MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Η Τελευταία Ομιλία (Ράντυ Πάους)

Χαρείτε τη βόλτα. Δεν υπάρχει εισιτήριο επιστροφής!



Οι απόψεις του George Carlin's για τα γηρατειά
Έχετε αντιληφθεί ότι η μόνη περίοδος της ζωής μας που μας αρέσει να μεγαλώνουμε είναι όταν είμαστε παιδιά; Εάν είσαι κάτω των 10 ετών, είσαι τόσο ενθουσιασμένος που μεγαλώνεις που σκέφτεσαι τμηματικά..
«Πόσων ετών είσαι;», «Είμαι τέσσερα και μισό!» Ποτέ δεν είσαι τριάντα έξι και μισό. Είσαι τέσσερα και μισό, και περπατάς στα πέντε! Αυτό είναι το κλειδί.  Μπαίνεις στην εφηβεία, και τώρα κανείς δεν μπορεί να σε συγκρατήσει. Πηδάς στον επόμενο αριθμό, ή ακόμη και μερικούς αριθμούς μπροστά.
«Πόσων ετών είσαι;» «Θα γίνω 16!» Μπορεί να είσαι 13, αλλά έ, θα γίνεις 16! Και τότε έρχεται η καλύτερη μέρα της ζωής σου
! Γίνεσαι 21. Ακόμα και οι λέξεις ακούγονται σαν ιεροτελεστία.
ΓΙΝΕΣΑΙ 21.. ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ !!!
Αλλά τότε περνάς στα 30. Ωωωω, τί έγινε εδώ; Ακούγεσαι σαν χαλασμένο γάλα! Αυτός ΠΕΡΑΣΕ, έπρεπε να τον πετάξουμε. Δεν έχει πλάκα πια, είσαι απλά ένας ξινισμένος λουκουμάς. Τι πάει στραβά; Τί άλλαξε;
ΓΙΝΕΣΑΙ
21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30, και τότε ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40. Ουάου! Πάτα φρένο, όλα σου ξεγλυστρούν. Πριν να το καταλάβεις,ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και τα όνειρά σου χάνονται...
Αλλά! για περίμενε!!! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ
τα 60. Δεν πίστευες ότι θα τα έφθανες!
Οπότε ΓΙΝΕΣΑΙ 21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30,ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40, ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ τα 60.
Έχεις αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα που ΧΤΥΠΑΣ τα 70! Μετά απ' αυτό, η κατάσταση είναι μέρα με τη μέρα. ΧΤΥΠΑΣ την Τετάρτη!
Μπαίνεις !
στα 80 και κάθε μέρα είναι ένας πλήρης κύκλος. ΧΤΥΠΑΣ το γεύμα. ΠΕΡΝΑΣ στις 4:30.. ΦΘΑΝΕΙΣ την ώρα του ύπνου. Και δεν τελειώνει εκεί. Στα 90 σου, αρχίζεις να οπισθοδρομείς.  «Ήμουν ΜΟΛΙΣ 92».
Και τότε κάτι παράξενο συμβαίνει. Εάν καταφέρεις να ξεπεράσεις τα 90, ξαναγίνεσαι μικρό παιδί. «Είμαι 92 και μισό!».
Μακάρι να φθάσετε όλοι στα υγιή 100 και μισό!!
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΝΕΟΙ
1.    Πετάξτε τους ασήμαντους αριθμούς..Αυτό συμπεριλαμβάνει την ηλικία, το βάρος και το ύψος. Αφήστε τους γιατρούς να νοιάζονται γι'αυτά. Γι'αυτό τους πληρώνετε άλλωστε.
2.    Κρατήστε μόνον τους ευχάριστους φίλους. Οι γκρινιάρηδες σας ρίχνουν.
3.    Να μαθαίνετε συνεχώς! Μάθετε περισσότερα για τους υπολογιστές, τις τέχνες, την κηπουρική, ο,τιδήποτε  , ακόμη και για το ραδιόφωνο. Να μην αφήνετε ποτέ τον εγκέφαλο ανενεργό. «Ένα ανενεργό μυαλό είναι το εργαστήρι του Διαβόλου». Και το επίθετο του διαβόλου είναι Αλτζχάιμερ.
4.Απολαύστε τα απλά πράγματα.
5.Γελάτε συχνά, διαρκώς και δυνατά. Γελάστε μέχρι να σας κοπεί η ανάσα.
6.Τα δάκρυα τυχαίνουν... Υπομείνετε, πενθήστε, και προχωρήστε παραπέρα. Το μόνο άτομο, που μένει μαζί μας για ολόκληρη τη ζωή μας είναι ο εαυτός μας. Να είστε ΖΩΝΤΑΝΤΟΙ ενόσω είστε εν ζωή.
7.Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ό,τι αγαπάτε, είτε είναι η οικογένεια, τα κατοικίδια, η μουσική, τα φυτά, τα ενδιαφέροντά σας, ο,τιδήποτε. Το σπίτι σας είναι το καταφύγιό σας.
8.Να τιμάτε την υγεία σας: Εάν είναι καλή, διατηρήστε την. Εάν είναι ασταθής, βελτιώστε την. Εάν είναι πέραν της βελτιώσεως, ζητήστε βοήθεια.
9.Μην κάνετε βόλτες στην ενοχή. Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά, ακόμη και στον διπλανό νομό ή σε μια ξένη χώρα αλλά ΜΗΝ πηγαίνετε εκεί που βρίσκεται η ενοχή.
10. Πείτε στους ανθρώπους που αγαπάτε ότι τους αγαπάτε, σε κάθε ευκαιρία.
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ:

Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα

Κι αν δεν στείλετε το παρόν σε τουλάχιστον 8 άτομα - ποιος νοιάζεται; Αλλά μοιραστείτε το με κάποιον. Όλοι χρειαζόμαστε να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο κάθε μέρα!!


Το ταξίδι της ζωής δεν είναι για να φθάσουμε στον τάφο με ασφάλεια σ'ένα καλοδιατηρημένο σώμα, αλλά κυρίως για να ξεγλυστρούμε προς όλες τις πλευρές, πλήρως εξαντλημένοι, φωνάζοντας «...ρε γαμώτο.....τί βόλτα!».

Το παλιό μνημόνιο του 1843 - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝ ΒΑΡΕΘΕΙΤΕ

Αφιερώστε τρία λεπτά και διαβάστε το προσεχτικά!!! μη βαρεθείτε μας αφορά όλους!!!!!!!!!!!!

Το παλιό μνημόνιο του 1843.
 
Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει.
Έχουμε και λέμε: Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταλήσει στους εμφυλίους της επανάστασης και στα «λούσα» του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;) Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό των συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;) Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κάτι συμπτώσεις.) Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Πάμε πάλι απ' την αρχή. Σας θυμίζει τίποτα;) Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει.)
Για να μην πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού:
1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν. 2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες. 3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ένστολων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια. 4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δέκατης", που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή. 5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου. 6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα. 7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους. 8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου. 9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό. 10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες "εθνικές γαίες" με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης. 11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού. Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες.
Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε "τι πέτυχαν με όλα αυτά;", σας απαντώ: Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλίρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαριλάου Τρικούπη το 1893.
Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα. 

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΦΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΤΟ FACEBOOK


