MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων: Προδημοσίευση Προγράμματος

Το Πρόγραμμα “Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων” αποσκοπεί στην ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων ανεξαρτήτως μεγέθους, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, κατασκευών, υπηρεσιών και χοντρικού εμπορίου.
Οι επιχειρήσεις των κλάδων αυτών που επιθυμούν να προχωρήσουν σε επενδύσεις με ορίζοντα τριετίας, έχουν την ευκαιρία να χρηματοδοτηθούν έως 50% για την ενίσχυση δράσεων που αποσκοπούν στην αύξηση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας (προώθηση, εκθέσεις, πιστοποιήσεις, βελτίωση εικόνας προϊόντος κλπ.).

Ποιοι ενισχύονται:
■Υφιστάμενες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο σε επιλέξιμους ΚΑΔ στους τομείς της Μεταποίησης, των Κατασκευών και των Υπηρεσιών ΚΑΙ έχουν ιδρυθεί και αρχίσει την επιλέξιμη δραστηριότητα τους πριν την 1/1/2010. (Περίπτωση Α).
■Υφιστάμενες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στον τομέα του Εμπορίου, έχουν ιδρυθεί και αρχίσει την επιλέξιμη δραστηριότητα τους πριν την 1/1/2010. (Περίπτωση Β).
■Υφιστάμενες Μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο σε επιλέξιμους ΚΑΔ στους τομείς της Μεταποίησης, των Κατασκευών και των Υπηρεσιών, έχουν ιδρυθεί και αρχίσει την επιλέξιμη δραστηριότητά τους πριν την 1/1/2008. (Περίπτωση Γ).
■Ομάδες (τουλάχιστον τριών) Υφιστάμενων ή/και Νέων Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες πληρούν τις συνθήκες επιλεξιμότητας του Προγράμματος. (Περίπτωση Δ).
Στο πλαίσιο της Προγράμματος ενισχύονται έργα προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 30.000 € έως 250.000 €, αρκεί να μην υπερβαίνει το 50% του μέσου ετήσιου κύκλου εργασιών της επιχείρησης κατά την τελευταία τριετία
Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε 18 μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης της επιχείρησης, με δυνατότητα εξάμηνης (6) παράτασης.
Επιλέξιμες δαπάνες:
Η διαμόρφωση του συνολικού προτεινόμενου προϋπολογισμού από την επιχείρηση, έχει κατά κατηγορία δαπάνης τους παρακάτω περιορισμούς, σε ποσοστό επί του συνολικού προϋπολογισμού:
■Μηχανολογικός Εξοπλισμός : Δαπάνες οι οποίες αφορούν μόνο τα τελικά στάδια της παραγωγής (έως 50%).
■Δαπάνες πληροφορικής / τηλεπικοινωνιών (έως 40%).
■Ενέργειες σχεδιασμού, πιστοποίησης και συμμόρφωσης προϊόντων και συσκευασίας (έως 100%).
■Ενέργειες (πλην μελετών) προβολής και προώθησης σε αγορές – στόχους (έως 100%).
■Ενέργειες Τεχνικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (έως 40% και έως 50.000 ευρώ).
■Ενέργειες (πλην μελετών) προστασίας ή απόκτησης και χρήσης πατεντών, πνευματικής ιδιοκτησίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο (έως 50%).
■Ενέργειες ανάπτυξης εξειδικευμένου προσωπικού και ανθρωπίνων πόρων (έως 10%).

Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που θα υλοποιηθούν μετά την ημερομηνία υποβολής της πρότασης.

Ποσοστά επιδότησης:

Το ποσοστό της δημόσιας επιχορήγησης κλιμακώνεται από 40% έως 50% ως εξής:
1.Μεμονωμένες Μικρές ή Μεσαίες επιχειρήσεις στους τομείς της Μεταποίησης, Κατασκευών ή Υπηρεσιών: 45%
2.Μικρές ή Μεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα του Εμπορίου σε συνεργασία με μία τουλάχιστον επιχείρηση της περίπτωσης Α: 45% – 50%.
3.Μεγάλες επιχειρήσεις στους τομείς της Μεταποίησης, Κατασκευών ή Υπηρεσιών σε συνεργασία με δύο τουλάχιστον επιχειρήσεις της περίπτωσης Α: 40% για τις μεγάλες και 45% – 50% για τις ΜΜΕ.
4.Συνεργασία τουλάχιστον 3 επιχειρήσεων της περίπτωσης Α: 45% – 50%.

Η ίδια συμμετοχή θα είναι τουλάχιστον 25% του προϋπολογισμού.

Οι προτάσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω των δικτυακών τόπων του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του ΕΠΑΝ ΙΙ (ΕΦΕΠΑΕ) και του ΥΠΑΑΝ – http://www.ypoian.gr/ & http://www.mindev.gov.gr/, www.ggb.gr, www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis και www.efepae.gr με το «Έντυπο Υποβολής», το οποίο παράγεται κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων που παρέχει το ΥΠΑΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου