MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ !!!

ΤΟ ANEKΔOTO ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο καπετάνιος Ντιέγκο Μοντόγια Γκαρσία του πλοίου "Γρανάδα" της περίφημης ισπανικής αρμάδας κάπνιζε την πίπα του στο   κατάστρωμα, όταν ο πρώτος ήρθε τρέχοντας και του είπε:           
         
  "Καπετάνιο, εχθρικό πλοίο στον ορίζοντα!".                                 
                                           
  Με ψυχραιμία γύρισε στον πρώτο και του είπε:                               

  "Φέρε μου το κόκκινο πουκάμισο".                                           
 
Ο πρώτος έτρεξε, το έφερε και ο καπετάνιος το φόρεσε. Μια άγρια μάχη ξέσπασε σε λίγο και το πλοίο "Γρανάδα" νίκησε.       

  Μετά τη μάχη, ο πρώτος ρώτησε τον καπετάνιο:                                 
 
  "Καπετάνιο, γιατί φόρεσες το κόκκινο πουκάμισο πριν τη μάχη;"               
  
  Και ο καπετάνιος απάντησε:                                                 
 
  "Αν τυχόν πληγωνόμουν στη μάχη, οι άνδρες δεν θα με έβλεπαν να αιμορραγώ και  δεν θα αποθαρρύνονταν"                     

  Και ο πρώτος θαύμασε τον γενναίο και σοφό καπετάνιο.                       
                                           
Τότε, ένας άλλος ναύτης έτρεξε στον καπετάνιο και του φώναξε:                 
 
  "Καπετάνιο, υπάρχουν είκοσι εχθρικά πλοία στον ορίζοντα!".                 
   
  Και ο καπετάνιος γυρίζει στον πρώτο και του λέει:                                                             

  "Φέρε μου το καφέ παντελόνι...."! 

Τα έλεγε ο τεράστιος ΧΑΡΡΥ αλλά ποιος τον άκουγε;;;;;;



Ξεκινάμε.

-Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πως ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.
-Tι να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες για να πιουν στιγμιαίο καφέ!
-Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.
-O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο κατοστάρικα στην τσέπη του.
-Tα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πως θα χάσει δέκα κιλά και που θα βρει     πάρκινγκ.
-Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφοράμε όλοι για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι.
«Εδώ και δύο χρόνια (εννοει το 1981 που το ΠΑΣΟΚ εγινε κυβερνηση) έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.
Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει............
Θα  υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης.»
Απομαγνητοφωνημένο από το 1983και την παράσταση "ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", στη Μπουάτ "ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ" στην Πλάκα.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Μαύρα μαντάτα του ΚΕΠΕ για την ελληνική οικονομία...

Τι εστί ΚΕΠΕ; Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Το ΚΕΠΕ λοιπόν "βλέπει" το 2011 παρατεταμένη ύφεση, αργούς ρυθμούς ανάπτυξης, υψηλούς δείκτες ανεργίας, συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και αλματώδη αύξηση των επισφαλών δανείων. Διαβάζοντας κανείς την τελευταία του έκθεση με τίτλο "Οικονομικές εξελίξεις",  παθαίνει κατάθλιψη και μελαγχολία...
Οι αναλυτές του Κέντρου εκτιμούν ότι η ύφεση θα φτάσει στο 3,48% έναντι 3% που ήταν ο αρχικός στόχος, ενώ προβλέπει ότι το ΑΕΠ θα επιστρέψει σε θετικό πρόσημο το 2012. Όσον αφορά τους στόχους του προϋπολογισμού, για έλλειμα 7,4%, αυτοί μοιάζουν με άπιαστο όνειρο τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά. Και όλα αυτά επειδή τα κρατικά έσοδα συνεχίζουν να είναι ψίχουλα. Ο συγκεκριμένος τομέας δεν αποδίδει τα αναμενόμενα, γεγονός που αναγκάζει το υπουργείο Οικονομικών να βγάζει στους δρόμους τους ειδικούς "Ράμπο".

Tα νέα μέτρα που θα πρέπει να υλοποιηθούν το 2012...

Ήδη η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει ένα σχέδιο προϋπολογισμού για το 2012.
Τι περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα...
Από όλα:
- Περαιτέρω μείωση των προσλήψεων πέραν του 1 προς 5 
- Αύξηση του ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά
- Αύξηση στη φορολογία ακινήτων
- Συνέχιση των περικοπών του Καλλικράτη
- Πάγωμα του εφάπαξ
- Μείωση μεταφοράς κεφαλαίων σε κρατικές επιχειρήσεις
- Επανεξέταση του επιδόματος ανεργίας
- Αύξηση συντελεστών ΦΠΑ
- Πλήρης εφαρμογή των πράσινων φόρων κλπ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο μεταβολισμός των εγκεφαλικών κυττάρων επηρεάζεται από τα κινητά τηλέφωνα

Άλλη μία έρευνα προστίθεται σε αυτές, που προσπάθησαν να διαπιστώσουν τις επιπτώσεις της χρήσης των κινητών τηλεφώνων στον ανθρώπινο οργανισμό και ειδικότερα στον εγκέφαλο. Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ δημοσίευσε μία μελέτη σύμφωνα με την οποία η χρήση των κινητών τηλεφώνων μεταβάλλει την εγκεφαλική δραστηριότητα, ως προς τον μεταβολισμό των κυττάρων. Οι ερευνητές τοποθέτησαν στο ένα αυτί δεκάδων ατόμων ένα κινητό τηλέφωνο, που ήταν σε λειτουργία και στο άλλο αυτί ένα κινητό τηλέφωνο, που ήταν εκτός λειτουργίας. Στόχος του πειράματος ήταν να μελετήσουν το πώς αντιδρά ο εγκέφαλος στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, που δημιουργούνται από την ασύρματη τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μετά από 50 λεπτά λειτουργίας του κινητού τηλεφωνού η δραστηριότητα των κυττάρων του εγκεφάλου μεταβαλλόταν ειδικά στις περιοχές, που ήταν πιο κοντά στο τηλέφωνο. «Διαπιστώσαμε ότι στις περιοχές του εγκεφάλου, που βρίσκονται πιο κοντά στο κινητό τηλέφωνο αυξάνεται ο μεταβολισμός της γλυκόζης» αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης. Όπως όμως έσπευσαν να επισημάνουν «οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν αν αυτές οι διαφοροποιήσεις στην εγκεφαλική λειτουργία είναι επιβλαβείς και ειδικότερα αν προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο».
«Μας εξέπληξε το γεγονός ότι η ασθενής ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων μπορεί να επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα. Βέβαια τα ευρήματα μας δεν ρίχνουν φως στο αν τα κινητά τηλεφώνα προκαλούν καρκίνο αλλά δείχνουν ότι ο εγκέφαλος μας επηρεάζεται από την έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που παράγουν τα κινητά τηλέφωνα» επισημαίνουν οι ερευνητές. Η γλυκόζη λειτουργεί ως ένα είδος «καύσιμου» προσφέροντας ενέργεια στον εγκέφαλο και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι «η έκθεση στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων αυξάνει τα επίπεδα της καύσης γλυκόζης κατά 7% στις περιοχές που είναι κοντά στα τηλέφωνα».

ΠΗΓΗ: web only

Η τεχνογνωσία των... άκρων

Η συνεχιζόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη και τα αιφνίδια καιρικά φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής απειλούν σφόδρα τα αποθέματα υδάτινων πόρων μας. Για την Ελλάδα η πρόβλεψη είναι ότι ως το 2050 θα έχει απολέσει το 30% των τωρινών πόσιμων υδάτων της. Επομένως μια τεχνολογία που μπορεί να εντοπίζει υπόγεια ύδατα και να χαρτογραφεί τις φλέβες νερού και τις πιθανές διαδρομές διαφυγής του είναι πολύτιμη.

Λύση: Ηλεκτροσκόπηση υπεδάφους
Μια τέτοια τεχνολογία έχει η εδρεύουσα στη Γιούτα των ΗΠΑ εταιρεία Willowstick Τechnologies (www. willowstick. com). Το σύστημα υδατογράφησης που έχει αναπτύξει, το «ΑquaΤrack», βασίζεται στην ηλεκτρική αγωγιμότητα του νερού: ηλεκτρόδια βυθίζονται στο έδαφος και συνθέτουν ένα δίκτυο. Με τη διοχέτευση ηλεκτρικού ρεύματος δημιουργούν ένα μαγνητικό πεδίο που μπορεί να καταγραφεί με μέθοδο παραπλήσια των μαγνητικών τομογράφων.

Επείγον έκκληση

 Ένα μικρό κοριτσάκι στην Καβάλα χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ αιμοπετάλια 0 αρνητικό για να σωθεί...Οι γονείς του πληρώνουν τα οδοιπορικά σε όποιον μπορεί να βοηθήσει. Παρακαλώ πολύ κοινοποιήστε το ΠΑΝΤΟΥ!!! Το τηλέφωνο της μητέρας είναι 6937495494. Όπως ενημερώνουν το παιδί βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, ΕΠΕΙΓΕΙ να βρεθούν αιμοπετάλια. Διαδώστε μήπως βρεθεί κάποιος να μπορεί να βοηθήσει.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

'Πρεμιέρα" για την απόσυρση παλαιών ΙΧ!




Ξεκινά από σήμερα το μέτρο της απόσυρσης για όσα αυτοκίνητα πρωτοκυκλοφόρησαν στους δρόμους έως τις 31 Δεκεμβρίου του 1998. Το όφελος των ενδιαφερομένων κυμαίνεται από 300 έως 2.800 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του παλαιού ΙΧ και η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου του 2011.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να αποσύρετε το παλιό σας αυτοκίνητο είναι να έχετε εξοφλήσει τα φετινά τέλη κυκλοφορίας. Στα ΙΧ έως 900 κυβικά εκατοστά ο ενδιαφερόμενο θα ωφεληθεί έως 300 ευρώ. Από 901 έως 1.400 κ.εκ. το µέγιστο όφελος φτάνει τα 960 ευρώ, στα 1.401 έως 1.600 κ.εκ. η τιµή του καινούργιου αυτοκινήτου µειώνεται έως 1.430 ευρώ, µεταξύ 1.601 και 1.800 κ.εκ. η μείωση ανέρχεται έως 2.100 ευρώ και από 1.801 έως 2.000 κ.εκ. ο αγοραστής γλιτώνει έως 2.800 ευρώ.

Η εξάπλωση των παραρτημάτων της τουρκικής MIT συνεχίζεται στα νησιά της ΑΣΔΕΝ

Έντονη κινητικότητα της τουρκικής τράπεζας Ziraat Bank

Στα ονόματα ορισμένων από το «τραπεζικό» προσωπικό της Ziraat στη Βαγδάτη και αξιωματικός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ο οποίος εμφανίζεται ως διευθυντής της Τράπεζας.
Σε πρόσφατο δημοσίευμα του “Κόσμου του Επενδυτή” ο κορυφαίος αμυντικός αναλυτής Μάνος Ηλιάδης αναφέρθηκε στον ρόλο της τουρκικής τράπεζας Ζιραάτ που λειτουργεί στην Κομοτηνή, ανοίγει στην Ξάνθη και ετοιμάζεται για Ρόδο – Κω. Είχε και παλιότερα αναφερθεί στη μακρά εμπλοκή της σε παλαιότερες ενέργειες εναντίον των Ελλήνων (χρηματοδότηση του κεμαλικού στρατού στην περίοδο του Μικρασιατικού πολέμου, αποδέκτης του εξοντωτικού φόρου περιουσίας εις βάρος των Ελλήνων της Πόλης την περίοδο 1942-1944…), καθώς και στην Κύπρο κατά την διάρκεια του αγώνα της ΕΟΚΑ. Στο βιβλίο του Ηλιάδη «Το απόρρητο Ημερολόγιο της ΚΥΠ για την Κύπρο», (Εκδόσεις Ι. Σιδέρη, 2007) παρετίθετο αυτούσιο ένα σημείωμα της ΚΥΠ με ημερομηνία 7 -9-1959, όπου απεκαλύπτετο ότι η Ziraat Bankasi ανέλαβε την χρηματοδότηση της Τουρκικής Αγροτικής Τράπεζας που είχαν συστήσει οι Τουρκοκύπριοι, η οποία και αυτή, σύμφωνα με παλαιά στελέχη της ΚΥΠ, ήταν φωλιά Τούρκων πρακτόρων. Τώρα ο Μ.Η. βασισμένος σε αξιόπιστες κουρδικές πηγές μιλά για μια πολύ πιο σκοτεινή δραστηριότητα αυτής της τουρκικής κρατικής τράπεζας και συγκεκριμένα για άμεση εμπλοκή της σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες στο Ιράκ.
Σε άρθρο της πάντοτε καλά πληροφορημένης, περί τα τουρκικά, κουρδικής εφημερίδας Ozgur Politika της 16ης Οκτωβρίου 2006, με τίτλο «Αυτή δεν είναι Τράπεζα, είναι Επιχειρησιακή Βάση της ΜΙΤ», αναφέρεται ότι το υποκατάστημα της τράπεζας Ζιραάτ στη Βαγδάτη παίζει τον ρόλο επιχειρησιακής βάσεως της ΜΙΤ στο Ιράκ και ότι οι πληροφορίες από υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και άλλες πηγές διαβιβάζονται κρυπτογραφημένες στην Άγκυρα, μέσω του ειδικού τεχνικού εξοπλισμού ασφαλούς επικοινωνίας που έχει εγκατασταθεί στην τράπεζα.
Η είδηση αυτή επιβεβαιώνεται και από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Azadiya Welat, που εκδίδεται στο Ντιαρμπακίρ της Τουρκίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υποκατάστημα της Τράπεζας Ζιραάτ στη Βαγδάτη βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ιράκ και της εφημερίδας Al Ceride, στην συνοικία Al Weziriya και τονίζεται ότι η τράπεζα αποτελεί εξ ολοκλήρου κάλυμμα για τη δράση της ΜΙΤ και των πρακτόρων της στην περιοχή. Οι υποτιθέμενοι τραπεζικοί υπάλληλοι που απασχολούνται στην Ζιραάτ, στην ουσία είναι όλοι επαγγελματίες πράκτορες και στελέχη της ΜΙΤ. Μάλιστα αποκάλυψε τα ονόματα ορισμένων από το «τραπεζικό» προσωπικό της Ziraat στη Βαγδάτη, μεταξύ των οποίων και του Aysur C., που είναι αξιωματικός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κι εμφανίζεται ως διευθυντής της Τράπεζας.
Κατά το ίδιο δημοσίευμα, τα υπόγεια της τράπεζας, που εμφανίζονται ως καταφύγια ασφαλείας (λόγω των συχνών βομβιστικών επιθέσεων στην περιοχή), είναι εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα και εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, με τα οποία γίνονται τεχνικές παρακολουθήσεις και υποκλοπές, καθώς επίσης και ο συντονισμός και έλεγχος των πρακτόρων της ΜΙΤ που δρουν στην περιοχή.

Η πηγή που αποκάλυψε τις πληροφορίες αυτές στην Azadiya Welat, ήλθε επίσης σε επαφή και με την Ozgur Politika κι ανέφερε ότι η ΜΙΤ, με κέντρο επιχειρήσεων το κατάστημα της Ζιραάτ, συλλέγει μεταξύ άλλων πληροφορίες για το ΡΚΚ, την κυβέρνηση της αυτόνομης περιοχής του Βορείου Ιράκ και για τα κόμματα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι άτομα εξειδικευμένα στην εκπαίδευση πρακτόρων, έρχονται από την Άγκυρα στη Βαγδάτη και εκπαιδεύουν στην συλλογή πληροφοριών ομάδες ατόμων που στρατολογεί η ΜΙΤ στην περιοχή, κυρίως Τουρκομάνους (αυτοί αποτελούν το βασικό προγεφύρωμα της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ και χρησιμοποιούνται κατά τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείται εδώ η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή).
Οι συνεργάτες της ΜΙΤ, μετά την εκπαίδευσή τους από τα παραπάνω στελέχη της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, δραστηριοποιούνται στην συνέχεια στην συλλογή πληροφοριών στις πόλεις Κιρκούκ, Ντοχούκ, Σουλεϊμανίγια κ.λπ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι στρατολογημένοι από τη ΜΙΤ συνεργάτες της αμείβονται με 400 δολάρια τον μήνα, ποσό σημαντικό για τα δεδομένα της περιοχής.
Η εμπλοκή της Ziraat Bankasi σε καθαρά κατασκοπευτικές δραστηριότητες, δεν προκαλεί εντύπωση. Είναι γνωστό ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι 60 κρατικών φορέων υποχρεούνται από την τουρκική νομοθεσία να συνεργάζονται με την ΜΙΤ και την Υπηρεσία Πληροφοριών του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι ιμάμηδες που αποστέλλονται στο εξωτερικό, οι δάσκαλοι, οι υπάλληλοι της κρατικής αεροπορικής εταιρείας ΤΗΥ, οι υπάλληλοι τουρκικών τραπεζών κ.α.

http://armyalert.blogspot.com/2011/02/mit.html

ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΗΜΕΡΑΣ

Ένας τύπος τον είχε 50 πόντους, αλλά δεν μπορούσε να τον βολέψει πουθενά.
Μεγάλη πίκρα. Πάει, λοιπόν, σε ένα γιατρό, ο οποίος του λέει:
- Κοίτα, η επιστήμη δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε αυτή την περίπτωση, δεν πας στην τάδε μάγισσα;
Μες στην απελπισία του, τι να κάνει το παλικάρι... το δοκιμάζει κι αυτό.
Πάει, λοιπόν, στη μάγισσα, που του λέει:
- Θα πας στο δάσος και θα βρεις μια λίμνη όπου ζει ένας βάτραχος. Θα του ζητήσεις να σε παντρευτεί και αυτός θα σου πει «όχι». Κάθε φορά που θα σου λέει «όχι» θα σου μικραίνει 10 πόντους!
Τρελάθηκε ο τύπος, πάει στη λίμνη, βρίσκει το βάτραχο και τον ρωτάει:
- Βατραχάκι, θα με παντρευτείς;
- Όχι, λέει το βατραχάκι.
Τη χουφτώνει και πράγματι είχε μικρύνει 10 πόντους.
Ξαναδοκιμάζει:
- Βατραχάκι, θα με παντρευτείς;
- Όχι, λέει το βατραχάκι.
Τη χουφτώνει και πράγματι είχε μικρύνει άλλους 10 πόντους. Ωραία, σκέφτεται, τώρα είναι 30 πόντους, αν την κάνω 20, θα είναι πολύ καλά, θα  είμαι περιζήτητος στις γυναίκες.
Ξαναδοκιμάζει τελευταία φορά:
- Βάτραχε, θα με παντρευτείς;
- Μα τι μαλάκας είσαι εσύ, πόσες φορές θα σ' το πω; Όχι, όχι,

HΛΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ (ΝΕΤΡΙΝΑ) MΕΤΑΛΛΑΣΣΟΥΝ ΤΟ DNA ΜΑΣ

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Νίκος Καζαντζάκης: «Δεν ελπίζω τίποτα. Δεν φοβούμαι τίποτα. Είμαι ελεύθερος».


Στις 18 Φεβρουαρίου του 1883 στο Ηράκλειο της Κρήτης γεννήθηκε ένας σπουδαίος σύγχρονος φιλόσοφος, ο Νίκος Καζαντζάκης.

Ο πολυτάλαντος εσωτεριστής από μικρός είχε πολλά υπαρξιακά ερωτημάτα, ανησυχίες σχετικά με το Θεό, μυστικιστικές και αποκρυφιστικές αναζητήσεις. Ήταν -κατά τη γνώμη μου είναι,  καθώς ζει μέσα από το έργο του- μυθιστοριογράφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος, φιλόσοφος και πολιτικός. Το τεράστιο έργο του τον καθιστά ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας.
Τρεις φορές προτάθηκε  για το Βραβείο Νόμπελ ενώ κατηγορήθηκε ως ιερόσυλος, λόγω των πρωτοποριακών του πεποιθήσεων και των εσωτερικών αναζητήσεών του, της ελευθερίας του λόγου του που δεν συμβιβάζοταν με τα δόγματα και της δοξασίες του κλήρου.  Το 1954 η Ιερά Σύνοδος με έγγραφό της ζητούσε από την κυβέρνηση την απαγόρευση των βιβλίων του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο Νίκος Καζαντζάκης προσβλήθηκε από λευχαιμία και νοσηλεύτηκε στην Κοπεγχάγη της Δανίας και το Φράιμπουργκ της Γερμανίας, όπου τελικά κατέληξε στις 26 Οκτωβρίου του 1957 σε ηλικία 74 ετών.
Κορυφαίο έργο του η "Ασκητική", κλείνει έτσι όπως θα ήθελα κι εγώ να κλείσω αυτό το αφιέρωμά μου στον λογοτέχνη που θαυμάζω απεριόριστα :

"...ΠΙΣΤΕΥΩ Σ΄ ΕΝΑ ΘΕΟ, ΑΚΡΙΤΑ, ΔΙΓΕΝΗ, ΣΤΡΑΤΕΥΟΜΕΝΟ, ΠΑΣΧΟΝΤΑ, ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟ, ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ, ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΣΤ΄ ΑΚΡΟΤΑΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΣ, ΤΙΣ ΟΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΟΡΑΤΕΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤ΄ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ, ΕΦΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΡΙΝΩ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΥΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΥΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΑΓΡΥΠΝΟ ΒΑΡΥΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΑΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΡΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΛΗ· ΤΗ ΖΩΟΔΟΧΑ ΠΗΓΗ ΦΥΤΩΝ, ΖΩΩΝ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΤΟ ΧΩΜΑΤΕΝΙΟ ΑΛΩΝΙ, ΟΠΟΥ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΠΑΛΕΥΕΙ Ο ΑΚΡΙΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.
"ΒΟΗΘΕΙΑ!" ΚΡΑΖΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ. "ΒΟΗΘΕΙΑ!" ΚΡΑΖΕΙΣ, ΚΥΡΙΕ, ΚΙ ΑΚΟΥΩ.
ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΚΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΙ ΟΙ ΡΑΤΣΕΣ ΟΛΕΣ, ΚΙ ΟΛΗ Η ΓΗΣ, ΑΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΟΜΟ, ΜΕ ΧΑΡΑ, ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΣΟΥ.
ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΣΟΙ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΧΥΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΛΥΤΡΩΣΟΥΝ, ΚΥΡΙΕ, ΚΑΙ ΛΕΝ: "ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΥ ΜΟΝΑΧΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ."
ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΣΟΙ ΣΕ ΛΥΤΡΩΣΑΝ, ΣΜΙΓΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΚΥΡΙΕ, ΚΑΙ ΛΕΝ: "ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ."
ΚΑΙ ΤΡΙΣΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΣΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ, ΚΑΙ ΔΕ ΛΥΓΟΥΝ, ΑΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΜΕΓΑ, ΕΞΑΙΣΙΟ, ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ:
ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!"

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

H ΦΟΥΣΤΑ ΤΟΥ ΣΙΣΕ



Η καζούρα που γίνεται με την φούστα του Σισέ θυμίζει παλιές εποχές τότε που υπήρχε η πλακίτσα μεταξύ τον αντιπάλων. Τότε που ο χαμένος κέρναγε καφέδες ή ούζα , που βγαίνανε τα κηδειόσημα και οι γνωστές πλακίτσες . Το βασικότερο ότι όλοι μαζί μια παρέα πήγαιναν να δουν το ματς στο γήπεδο και ας υποστήριζαν διαφορετική ομάδα. Τώρα ποιός τολμάει να  πάει σε αντίπαλο γήπεδο κινδυνεύει. Ας καταλάβουμε όλοι μας ότι είναι ένα παιχνίδι  μην ψαχνόμαστε για το ενα ανάποδο φάουλ ή αράουτ αλλά για την ποιότητα του παιχνιδιού και τις τακτικές. Κάποτε πρέπει να ξεφύγουμε από την μιζέρια και να ανεβάσουμε επίπεδο.
Τελικά χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις με χιούμορ , όπως είναι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι.
Όσο για το αποτέλεσμα του σημερινού ντέρμπι το Χ βολεύει τον Ολυμπιακό όμως στο Καραΐσκάκη παίζει πάντα για νίκη πόσο μάλλον όταν ο αντίπαλος είναι ο Παναθηναϊκός. Τέλος νίκη του Παναθηναϊκού στο Καραΐσκάκη, που δεν το εύχομαι , παίρνει ξανά φωτιά το πρωτάθλημα. 

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Προκήρυξη Προγράμματος «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων»

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ευκαιρία επιδότησης έχουν οι επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, κατασκευών, υπηρεσιών και χοντρικού εμπορίου για την ενίσχυση δράσεων που αποσκοπούν στην αύξηση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας (εξοπλισμός, προώθηση, εκθέσεις, πιστοποιήσεις, κλπ.).
  • Πρώτη ημέρα υποβολής προτάσεων: 10 Μαρτίου 2011
  • Τελευταία ημέρα υποβολής προτάσεων: 24 Μαΐου 2011
ΣΚΟΠΟΣ  ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:
  • Η αύξηση της εξωστρέφειας της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Η τόνωση της επιχειρηματικότητας και των συνεργασιών των επιχειρήσεων στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.
  • Η αύξηση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους με το εξωτερικό τους περιβάλλον.
  • Η υποστήριξη και αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στο διεθνές περιβάλλον.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
  • Η δραστηριότητα της επιχείρησης να ανήκει στον τομέα της Μεταποίησης, των Kατασκευών και Yπηρεσιών (με ορισμένες εξαιρέσεις). Επιλέξιμες είναι και οι επιχειρήσεις  με την προϋπόθεση να έχουν συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με μεταποιητική επιχείρηση, κατασκευών ή υπηρεσιών
  • Να έχει κλείσει μια πλήρη διαχειριστική χρήση
  • Να διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες
  • Το πρόγραμμα εντάσσεται στον κανόνα DE MINIMIS

Σημειώνουμε ότι η ύπαρξη τεκμηριωμένης ιδίας συμμετοχής δεν απαιτείται.
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ & ΕΠΙΔΟΤΙΣΗ:
Το ποσοστό επιδότησης των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στην δράση κυμαίνεται από 40% έως 50% ανάλογα την περίπτωση.
  • Ελάχιστος Προϋπολογισμός επένδυσης: 30.000 ευρώ
  • Μέγιστος Προϋπολογισμός επένδυσης: 250.000 ευρώ
Σε κάθε περίπτωση ο συνολικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να υπερβαίνει το 50% του Μέσου Όρου του κύκλου εργασιών της επιχείρησης κατά την τελευταία τριετία (2008-2010).

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:
  • Μηχανολογικός εξοπλισμός: Δαπάνες που αφορούν μόνο τα τελικά στάδια παραγωγής όπως μηχανήματα πακετοποίησης, συσκευασίας, ετικετοποίησης κλπ (έως  50% της επένδυσης)
  • Δαπάνες πληροφορικής/ τηλεπικοινωνιών: Δαπάνες που στοχεύουν στην υποστήριξη της εξαγωγικής δραστηριότητας όπως προμήθεια λογισμικών, τηλεφωνικά κέντρα, δημιουργία δικτυακού τόπου (έως  40% της επένδυσης)
  • Ενέργειες σχεδιασμού και πιστοποίησης προϊόντων και συσκευασίας όπως διαδικασίες πιστοποίησης,  εξοπλισμός ελέγχου ποιότητας  (έως  80% της επένδυσης)
  • Ενέργειες προβολής και προώθησης σε αγορές-στόχους (έως  50% της επένδυσης)
  • Ενέργειες τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης (έως  40% της επένδυσης max:50.000,00€)
  • Ενέργειες προστασίας ή απόκτησης και χρήσης πατεντών, πνευματικής ιδιοκτησίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο (έως  50% της επένδυσης)
  • Ενέργειες ανάπτυξης εξειδικευμένου προσωπικού και ανθρωπίνων πόρων (έως  10% της επένδυσης)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τα υποβαλλόμενα Επενδυτικά Σχέδια θα πρέπει να περιέχουν επιλέξιμες ενέργειες οι οποίες αφορούν νέα προϊόντα / υπηρεσίες ή εν γένει προϊόντα / υπηρεσίες σε νέες αγορές.
Με την ολοκλήρωση το έργο θα πρέπει να είναι λειτουργικό και να ικανοποιεί τους στόχους του προγράμματος. Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου ή το αργότερο 1 χρόνο μετά την ημερομηνία ολοκλήρωσης, η επιχείρηση θα πρέπει να επιδείξει δελτία παραγγελίας ή / και συμβόλαια / σύμφωνα συνεργασίας με εμπορικούς και εν γένει επιχειρηματικούς εταίρους που δραστηριοποιούνται εκτός της Ελληνικής Επικράτειας.

Σημειώνουμε ότι ως χρόνος έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η επίσημη προκήρυξη του προγράμματος 4.2.2011


Κατεβάστε τον επίσημο Οδηγό του Προγράμματος εδώ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουμε ή δεν έχουμε;


του Χάρρυ Κλυνν

Κύριε Παπούλια, σας προσφωνώ με το όνομά σας και όχι με τον τίτλο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας γιατί, δυστυχώς, εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι το αξίωμα του Προέδρου, σας πέφτει μάλλον, βαρύ!

Και σας ερωτώ, Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουμε ή δεν έχουμε;

Τίθεται υπό αμφισβήτηση η εθνική μας κυριαρχία;

Όταν μέσα στην ίδια μας τη χώρα «άλλοι», πέραν του Ελληνικού λαού, είναι εκείνοι που αποφασίζουν για το μέλλον της χώρας και των πολιτών της, τίθενται εν αμφιβόλω τα δικαιώματά των Ελλήνων;

Η Πατρίδα μας «ξεπουλιέται» γιατί έτσι αποφάσισαν οι «ιθαγενείς κλέφτες», η «κατοχική κυβέρνηση» και «διεθνείς τοκογλύφοι»… Αυτό εσείς το θεωρείτε γενικό συμφέρον και πρόοδο του Ελληνικού λαού;
Επιτρέψτε μου κ. Παπούλια να σας υπενθυμίσω, γιατί μάλλον έχετε ξεχάσει, τον όρκο που δώσατε:

«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού"

Εσείς κ. Παπούλια υπερασπίζεστε την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας;

Προστατεύετε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων;

Υπηρετείτε το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού;

Εφόσον αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το Έθνος των Ελλήνων τίποτα από τα παραπάνω δεν υπηρετείτε, δε δικαιούσθε να φέρετε τον τίτλο του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας…

Παραιτηθείτε, λοιπόν ή πράξτε αυτό που υπαγορεύει το Σύνταγμα και ο ΗΘΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, αγωνιστείτε γι αυτά που ορκιστήκατε «φυλάτε…»

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Παρατάθηκε η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στη δράση Digi-Retail

H Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώνει την παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής επενδυτικών σχεδίων στη δράση «digi-retail» μέχρι την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011, στις 14:00. Στόχος της παράτασης, είναι η περαιτέρω διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων στη συλλογή και υποβολή των φορολογικών στοιχείων της τελευταίας διαχειριστικής χρήσης (2010), τα οποία αξιολογούνται στο πλαίσιο της δράσης.

Η δράση έχει σκοπό: α) τη βελτίωση της εσωτερικής διαχείρισης των επιχειρήσεων λιανικής και τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους, με αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών κλπ. και β) την ψηφιακή ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων λιανικής και την πρόσβαση σε νέα καταναλωτικά κοινά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας για την ηλεκτρονική τους προβολή και προώθηση.

Στο πλαίσιο της δράσης «digi-retail» θα διατεθούν πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους €100 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθούν κατά 50% τεχνολογικές επενδύσεις ύψους €200 εκατ. ευρώ από επιχειρήσεις λιανικής. Η δράση χαρακτηρίζεται από μια σειρά καινοτομιών που διευκολύνουν τη συμμετοχή των επιχειρήσεων. Χαρακτηριστικά, η δράση «digi-retail» απευθύνεται για πρώτη φορά σε όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων λιανικής, από τις πολύ μικρές (με μηδέν εργαζόμενους) μέχρι τις πολύ μεγάλες, ανεξαρτήτως προσωπικού ή κύκλου εργασιών. Επιπρόσθετα, προβλέπεται ενίσχυση επενδύσεων σημαντικά αυξημένων προϋπολογισμών ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων, ενώ καθορίστηκαν αυξημένα ποσοστά επιχορήγησης των επενδύσεων, που φθάνουν έως και 60% για τις μικρότερες επιχειρήσεις.
Αναλυτικές πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό καθώς και οι Οδηγοί της δράσης «digi-retail» βρίσκονται διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα της εταιρίας «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.digitalaid.gr, καθώς και στις ηλεκτρονικές σελίδες της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού www.digitalplan.gov.gr και του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας www.mindev.gov.gr. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν επίσης να ενημερώνονται τηλεφωνικά, ατελώς, καλώντας στον τηλεφωνικό αριθμό αρωγής επιχειρήσεων 800-5000-115.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» και συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 20% από εθνικούς πόρους.

ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΑΞΙΖΕΙ!!!!!

Δακρυγόνα στον Παπανδρέου και τον Μίχα ! ( 3/02/2009 )



 "Δεν είναι δυνατόν σε μια ευνομούμενη χώρα, να μη μπορούμε να διαδηλώσουμε", έλεγαν μόλις πρόπερσι. Φέτος βγάζουν χουντικά διατάγματα,  απαγορεύοντας ουσιαστικά τις διαδηλώσεις

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ANEKΔOTO ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Ένας νεκροθάφτης δούλευε ως αργά ένα βράδυ και εξέταζε τα πτώματα. Εκεί που περιεργαζόταν το πτώμα του κυρίου Γεωργιάδης έκανε μια ανακάλυψη: ο κύριος  Γεωργιάδης  είχε το μεγαλύτερο πέος που είχε δει στη ζωή του. Μιας και το σώμα του  επρόκειτο να αποτεφρωθεί, ο νεκροθάφτης του ζήτησε συγνώμη και αφαίρεσε το πέος του, καθώς θεώρησε πως θα ήταν κρίμα να αποτεφρωθεί μαζί με το υπόλοιπο σώμα. Το έβαλε σε ένα χαρτοφύλακα και το πήγε στο σπίτι του. Το πρώτο πρόσωπο στο οποίο το έδειξε ήταν η γυναίκα του.
- Έχω κάτι να σου δείξω. Δε θα πιστεύεις στα μάτια σου! είπε και άνοιξε το χαρτοφύλακα.
- Ω Θεέ μου! φώναξε η γυναίκα του. Πέθανε ο Γεωργιάδης!!!


Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

«Αγκάθι» τα ελλείμματα των δήμων

Μαύρη τρύπα 400 εκατομμυρίων βρήκε η τρόικα«Τρύπα» 400 εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά των δήμων εντόπισε η τρόικα, που από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση ενόψει της εκταμίευσης της τέταρτης δόσης του δανείου τον Μάρτιο.
Την ίδια ώρα τα σενάρια περί χρεοκοπίας της Ελλάδας συνεχίζονται με τον Εκόνομιστ να διαπιστώνει καθυστερήσεις στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Τα οικονομικά στοιχεία της γενικής κυβέρνησης αποτελούν μεγάλο «αγκάθι» αυτή τη στιγμή καθώς μπορεί ο τακτικός προϋπολογισμός να είναι εντός στόχων, αλλά οι υπόλοιποι φορείς του Δημοσίου και κυρίως οι δήμοι φαίνεται πως δεν μπορούν να σταματήσουν να παράγουν ελλείμματα.
Στις συζητήσει που θα έχουν υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας με τους υπουργούς αυτήν την εβδομάδα προεξέχουσα θέση έχουν και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να πιέζει για νέα μέτρα που θα οδηγούν ακόμα και σε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι συζητήσεις ς για τα μέτρα ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να εφαρμοστούν μεταξύ 2011 και 2014.

Πηγή: Καθημερινή

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Μετά το greekz έκλεισε και το Greek-tracker και το greekddl και το thegt.net ?

Tο ένα μετά το άλλο κλείνουν τα torrentάδικα. Για ώρα ηταν πεσμενο και το greekddl.com
Το αν κλείνουν προληπτικά ή κάτι τρέχει θα φανεί τις επόμενες μέρες!
Πάντως μετά τις συλλήψεις για το Thegreekz.com και την ογκώδη δικογραφία που...  σχηματίστηκε πιθανά να στραφούν και κατά ιδιωτών αφού το μαζί τα φάγαμε εδώ θα γίνει: ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΑΜΕ ενώ η απάντηση θα είναι...

ΜΑΖΙ ΤΑ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ
!!!!
  
 
 
ΣΧΟΛΙΟ:
ΤΟ GAMATO.INFO το καλύτερο τορρενταδικο κατα την ταπεινή άποψη πιάστηκε παραμονή της κυκλοφορίας του dvd της Τζούλιας το ίδιο σκηνικό παίχτηκε και με το  greekz . ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ
news24.gr

Διάσημη Ελληνίδα, θύμα κλοπής και βιασμού από λαθρομετανάστες (Φωτογραφίες ΣΟΚ)

Την έκλεψαν...την έβγαλαν γυμνή στο δρόμο και μετά την βίασαν !
Κινητοποιούνται και οι αντιρατσιστικές οργανώσεις παρέχοντας άσυλο στη Νομική Σχολή...στους "μαύρους κακοποιούς". Την ίδια στιγμή η Χρυσή Αυγή καλεί σε συγκέντρωση στο Αγ Παντελεήμονα με προβολή βίντεο...και με κεντρικό σύνθημα "έτσι θα βιάσουν και τα δικά σας κορίτσια". Αλλά ας δούμε πως έχουν τα στοιχεία του ρεπορτάζ:
Μια περίεργη υπόθεση άγριας σεξουαλικής κακοποίησης Ελληνίδας Celebrity προσπαθούν να εξιχνιάσουν οι Ελληνικές Αρχές. Έχουν στα χέρια τους φωτογραφικό υλικό και βίντεο τα οποία δείχνουν την άτυχη Ελληνίδα (που εκτός των άλλων έχει πέσει και θύμα πειρατείας στο διαδίκτυο και διασυρμού των προσωπικών της δεδομένων, σε ιστοσελίδες της αλλοδαπής, όπως facebook , Youporn κλπ ) βιάζεται από δύο άγριους λαθρομετανάστες ( αφρικανικής εθνικότητας) σε πολυτελή βίλα των Νοτίων Προαστίων!
Εικάζεται οτι πριν δεχθεί την σεξουαλική κακοποίηση, δέχθηκε επίθεση από συνεργούς τους με σκοπό την κλοπή. Τρομοκρατημένη και με ότι βρήκε πρόχειρο για ρούχο ...βγήκε στο δρόμο, πήρε το πολυτελές της αυτοκίνητο και άρχισε να κυκλοφορεί στους δρόμους σε νότιο προάστιο της Αθήνας . Ωστόσο κανείς συμπολίτης μας δεν βρέθηκε να την βοηθήσει. Έτσι η σπείρα των αλλοδαπών κακοποιών την καταδίωξε και την εγκλώβισε, σε επίσης πολυτελές διαμέρισμα της περιοχής .Εκεί υπέστη απανωτούς βιασμούς από τα ανθρωπόμορφα κτήνη, ενώ ένας τρίτος κατέγραφε τις σκηνές σε βίντεο με προφανές στόχο να τις αναρτήσει στο διαδίκτυο και να κερδοσκοπεί αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Αφού το αντίτιμο για κάθε βίντεο στοιχίζει 11 ευρώ . ( Κλασική περίπτωση διακίνησης πορνογραφικού υλικού μέσω διαδικτύου)
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δραστών και των διακινητών του ροζ υλικού, στο σατανικό και εκτός των ελληνορθόδοξων αρχών ίντερνετ!
Αναμένονται εξελίξεις και δηλώσεις πολιτικών...Επίσης λαμβάνονται μέτρα για την αποτροπή της παροχής ασύλου στους κακοποιούς λαθρομετανάστες από αναρχικά και αντιρατσιστικά στοιχεία ! Είναι άγνωστες οι προθέσεις και η στάση των πρυτανικών αρχών !
 
http://papatzides.blogspot.com/2011/02/blog-post_7682.html

ΑΝΕΚΔΟΤΑ

Ο σύζυγος γυρίζει σπίτι αγριεμένος.
- Τι έχεις; τον ρωτάει η σύζυγος.
- Άσε με, της λέει αυτός, τσακώθηκα με το θυρωρό.
- Για ποιο λόγο;
- Λέει πως έχει πάει με όλες τις γυναίκες της πολυκατοικίας εκτός από μία!
- Μμμ... θα είναι εκείνη η ψηλομύτα του τρίτου!


Ο άντρας γυρίζει στο σπίτι ενθουσιασμένος και λέει στη γυναίκα του: - Γυναίκα, τα έμαθες; Βγήκαν οι καινούριες ολυμπιακές καπότες...
- Τι εννοείς ολυμπιακές; ρωτάει η γυναίκα.
- Στα τρία χρώματα των μεταλλίων: χρυσό, ασημένιο και χάλκινο. Θα τις χρησιμοποιήσουμε σήμερα κιόλας!
- Και ποια θα φορέσεις εσύ, άντρα μου;
- Τη χρυσή, βέβαια.
- Δε φοράς καλύτερα την ασημένια μήπως και τελειώσεις δεύτερος καμιά φορά...

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Κατά τη διάρκεια της πτήσης από Αθήνα προς Λονδίνο ο πιλότος καλωσορίζει τους επιβάτες:
"Αγαπητοί επιβάτες σας μιλάει ο πιλότος βρίσκεστε στη πτήση 220 για Λονδίνο.
Ο καιρός είναι θαυμάσιος και ... πρόσεχε πρόσεχε θα πέσει! Ω Θεέ μου!!!!"
Σιωπή.........

Μετά από πέντε λεπτά ακούγεται και πάλι ο πιλότος να ανακοινώνει:
"Συγνώμη για πριν που σας τρόμαξα αλλά μια απρόσεκτη αεροσυνοδός έριξε τον καφέ πάνω μου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως έγινε το παντελόνι μου από μπροστά".

Και τότε ακούγεται ένας επιβάτης να λέει:
"Που να δεις πως έγινε το δικό μου από πίσω".

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ο «ΚΟΚ» του Έλληνα οδηγού!!!

Ο «ΚΟΚ» του Έλληνα οδηγού Δώστε μεγάλη προσοχή
Τα φλας προδίδουν την επόμενη κίνηση σου. Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός δεν... τα χρησιμοποιεί ποτέ.
  • Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κρατάτε απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα διότι στο κενό που αφήσατε μπορεί να «χωθεί» κάποιο άλλο όχημα φέρνοντας σας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.
  • Όσο πιο γρήγορα διασχίσετε ένα κόκκινο φανάρι, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να συγκρουσθείτε με άλλο όχημα.
  • Ποτέ μα ποτέ μην ακινητοποιήσετε το όχημα σας σε πινακίδα 'STOP'. Τα οχήματα που σας ακολουθούν δεν θα περιμένουν αυτή την αντίδραση σας, με αποτέλεσμα να καρφωθούν» πάνω σας.
  • Ποτέ μην κλείσετε το δρόμο σε ένα σαραβαλάκι. Ο οδηγός του δεν έχει τίποτα να χάσει.
  • Το φρενάρισμα πρέπει να γίνετε όσο πιο αργά μπορείτε για να σιγουρέψετε την καλή λειτουργία του ABS, το οποίο με τη σειρά του θα σας ανταμείψει με ένα χαλαρωτικό μασάζ του ποδιού σας. Για τους μη κατόχους ABS είναι μια ευκαιρία να τεντώσουν τα πόδια τους.
  • Ποτέ μην προσπερνάτε από αριστερά όταν μπορείτε να το κάνετε από δεξιά. Είναι μια ευκαιρία να γελάσετε καθώς ο οδηγός του οχήματος που μόλις προσπεράσατε τρομάζει.
  • Τα όρια ταχύτητας είναι αυθαίρετοι αριθμοί που δίνονται μόνο ως πρόταση και δεν είναι προφανώς εκτελέσιμα στην Ελλάδα.
  • Βρίσκεστε στην αριστερή λωρίδα με τρελό μποτιλιάρισμα και δεν υπάρχει χώρος να κινηθείτε ούτε εκατοστό. Ο οδηγός του οχήματος που βρίσκετε ακριβώς από πίσω σας, ο οποίος κορνάρει και αναβοσβήνει τα φώτα, είναι πεπεισμένος πως μπορεί να τα πάει καλύτερα από εσάς, αν ήταν στην θέση σας.
  • Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός, ελαττώνει πάντα ταχύτητα για να περιεργαστεί οτιδήποτε του κινήσει το ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να είναι από βιτρίνα μέχρι και γκόμενα (εντός πόλεως) και από ατύχημα μέχρι και αλλαγή λάστιχου (εκτός πόλεως).
  • Μάθετε να αλλάζετε λωρίδες με γρήγορους χειρισμούς. Χάρις στον υπουργό συγκοινωνιών, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη πίστα με τρύπες-κλειδιά οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία για να ελέγξουν τα αντανακλαστικά σας.
  • Είναι παράδοση στην Ελλάδα να κορνάρεις μόλις ανάψει το πράσινο φανάρι ακόμα και αν είστε πρώτος σ ' αυτό.
  • Ποτέ μην κάνεις χώρο σε αντίθετα διερχόμενο όχημα όταν κινείσαι αντίθετα σε μονόδρομο. Ο οδηγός του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον παράλληλο μονόδρομο, άρα για να κινείτε στον ίδιο δρόμο με εσάς μάλλον το κάνει επίτηδες.
  • Θυμηθείτε ότι ο σκοπός κάθε Έλληνα οδηγού είναι να φτάσει πρώτος και θα κάνει ότι χρειαστεί γι' αυτό.
  • Πάντα θα υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο εσείς θα βιάζεστε. Αντιθέτως όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί των οχημάτων που θα συναντήσετε στον δρόμο σας δεν έχουν ιδέα γιατί πήραν τους δρόμους σήμερα.
  • Οι Ελληνίδες γυναίκες οδηγοί, μπορούν να πλένουν, μαγειρεύουν, πλέκουν, να κάνουν sex , να μιλούν στο τηλέφωνο αλλά δεν μπορούν να οδηγήσουν.
  • Το προστατευτικό κράνος φοριέται στον αγκώνα για ανεξακρίβωτους ακόμα λόγους. Σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε και εσείς τη μόδα.
  • Οι προστατευτικές ζώνες είναι επικίνδυνες. Έρευνες στην Ελλάδα έδειξαν ότι χιλιάδες crash test κάνουν λάθος. Άμα είναι γραπτό σου, θα πας κι ας φοράς ζώνη...
  • Ανεξαρτήτως άσματος, το στερεοφωνικό του οχήματος σας πρέπει να παίζει στο φουλ. Με αυτό τον τρόπο διασκεδάζετε τους πεζούς που περιμένουν υπομονετικά πότε θα τους δώσει κάποιος προτεραιότητα να διασχίσουν την διάβαση.
Οι πεζοί είναι οι κυριότεροι εχθροί των οδηγών, διότι καταλαμβάνουν χώρο στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταθμεύσουν αυτοκίνητα και διασχίζουν τους δρόμους αναγκάζοντας τα διερχόμενα οχήματα να ελαττώσουνε ταχύτητα.  


Πηγή: skandalistes

Ο ιστότοπος Wikileaks υποψήφιος για το Νομπέλ Ειρήνης


http://mygreekz.com/blog/wp-content/uploads/2010/12/wikileaks-31.jpgΟ ιστότοπος WikiliLeaks προτάθηκε ως υποψήφιος για το Νομπέλ Ειρήνης 2011 από νορβηγό πολιτικό για τον ρόλο του στη ελευθερία του λόγου, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων ΝΤΒ.
"Ο WikiLeaks είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές αυτού του αιώνα στην ελευθερία του λόγου και τη διαφάνεια", δήλωσε ο Σνόρε Βάλεν αναφερόμενος ειδικά στον ρόλο των αποκαλύψεων του ιστότοπου για τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζίν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι και της οικογένειάς του ως συμβολή στο κίνημα διαμαρτυρίας που οδήγησε στην εκδίωξή του από τη εξουσία και τη χώρα.

Ο Σνόρε Βάλεν, βουλευτής του Κόμματος της Σοσιαλιστικής Αριστεράς, μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού, αναφέρθηκε επίσης στη δημοσίευση εγγράφων που αποκαλύπτουν τη διαφθορά αρχών, κυβερνήσεων και εταιρειών, καθώς και παράνομες παρακολουθήσεις, εγκλήματα πολέμου και βασανιστήρια σε πολλές χώρες.

Η Επιτροπή Νομπέλ συνιστά σε όσους καταθέτουν υποψηφιότητες να μην αποκαλύπτουν εκ προοιμίου τις προτάσεις τους, ωστόσο δεν υπάρχουν επίσημοι κανόνες γι΄αυτό, γεγονός που επιτρέπει τη φημολογία πριν από την ανακοίνωσή της βράβευσης στις αρχές Οκτωβρίου.
 
http://taxalia.blogspot.com/2011/02/wikileaks.html

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Πανάκριβη η βενζίνη στην Ελλάδα, πόσο έχει στις άλλες χώρες;

Κατά 48, 5% πληρώνουμε ακριβότερη την βενζίνη στην Ελλάδα, από την 1η Ιανουαρίου 2011, συγκριτικά με την ίδια ημερομηνία του περασμένου χρόνου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ), ο οδηγός ενός μεσαίου κυβισμού (1400) αυτοκινήτου, ο οποίος...   διανύει το μήνα 1250 χιλιόμετρα, με κατανάλωση 9 λίτρα/100 χιλ., με τιμή λίτρου 1,07, τον περασμένο χρόνο πλήρωνε 120,60 ευρώ. Φέτος, με τιμή λίτρου 1,57 πληρώνει 176,63 ευρώ, 56,03 ευρώ περισσότερα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, για το πρώτο πενθήμερο 2011, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση στην τιμή της βενζίνης, μετά την Ολλανδία.