 Με αφορμή την αλλαγή φωτογραφίας στο προφίλ αρκετών φίλων , οι οποίοι αντί για μια προσωπική τους φωτογραφία ανέβασαν μια εικόνα καρτούν,  έκανα μια μικρή έρευνα για το τι λένε οι κοινωνιολόγοι και τι μήνυμα θέλει να περάσει το άτομο  που ανεβάζει τέτοια φωτογραφία στο προφίλ του  πιστεύοντας ότι βγάζει έναν κομμάτι του χαρακτήρα του. 
Τα κινούμενα σχέδια έχουν γίνει και αιτία πολιτικών αντιπαραθέσεων για το τι συμβολίζουν και τι μηνύματα θέλουν να περάσουν, αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ασχολήθηκαν οι κοινωνιολόγοι.
Ένα ερώτημα που κατά καιρούς απασχολεί τους κοινωνιολόγους: τα κινούμενα σχέδια είναι απλώς παραμύθια για τα πιτσιρίκια ή κρύβουν πολιτικές θέσεις και μηνύματα; Με άλλα λόγια, η Χιονάτη είναι δεξιά ή αριστερή; Για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, η Γκάρντιαν ζήτησε από την κινηματογραφικό της κριτικό να αποκωδικοποιήσει τα πιο δημοφιλή καρτούν. Κι εκείνη, ύστερα από μια γρήγορη έρευνα, έβγαλε ένα αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα: όλες αυτές οι ταινίες περιέχουν ένα προοδευτικό μήνυμα. 
  • Για να γίνει ο Πινόκιο αληθινός άνθρωπος, πρέπει να μάθει να λέει την αλήθεια.
  • Στη Λαίδη και τον Αλήτη, η υψηλή κοινωνία ανακαλύπτει ότι οι φτωχοί και οι περιθωριακοί έχουν μεγαλύτερη καρδιά από τους πλούσιους και τους βολεμένους. ,
  • Η Σταχτοπούτα οδηγεί τον πρίγκιπα να παραβιάσει τις συμβάσεις και να παντρευτεί μια πληβεία. Ύμνος στους αουτσάιντερ και τους αιρετικούς είναι φυσικά και η Χιονάτη. 
  • Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας διδάσκουν ότι με τα χρήματα δεν μπορείς να αγοράσεις τα πάντα. Οι Απίθανοι στέλνουν το μήνυμα ότι ο πραγματικός ηρωισμός δεν είναι ίδιον των υπεράνθρωπων, αλλά των «φυσιολογικών». 
  • Το Antz υψώνει μιαν αντιναζιστική σημαία.
  • Η Εποχή των Παγετώνων κάνει μάθημα αλτρουισμού. 
  • Η ταινία «Happy Feet»  το μήνυμα ότι ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για την εξάντληση των φυσικών πόρων.
Τώρα με την κίνηση αυτή να αλλάξουμε τη φωτογραφία του προφίλ μας στο FACEBOOK  έγιναν ξανά της μόδας τέτοιου είδους συζητήσεις.
Τελικά έγινε για έναν απλούστατο λόγο με το καρτούν στην photo profile ήταν απλά μια πρωτοβουλία για τη στήριξη της εβδομάδας των δικαιωμάτων των παιδιών, που κορυφωθήκε το Σάββατο 20 Νοέμβρη, στη μνήμη της επικύρωσης της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η οποία συνέβη 20 Νοεμβρίου 1989.
Αντιγράφω από τη σχετική σελίδα του site της Unicef:
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Έως σήμερα έχει επικυρωθεί από 193 χώρες, ενώ δεν την έχουν επικυρώσει δύο. Η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου του 1992.
Πιστεύω  όμως ότι εμείς  μπορούμε  να διασκεδάζουμε και να ξεφεύγουμε από την κακοκεφιά και την μιζέρια που υπάρχει τριγύρω μας δίνοντας ένα χρώμα χαράς και αισιοδοξίας.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Λουκέτο στα μισά ΚΕΠ !

Λουκέτο στα μισά ΚΕΠ !
Με «ξαφνικό θάνατο» λόγω …μνημονίου, κινδυνεύουν πλέον των μισών από τα 1.077 ΚΕΠ της χώρας.
Οι εντολές της τρόικας προς το Υπουργείο Οικονομικών  για περικοπές των λειτουργικών εξόδων οδηγούν μαθηματικά στον περιορισμό του αριθμού τους.
Στόχος είναι, με εξαίρεση τα μεγάλα αστικά κέντρα, να υπάρχει μόνο ένα ΚΕΠ σε κάθε δήμο του «Καλλικράτη», σύμφωνα με ρεπορταζ του «Αδέσμευτου Τύπου».
Οσο για το προσωπικό τους, που ανέρχεται σε περίπου 3.000 άτομα, εκ των οποίων οι 2.389 είναι μόνιμοι και οι υπόλοιποι συμβασιούχοι, προβλέπεται ότι θα συρρικνωθεί δραματικά.
Άνεργοι θα βρεθούν από 1-1-2011 πάνω από 500 συμβασιούχοι, οι περισσότεροι με εμπειρία άνω των τεσσάρων ετών.
Ηδη το υπουργείο Εσωτερικών τούς έχει διαμηνύσει ότι δεν θ’ ανανεώσει τις συμβάσεις τους, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης κατηγορίας να προετοιμάζονται για την κατάθεση μαζικών προσφυγών στη Δικαιοσύνη.
Συνέπεια όλων των παραπάνω θα είναι ο θεσμός να οδηγηθεί σε μαρασμό, παρότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, που σε ποσοστό που ξεπερνά το 90%, θεωρούν τα ΚΕΠ ως πιο αποτελεσματική δημόσια υπηρεσία και αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τη μείωση της γραφειοκρατίας.
Σύμφωνα με μελέτες καθημερινά εξυπηρετούνται απ’ αυτά πάνω από 60.000 πολίτες, ήτοι 300.000 εβδομαδιαίως και πάνω από 7.000.000 ετησίως.

ΠΗΓΗ:  http://www.politis-gr.com

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Φανταστείτε εναν πινακα με : Ενα δεντρο στο κεντρο,τον Αδαμ γυμνο,καθισμενο αριστερα του δεντρου κ δεξια ,ορθια κ γυμνη την Ευα.
Τεσερεις αντρες,διαφορετικης εθνικοτητας,Γερμανος,Γαλλος,Αγγλος κ Ελληνας, σχολιαζουν τον πινακα:

- Γερμανος:
Κοιταξτε την τελοιοτητα στα σωματα! Εκεινη ψηλη κ ευκινητη,εκεινος μ αυτο τ αθλητικο κορμι κ τους καλογυμνασμενους μυες..πρεπει ναναι Γερμανοι!

-Γαλλος:
Οχι..οχι! Δεν το πιστευω,ειναι ξεκαθαρος ο ερωτισμος που εκλυεται κ απο τις δυο φιγουρες...Εκεινη τοσο θηλυκη..Αυτος τοσο ανδροπρεπης..
Γνωριζουν οτι συντομα θα ερθει ο πειρασμος...πρεπει ναναι Γαλλοι!

Κουνωντας αρνητικα το κεφαλι ο Αγγλος σχολιαζει:
-Παρατηρειστε την ηρεμια στα προσωπα τους,την λεπτοτητα στην σταση τους,τη νηφαλιοτητα της κινησης..
Μονο Αγγλοι μπορει να ειναι!

Μετα απο μερικες στιγμες συγκεντρωσης ο Ελληνας φωναξε:

Δεν συμφωνω !Κοιταξτε καλα:

Ο Αδαμ ξεβρακωτος, ξυπολητοι κοιμουνται κατω απ το δεντρο,εχουν μονο ενα φτωχο μηλο να φανε, δεν διαμαρτυρονται κ επι πλεον οι μαλακες πιστευουν οτ ειναι στον Παραδεισο! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!







FREE Animations for your email - by IncrediMail! Click Here!

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟ ΚΟΛΟΣΣΟ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ



Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του newsbomb.gr για τον «πόλεμο του πετρελαίου»
στην Ελλάδα, συνεχίζεται σήμερα με αποκλειστικές πληροφορίες του Κώστα
Χαρδαβέλλα από σουηδικές πηγές με έδρα την Στοκχόλμη. Συνασπισμός επτά
σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το
μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών
με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης
των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό
χώρο (η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec
Org που είναι μία εμπορική – οικονομική – πολιτική ένωση των επτά
σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας,
Λετονίας και Λιθουανίας).

Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των
κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80%
στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό
των 250 δισ. ευρώ που θ έδινε στην Ελλάδα.

Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών
δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία
ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά
από την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο
καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια
κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα.

Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε
διεθνώς μια έρευνα – μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου
στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά
99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο
μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια
χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό
οφθαλμό.
Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την
ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων
φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις
τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη
Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς
λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!
Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί
κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια
των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.

Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες
για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ.
βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της
Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.

Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει
για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της
Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη
Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.

Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές
εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με
τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

Οι αποκαλύψεις του newsbomb.gr θα συνεχιστούν για τους υπεύθυνους αυτή της
φοβερής ιστορίας με τον ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο της Ελλάδας. 

ΠΗΓΗ:  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=206991&cid=122

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα υποχρεωθούν σε απόλυση


Η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες εμφανίζεται ως ο σκληρός διαπραγματευτής με τους αξιωματούχους της τρόικας για το περιεχόμενο του τρίτου κατά σειρά επικαιροποίησης μνημονίου.
Η ουσία που έχουν αυτές οι διαβουλεύσεις συμπυκνώνεται στη φράση που έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια συνάντησης των ελεγκτών του ΔΝΤ και των Βρυξελλών με τους υπουργούς: «Aς προσέχατε τι υπογράφατε», διαμήνυσαν στα κυβερνητικά στελέχη, διαλύοντας τους μύθους της προπαγάνδας του Μαξίμου για επίπονες διαπραγματεύσεις.
Το κλιμάκιο της Τρόικας όχι μόνο δεν δέχθηκε τις αλλαγές που πρότεινε το οικονομικό επιτελείο αλλά επέβαλε σκληρούς όρους στο νέο μνημόνιο επισπεύδοντας τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής για δραστικές μειώσεις στο μέτωπο των δαπανών.
Οι μετατάξεις προσωπικού από τις ΔΕΚΟ στο Δημόσιο, που ήταν μία βασική κυβερνητική επιλογή, ακυρώνεται στην πράξη καθώς κάθε μετακίνηση θα θεωρείται πρόσληψη και θα εμπίπτει στον περιορισμό του ενός διορισμού για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι χιλιάδες υπάλληλοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα υποχρεωθούν σε απόλυση, παρά τις διαβεβαιώσεις υπουργών για το αντίθετο.
Το ίδιο σκηνικό έχει στηθεί και για το θέμα των συμβάσεων. Το μνημόνιο είναι σαφές: Oι επιχειρησιακές συμβάσεις θα μπορούν να υπερισχύουν των κλαδικών και αυτό που εξασφάλισε η κυβέρνηση δεν ήταν να ακυρωθούν οι επαχθείς εργασιακοί όροι αλλά να υπάρξει ένας διάλογος εξπρές με τους κοινωνικούς εταίρους, χωρίς όμως να αλλάζει η ουσία των ρυθμίσεων.
Οι «διαπραγματεύσεις» που προβάλλει τώρα το Μέγαρο Μαξίμου για την προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων θα είχαν αποτελέσματα εφόσον είχαν διεξαχθεί πριν από την υπογραφή του μνημονίου.
Τώρα πλέον είναι αργά για δάκρυα, ειδικά από την πλευρά της κυβέρνησης  

ΠΗΓΗ: http://www.politis-gr.com/?p=7547

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Τα επόμενα βήματα για τον «Καλλικράτη του κράτους»

Με τέσσερις δράσεις θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την αναδιοργάνωση του κράτους, όπως αποφάσισε τη Δευτέρα η Διυπουργική Γνωμοδοτική Επιτροπή για τη σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή Υπηρεσιών, Συμβουλίων, Επιτροπών και Φορέων του Δημόσιου Τομέα που συνεδρίασε υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θόδωρο Πάγκαλο.

