MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΜΑΤΙΑ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ

Άρθρο του Νίκου Οικονόμου

Το ζητούμενο στην σημερινή εποχή είναι να έχουμε τα ματιά μας ανοιχτά και τις κεραίες μας τεντωμένες ώστε να λαμβάνουμε τα μηνύματα που μας στέλνουν οι ίδιες οι καταστάσεις, πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση.
Είναι κοινώς αποδεκτό  ότι  διανύουμε μια δύσκολη εποχή, οι πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις κινούνται με ρυθμούς που δεν προλαβαίνουμε να τους αφομοιώσουμε σαν κοινωνία. Έρχονται τεράστιες αλλαγές που θα  επηρεάσουν τον κοινωνικό ιστό και  θα οδηγήσουν  σε αλλαγή της κοινωνικής συνοχής . Οι  πρώτοι που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα θα είναι οι αδύναμοι , είναι στο στόχαστρο εξ' αρχής. Λίγο αργότερα σε αυτή την κατάσταση θα βρεθούν  και οι κάπως πιο δυνατοί  όχι όμως οι πολύ δυνατοί διότι αυτοί δεν αγγίζονται από καμμιά οικονομική κρίση.
Τώρα το ΜΕΙΖΟΝ θέμα είναι ότι η Ελλάδα του ΔΝΤ προσπαθεί να ξεφορτωθεί τις ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες, της είναι βάρος.Ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες δεν είναι μόνο οι άρρωστοι και τα γεροντάκια είναι το 15% των ανέργων , που δυστυχώς συνεχώς θα αυξάνεται με μεγαλύτερα θύματα τους νέους αφού ήδη στην νεολαία η ανεργία αγγίζει το 25%.
Για να μην  χάσουμε αυτό το  έργο πρέπει να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει για να το δούμε. Το βασικότερο όμως είναι να μην μείνουμε απαθείς θεατές αλλά να γίνουμε ενεργοί πολίτες, από εμάς εξαρτάται ο ρόλος που θα διαλέξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου