχυσης:
  • Έως 600.000 € και έως 40 κλίνες για τις υποδομές διανυκτέρευσης (ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί). Τα όρια αυτά ισχύουν και για τη δράση: Επισκέψιμα αγροκτήματα στην περίπτωση που η παρέμβαση περιλαμβάνει και υποδομή διανυκτέρευσης.
  • Έως 300.000 € για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις (ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί).
ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
  • Φυσικά πρόσωπα που ασκούν δραστηριότητα σε γεωργική εκμετάλλευση κατά κύρια ή μερική απασχόληση.
  • Φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοικοι ή μη των περιοχών παρέμβασης του Άξονα 3, που δύνανται να ασκήσουν επιχειρηματική δραστηριότητα.
Για να δείτε εαν η περιοχή σας εντάσσεται στο πρόγραμμα (είναι δηλαδη περιοχή ΟΠΑΑΧ), πατήστε εδώ!
ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
  • δρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης.
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής.
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επισκέψιμων αγροκτημάτων.
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας).
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μονάδων οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης, βιοτεχνικών μονάδων.
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α’ μεταποίηση.
  • Βελτίωση επιχειρήσεων (των κατηγοριών που αναφέρονται στις δράσεις αυτού του Μέτρου και για τους δικαιούχους αυτού του Μέτρου) για τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (όπως φωτοβολταϊκά, αξιοποίηση βιομάζας, γεωθερμίας) με σκοπό την ίδια κατανάλωση.
Σημειώνεται ότι στο παρόν μέτρο δεν περιλαμβάνονται ενέργειες παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων.

ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ, ΟΝΤΩΣ ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.


Η ιστορία
Στις 27 και 29 Απριλίου 2010, προσκλήθηκαν τέσσερις διεθνείς επιστήμονες ειδικοί στις βιολογικές επιπτώσεις των ακτινοβολιών, να μιλήσουν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας του Καναδικού Κοινοβουλίου με θέμα, «Επιδράσεις Μικροκυματικών Ακτινοβολιών στην Ανθρώπινη Υγεία».
Οι επιστήμονες αυτοί ήταν :
1) ο Δρ. Olle Johansson του Ινστιτούτου Karolinska της Σουηδίας,
2) η Δρ. Annie Sasco του Πανεπιστήμιου Bordeaux της Γαλλίας,
3) ο Δρ. Andrew Goldsworthy από το Imperial College του Λονδίνου και
4) ο Δρ. Δημήτρης Παναγόπουλος από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Και οι τέσσερις
κατέθεσαν με βάση την έρευνά τους, ότι οι ακτινοβολίες μικροκυμάτων που εκπέμπονται από κινητά τηλέφωνα και κεραίες σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας καθώς και άλλες συσκευές ασύρματης επικοινωνίας όπως ασύρματα δίκτυα υπολογιστών κ.λ.π., αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Kαι οι τέσσερις, τόνισαν την ανάγκη άμεσης και δραστικής μείωσης των ισχυόντων ορίων ασφαλείας και την ανάγκη επανάληψης κάποιων πειραμάτων με πολύ ανησυχητικά αποτελέσματα, με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης υγείας και ιδιαίτερα των παιδιών που είναι πιο ευάλωτα στις ακτινοβολίες.
Η συνέχεια
Αμέσως μετά την συμμετοχή των τεσσάρων επιστημόνων στη συνεδρίαση αυτή, οι διευθυντές τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα όπου εργάζονται οι τρεις από τους τέσσερις, τους αφαίρεσαν τα γραφεία τους, ενώ ο τέταρτος είχε μόλις πριν συνταξιοδοτηθεί.
Ο Δρ. Δημήτρης Παναγόπουλος είναι ένας εκ των τριών που του αφαιρέθηκε το γραφείο-εργαστήριό του στον Τομέα Βιολογίας Κυττάρου και Βιοφυσικής, του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τον διευθυντή του Τομέα, Καθηγητή Λουκά Μαργαρίτη.
Το παρακάτω κείμενο είναι μεταφρασμένο από το αυθεντικό στα αγγλικά και αποτελεί επερώτηση Καναδών πολιτών προς τον Έλληνα πρέσβη στον Καναδά, για το γεγονός της «δίωξης» του Έλληνα επιστήμονα.
Διαβάστε το εδώ: http://xpolis.blogspot.com/2010/08/dr.html
Διαβάστε επίσης: Microwave scientists under attack

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΟΥΣ ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Σε μια εποχή που αυξάνει η ανεργία για τους νέους και αναγκάζονται οι νέοι μας να μεταναστεύσουν, τι κάνει η Τουρκία προσελκύει και καλεί τους ελληνικής καταγωγής επιστήμονες, που γεννήθηκαν στην Τουρκία ή είχαν γονείς γεννημένους στην Τουρκία. Αποστέλλονται επιστολές ακόμα και σε νέους πολιτικούς μηχανικούς οι οποίοι έχουν γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη αλλά έχουν διαπρέψει στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν στην Τουρκία, με την υπόσχεση εξασφαλίσεως αρίστων όρων εργασίας, στέγης και κρατικής προστασίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι έστησαν ολόκληρη επιχείρηση οι Τούρκοι για να αποσπάσουν από την Ελλάδα και να του δώσουν τουρκική ιθαγένεια, έναν πανίσχυρο Ελληνοκαναδό επιχειρηματία , γεννημένο στην Κωνσατντινούπολη, θεωρούμενο δε "γκουρού" της τεχνολογίας. Διότι είναι ο δημιουργός του Blackberry, του πρώτου κινητού με πρόσβαση στ e-mail service, που έχει προκαλέσει επανάσταση στον χώρο της τεχνολογίας. 

Ευχαριστίες για την επιτυχία της Γιορτής Φιστικιού 2010


Δελτίο Τύπου – 20/9/2010
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης και το σύνολο των στελεχών του Συνδυασμού συγχαίρουμε και ευχαριστούμε την Οργανωτική Επιτροπή, τη Νομαρχία Πειραιά, όλους τους άλλους υποστηρικτές και χορηγούς καθώς και τους παραγωγούς και επιχειρηματίες του Νησιού, για τη συμβολή τους στην επιτυχία της Γιορτής Φιστικιού 2010.  Ιδιαίτερα, ευχαριστούμε τους εθελοντές και εθελόντριες της Διοργάνωσης για τους κόπους που κατέβαλαν, αλλά και για το κοινωνικό μήνυμα που μας στέλνουν με τη συμμετοχή τους.
Ως Δημοτική Αρχή, εφ’ όσο οι πολίτες της Αίγινας μας τιμήσουν με την ψήφο τους,  δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε και θα δυναμώσουμε το θεσμό αυτό, ώστε να προβάλλεται η Αίγινα σε όλο τον κόσμο και να τονώνονται, όλο και περισσότερο, ο πρωτογενής τομέας παραγωγής και η τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

EE: Μέτρα για την προώθηση της ευρυζωνικότητας

Με στόχο την επέκταση της ταχείας ευρυζωνικότητας στην ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μια σειρά από μέτρα ώστε, έως το 2013, κάθε Ευρωπαίος να διαθέτει πρόσβαση σε βασικές ευρυζωνικές επικοινωνίες. Σημειώνεται ότι η Ευρώπη εμφανίζει τα υψηλότερα επίπεδα μέσης αφομοίωσης ευρυζωνικών υπηρεσιών παγκοσμίως (24,8%), αλλά, όπως αναφέρει η Επιτροπή, τα δίκτυά της πρέπει να αναπτυχθούν και να αναβαθμιστούν περαιτέρω. Για παράδειγμα, μόλις το 1% των Ευρωπαίων διαθέτει σήμερα απευθείας διαδικτυακή σύνδεση οπτικής ίνας υψηλής ταχύτητας στο σπίτι του, σε σύγκριση με το 12% των Ιαπώνων και το 15% των Νοτιοκορεατών.
Ειδικότερα, στη δέσμη των μέτρων που αποφασίστηκε περιλαμβάνεται:
  • Σύσταση της Επιτροπής για να υπαχθεί σε κανονιστικές ρυθμίσεις η πρόσβαση σε δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς (NGA). Προβλέπεται ότι θα παρέχεται κανονιστική ασφάλεια στους οργανισμούς τηλεπικοινωνιών και θα κατοχυρώνεται η ενδεδειγμένη ισορροπία μεταξύ της ανάγκης για ενθάρρυνση των επενδύσεων και της ανάγκης διασφάλισης του ανταγωνισμού.
  • Πρόταση απόφασης για τη θέσπιση ενός προγράμματος πολιτικής για το ραδιοφάσμα ώστε, μεταξύ άλλων, να εξασφαλιστεί διαθέσιμο ραδιοφάσμα για ασύρματες ευρυζωνικές επικοινωνίες.
  • Ανακοίνωση περί ευρυζωνικότητας όπου περιγράφεται ο καλύτερος τρόπος ενθάρρυνσης δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων σε δίκτυα υψηλών ταχυτήτων.
Σχολιάζοντας την απόφαση, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για το ψηφιακό θεματολόγιο επίτροπος Νίλι Κρους, δήλωσε ότι «η γρήγορη ευρυζωνική σύνδεση αποτελεί το ψηφιακό οξυγόνο που είναι απαραίτητο για την ευημερία της Ευρώπης. Τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν να αποκτήσουν οπωσδήποτε οι Ευρωπαίοι το πρώτης κλάσης διαδίκτυο που προσδοκούν και δικαιούνται, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες που επιθυμούν».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι επτά προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας


Ο πρόεδρος της Ν.Δ. το αφιέρωσε στις προτάσεις του κόμματος για την ανάπτυξη, το οικονομικό μείγμα που εισηγείται η Αξιωματική Αντιπολίτευση και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να ανατραπεί η ύφεση.
Ο Αντ.Σαμαράς πρότεινε:
*"Γρήγορη απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών, αεροδρομίων και οδικών έργων - ειδικά των αυτοχρηματοδοτούμενων - που ανεξήγητα έχουν σταματήσει. Τα ΣΔΙΤ που έχουν νεκρώσει, το πρόγραμμα για τη βελτίωση του ενεργειακού δυναμικού κατοικιών που το δέχθηκαν και το… ξέχασαν μετά. Αλλά και η σεισμική θωράκιση των κτιρίων. Και γενικότερα η στήριξη της οικοδομής. Που θα φέρει περισσότερα έσοδα απ’ όσο θα «κοστίσει»"
*"Συστηματική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Που είναι τεράστια, μεγαλύτερη από το συνολικό μας χρέος σε αντικειμενική αξία, αλλά είναι πλήρως αδρανής"
*Αποκατάσταση της αδικίας με την περικοπή των συντάξεων: "Έχουμε ήδη προτείνει μέχρι και συγκεκριμένους κωδικούς του Προϋπολογισμού που μπορούν να κοπούν, ώστε να βρεθούν τα χρήματα και να επιστραφούν οι συντάξεις στους χαμηλοσυνταξιούχους. Και τους έχουμε δώσει αναλυτικά στη δημοσιότητα"
*"Να επιστρέψει το κράτος τις οφειλές του. Το προβλέπει άλλωστε και το ίδιο το Μνημόνιο, αλλά δεν εξηγεί πώς… "
*"Να τεθούν στόχοι πιστωτικής επέκτασης των τραπεζών προς τον ιδιωτικό τομέα ως προαπαιτούμενο για να πάρουν ενίσχυση. Και υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις τράπεζες, αφού αυτές οι τελευταίες χρησιμοποιούν κρατικά ομόλογα για να αντλήσουν ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Με δύο λόγια, οι Τράπεζες να δώσουν ρευστότητα στην αγορά. Κι αυτό να γίνει με μεθόδους υγιούς τραπεζικής".
*Ζήτησε μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις και τα φυσικά, πρόσωπα, καθώς και των έμμεσων φόρων, ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα
"Μείωση των φόρων στο εισόδημα και στα κέρδη. Κανείς δεν επενδύει σε μια υπερφορολογημένη χώρα. Πολύ περισσότερο, όταν όλες οι γειτονικές χώρες έχουν φορολογικούς συντελεστές τους μισούς από τους δικούς μας. Ή και πιο χαμηλούς. Αλλά αυτή τη στιγμή, με τα ελλείμματα που αντιμετωπίζουμε και με το Μνημόνιο που έχει υπογράψει η Ελλάδα, είναι απαγορευμένο να μειώσουμε τους φόρους. Η υπέρ-φορολόγηση που γίνεται στην Ελλάδα σήμερα δεν μοιράζει τα «βάρη», διώχνει θέσεις εργασίες, διογκώνει την ανεργία, πολλαπλασιάζει τα λουκέτα.
Δεν φορολογούμε τους έχοντες και κατέχοντες. Διώχνουμε τους επενδυτές. Και στη συνέχεια τα φορολογικά βάρη πέφτουν στους εργαζόμενους και τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα" είπε ο Αντ.Σαμαράς.
-Επίσης ζήτησε μείωση των φορολογικών συντελεστών, προκειμένου να μην φεύγουν από την Ελλάδα οι υψηλά φορολογούμενοι και σταθερότητα φορολογικής πολιτικής. Ζήτησε ακόμη τη διακοπή της διπλής φορολόγησης στην ακίνητη περιουσία.
-Μείωση στη φορολογία των διανεμόμενων κερδών για τις επιχειρήσεις, που σήμερα είναι 40%
Ζήτησε επίσης τη μείωση των φόρων, όπως ο ΦΠΑ και ο ΕΦΚ στα καύσιμα, αλλά και το εισόδημα και τα κέρδη των επιχειρήσεων. Η φορολόγηση είπε, στην Ελλάδα διώχνει τους επενδυτές και στη συνέχεια τα βάρη πέφτουν στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ

Και στα μη διασυνδεδεμένα νησιά εφαρμόζονται πλέον τα κίνητρα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτίρια, ύστερα από την τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης...
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανακοίνωσε απόψε ότι τα φωτοβολταϊκά στα κτίρια των μη διασυνδεδεμένων νησιών εντάσσονται στα όρια που είχαν τεθεί από το 2008 ως προς την ισχύ των φωτοβολταϊκών που μπορούν να εγκατασταθούν ανά νησί.
Υπενθυμίζεται ότι με την ίδια υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επεκτάθηκε το πρόγραμμα των φωτοβολταϊκών τα οποία πλέον μπορούν να εγκαθίστανται όχι μόνο στις στέγες, αλλά και στα στέγαστρα βεραντών, προσόψεων, σε σκίαστρα, καθώς και σε βοηθητικούς χώρους κτηρίων, αποθήκες και χώρους στάθμευσης.
Προβλέπει επίσης η απόφαση ότι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, καθώς και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως σχολεία, νηπιαγωγεία, νοσοκομεία κ.α.
Η μέγιστη ισχύς ανά εγκατάσταση καθορίζεται για την ηπειρωτική χώρα, τα Διασυνδεδεμένα με το Σύστημα νησιά και την Κρήτη σε 10 κιλοβάτ και για τα λοιπά Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά τα 5 κιλοβάτ.

28 χρόνια χωρίς τον Μάνο...




"Ο Μάνος ήταν μια πλαγιά πολύχρωμα λουλούδια που έλαμπαν καθώς τα χτυπούσε ο ήλιος. Και θα λάμπουν για πάντα και πιο πολύ όσο θα υπάρχει και θα λάμπει στον κόσμο αυτός ο μοναδικός ήλιος: Η καρδιά του ανθρώπου".
Μίκης Θεοδωράκης


Ποτέ μια τελευταία νότα στη κιθάρα δεν ακούστηκε σαν τη πιο άδικη σιωπή, όσο εκείνη που περίκλειε στους μουσικούς της δρόμους το αντίο του Μάνου Λοΐζου... Η χαρισματική του παρουσία που έδωσε απλόχερα τις πιο αισθαντικές μελωδίες στον ελληνικό μουσικό μας πλανήτη σεργιανάει ακόμα στις μνήμες μας, σαν να μη πέρασε ούτε μια μέρα απ' τον "ακριβό" αποχαιρετισμό του ένα γκρίζο φθινοπωρινό μεσημέρι πριν είκοσι δύο χρόνια. Μια τυχοδιωκτική φιγούρα, ένα ανήσυχο πνεύμα και μια ευαίσθητη ψυχή που πέρασε βιαστικά απ' το μονοπάτι της ζωής, διανύοντας όμως μια διαδρομή με νωχελικούς βηματισμούς που μετράει πολύτιμες στιγμές και σίγουρα τις πιο σημαντικές αφορμές για να αναφερθούμε με νοσταλγία στο ταξίδι του μέσα στο χρόνο...
  Κατερίνα Μαθιουδάκη

Σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια πέθανε ο μουσικοσυνθέτης Μάνος Λοϊζος μιά από τις σύγχρονες μορφές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 
Αναφερόμαι σε μια μουσική φυσιογνωμία με πηγαίο ταλέντο, που απέδειξε ότι μπορούσε να περάσει με μεγάλη ευελιξία απ' την αρχή εώς το τέλος της αόρατης κλωστής, που ενώνει αδιόρατα τους τόνους μιας μελαγχολικής μπαλάντας με τη περηφάνια και το πόνο ενός βαρύ ζεϊμπέκικου. Το 1971 ο Μάνος Λοΐζος ανέλαβε τη μουσική της κινηματογραφικής ταινίας του Αλέξη Δαμιανού "Ευδοκία", η οποία του έδωσε την έμπνευση να δημιουργήσει το ομώνυμο ζεϊμπέκικο, το κλασσικό και το ωραιότερο ζεϊμπέκικο όλων των εποχών! Μια ιστορία αναφέρει πως ο Μάνος παρακαλούσε το Λευτέρη Παπαδόπουλο να του γράψει στίχους, αλλά ο επιστήθιος φίλος του δεν συμφώνησε με την ιδέα του και παρόλο που είχε σκεφτεί κάποια λόγια δεν του τα έδωσε ποτέ, γιατί πίστευε ακράδαντα πως ένα τέτοιο κομμάτι έπρεπε να παραμείνει ατόφιο...

Δημόσια έκκληση για διατήρηση «πολιτικού πολιτισμού» κατά την προεκλογική περίοδο.


Δελτίο Τύπου
Οι Δημοτικές Εκλογές αφορούν άμεσα την ποιότητα της ζωής των δημοτών και των κατοίκων του Νησιού μας. Θα πρέπει μέσα από αυτές να αναδείξουμε Δημοτική Αρχή που θα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στην υπηρεσία του Πολίτη. Γι’ αυτό και όλοι οι υποψήφιοι θέτουν στο επίκεντρο των προσπαθειών και της προεκλογικής τους εκστρατείας τους πολίτες και τα δικαιώματά τους, με στόχο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους. Και ο προεκλογικός αγώνας για τις εκλογές του Νοεμβρίου πρέπει απαραίτητα να βασίζεται στις ΑΡΧΕΣ και ΑΞΙΕΣ που συνδέονται με την σημαντική αυτή αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για το λόγο αυτό, οι Υποψήφιοι όλων των συνδυασμών πρέπει να αποδείξουμε με πράξεις και όχι με λόγια, ότι όλες οι πρωτοβουλίες μας θα διέπονται από ποιότητα και πολιτικό πολιτισμό. Η ποιοτική και πολιτισμένη Αυτοδιοικητική συμπεριφορά είναι αντίληψη που «θέλει» αυστηρή τήρηση κανόνων δικαίου, διαφάνειας, αλληλοσεβασμού, ευγένειας, αμοιβαιότητας και ίσων ευκαιριών.

Για τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Σάκη Σακκιώτη και το σύνολο των στελεχών του Συνδυασμού μας, ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ είναι η πεμπτουσία της εμπλοκής μας στις Δημοτικές Εκλογές και θα τον τηρήσουμε με ευλάβεια, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Δεσμευόμαστε να είναι και οργανικό στοιχείο της Δημοτικής μας Πολιτικής, κατά την επόμενη δημοτική θητεία.


Με αυτές τις  σκέψεις, κάνουμε ανοιχτή δημόσια έκκληση προς όλους τους συνυποψηφίους μας, σεβόμενοι τους πολίτες και βλέποντας στο μέλλον, να εγγυηθούμε κλίμα ηπιότητας και πολιτικής ευθύνης, στο δρόμο προς τις εκλογές του Νοεμβρίου, σε σχέση και με την εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου αλλά και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών. Ο πολιτικός πολιτισμός θα οδηγήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των Εκλογών, νικητής θα είναι ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης. Προς το σκοπό αυτό, θα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε αναγκαία συνεννόηση με τους υποψήφιους Δημάρχους και τα στελέχη των υπόλοιπων συνδυασμών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αίγινα 14/9/2010 του ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ


"Αίγινα - Όλοι Μαζί". Διαμαρτυρία για δημοσίευμα της "Νέας Εποχής". Εκτύπωση E-mail



Στις 7/9/2010, από  το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού μας διανεμήθηκε, μέσω e-mail, Δελτίο με θέμα την Διακήρυξη Αρχών και Θέσεών μας, προς τα τοπικά και πειραϊκά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η εφημερίδα «Νέα Εποχή», στο τελευταίο φύλλο της με αριθμό 93/10-9-2010, με ευθύνη του αρχισυντάκτη της κ. Ντρη Κώστα και πέρα από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία, καταχώρησε αυτό το Δελτίο Τύπου συνδεδεμένο με υπέρτιτλο της αρεσκείας της και εισαγωγική ανάλυση του περιεχομένου που προφανώς εξυπηρετεί τοπικές πολιτικές σκοπιμότητες.

Ενσυνείδητα επιχειρήθηκε, με αυτόν τον ακραίο και άκομψο τρόπο, να υποβαθμιστεί η δυναμικότητα της είδησης για τη δημιουργία του Συνδυασμού Συνεργασίας "Αίγινα - Όλοι Μαζί", που αποτελεί κατά γενική ομολογία ορόσημο για το μέλλον της Αίγινας.

Για το λόγο αυτό ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σάκης  Σακκιώτης και το σύνολο των στελεχών του Συνδυασμού εκφράζουμε τη δημόσια διαμαρτυρία μας.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.
Από το γραφείο Τύπου του Συνδυασμού.

ΑΙΓΙΝΑ - ΦΙΣΤΙΚΙΑΔΑ 2010


Γράφει ο Νίκος Σάνσης
(οικονομoλόγος)
nisansis@hotmail.com
Άρχισαν χθες βράδυ και θα συνεχιστούν με ιδιαίτερη δυναμική, έως τις 19 Σεπτεμβρίου, οι πολλαπλές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με αφορμή το δεύτερο φεστιβάλ φιστικιού που διοργανώνεται στο νησί φέτος. Οι...
περσινές εκδηλώσεις, αν και οι καιρικές συνθήκες, δεν είχαν απόλυτα βοηθήσει, στέφτηκαν τελικά από μεγάλη επιτυχία. Αυτό έδωσε το κουράγιο, και την ώθηση, στους κύριους φορείς των εκδηλώσεων, τον Δήμο του νησιού, την Νομαρχία Πειραιά, και την οργανωτική επιτροπή, να προχωρούν στην διοργάνωση του δεύτερου φεστιβάλ με υψηλότερους στόχους. Με πανέμορφα κιόσκια εκθετών σε όλη την παραλία της Αίγινας, που θα διαλαλήσουν τις πραμάτειες τους, με βασικό πρωταγωνιστή βέβαια το θρυλικό Αιγινήτικο φιστίκι. Η συγκομιδή του, που γίνεται αυτόν τον καιρό, σε όλα τα περιβόλια του νησιού, έδωσε την πρωταρχική ιδέα η οποία και έπιασε τόπο. Γιατί παράλληλα αποτελεί και μια μεγάλη ευκαιρία προβολής των παραγωγικών, κοινωνικών, επιχειρηματικών, και πολιτιστικών δομών του πανέμορφου νησιού. Με γνώμονα λοιπόν την πενηντάχρονη και πλέον, αγάπη, που τρέφει ο γράφων για το νησί, και που σαφώς δεν κρύβεται, επιτρέψτε του με όλο το θάρρος απέναντι σας, να σας παρακινήσει, να επισκεφτείτε από τις 16 έως τις 19 Σεπτεμβρίου το πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, και να απολαύσετε το εορταστικό 4ήμερο, αλλά και όλες εκείνες τις φυσικές καλλονές, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, μα και τις γαστριμαργικές απολαύσεις στα πανέμορφα ταβερνάκια, του νησιού. Και επειδή πλέον το διαδίκτυο έγινε εργαλείο ζωής στους καιρούς μας, η ηλεκτρονική διεύθυνση www.aeginafistikifest.gr μπορεί να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο για τα τεκταινόμενα. Η όμορφη νύφη του Αργοσαρωνικού, με το δεύτερο φεστιβάλ φιστικιού της (ή για τον γράφοντα φιστικιάδα), σας περιμένουν.

ΠΗΓΗ: http://fimotro.blogspot.com/2010/09/2010.html

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αίγινα 9/9/2010 του συνδυασμού ΑΙΓΙΝΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Αχ, πού σαι, νιότη, πού ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!

(Κ. Βάρναλης)

Με έκπληξη είδαμε τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής (μέχρι πρότινος) του Δημοτικού συνδυασμού «Αίγινα πρώτο νησί» κ. Σάκη Σακκιώτη, να αποκηρύσσει την μέχρι τώρα πολιτική του πορεία, να απαρνείται την πολιτική στήριξη του ΠΑΣΟΚ, που είχε προσφάτως αγωνιωδώς εξασφαλίσει για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, και να προχωρά σε αλλαγή ονόματος του συνδυασμού του και νέα (δεύτερη για τον ίδιο) πολιτική ιδρυτική διακήρυξη.

Ενδεχομένως η πολιτική αυτή στροφή του Δημοτικού συνδυασμού του κ. Σακκιώτη να είναι αποτέλεσμα κάποιου σημαδιακού ονείρου ή κάποιου αριθμητικού υπολογισμού. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν αποτελεί συνεπή πολιτική στάση και βέβαια δεν είναι προϊόν κατασταλαγμένης πολιτικής άποψης.

Αναρωτιόμαστε αν αυτή η ευκαιριακή αναζήτηση πολιτικών συμμαχιών, αν αυτό το ψάρεμα στα θολά νερά της όποιας πολιτικής ευκαιρίας, μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη «πραγματικής αυτοδιοικητικής αυτοτέλειας», όπως δυσνόητα χαρακτηριστικά αναφέρει η «καινούργια» ιδρυτική διακήρυξη, του κατά τα άλλα παλαιού και καθ’ όλα γνωστού δημοτικού συνδυασμού του κ. Σακκιώτη.

Αυτή η αλλαγή πολιτικής ρότας είναι μάλλον χωρίς έρμα, χωρίς σεβασμό στην κριτική άποψη του πολίτη και το σπουδαιότερο χωρίς συνέπεια.

Κολακευμένοι αναμφισβήτητα για την «προσωρινή» πρόσφατη επιλογή του δημοτικού μας ανταγωνιστή να ενστερνιστεί τις αρχές πάνω στις οποίες πολιτευτήκαμε σταθερά και αταλάντευτα από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του δημοτικού μας συνδυασμού «Αίγινα Κίνηση Ευθύνης», δηλαδή της ακηδεμόνευτης κομματικά και ανεξάρτητης πολιτικής πορείας, του ευχόμαστε ολοψύχως καλή «δεύτερη αρχή».

Τελειώνοντας, να επιστήσουμε την προσοχή στους εμπνευστές και σχεδιαστές αυτής της νέας δημοτικής ενδυμασίας, στο ότι η πραγματική αλλαγή λίγη σχέση έχει με ονοματοδοσίες και αλλαγές εμβλημάτων.

Η Ελλάδα του «είσαι ότι δηλώσεις» και της πολιτικής υποκρισίας, απαξιώνεται καθημερινά στις συνειδήσεις των πολιτών. Η Ελλάδα της υπευθυνότητας, της αξιοκρατίας και της ειλικρίνειας προβάλλει ως μονόδρομος, ως η μόνη ελπίδα.

Συμμεριζόμενοι αυτή την ελπιδοφόρα προοπτική και με τον κίνδυνο να μην εκμεταλλευτούμε τα οφέλη του προεκλογικού πυροτεχνήματος της αλλαγής (έστω κατ’ όνομα), δηλώνουμε πως και σε αυτές τις εκλογές θα παραμείνουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας και θα διεκδικήσουμε ξανά τη δημοτική διοίκηση με εντιμότητα, σταθερότητα και συνέπεια. Και με πραγματική ανεξαρτησία από κομματικές δεσμεύσεις και επίσημα κομματικά χρίσματα. Όπως άλλωστε και πριν από τέσσερα χρόνια. Και βέβαια θα διατηρήσουμε το έμβλημα και το όνομα μας το ίδιο.

Δεν «ντρεπόμαστε» για αυτό και ως εκ τούτου δε προκύπτει λόγος αντικατάστασης του.



ΑΙΓΙΝΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αίγινα 14/9/2010 του κου Γρηγορόπουλου


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας και επικεφαλής του Συνδυασμού
«Αίγινα, Πρόσω Ολοταχώς»
κ. Παναγιώτης Γρηγορόπουλος σας προσκαλεί
την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 19.00
στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού,
 που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χρήστου Λαδά και Παύλου Αιγινήτη.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ;

"Τα ελληνικά ομόλογα έχουν ενδιαφέρον" λένε οι Γερμανοί, είναι η συνέχεια των προτάσεων από τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες καθώς και ότι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της Νορβηγίας επένδυσε στα ελληνικά δεκαετή ομόλογα και αυτό γιατί προβλέπεται ότι ο τόκος για τον επενδυτή θα είναι από 8% έως 9,5%. Ως εδώ δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό αφού κάποιοι μας δανείζουν , όμως δεν είναι έτσι, υπάρχει μια σημαντική παράμετρος και αυτή είναι το σπρεντ του οποίου ο δείκτης  είναι στο 1000 τι σημαίνει αυτό ότι αν συνεχίσει  να βρίσκεται εκεί θα συνεχίσουμε να δανειζόμαστε με υψηλό επιτόκιο της τάξεως του 9%, θα μας αφήσουν να ξεφύγουμε ή θα μείνουμε μόνιμα αιχμάλωτοι στο υψηλό δείκτη σπρεντ με ότι αυτό συνεπάγεται;  

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

"Αίγινα Όλοι Μαζί."Απάντηση στο κάλεσμα κ. Π. Κουκούλη σε δημόσια συζήτηση


Αν και δεν λάβαμε επίσημη πρόσκληση από τον επικεφαλή της παράταξης "Αίγινα Κίνηση Ευθύνης" κ. Παναγιώτη Κουκούλη, αλλά η ανακοίνωση, για πρόσκληση σε διεξαγωγή "debate" μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων, έγινε μέσω αρχικής δήλωσης σε τοπική εφημερίδα και στη συνέχεια μέσω Δελτίου Τύπου, διά των τοπικών και πειραϊκών ΜΜΕ, απαντάμε ΑΜΕΣΑ:

Ευχαριστούμε τον κ. Δήμαρχο και την δημοτική κίνηση της οποίας ηγείται, γιατί, έστω και αργά, υιοθέτησε και προσέγγισε την πάγια αρχή μας, τη λογική, δηλαδή, του ανοιχτού διαλόγου και της άμεσης επικοινωνίας με τον πολίτη. Ο κ. Σάκης Σακιώτης, επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού "ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" αποδέχεται την πρόταση αυτή για δόκιμο δημόσιο διάλογο με όλους τους συνυποψήφιους του,  στα πλαίσια αντικειμενικών όρων που θα συμφωνηθούν από τις δημοτικές παρατάξεις, με βάση και την ισχύουσα νομοθεσία. Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε και να κοιτάξουμε στα μάτια το πολίτη. Ο λαός θα ακούσει, θα κρίνει και στις 7 Νοεμβρίου θα δώσει την τελική του απάντηση.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ (DEBATES) ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας και επικεφαλής του συνδυασμού ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ κ. Παναγιώτης Γρηγορόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Ο κ. Κουκούλης αφού πρώτα για άλλη μια φορά ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ότι η Δημοτική του Αρχή «έκανε πολλά» (έτσι γενικά, τίποτα συγκεκριμένο), στη συνέχεια είπε ότι «έγιναν αυτά που χαρακτηρίζονται ως βασικά, άμεσα απαραίτητα».
Μην μπορώντας, όμως, να συνεχίσει να μιλάει αόριστα και αφαιρετικά, στο τέλος αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι το μόνο που «έχει γίνει είναι προετοιμασία, με μελέτες. Η επόμενη τετραετία θα είναι η περίοδος της υλοποίησης».
Αυτό, λοιπόν, ήταν η θητεία του κ. Κουκούλη. Τέσσερα χαμένα χρόνια προετοιμασίας και αναμονής έγκρισης μελετών. Ελάχιστο χειροπιαστό έργο.
Παράλληλα, έρχεται ο κ. Κουκούλης και προτείνει  (μέσω ΜΜΕ) τη διεξαγωγή δημόσιας οργανωμένης συζήτησης (debate) μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών. Καμία αντίρρηση.
Η απάντηση του συνδυασμού ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ είναι ξεκάθαρη και θετική.
Θα συμμετέχουμε σε ό,τι προάγει τη δημόσια λογοδοσία. Τη διαφάνεια και τον δημόσιο διάλογο. Την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών.
Το ερώτημα είναι, έχει πράγματι και ο κ. Κουκούλης -πέρα από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα- την ίδια διάθεση; Πολύ σύντομα θα φανεί.
Θεωρώντας ότι πρωταγωνιστές στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου πρέπει να είναι οι πολίτες και όχι οι συνδυασμοί προτείνουμε τη διεξαγωγή των συζητήσεων και με τη δική τους ανοιχτή συμμετοχή.
Αν και είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουν δεκάδες ερωτήματα να απευθύνουν ιδιαίτερα προς τη Δημοτική Αρχή, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε εκ των προτέρων τους όρους και πιθανότατα έναν συγκεκριμένο αριθμό ερωτήσεων.
Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και για τον κ. Κουκούλη να συναντηθεί με τους κατοίκους του νησιού και να επισκεφθεί τα τοπικά διαμερίσματα, που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.
Εκείνος, άλλωστε, δεν «δεσμευόταν» πριν 4 ακριβώς χρόνια για ισότιμη συμμετοχή τους στις αποφάσεις που τους αφορούν; Είναι καιρός, έστω και με αρκετή καθυστέρηση, να το κάνει πράξη.
Παράλληλα, θα είναι ευκαιρία και για τον κ. Σακκιώτη να εξηγήσει στις Αιγινήτισσες και στους Αιγινήτες, γιατί αφού πρώτα επεδίωξε να πάρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, κατόπιν επέλεξε να παρουσιαστεί ως ανεξάρτητος.
Η πρόταση του συνδυασμού ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ είναι σαφής:
Προτείνουμε τη διεξαγωγή οργανωμένων συζητήσεων (debates) σε κάθε τοπικό διαμέρισμα και στην Αίγινα με τη συμμετοχή κατοίκων, συλλόγων, φορέων και δημοσιογράφων από τα τοπικά ΜΜΕ.
Αρχής γενομένης από την κεντρική πλατεία της Αγίας Μαρίνας, την προβλήτα της Σουβάλας, την πλατεία της Κυψέλης, την προβλήτα της Πέρδικας και την παλαιά προβλήτα στην Αίγινα.
Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία οι υποψήφιοι επικεφαλής των συνδυασμών να παρουσιάσουμε το σχέδιο, το πρόγραμμα και το όραμά μας για το αγαπημένο μας νησί και κυρίως να αποδείξουμε ότι οι πολίτες του νησιού έχουν ενεργό ρόλο.
Ότι η άποψη, η γνώμη τους είναι πολύτιμη. Μετράει. Την επιζητούμε, την καταγράφουμε, την υπολογίζουμε. Στην πράξη και όχι στα λόγια.
Στους πολίτες, άλλωστε, είμαστε υπόλογοι και σε κανέναν άλλον.
Με την ευχή και την ελπίδα η ουσία τουλάχιστον της πρότασης του συνδυασμού μας ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ να γίνει αποδεκτή από τους υπόλοιπους υποψηφίους, τους καλούμε να εκφράσουν τυχόν νέες ιδέες και παρατηρήσεις επ’ αυτής.
Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό των πολιτών, αναγνωρίζοντας ότι πέρα και πάνω από την επικοινωνία, υπάρχει πρωτίστως η κοινωνία που αναζητά νέα πορεία ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ”.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

O Tzimis Panousis milaei me ton Georgiou !!

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


"Ετοιμαζόμαστε τώρα για μια άλλου είδους σκλαβιά, από την Ευρωπαϊκή  Ένωση αυτή τη φορά. Η ευρωπαϊκή ενότητα, τι νομίζετε  ότι είναι; Είμαστε ένα κράτος με δύναμη ώστε να μπορέσουμε να επιβάλουμε τις απόψεις μας; θα γίνουμε λοιπόν μια επαρχία και θα μας διοικεί η Ευρώπη. Και θα έχουμε την ψευδαίσθηση ότι συνδιοικούμεθα στην Ευρώπη. Αυτό δεν είναι σκλαβιά; Υπάρχει καμιά εγγύηση σωστής ανάπτυξης εδώ μέσα στον τόπο αυτό; Ποτέ. Από την σκλαβιά αυτή, λοιπόν, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να απαλλαγούμε, ούτε να ελευθερωθούμε."
Απλά υποκλινόμαστε σε ένα τέτοιο μέγεθος, τα σχόλια είναι περιττά.
Η δήλωση αυτή είχε γίνει το 1990.

Ο Μάνος Χατζιδακις μιλάει για το προεκλογικό πρόγραμμα του Τζίμη Πανούση

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

STOP ΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ - ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ


Έχουν χαθεί νέοι άνθρωποι αυτό το διάστημα στην άσφαλτο, πρέπει να αντιδράσουμε δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς θεατές κάτι πρέπει να κάνουμε. Ξεκινώντας από τα απλά και επιλύσιμα προβλήματα και πηγαίνοντας στα σύνθετα. Είναι ένα προβλήμα που η αντιμετώπιση του μας αφορά όλους, αναφέρομαι στα θανατηφόρα τροχαία στο νησί μας το οποίο είναι γενικότερο πρόβλημα αλλά πιστεύω τι πρέπει να κάνουμε εμείς για τον τόπο μας έχουμε όλοι την ευθύνη μας γιατί είμαστε συνένοχοι και φταίμε όλοι μας όταν:
  • όταν οδηγάμε και μιλάμε στο κινητό
  • όταν δεν φοράμε κράνη,
  • όταν δεν φοράμε ζώνη,
  • όταν οδηγάμε υπό την επήρεια αλκόολ
  • οταν παραβιάζουμε τον κοκ
  • όταν οδηγάμε με υπερβολική ταχύτητα
  • όταν , όταν όταν..................
μην τα ρίχνουμε όλα στην αστυνομία ότι δήθεν δεν κάνει καλά την δουλειά της η δικαιολογία αυτή μας βολεύει.
Απο την αστυνομία θέλω να ιεραρχήσει πρώτα τι πρέπει να κυνηγήσει. Να εξηγήσω τι εννοώ:
  • τα μηχανάκια με τον θόρυβο στις εξατμίσεις
  • τους πιτσιρικάδες που είναι κάτω από δεκαέξι και δεν έχουν δίπλωμα
  • όσους κυκλοφορούν που δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης και προπάντων ασφάλεια
υπάρχει μια άλλη κατηγορία , αυτή της πρόληψης και ποιά θεωρώ ότι ανήκουν σε αυτή τα εξής:
  • πρέπει να φοράμε ζώνη ή κράνος
  • δεν πρέπει να οδηγάμε όταν είμαστε πιωμένοι -αλκοτέστ
  • τα φορτηγά πρέπει να βάζουν μουσαμάδες όταν μεταφέρουν αδρανή υλικά
τέλοσς να κάνει για ένα διάστημα συστάσεις  σε εύλογο χρονικό διαστημα , μιά εβδομάδα είναι αρκετή, ώστε να προλάβουν να ενημερωθούν από στόμα σε στόμα ότι σφίγγουν τα πράγματα γιατί το απότομο δείχνει ότι το μέτρο είναι φοροεισπρακτικό, μετά να ξεκινήσει κανονικά την δουλειά της.  

 ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;
Όλοι μας είμαστε συνένοχοι δεν φταίει μόνο :
  • ο εκάστοτε Δήμαρχος με τον εκάστοτε Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων
  • ο εκάστοτε Διοικητής Αστυνομίας με τον εκάστοτε Υποδιοικητή του
ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

Η αστυνομία δεν πρέπει να μας χαρίζεται όταν κάνουμε παραβάσεις , όντως τα πρόστιμα όπως έχουν δημιουργηθεί από το κράτος δεν είναι πρόστιμα για την πρόληψη άλλα πρόστιμα φοροεισπρακτικά.
Κατέχουμε την πρώτη θέση στην Ευρώπη στα ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ατυχήματα και με διαφορά. Μια μικρή επαρχιακή πόλη χάνεται κάθε χρόνο στην άσφαλτο.  Ολοι μας φταίμε.
Τι χρειάζεται αφού η πολιτεία που δεν εφάρμοσε την κυκλοφοριακή αγωγή στα δημοτικά σχολεία, να την εφαρμόσουμε εμείς στο νησί πως να βρούμε τρόπο θέληση να υπάρχει.
Φταίμε εμείς που σαν γονείς-οδηγοί που:
  • μάθαμε τα παιδιά μας να μην σέβονται τους άλλους οδηγούς ή πεζούς που κυκλοφορούν στους δρόμους.
  •  όταν φεύγουν το βράδυ να βγούν έξω δεν τους συμβουλεύουμε να μην πίνουν ή όταν πίνουν να μην οδηγούν.
  •  τους αγοράζουμε μηχανές χωρίς να έχουν δίπλωμα.
  •  τους μαθαίνουμε ότι το να μην φοράμε ζώνες, η ταχύτητα ,η προσπέραση, οι κόντρες και οι σούζες είναι μαγκιά και τόσα άλλα.
Ηρθε η ώρα της αυτοκριτική μας, ήρθε η ώρα να  μάθουμε από τα λάθη μας, ήρθε η ώρα να έρθουμε σε επαφή με τα νέα παιδιά και να τα  αγκαλιάσουμε να τους δείξουμε ότι τους θέλουμε.
Οτι τους θέλουμε  ζωντανούς και όχι ανάπηρους ή νεκρούς, να μην είναι μόνο στα λόγια αλλά με έργα και πράξεις.
Δεν είναι ώρα για πολιτικές αντιπαραθέσεις, είναι ώρα για πράξεις, ναι όλοι μαζί να συνεργαστούμε για ένα καλύτερο αύριο.

ΥΓ
Ξέχασα να αναφερθώ στους οδηγούς των μεγάλων οχημάτων στην Αίγινα. 
Προσεχώς..............
Φυσικά και δεν είναι πρώτη φορά που γράφεται κάτι τέτοιο κάθε φορά μετά από ένα τραγικό συμβάν σπαταλάμε ηλεκρονικό και μη μελάνι αλλά τελικά μένουμε απαθείς θεατές.