Τα τέσσερα βήματα είναι:

α. η αναδιοργάνωση των Υπουργείων και των υπηρεσιών τους στην κατεύθυνση της μείωσης του συνολικού αριθμού των υφισταμένων υπηρεσιών
β. Συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του δημοσίου (συμπεριλαμβάνεται η ολοκλήρωση του αντίστοιχου Ενιαίου Μητρώου Φορέων καθώς έως σήμερα το ελληνικό κράτος δεν διέθετε τέτοιο εργαλείο)
γ. Διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού με αξιοποίηση της απογραφής των Δημοσίων Υπαλλήλων
δ. Κωδικοποίηση της νομοθεσίας

Για την πρώτη και την τρίτη δράση την κύρια ευθύνη έχει το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την δεύτερη δράση την κύρια ευθύνη έχει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης συνεπικουρούμενος από τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης και για την τέταρτη δράση, ο Υπουργός Επικρατείας.

Η επιτροπή αποφάσισε, επίσης, την κατάργηση της «ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.» και της εταιρίας «ΟΠΕΠ Α.Ε.».

Νέο πρόγραμμα επιδότησης για Εμπορικές Επιχειρήσεις «digi-retail»: Επιδότηση έως 60%, από 5.000€ έως 500.000€


Προκηρύχθηκε επίσημα το πρόγραμμα «Digi Retail» για την Ψηφιακή Ενίσχυση των Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου.
Το πρόγραμμα επιχορηγεί επενδυτικά έργα από 10.000€ έως 500.000€ με επιδότηση έως 60%. Ο συνολικός προϋπολογισμός Δημόσιας Δαπάνης που θα διατεθεί για την ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων ανέρχεται στις 100.000.000€.
Το πρόγραμμα “Digi Retail” απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που:
  • Δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο (ΚΑΔ 47) εκτός ορισμένων εξαιρέσεων (λιανικό εμπόριο σε υπαίθριους πάγκους και αγορές)
  • Έχουν κλείσει μια πλήρη δωδεκάμηνη χρήση
  • H επιχείρηση κατά την τρέχουσα χρήση και κατά τις δύο προηγούμενες χρήσεις δεν έχει λάβει επιχορηγήσεις από Προγράμματα και Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων που εμπίπτουν στον κανόνα De Minimis, τα οποία αθροιστικά μαζί με την αιτούσα επιχορήγηση υπερβαίνουν τα 200.000 €.
  • H επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα, διατηρώντας σε ισχύ όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες λειτουργίας.
Το πρόγραμμα επιχορηγεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δαπάνες πληροφορικής και επικοινωνιών, και ΟΧΙ αγορά επίπλων, ή διαμόρφωση εσωτερικών χώρων.
Προϋπολογισμός & Ποσοστά Επιχορήγησης
Τα ποσοστά επιδότησης αλλάζουν βάση του μεγέθους της επιχείρησης, καθώς επίσης και τα όρια του προϋπολογισμού των επενδυτικών σχεδίων:
  • Επιχείρηση χωρίς εργαζόμενους: Επιδότηση 60%, από 5.000€ έως 20.000€
  • Πολύ Μικρή: Επιδότηση 60%, από 10.000€ έως 80.000€
  • Μικρή: Επιδότηση 60%, από 10.000€ έως 150.000€
  • Μεσαία: Επιδότηση 50%, από 10.000€ έως 300.000€
  • Μεγάλη: Επιδότηση 40%, από 10.000€ έως 500.000€
Σε κάθε περίπτωση ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 100% του μέσου όρου του κύκλου εργασιών των τελευταίων τριών διαχειριστικών χρήσεων της επιχείρησης (ή λιγότερων, αν δεν έχουν κλεισθεί τρεις).
Κατηγορίες Ενεργειών που ενισχύονται στο πρόγραμμα Digi Retail
Κάθε επιχείρηση που θα συμμετάσχει στην δράση digi retail μπορεί να υποβάλει επενδυτική πρόταση στο πλαίσιο των παρακάτω δύο ενεργειών:
  • Ενέργεια 1η (Ε1): Αναδιοργάνωση και εξοικονόμηση πόρων, με αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών
  • Ενέργεια 2η (Ε2): Εξωστρέφεια – προώθηση – διεύρυνση κύκλου εργασιών με χρήση προηγμένων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών
Και οι δύο ενέργειες (Ε1 και Ε2) είναι υποχρεωτικές. Ωστόσο καμία από τις δυο δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 70% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης.
Αναλυτικά οι επιλέξιμες Ενέργειες στις δύο κατηγορίες είναι οι παρακάτω:
E (1): Αναδιοργάνωση και εξοικονόμηση πόρων, με αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών
Ενδεικτικά παραδείγματα:
  1. Αυτοματοποίηση της λιανικής πώλησης
  2. Έκδοση αποδείξεων λιανικής με ηλεκτρονικό τρόπο που διασυνδέεται με την αποθήκη.
  3. Ηλεκτρονική τιμολόγηση (e-invoicing)
  4. Αυτοματοποιημένη ανταλλαγή πληροφοριών προϊόντων για χρήση σε ενοποιημένες ηλεκτρονικές αγορές
  5. Αυτοματοποίηση και ηλεκτρονική παρακολούθηση αποθήκης
  6. Τεχνολογίες RFID
  7. Online B2B διασύνδεση με προμηθευτές
  8. Αυτοματοποιημένη online ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ υποκαταστημάτων
  9. Ηλεκτρονική ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ υποκαταστημάτων για προωθητικές ενέργειες
  10. Ηλεκτρονική σήμανση προϊόντων και ραφιών  (electronic shelf tags)
  11. Διάθεση προϊόντων μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος  (e-shop), υποχρεωτικά με σύστημα ασφαλών ηλεκτρονικών πληρωμών (e-payments), σε 2 γλώσσες
  12. Βελτιστοποίηση εμφάνισης σε μηχανές αναζήτησης (SEO)
  13. Συστήματα διαχείρισης πληρωμών με πιστωτικές κάρτες
  14. Ψηφιακή καταμέτρηση του πλήθους πελατών

Ε(2): Εξωστρέφεια – προώθηση – διεύρυνση κύκλου εργασιών με χρήση προηγμένων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών
Ενδεικτικά παραδείγματα:
  1. Έξυπνες κάρτες ή συστήματα επιβράβευσης πελατών για προσωποποιημένη προώθηση (smart loyalty cards)
  2. Διαδραστική προώθηση που αξιοποιεί νέα τεχνολογικά εργαλεία και πλατφόρμες (διαδραστικές βιτρίνες, οθόνες αφής, ηλεκτρονικοί κατάλογοι, κλπ.)
  3. Ηλεκτρονικά κουπόνια ή κουπόνια μέσω συσκευών κινητής επικοινωνίας (e-coupons, m-coupons)
  4. Αξιοποίηση επιχειρηματικής ευφυΐας (intelligence) για προωθητικές ενέργειες και ανάλυση καταναλωτικών συμπεριφορών
  5. Εφαρμογές προώθησης συνδυασμένες με γεωγραφική πληροφόρηση (geo-location services)
  6. Ψηφιακή σήμανση για την προβολή προϊόντων (digital signage)
  7. Προώθηση στο διαδίκτυο (διαδικτυακές καμπάνιες, SEO, αξιοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης – social networks)
  8. Εμπλουτισμός ηλεκτρονικού καταστήματος με την συμμετοχή του καταναλωτή (καταγραφή σχολίων – reviews, διαμόρφωση λίστας επιθυμητών προϊόντων – wishlists, μοναδική εγγραφή – single sign.on από υφιστάμενα προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης – social media)
Η Δράση υλοποιείται από την εταιρία “Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ, του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Η υποβολή των επενδυτικών προτάσεων των επιχειρήσεων γίνεται με πλήρως αυτοματοποιημένες ηλεκτρονικές διαδικασίες. Η διαδικασία αξιολόγησης είναι αυτόματη και συγκριτική βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και πραγματοποιείται ηλεκτρονικά.
Η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων για την δράση “digi-retail”, ξεκινάει στις 14 Ιανουαρίου 2011 και θα διαρκέσει έως τις 15 Φεβρουαρίου 2011.
Τέλος πρέπει να επισημάνουμε ότι το πρόγραμμα θα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Αυτό σημαίνει ότι επιλέξιμες επιχειρήσεις ενδέχεται να μείνουν εκτός προγράμματος, γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι υποβαλλόμενες προτάσεις θα ξεπεράσουν το διαθέσιμο προϋπολογισμό (όπως γίνεται σχεδόν σε όλα τα προγράμματα).


Βρείτε το ενημερωτικό υλικό για τη δράση Digi-Retail εδώ:
ΠΗΓΗ: http://epixeirein.gr 

H μαφία των ακινήτων έχει χρηματοδοτήσει την Ντόρα;


H μαφία των ακινήτων έχει χρηματοδοτήσει την Ντόρα;
Διασυνδέσεις της επονομαζόμενης «μαφίας των ακινήτων» με πολιτικά πρόσωπα καταγγέλλει με συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ» ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, ο οποίος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Πρόκειται για τον δικηγόρο Αθηνών κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλο, ο οποίος στη συνέντευξή του δηλώνει ότι πολιτικά πρόσωπα  συνδέονται με στενούς δεσμούς με το υπό εξάρθρωση κύκλωμα και ότι έχει καταθέσει στις ανακριτικές αρχές τις σχετικές καταγγελίες.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται ότι «η σπείρα έχει χρηματοδοτήσει και την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη»
Όπως ισχυρίζεται ο μάρτυρας «Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως τα μέλη της οργάνωσης έχουν πάρα πολύ καλές σχέσεις με ….. την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Μάλιστα, η κυρία Μπακογιάννη είναι αδελφική φίλη της αδελφής του αρχηγού του κυκλώματος. Οταν ρώτησα, σε συνεργασία με την Αστυνομία, τον κ. Γεωργιτσογιαννάκο, αν μπορούμε να βάλουμε την κόρη μου σε κάποια θέση, μού είπε  ‘Γνωρίζω πολύ καλά την Ντόρα και θα το κανονίσει η αδελφή μου’. Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι το κύκλωμα έχει χρηματοδοτήσει και …..την κυρία Μπακογιάννη.
Στην ερώτηση δε του δημοσιογράφου «Πώς προκύπτει αυτό» ο  μάρτυρας απαντά : «Οπως έχω καταθέσει σχετικά τόσο στην Ασφάλεια όσο και στη Δικαιοσύνη …..η οργάνωση ήθελε, όπως μου είπαν τα μέλη του κυκλώματος, να πετύχει την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του καφέ της πλατείας Συντάγματος σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και για να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες του δήμου έδωσε οικονομική ενίσχυση επί δημαρχίας της κυρίας Μπακογιάννη. Σημειώνω ότι, όπως με πληροφόρησαν τα μέλη της σπείρας, το ποσό της χρηματοδότησης καταβλήθηκε εξ ημισείας από την οργάνωση και τους επιχειρηματίες» .

ΠΗΓΗ :   http://www.politis-gr.com/?p=7515

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ο «Καλλικράτης» κάνει τα πρώτα του βήματα


Η έναρξη λειτουργίας των νέων υπηρεσιών δήμων και περιφερειών, τα νέα όργανα διοίκησης καθώς και η οικονομική διαχείριση των νέων αυτοδιοικητικών αρχών περιγράφονται αναλυτικά στον «Οδικό Χάρτη Αμεσων Ενεργειών» για τον Καλλικράτη που συνέταξε το υπουργείο Εσωτερικών με τη συμβολή της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας της Πληροφορίας.Ο «οδικός χάρτης» περιγράφει βήμα προς βήμα και με ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι νέες αιρετές διοικήσεις των «καλλικράτειων» δήμων και περιφερειών από την 1-1-2011 μέχρι και τον Μάρτιο του επόμενου έτους.Για την «εκπαίδευση» των αιρετών στη νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα, το υπουργείο διοργανώνει ενημερωτικές διημερίδες σε όλη την επικράτεια οι οποίες ξεκίνησαν από χτες στο Ηράκλειο της Κρήτης και θα ολοκληρωθούν στις 8 Δεκεμβρίου στη Λάρισα στις οποίες δίνει τη δυνατότητα σε 71 περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες και σε 325 δημάρχους να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους με στελέχη του υπουργείου και αρμόδιους επιστήμονες.Ο οδικός χάρτης προβλέπει την άμεση λειτουργία των νέων οργάνων διοίκησης των δήμων εντός του πρώτου τριμήνου του 2011. Συγκεκριμένα μέχρι τις 9 Ιανουαρίου θα αναδειχτεί από το δημοτικό συμβούλιο με πλειοψηφία 2/3 η νεοσυσταθείσα Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης που θα λειτουργεί ως γνωμοδοτικό όργανο. Αντίστοιχα μέχρι και το τέλος Μαρτίου θα συγκροτηθεί και το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών και θα εκλεγεί ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης.Το δημοτικό συμβούλιο είναι υποχρεωμένο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να καταρτίσει κανονισμό πληροφόρησης των πολιτών και μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχει συντάξει τη Χάρτα δικαιωμάτων του δημότη. Οι νέες υπηρεσίες που έχουν μεταφερθεί στους δήμους από τις νομαρχίες (π.χ. Πολεοδομίες) θα πρέπει να έχουν στεγαστεί σε γραφεία και να λειτουργήσουν άμεσα από 1-1-2011. Παράλληλα μέχρι τις 3 Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ενοποίησης των πληροφοριακών συστημάτων των δήμων.Εντός του πρώτου τριμήνου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα, το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης του δήμου για το 2011, ο ετήσιος προϋπολογισμός ενώ παράλληλα θα ξεκινούν οι διαδικασίες κατάρτισης του Πενταετούς Επιχειρησιακού προγράμματος του δήμου. Μέσα στους δύο πρώτους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί και η συγχώνευση ΝΠΔΔ καθώς και δημοτικών επιχειρήσεων. Μητροπολιτικές επιτροπέςΣτις περιφέρειες εκτός των οργάνων που προβλέπει ο Καλλικράτης, στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη θα εκλεγούν, μέσα στον Ιανουάριο του 2011, οι συντονιστικές μητροπολιτικές επιτροπές των τεσσάρων τομέων μητροπολιτικής αρμοδιότητας της Αττικής καθώς και του Μητροπολιτικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Οι περιφέρειες αναλαμβάνουν σύμφωνα με τον Καλλικράτη το σύνολο των αρμοδιοτήτων, που αφορούν τον αναπτυξιακό περιφερειακό προγραμματισμό. Στην αρμοδιότητα αυτή εντάσσεται όχι μόνον η κατάρτιση και εκτέλεση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, αλλά και η συμμετοχή στην όλη διαδικασία κατάρτισης και εφαρμογής του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Οι νέες αρμοδιότητες των δήμων...
-Εκδοση οικοδομικών αδειών και εντοπισμένες πολεοδομικές εφαρμογές.
-Το σύνολο των αρμοδιοτήτων που αφορούν την κοινωνική πρόνοια.
-Η έκδοση σειράς επαγγελματικών αδειών.
-Αρμοδιότητες εκτέλεσης έργων, διασφάλισης συγκοινωνιακών υποδομών.
-Ευρείες αρμοδιότητες στον τομέα της γεωργίας.
-Ευρείες αρμοδιότητες στον τομέα της κτηνοτροφίας.
-Εποπτεία της διά βίου μάθησης.
-Ανέγερση και συντήρηση σχολικών κτιρίων.
...και οι αρμοδιό­τητες της αυτο­διοικού­μενης Περιφέρειας
Το σύνολο των αρμοδιοτήτων που αφορούν τον αναπτυξιακό περιφερειακό προγραμματισμό. Η κατάρτιση και εκτέλεση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.Οι αρμοδιότητες των Δημόσιων Υγειονομικών Περιφερειών (Δ.Υ.ΠΕ.).Τομέας έργων: απονέμονται αρμοδιότητες που αφορούν την κατασκευή, συντήρηση και ανακαίνιση οδών.Ο σχεδιασμός, η μελέτη, η κατασκευή και η συντήρηση συγκοινωνιακών, αντιπλημμυρικών, κτιριακών, ηλεκτρομηχα-νολογικών και λιμενικών έργων, η εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών, η αντιμετώπιση θεμάτων οδικής κυκλοφορίας.Αρμοδιότητες σχετικές με την εκτέλεση εγγειοβελτιωτικών έργων (ΓΟΕΒ).Θέματα κατάρτισης, εποπτεία δημόσιων ΙΕΚ και λειτουργική υποστήριξη.Το σύνολο των αρμοδιοτήτων για τη λειτουρ­- γία και εποπτεία των Αθλητικών Κέντρων Περιφερειακού Χαρακτήρα.
Τα φαβορί
7 τοπικές διοικήσεις θα εποπτεύουν
Από 1-1-2011 θεσμοθετούνται για πρώτη φορά με τον «Καλλικράτη» οι 7 νέες αποκεντρωμένες διοικήσεις, οι οποίες είναι:
  • Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, με έδρα την Αθήνα.
  • Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, με έδρα τη Λάρισα.
  • Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα τα Ιωάννινα.
  • Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με έδρα την Πάτρα.
  • Αιγαίου, η οποία εκτείνεται στα όρια των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με έδρα τον Πειραιά.
  • Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο.
  • Μακεδονίας - Θράκης, με τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Οι γενικοί γραμματείς των 7 αποκεντρωμένων διοικήσεων θα διοριστούν από την κυβέρνηση και θα αναλάβουν κατ' αρχήν τον συντονισμό του περιφερειακού σχεδιασμού, αλλά και του ΕΣΠΑ μέχρι να μεταφερθεί η αρμοδιότητα στις αιρετές Περιφέρειες, τον Ιούνιο του 2011. Ηδη συζητούνται για τις αποκεντρωμένες διοικήσεις τα ονόματα των νυν περιφερειαρχών Θ. Καρούντζου (Κρήτης), Φ. Χατζημιχάλη (Πελοποννήσου), Η. Λιακόπουλου (Αττικής) και Κατερίνας Διαμαντοπούλου (Στερεάς Ελλάδας).


ethnos

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Μπανάνες: Εκπληκτικά φρούτα!


Ένας καθηγητής στο CCNY είπε σε μια τάξη φυσιολόγων για τις μπανάνες. Είπε ότι η έκφραση "going bananas" είναι από τις επιπτώσεις της μπανάνας στον εγκέφαλο. Διαβάστε την:
Ποτέ, μη βάλετε τη μπανάνα σας στο ψυγείο! 
Αυτό είναι ενδιαφέρον. 
Μετά την ανάγνωση αυτού του κειμένου, δεν πρόκειται ποτέ ξανά να κοιτάξετε μια μπανάνα με τον ίδιο τρόπο. 

Οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα - σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη σε συνδυασμό με ίνες. Μια μπανάνα δίνει μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ώθηση ενέργειας. 

Η έρευνα έχει αποδείξει ότι δύο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μια επίπονη 90λεπτη προπόνηση. Δεν αποτελεί έκπληξη που η μπανάνα είναι το νούμερο ένα φρούτο σε κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Αλλά η ενέργεια δεν είναι ο μόνος τρόπος που μια μπανάνα μπορεί να μας βοηθήσει να κρατιόμαστε σε καλή κατάσταση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να ξεπεραστούν ή αποτραπούν ένας σημαντικός αριθμός ασθενειών και καταστάσεων, καθιστώντας την αναγκαία στην καθημερινή διατροφή μας.

Κατάθλιψη: Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που ανέλαβε η MIND μεταξύ των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη, πολλοί από αυτούς αισθάνονται πολύ καλύτερα αφού φάνε μια μπανάνα. Αυτό συμβαίνει επειδή μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα είδος πρωτεΐνης που το σώμα μετατρέπει σε σεροτονίνη, γνωστή για να σας κάνει να χαλαρώσετε, να βελτιωθεί τη διάθεση σας και γενικά σας κάνει να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι.

PMS (Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο): Ξεχάστε τα χάπια - φάτε μια μπανάνα. Η βιταμίνη B6 που περιέχει ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας.

Αναιμία: Υψηλή σε σίδηρο, η μπανάνας μπορεί να τονώσει την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και έτσι βοηθά σε περιπτώσεις αναιμίας.

Αρτηριακή πίεση: Αυτό το μοναδικό τροπικό φρούτο έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, καθιστώντας το ιδανικό να κτυπήσει την αρτηριακή πίεση. Έτσι, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει επιτρέψει στον κλάδο της μπανάνας να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για την ικανότητα της μπανάνας να μειώσει τον κίνδυνο της αρτηριακής πίεσης και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Εγκεφαλική δύναμη: 200 μαθητές σε ένα Twickenham (Middlesex) σχολείο (Αγγλία), βοηθήθηκαν στις εξετάσεις τους, αυτό το έτος, με την κατανάλωση μπανάνας στο πρωινό, το διάλειμμα και γεύμα σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη δύναμη εγκεφάλου τους. Η έρευνα έχει δείξει ότι το κάλιο στα φρούτα μπορεί να βοηθήσει στη μάθηση, καθιστώντας τους μαθητές πιο προσεκτικούς.

Δυσκοιλιότητα: Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συμπεριλαμβάνοντας τις μπανάνες στη διατροφή μπορεί να βοηθήσουν την αποκατάσταση της φυσιολογικής δράσης του εντέρου, βοηθώντας να ξεπεραστεί το πρόβλημα χωρίς την προσφυγή σε καθαρτικά.

HangoverΈνας από τους ταχύτερους τρόπους για τη θεραπεία του Hangover είναι να γίνει ένα milkshake μπανάνα, γλυκασμένο με μέλι. Η μπανάνα ηρεμεί το στομάχι και, με τη βοήθεια του μελιού, αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ το καταπραΰνει το γάλα και ενυδατώνεται εκ νέου το σύστημά σας.

Καούρα: Οι μπανάνες έχουν μια φυσική επίδραση αντιόξινου στο σώμα. Έτσι εάν πάσχετε από καούρα, δοκιμάστε να φάτε μια μπανάνα για ανακούφιση.

Πρωινή αδιαθεσία: Τρώγοντας μπανάνες μεταξύ των γευμάτων βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να αποφευχθεί η πρωινή αδιαθεσία

Τσιμπήματα κουνουπιών: Πριν φθάσετε να βάλετε κρέμα για τα έντομα, δοκιμάστε να τρίψετε την προσβεβλημένη περιοχή με το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι εκπληκτικά επιτυχής στη μείωση του πρηξίματος και του ερεθισμού.

Νεύρα: Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στην ηρεμία του νευρικού συστήματος.

Πίεση και στην εργασία; Σπουδαστές στο Ινστιτούτο Ψυχολογίας στην Αυστρία, που βρέθηκαν υπό πίεση στην εργασία οδηγήθηκαν να καταβροχθίζουν με άνεση τροφές όπως η σοκολάτα και τα τσιπς. Κοιτάζοντας 5.000 ασθενείς νοσοκομείου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πιο παχύσαρκοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι σε θέσεις εργασίας υψηλής πίεσης. Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, για την αποφυγή του πανικού που προκαλεί έντονη επιθυμία για τροφές, πρέπει να ελέγχουμε τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα μας, απολαμβάνοντας πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα κάθε δύο ώρες για να κρατηθούν τα επίπεδα σταθερά.

Έλκη: Η μπανάνα χρησιμοποιείται ως διαιτητικό τρόφιμο από εντερικές διαταραχές εξαιτίας της μαλακής υφής και απαλότητα της. Είναι το μόνο ωμό φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί χωρίς άγχος στις περισσότερες περιπτώσεις. Εξουδετερώνει επίσης την υπερβολική οξύτητα και μειώνει τον ερεθισμό με επικάλυψη των βλεννογόνου του στομαχιού. 

Έλεγχος της θερμοκρασίας: Πολλοί άλλοι πολιτισμοί βλέπουν τις μπανάνες ως "κρύα" φρούτα που μπορεί να μειώσουν τόσο τη σωματική και συναισθηματική θερμοκρασία των εγκύων γυναικών. Στην Ταϊλάνδη, παραδείγματος χάριν, οι έγκυες γυναίκες τρώνε μπανάνες για να εξασφαλίσουν ότι το μωρό τους θα γεννηθεί με μια δροσερή θερμοκρασία.

Εποχιακή συναισθηματική αναταραχή (SAD): Οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν τους πάσχοντες από SAD επειδή περιέχουν τον φυσικό ενισχυτή διάθεσης tryptophan.

Κάπνισμα και Χρήση Καπνού: Οι μπανάνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους ανθρώπους που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα. Οι B6 και B12 που περιέχουν, καθώς και το κάλιο και το μαγνήσιο που βρέθηκαν σε αυτές, βοηθούν το σώμα να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της αποχής από τη νικοτίνη.

Άγχος: Το κάλιο είναι ένα ζωτικής σημασίας ορυκτό, το οποίο βοηθά στην ομαλοποίηση του καρδιακού παλμού, στέλνει οξυγόνο στον εγκέφαλο και ρυθμίζει το υδατικό ισοζύγιο του οργανισμού μας. Όταν είμαστε αγχομένοι, ο μεταβολικός ρυθμό μας αυξάνεται, μειώνοντας έτσι τα επίπεδα καλίου μας. Αυτοί μπορούν να εξισορροπούνται με τη βοήθεια ενός σνακ μπανάνας υψηλού καλίου.

Εγκεφαλικά επεισόδια: Σύμφωνα με την έρευνα στους New England Journal of Medicine, τρώγοντας μπανάνες ως μέρος μιας τακτικής δίαιτας μπορεί να μειώσετς τον κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικά επεισόδια κατά τουλάχιστον 40%!

Κρεατοελλιές: Οι πρόθυμοι για φυσικές εναλλακτικές λύσεις ορκίζονται ότι αν θέλετε για να εξοντώσετε ένα κονδύλωμα, πάρτε ένα κομμάτι φλούδας μπανάνας και τοποθετήστε το στο κρεατοελλιά, με την κίτρινη πλευρά. Προσεκτικά κρατήστε τη φλούδα στη θέση αυτή με λευκοπλάστη ή χειρουργική ταινία! 

Έτσι, μια μπανάνα είναι πραγματικά μια φυσική θεραπεία για πολλά δεινά. Όταν τη συγκρίνετε με ένα μήλο, έχει τέσσερις φορές περισσότερη πρωτεΐνη, δύο φορές περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, τρεις φορές φώσφορο, πέντε φορές περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και σίδηρο, και δύο φορές τις άλλες βιταμίνες και μέταλλα. Είναι επίσης πλούσια σε κάλιο και είναι ένα από τα μεγαλύτερης αξίας τρόφιμα. Έτσι ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτή γνωστή φράση, ώστε να λέμε, "Μια μπανάνα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!"

Υ.Γ: Οι μπανάνες πρέπει να είναι ο λόγος που οι πίθηκοι είναι τόσο χαρούμενοι όλη την ώρα! Θα προσθέσω επίσης έναν εδώ· Θέλουν γρήγορη λάμψη στα παπούτσια μας;; Πάρτε το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας, και τρίψτε το απευθείας στο παπούτσι. γυαλίστε με στεγνό πανί.
 

ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΡΗΤΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΈΝΑ ΣΠΙΤΙ

ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΈΝΑ ΡΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΧΡΟΝΟ

ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΈΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΈΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΈΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ

ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟ

ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΙΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΖΩΗ
ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΣΕΞ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ

Ποιά είναι τα τέσσερα ζώα που θέλει να έχει μια γυναίκα;

Μια jaguar στο γκαράζ της,
μια αλεπού στη ντουλάπα της,
ένα τίγρη στο κρεβάτι της
και ένα βόδι για να πληρώνει τα παραπάνω!

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας ερωμένης και μιας συζύγου;

Τουλάχιστον 20 κιλά.

Γιατί οι παντρεμένες γυναίκες είναι πιο παχουλές από τις ανύπαντρες;

Γιατί οι ανύπαντρες γυρνάνε το βράδυ σπίτι, βλέπουν τι έχει στο ψυγείο και πηγαίνουν κατευθείαν στο κρεβάτι, ενώ οι παντρεμένες γυρνάνε σπίτι βλέπουν τι έχει στο κρεβάτι και πηγαίνουν κατευθείαν στο ψυγείο.

Στις διάφορες ηλικίες της γυναίκας

- Ποια είναι η διαφορά στις γυναίκες στα 8, στα 18, 28, 38 και 48;

Στα 8 την πηγαίνεις στο κρεβάτι και της λες ένα παραμύθι.
Στα 18 της λες ένα παραμύθι και την πηγαίνεις στο κρεβάτι.
Στα 28 δεν υπάρχει λόγος να της πεις κανένα παραμύθι και την πηγαίνεις στο κρεβάτι.
Στα 38 σου λέει ένα παραμύθι και σε πηγαίνει στο κρεβάτι.
Στα 48 της λες ένα παραμύθι για να αποφύγεις να πας στο κρεβάτι.

Στη ζυγαριά

Η σύζυγος στο σύζυγο:
- Κοίτα, με το να ρουφάς την κοιλιά σου την ώρα που ζυγίζεσαι, δεν πρόκειται να δείξει λιγότερα κιλά η ζυγαριά!
- Το ξέρω, βρε Μαρικα!
- Τότε γιατί τη ρουφάς;
- Για να δω τι γράφει η ζυγαριά!

Τα καινούρια παπούτσια

Ο κυρ-Κώστας και η κυρά-Φρόσω είναι παντρεμένοι για 50 χρόνια και έχουν περάσει τα 70. Όλη του τη ζωή ο κυρ-Κώστας ονειρευόταν ένα ζευγάρι παπούτσια από δέρμα κροκοδείλου και αποφάσισε ότι ήρθε επιτέλους η στιγμή για να τα πάρει.
Μπαίνει λοιπόν στο σπίτι του με τα καινούρια του παπούτσια και ρωτάει τη γυναίκα του:
- Λοιπόν γυναίκα βλέπεις κάτι το διαφορετικό επάνω μου;
- Τι το διαφορετικό μπορεί να έχεις Κώστα μου; Φοράς το ίδιο πουκάμισο όπως πάντα και το ίδιο παντελόνι όπως πάντα...
Ο κυρ-Κώστας δεν το έβαλε κάτω. Πήγε στο υπνοδωμάτιο και έβγαλε όλα του τα ρούχα εκτός από τα παπούτσια του και ξαναβγήκε έξω.
- Τώρα βλέπει κάτι διαφορετικό επάνω μου; την ξαναρωτά.
- Τι το διαφορετικό Κώστα μου; Κρέμεται προς τα κάτω όπως πάντα... του απαντά η κυρά-Φρόσω.
Προσβεβλημένος ο κυρ-Κώστας βάζει τις φωνές!
- Ακριβώς! Και ξέρεις γιατί κρέμεται προς τα κάτω; Γιατί κοιτάζει τα καινούρια μου παπούτσια!
- Ε, τότε καλύτερα να αγόραζες καινούργιο καπέλο!

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ANEKΔOTO ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ήταν 4 φίλοι που πήγαιναν για κυνήγι ελαφιού για πολλά χρόνια.
Φέτος, δύο μέρες πριν αναχωρήσουν, η γυναίκα του ενός, του Γιάννη, πατάει πόδι και του λέει ότι δε θα πάει.
Οι άλλοι τρεις θύμωσαν, απογοητεύτηκαν, αλλά δε μπορούσαν να κάνουν και τίποτα.

Σε δύο μέρες που έφθασαν στο προορισμό τους, βλέπουν το Γιάννη να έχει στήσει σκηνή, είχε μαζέψει ξύλα κι ανάψει φωτιά κι είχε έτοιμο και το φαγητό.
-Καλά, ρε φίλε, του λέει ο Κώστας, πόση ώρα είσαι εδώ?
-Για να σας πω την αλήθεια, λέει ο Γιάννης, ήρθα χθες το βραδάκι.
-Και πώς έγινε αυτό, του λένε.
-Να χθες το απογευματάκι που καθόμουν στη πολυθρόνα κι έβλεπα τηλεόραση, ήρθε η γυναίκα μου από πίσω, μου κάλυψε τα μάτια με τα χέρια της και με ρώτησε:
-Μάντεψε ποιος είναι?
Της τράβηξα τα χέρια και φορούσε ένα ολοκαίνουριο σέξι νεγκλιζέ. Με τράβηξε στο υπνοδωμάτιο, το οποίο είχε στολίσει με ροδοπέταλα κι είχε ανάψει κεριά. Στο κρεβάτι είχε χειροπέδες και σχοινιά.  Μου είπε να τη δέσω στο κρεβάτι κι όταν το έκανα μου είπε:
-Κάνε ό,τι γουστάρεις!!!

Νά 'μαι κι εγώ εδώ!! Ήρθα!!!

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

πρόστιμα ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ της ΕΕΤΤ σε Cosmote, Vodafone και Wind....‏


Ανεπαρκή και, σε ορισμένες περιπτώσεις, παραπλανητικό έκρινε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων τον τρόπο με τον οποίο ενημέρωσαν 4,2 εκατομμύρια συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας οι Cosmote, Vodafone και Wind για την αύξηση του ελάχιστου χρόνου χρέωσης κλήσεων και βιντεοκλήσεων από τα 30 στα 45 δευτερόλεπτα. Συνολικά, τους επέβαλλε πρόστιμα ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, η ΕΕΤΤ ανακοίνωσε ότι επέβαλε στις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, COSMOTE, VODAFONE και WIND πρόστιμα συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για παραβάσεις των υποχρεώσεων περί ορθής ενημέρωσης των καταναλωτών, κατά την αύξηση, στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2009, του ελαχίστου χρόνου χρέωσης κλήσεων και βιντεοκλήσεων από 30 σε 45 δευτερόλεπτα.

«Η αύξηση αυτή συνεπάγεται αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση για περίπου 4.2 εκατομμύρια συνδρομητές συμβολαίου», επισημαίνει η ΕΕΤΤ και εξηγεί ότι αφορά σε συνδρομητές συμβολαίου και όχι στο σύνολο των συνδρομητών.

Το επιβληθέν με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας πρόστιμο ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια ευρώ για καθεμία από τις εταιρείες COSMOTE και VODAFONE, που είναι το ανώτατο προβλεπόμενο από τη νομοθεσία, και σε 1 εκατομμύριο ευρώ για τη WIND. Εντούτοις, από τα πρώτα σχόλια των αναγνωστών μας το ύψος του προστίμου κρίνεται εξαιρετικά χαμηλό για το μέγεθος των εταιρειών και τον αριθμό των συνδρομητών που αφορά, ενώ πολλοί αμφισβητούν εάν και πότε θα καταβληθεί.

Μετά από ενδελεχή έρευνά της σε όλα τα διαθέσιμα πακέτα εμπορικών προσφορών των τριών εταιρειών προς ιδιώτες και επιχειρηματικούς πελάτες, και ύστερα από ακροάσεις, η ΕΕΤΤ διαπίστωσε ότι παραβιάστηκαν οι διατάξεις περί προστασίας του καταναλωτή, της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας, του Κανονισμού Γενικών Αδειών και του Κώδικα Δεοντολογίας.

Οι διατάξεις αυτές απαιτούν, σε περίπτωση μονομερούς τροποποίησης συμβατικών όρων από τις εταιρείες-παρόχους, τη σαφή, απλή, κατανοητή, εύκολα προσβάσιμη και μη παραπλανητική ενημέρωση των συνδρομητών τους. Πλην όμως, ο τρόπος γνωστοποίησης από κάθε εταιρεία της δυσμενούς για το καταναλωτικό κοινό αύξησης της ελάχιστης χρέωσης των υπηρεσιών της, κρίθηκε από την ΕΕΤΤ ως ανεπαρκής, σε κάποιες περιπτώσεις παραπλανητικός, και μη σύμφωνος με τις ανωτέρω διατάξεις.

Το ύψος του προστίμου καθορίστηκε, με βάση τον αριθμό θιγομένων συνδρομητών κάθε εταιρείας, τη βαρύτητα της παράβασης ανά περίπτωση, και τη στέρηση της δυνατότητας καταγγελίας των συμβάσεων από τους συνδρομητές, οι οποίοι είδαν ξαφνικά να αυξάνονται εν αγνοία τους οι μηνιαίοι λογαριασμοί τους.
 ΠΗΓΗ: http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231066236

ΣΧΟΛΙΟ

 Σιγά το πρόστιμο!!!
Έστω 1 € μέσο κέρδος το μήνα ανά συνδρομητή για τις εταιρίες με την απατεωνιά αυτή (είμαι σίγουρος ότι είναι μεγαλύτερο),  
Για τα 4.200.000 συνδρομητές  έχουμε κέρδος = 4.200.000 € ανά μήνα
Για τους τουλάχιστον 12 μήνες που το κάνουν έχουμε 12 x 4.200.000 = 50.400.000 € κέρδος το χρόνο
Οπότε το πραγματικό κέρδος για τις εταιρίες είναι 50.400.000 – 5.000.000 (πρόστιμο)= 45.400.000 €
Και του χρόνου λοιπόν τα ίδια….

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΜΕΣΙ

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έκανε παράπονα για τον τρόπο που έπαιζαν οι Έλληνες παίκτες,
κυρίως πάνω στον Μέσι, αλλά και για τους διαιτητές που δεν τον προστατεύουν.
"Το λέμε εδώ και πολύ καιρό. Για μένα είναι θέμα Fair Play. Κάθε φορά που ο Μέσι παίρνει τη μπάλα
 για να τον σταματήσουν πρέπει να του κάνουν φάουλ", τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής.  "Θα έπρεπε οι παίκτες που αντιμετωπίζουν σκληρά τον Μέσι να τιμωρούνται. Οι Έλληνες τον έπαιξαν σκληρά,αλλά δεν τιμωρήθηκαν".

Οι ανοησίες του Ντιέγκο σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την ανικανότητα των παικτών του να διασπάσουν  την ανίκητη ελληνική άμυνα. Εμείς τον «λίγο» Μέσι, ούτε που τον ακουμπήσαμε…


O Σωκράτης Παπασταθόπουλος μαρκάρει τον Μέσι:



Απλά πιανόμαστε από το «χερούλι» του να μην πέσουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γεμίζει τα ψυχιατρεία η οικονομική κρίση

Η οικονομική δυσπραγία τσακίζει ανθρώπους οικογένειες και το σύστημα Ψυχικής Υγείας. Οι ψυχίατροι έκαναν έκκληση για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος.
Στα άκρα εξωθεί η οικονομική κρίση τον άνθρωπο την οικογένεια και το σύστημα Ψυχικής Υγείας. Άνθρωποι και θεσμοί βιώνουν μία χωρίς προηγούμενο κρίση: Άστεγοι ζητούν να νοσηλευτούν στο «Δαφνί»για να έχουν ψωμί και στέγη. Οικογενειάρχες καταφεύγουν στους ψυχιάτρους με κρίσεις πανικού λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Γιατροί στα ψυχιατρεία είναι στα όρια της εξουθένωσης καθώς δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζουν τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση.
«Οι μισοί από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο 10ο Ψυχιατρικό τμήμα στο Δαφνί είναι άνθρωποι που δεν χρειάζονται νοσηλεία»τόνισε χθες η ψυχίατρος κ. Ελένη Σιούτη για να εξηγήσει:
«Οι περισσότεροι είναι άστεγοι που επικαλούνται τη θλίψη τους προκειμένου να μείνουν στο νοσοκομείο. Όταν τους αρνούμαστε τη νοσηλεία απειλούν ότι θα «φουντάρουν». Κάποιοι από αυτούς μένουν ενώ άλλοι φεύγουν κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας με φάρμακα και αναγκαζόμαστε πλέον να τούς νοσηλεύσουμε».
Ράντζα
Σύμφωνα με την κ. Σιούτη η ζήτηση στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής έχει αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Το τμήμα έχει 25 κρεβάτια και νοσηλεύει 41 άτομα εκ των οποίων οι 16 σε ράντζα. Πριν από αρκετούς μήνες η κατάσταση ήταν διαφορετική καθώς τα ράντζα δεν ξεπερνούσαν το ένα ή τα δύο.
Ανάλογη είναι η αύξηση της ζήτησης υπηρεσιών σύμφωνα με το Έθνος και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βύρωνα αναφέρει ο ψυχίατρος κ. Δημήτρης Πλουμπίδης. Τους τελευταίους μήνες -εξηγεί- ο χρόνος αναμονής για ραντεβού έχει φτάσει από μία εβδομάδα στον ενάμιση μήνα. Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κρίσεις πανικού κατάθλιψη και δυσφορία λόγω σοβαρών οικονομικών και οικογενειακών προβλημάτων.
Σύμφωνα με τον κ. Πλουμπίδη για πρώτη φορά άνθρωποι ζητούν από τους ψυχιάτρους συμβουλές για το τι θα κάνουν με τα προβλήματα στην οικογένειά τους. Όλα αυτά -τονίζει- αποτελούν τον αντίκτυπο από τη διάλυση της οικογενειακής συνοχής. Τα προβλήματα από την οικονομική κρίση είναι ακόμη σχετικά ήπια και αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα.
«Η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις στην ατομική ψυχική υγεία στην οικογένεια και στο ίδιο το σύστημα Ψυχικής Υγείας»ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας καθηγητής κ. Νίκος Τζαβάρας χαρακτηρίζοντας σημαντική την πρόληψη κυρίως στα παιδιά και τους εφήβους.
«Τα παιδιά θέλουν κλίμα ηρεμίας και σχετικής ασφάλειας στην οικογένεια για να αναπτυχθούν σωστά» είπε ο επίκουρος καθηγητής Παιδοψυχιατρικής κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος. Τα προβλήματα εξάρτησης στο Διαδίκτυο εξάλλου είναι όλο και πιο έντονα και αφορούν παιδιά και εφήβους.


ΑΝΕΚΔΟΤΟ : ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Ένας άνθρωπος εργαζόταν  στο Ταχυδρομικό Γραφείο, και η εργασία του ήταν να διαχειρίζεται όλα τα γράμματα που είχαν δυσανάγνωστες διευθύνσεις.
 Μια μέρα, ήρθε μια επιστολή προς τον Θεό, με τρεμάμενο γραφικό χαρακτήρα, χωρίς διεύθυνση.
Σκέφτηκε ότι θα πρέπει να την ανοίξει για να δει περί τίνος επρόκειτο. Η επιστολή είχε ως εξής: 
"Θεέ μου, είμαι μια ηλικιωμένη 83 ετών, που ζει με μια πολύ μικρή σύνταξη.
Χθες κάποιος έκλεψε το πορτοφόλι μου. Είχα 100 ευρώ σε αυτό, που ήταν όλα τα λεφτά που είχα μέχρι την επόμενη πληρωμή της σύνταξής μου.Την ερχόμενη Κυριακή είναι Χριστούγεννα, και έχω προσκαλέσει  δύο από τις φίλες μου για φαγητό.Χωρίς αυτά τα χρήματα, δεν έχω τίποτα για να αγοράσω τρόφιμα,δεν έχω οικογένεια να ζητήσω χρήματα  και είσαι η μόνη μου ελπίδα.
Μπορείς  σε παρακαλώ να με βοηθήσεις;
 Σε ευχαριστώ  Μαρία"
Ο ταχυδρομικός υπάλληλος συγκινήθηκε. Έδειξε την επιστολή σε όλους τους συνάδελφους του.
Ο κάθε ένας άνοιξε το πορτοφόλι του και έδωσε μερικά ευρώ.
Μάζεψαν όλα και όλα 95 ευρώ, τα έβαλαν σε ένα φάκελο και τα έστειλαν στην ηλικιωμένη.
Το υπόλοιπο της ημέρας, όλοι οι εργαζόμενοι ένοιωθαν μια ζεστή αίσθηση στη σκέψης της ηλικιωμένης και στο δείπνο που θα είναι σε θέση να μοιραστεί με τις φίλες της.
Τα Χριστούγεννα ήρθαν και έφυγαν. Λίγες ημέρες αργότερα,μια άλλη επιστολή ήρθε από την ίδια ηλικιωμένη προς τον Θεό. Όλοι οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν γύρω, ενώ το γράμμα ανοίχτηκε.
 Έλεγε:
"Θεέ μου, πώς μπορώ να σε ευχαριστήσω ποτέ αρκετά,  για αυτό που έκανες για μένα;
Λόγω του δώρου της αγάπης σου, μπόρεσα να ετοιμάσω ένα υπέροχο  δείπνο για τις φίλες μου.
Είχαμε μια πολύ ωραία βραδιά και είπα στις φίλες μου για το υπέροχο δώρο σου.
 Με την ευκαιρία, να σου πω ότι έλειπαν 5 ευρώ.
 Μάλλον θα τα βούτηξαν αυτοί οι αλήτες του ταχυδρομείου..."

O γιατρός των φτωχών παιδιών‏

Αυξέντιος Καλανγκός

Εάν δε πιστεύετε μπείτε στο Google βάλτε το όνομα του και σε 6'' θα κατέβουν 72.500 καταχωρήσεις με το όνομα του...

O γιατρός των φτωχών παιδιών

Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μοναδική του αμοιβή, το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους.
Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός, ο καλύτερος μαθητής του Μαγκντί Γιακούμπ, αποτελεί ένα ζωντανό μήνυμα ελπίδας ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί.
Το όνομά του έχει συνδεθεί με τη σωτηρία πολλών καρδιοπαθών στο Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία και στην Μποτσουάνα.
Ο Ελληνας καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός δεν απέκτησε τυχαία τον τίτλο του «γιατρού των φτωχών παιδιών».
Στα 23 του αποφοίτησε από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή της Κωνσταντινούπολης και στα 40 του έγινε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Αργότερα ήταν ο καλύτερος μαθητής του κορυφαίου καρδιοχειρουργού Μαγκντί Γιακούμπ.
Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους», ο Έλληνας γιατρός από την Πόλη μαζί με την ομάδα του δεν κάνει τίποτα άλλο από το να χειρουργεί καθημερινά δωρεάν όλα τα παιδιά στις φτωχές συνοικίες του κόσμου, μόνο και μόνο για να ξαναδεί το χαμόγελο στα χείλη τους.
«Μπορεί να ακουστεί κοινότυπο, αλλά είναι αλήθεια: η μόνη μου ανταμοιβή είναι το χαμόγελο των παιδιών που έχω σώσει και η χαρά που νιώθουν οι οικογένειές τους. Αυτά μου αρκούν» λέει περήφανος μιλώντας στην «Espresso».
Ζει στην Υεμένη, αλλά οπουδήποτε στο κόσμο κι αν τον χρειαστούν, δηλώνει παρών. Δουλεύει δεκαοχτώ ώρες τη μέρα, όμως όπως λέει δεν κοιτάει ποτέ το ρολόι του: «Στην Υεμένη, που είναι η βάση μου, χειρουργώ κάθε μήνα περίπου σαράντα με πενήντα περιστατικά.
Οταν ταξιδεύω για φιλανθρωπικό σκοπό, είμαι ικανός να χειρουργήσω περίπου πενήντα περιστατικά μέσα σσε δέκα μέρες, για να αυξήσω τον αριθμό των παιδιών που περιμένουν μήνες και χρόνια να υποβληθούν σε επέμβαση.
Υπερβαίνω τις δυνάμεις μου. Δουλεύω περίπου δεκαοχτώ ώρες την ημέρα και τα Σαββατοκύριακα».
«Πιστεύω στον Θεό»
Ο πρώτος άνθρωπος που του έδειξε το δρόμο της φιλανθρωπίας ήταν -όπως μας αποκαλύπτει ο ίδιος- ο πατέρας του, κορυφαίος παθολόγος στην Κωνσταντινούπολη: «Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι ότι ο πατέρας μου μου έλεγε να αφουγκράζομαι τον πόνο των ανθρώπων και ειδικά αυτών που ζούνε στη φτώχεια».
Τον ρωτάμε αν πιστεύει στον Θεό. Αν έχει κάποια βάση αυτό που λέμε όταν κινδυνεύει κάποιος δικός μας άνθρωπος: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του».
Η απάντησή του είναι αφοπλιστική: «Πρέπει να ξέρετε πως κάθε φορά που χειρουργώ πάνω από το χειρουργικό τραπέζι δεν κάνω τίποτα άλλο από το να επικαλούμαι τον Θεό». Και συνεχίζει συγκινημένος: «Αμέσως μετά, όταν όλα πάνε καλά, σε κάθε ευκαιρία θαυμάζω το έργο του Θεού πάνω σε μας τους ανθρώπους. Ναι, λοιπόν, πιστεύω στον Θεό. Άλλωστε, ο παππούς μου ήταν ιερέας».
Ερχεται όμως κάποια στιγμή στη ζωή, όπως μας λέει ο κ. Καλανγκός, που όλοι οι άνθρωποι νιώθουν πως κάποια πράγματα είναι υπεράνω των δυνάμεών τους: «Θυμάμαι πριν από εννιά χρόνια είχα χειρουργήσει ένα δύσκολο περιστατικό στη Μοζαμβίκη.
Ενα παιδί 3 ετών με καρδιακή ανεπάρκεια, το οποίο όμως απεβίωσε τρεις ημέρες μετά την επέμβαση και ενώ νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα. Οταν πήγα να συζητήσω τις αιτίες του θανάτου με τη μητέρα του, έμαθα έκπληκτος ότι αυτή η γυναίκα ήταν έγκυος 7 μηνών και μόλις πριν από δύο μήνες είχε χάσει και τον σύζυγό της.
Είχε, λοιπόν, πουλήσει τα πάντα για να μπορέσει να μεταφέρει το άρρωστο παιδί της από το χωριό στην πρωτεύουσα, στο ιατρικό μας κέντρο, ενώ ταυτόχρονα την είχαν εγκαταλείψει φίλοι και συγγενείς. Το κλάμα και ο πόνος αυτής της γυναίκας που δεν είχε χρήματα ούτε για να θάψει το παιδί της με έκαναν να καταλάβω, με τον πιο σκληρό τρόπο, τι σημαίνει ζωή.
Της έδωσα αμέσως όλα μου τα χρήματα, όλο μου το μισθό και ζήτησα από τον διευθυντή του ιατρικού κέντρου να της δώσει δουλειά στο μαγειρείο της μονάδας, όπως και έγινε. Σήμερα είναι ευτυχισμένη. Γέννησε τελικά δύο παιδάκια και συνεχίζει μέχρι σήμερα να δουλεύει στο ίδιο κέντρο.
Είναι αυτές οι συνθήκες στις χώρες του Τρίτου Κόσμου που μου δίνουν την εντύπωση πως ορισμένα πράγματα εξακολουθούν να είναι "υπεράνω των δυνάμεών μου", όμως ποτέ δεν λυγίζω.
Βέβαια, για να αλλάξουν οι συνθήκες ζωής και το βιοτικό επίπεδο σε αυτές τις χώρες πρέπει οι μεγάλες δυνάμεις να δουν διαφορετικά τις αιτίες της φτώχειας».
Η ευτυχία της προσφοράς
Παρά το γεγονός ότι έχει βραβευτεί δεκάδες φορές από διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα, όπως ο ίδιος λέει, δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο τις συνήθειές του και το χαρακτήρα του: «Σας λέω μετά λόγου γνώσεως πως όλα αυτά τα χρόνια όσο ακριβώς προχώρησα σε επιστημονικό και σε φιλανθρωπικό επίπεδο, άλλο τόσο προσπαθώ να είμαι ταπεινός, και αυτό είναι το μεγαλύτερο ιδανικό στη ζωή».
Τι κι αν έχει θυσιάσει το χρόνο του και την οικογενειακή του ζωή; Εκείνο που έχει σημασία -όπως λέει- είναι να είσαι χρήσιμος για τον διπλανό σου. Αυτό προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει και στα δύο παιδιά του - τις ελάχιστες ώρες που είναι κοντά τους.
Ομως, ο Αυξέντιος Καλανγκός δεν έχει μόνο τον Κωνσταντίνο και τον Αλέξανδρο.
Εχει σαν παιδιά του 9.000 φτωχά αγγελούδια που δεν είχαν πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν υγεία των χωρών που ζούσαν, στα οποία χάρισε αφιλοκερδώς το δικαίωμα να αναπνέουν και να μπορεί η καρδούλα τους να χτυπάει κανονικά. 
Συνεχιστές του φιλανθρωπικού και του επιστημονικού έργου του ευτυχώς -όπως λέει- υπάρχουν, κι είναι όλοι
 
ΑΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ  1000 ΑΤΟΜΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΖΟΥΛΙΑ ΕΝΩ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΓΙΑΤΡΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ MAΣ..
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ Η ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ;