MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΖΟΛΩΤΑ


Kyrie,
It is Zeus' anathema on our epoch and the heresy of our economic method and policies that we should agonize the Skylla of nomismatic plethora and the Charybdis of economic anaemia.
It is not my idiosyncracy to be ironic or sarcastic but my diagnosis would be that politicians are rather cryptoplethorists. Although they emphatically stigmatize nomismatic plethora, they energize it through their tactics and practices. Our policies should be based more on economic and less on political criteria. Our gnomon has to be a metron between economic strategic and philanthropic scopes.
In an epoch characterized by monopolies, oligopolies, monopolistic antagonism and polymorphous inelasticities, our policies have to be more orthological, but this should not be metamorphosed into plethorophobia, which is endemic among academic economists.
Nomismatic symmetry should not antagonize economic acme. A greater harmonization between the practices of the economic and nomismatic archons is basic.
Parallel to this we have to synchronize and harmonize more and more our economic and nomismatic policies panethnically. These scopes are more practicable now, when the prognostics of the political end economic barometer are halcyonic.
The history of our didimus organization on this sphere has been didactic and their gnostic practices will always be a tonic to the polyonymous and idiomorphous ethnical economies. The genesis of the programmed organization will dynamize these policies.
Therefore, I sympathize, although not without criticism one or two themes with the apostles and the hierarchy of our organs in their zeal to program orthodox economic and nomismatic policies.
I apologize for having tyranized you with my Hellenic phraseology. In my epilogue I emphasize my eulogy to the philoxenous aytochtons of this cosmopolitan metropolis and my encomium to you Kyrie, the stenographers.
Κύριοι,
Είναι "Διός ανάθεμα" στην εποχή μας και αίρεση της οικονομικής μας μεθόδου και της οικονομικής μας πολιτικής το ότι θα φέρναμε σε αγωνία την Σκύλλα του νομισματικού πληθωρισμού και τη Χάρυβδη της οικονομικής μας αναιμίας.
Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου να είμαι ειρωνικός ή σαρκαστικός αλλά η διάγνωσή μου θα ήταν ότι οι πολιτικοί είναι μάλλον κρυπτοπληθωριστές. Αν και με έμφαση στιγματίζουν τον νομισματικό πληθωρισμό, τον ενεργοποιούν μέσω της τακτικής τους και των πρακτικών τους. Η πολιτική μας θα έπρεπε να βασίζεται περισσότερο σε οικονομικά και λιγότερο σε πολιτικά κριτήρια. Γνώμων μας πρέπει να είναι ένα μέτρο μεταξύ οικονομικής στρατηγικής και φιλανθρωπικής σκοπιάς.
Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από μονοπώλια, ολιγοπώλια, μονοπωλιακό ανταγωνισμό και πολύμορφες ανελαστικότητες, οι πολιτικές μας πρέπει να είναι πιο ορθολογιστικές, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να μεταμορφώνεται σε πληθωροφοβία, η οποία είναι ενδημική στους ακαδημαϊκούς οικονομολόγους.
Η νομισματική συμμετρία δεν θα έπρεπε να ανταγωνίζεται την οικονομική ακμή. Μια μεγαλύτερη εναρμόνιση μεταξύ των πρακτικών των οικονομικών και νομισματικών αρχόντων είναι βασική.
Παράλληλα με αυτό, πρέπει να εκσυγχρονίσουμε και να εναρμονίσουμε όλο και περισσότερο τις οικονομικές και νομισματικές μας πρακτικές πανεθνικώς. Αυτές οι θεωρήσεις είναι πιο εφαρμόσιμες τώρα, όταν τα προγνωστικά του πολιτικού και οικονομικού βαρομέτρου είναι αλκυονίδων ημερών αίθρια.
Η ιστορία της δίδυμης οργάνωσης σε αυτήν την σφαίρα είναι διδακτική και οι γνωστικές τους εφαρμογές θα είναι πάντα ένα τονωτικό στις πολυώνυμες και ιδιόμορφες εθνικές οικονομίες. Η γένεση μιας προγραμματισμένης οργάνωσης θα ενισχύσει αυτές τις πολιτικές.
Γι' αυτόν το λόγο αντιμετωπίζω με συμπάθεια, αλλά όχι χωρίς κριτική διάθεση, ένα ή δύο θέματα με τους αποστόλους της ιεραρχίας των οργάνων μας στον ζήλο τους να προγραμματίσουν ορθόδοξες οικονομικές και νομισματικές πολιτικές.
Απολογούμαι που σας τυράννησα με την ελληνική μου φρασεολογία. Στον επίλογό μου δίνω έμφαση στην ευλογία μου, προς τους φιλόξενους αυτόχθονες αυτής της κοσμοπολίτικης μητρόπολης καθώς και το εγκώμιό μου προς εσάς, κύριοι στενογράφοι

ΑΝΕΡΓΙΑ Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ


ΑΡΘΡΟ του Νίκου  Οικονόμου
Η ανεργία είναι η μάστιγα της νεολαίας , γιατί πλήττει την αξιοπρέπειά της υπονομεύοντας τη θέληση και καταστρέφοντας τα οράματά της για έναν καλύτερο κόσμο. Είναι μάστιγα γιατί αφήνει το νέο εκτεθειμένο στις κάθε λογής “εύκολες λύσεις”  που προσφέρει η κοινωνία μας ωθώντας τον στην ανευθυνότητα ή ακόμη και στην εγκληματικότητα . Ας μην ξεχνάμε, ότι στην αρχαία Ρώμη την τύχη των πολιτικών πραγμάτων καθόριζε ο όχλος των ανέργων και των εξαθλιωμένων πολιτών, που πουλούσαν την ψήφο τους στον άρχοντα , που υποσχόταν περισσότερο στάρι ή ακόμη και περισσότερα θεάματα.
Η ανεργία σε τελευταία ανάλυση ,είναι μάστιγα για κάθε κοινωνία , αφού μένει ανενεργό μεγάλο μέρος του νεανικού πληθυσμού, το οποίο θα μπορούσε να συμβάλλει όχι μόνο στην αύξηση της παραγωγικότητας , αλλά και στην ανανέωση των παραγωγικών ,οικονομικών και διοικητικών μηχανισμών με καινούριες ιδέες , μεθόδους και οράματα.
Αυτήν την Ελλάδα οραματίζονται οι πολιτικοί μας; Ή αντιθέτως μια Ελλάδα με σύγχρονους ραγιάδες, μια Ελλάδα χωρίς όραμα , χωρίς ταυτότητα, με παραποιημένη  Ιστορία, μια Ελλάδα που θα έχει χάσει το μεγαλύτερο πολιτιστικό όπλο της, που δεν είναι άλλο από την πλούσια σε λέξεις γλώσσα της. 

Σημείωση:
Το κείμενο αυτό το είχα γράψει το 2008, δεν δημοσιεύτηκε τότε γιατί το θεώρησα μικρό δεν είχα αποκτήσει το μικρόβιο του ιστολογίου. Τελικά αποδεικνύεται πιο επίκαιρο από τότε  αφού η ανεργία τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς τώρα σε σύγκριση με τότε.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι". ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου  Αίγινας , συνεχίζοντας το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" για το 2011, στοχεύει στην διατήρηση του προγράμματος των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο δράσης για την "Εναρμόνιση ατόμων επαπειλούμενων με ανεργία  μέσω  παροχής βοήθειας κατ΄ οίκον"  σας γνωρίζουμε ότι :

Για το πρόγραμμα  "Βοήθεια στο Σπίτι" μπορούν  για φέτος να κάνουν αίτηση στα  γραφεία της  Κ.Ε.Δ.Α.  Π. Αιγινήτου 4 στον 2ο όροφο ( πάνω από την ύδρευση ) καθημερινά από την Τρίτη 26 Απριλίου μέχρι και την Τετάρτη  04 / 05 / 2011 και από ώρα 9π.μ. μέχρι 13μ.μ.

Προϋποθέσεις  συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:

  • Οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ.  Κάτοχοι κάρτα ανεργίας.
  • Οι άνεργοι που μετέχουν σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και συγκεκριμένα:
  • Σε πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας του ΟΑΕΔ.
  • Σε πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών  του ΟΑΕΔ.
  • Σε πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.
  • Σε πρόγραμμα STAGE του ΟΑΕΔ .
  • Άτομα ασφαλιζόμενα στον ΟΓΑ με ατομικό  εισόδημα έως  5.000,οο ευρώ.



ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου (εφόσον είναι αλλοδαπός)
  2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης .
  3. Κάρτα ανεργίας  ( φωτοτυπία ).
  4. Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας οικ. έτους 2010.Εάν δεν υποβάλλετε δήλωση, χρειάζεται  βεβαίωση από την ΔΟΥ.
  5. Σε περίπτωση αναπηρίας, υποβάλλεται βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2297022067

Ο  πρόεδρος
Νίκος  Τζίτζης

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ο ΙΗΣΟΥΣ Ο Chuck Norris ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ

 Ήταν ο Ιησους, ο Τσακ Νόρρις και ο Πέτρος , θέλανε να περάσουν μια λίμνη περνάει πρώτα ο Χριστός πατώντας πάνω στο νερό  μετά κάνει το ίδιο ο Τσακ Νόρρις  έπειτα προσπαθεί ο Πέτρος όμως δεν μπορεί να τα καταφέρει και ταλαιπωρείται  παλεύοντας με το νερό οπότε λέει ο Ιησούς στον Τσακ Νόρρις :
-Τσακ γιατί δεν του έδειξες τον δρόμο με τις πέτρες και απαντάει ο Τσακ
- Ποιές πέτρες;

Ο ΑΠΑΙΚΤΟΣ ΤΟΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!

Πιάνει ο πατέρας τον Τοτό στην αποθήκη να τραβάει μ@λ@κι@. Του χώνει μία σφαλιάρα, χαμπάρι ο Τοτός, συνεχίζει ατάραχος.
Του χώνει δεύτερη, τίποτε.
Του χώνει τρίτη, τίποτε.
... Τελειώνει ο Τοτός, κοιτάει προς τα πάνω:
- Α, εσύ είσαι μπαμπά;
- Γιατί,ρε ποιος νόμιζες ότι ήταν;
- Νόμισα ότι με βάρεσε η
μ@λ@κι@ στο κεφάλι...

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΝΑΣ ΜΕΣΩ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Ή INTERNET BANKING


Oι καταναλωτές ύδρευσης της Αίγινας  μπορούν να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους μέσω Εθνική Τράπεζας ή Internet Banking. Δίνεται  πλέον τη δυνατότητα εξόφλησης λογαριασμών και σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας είτε μέσω Internet Banking, χωρίς καμιά επιβάρυνση, με την προϋπόθεση ότι είναι εμπρόθεσμοι. Ο αριθμός λογαριασμού είναι: 241/545020-90. Η δυνατότητα εξοφλήσεων στα Ελληνικά ταχυδρομεία εξακολουθεί να ισχύει κανονικά. Τηλέφωνο πληροφοριών 2297320020 (Γραφείο Ύδρευσης).

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΕΣΥ πού  ΗΣΟΥΝ ??????? 
Έχω  βουλιάξει κι εγώ μές τη συλλογική κατήφεια, μες την  κατάθλιψη...
Φοβάμαι, ανησυχώ, θλίβομαι, αναρωτιέμαι για το μέλλον  των παιδιών μου,
για το γκρέμισμα των ονείρων μου και των  μακρυχρόνιων προσπαθειών μου...

Αλλά ακόμα και αυτά καλύπτονται  από την βαθιά μου οργή...
Πού ήμουν όλα αυτά τα χρόνια εγώ;
Πού  ήσουν όλα αυτά τα χρόνια εσύ, εαυτέ μου;

Πού ήσουν όταν μας  κοροϊδευαν, μας ξεπουλούσαν,
μας πέταγαν τα πλαστικά όνειρα στη μούρη  κι εσύ τα κυνηγούσες;

Πού ήσουν όταν ο γιατρός σού ζητούσε το  φακελλάκι για να σε κάνει καλά και αντί να τον καταγγείλεις τον  πούστη, τον πλήρωνες αποκαλώντας τον "γιατρέ μου"

Πού ήσουν όταν  έβλεπες τους μεγαλοδικηγόρους να γίνονται μοντελάκια ζωής στην  τηλεόραση
και να κόπτονται για το κοινό καλό και το δίκαιο,  δηλώνοντας 10,000 ευρώ εισόδημα...
"Πόσο καλά τα λέει ο πούστης..."  έλεγες

Πού ήσουν όταν έδινες το μπαξίσι στην πολεοδομία αντί να  του δώσεις γροθιά στη μούρη του καργιόλη
αλλά μετά δεν θα έβγαινε η  άδεια της πολυπόθητης οικοδομής μικρό λαμόγιο ελληνάρα...
Το σάλιο  σου γαργάρα και έδινες τη μιζούλα στον πολεοδόμο, στον ικατζή που σου  έκανε τον έλεγχο στην επιχειρησούλα σου,
στον εφοριακό που ανακάλυψε  τις δικές σου λαμογιές... Κάλλιο να πληρώσεις 10 σε αυτόν παρά 50 στο  κράτος.

Πού ήσουν όταν έτρεχες στα γραφεία των βουλευτών για να  τους παρακαλέσεις να βολέψουν το σπλάχνο σου,
το άχρηστο σπλάχνο σου,  που δεν κατάφερε να κάνει τίποτα περισσότερο στη ζωούλα του από το να  γλύφει κατουρημένες ποδιές και βρώμικους κώλους...

Πού ήσουν όταν  ανταγωνιζόσουν στις συγκεντρώσεις των προβάτων (ωπ! κομμάτων ήθελα να  πω),
με τους λοιπούς "συντρόφους" για το ποιος θα σηκώσει τη  μεγαλύτερη σημαία...

Πού ήσουν όταν ξελαρυγγιαζόσουν λαμόγιο για  το δίκαιο του λαού, πηδώντας πάνω κάτω μόλις έβλεπες φακό
για να  σιγουρευτείς ότι θα σε δει ο πολιτευτής που θα σε βάλει εποχιακό, συμβασιούχο στο δήμο...
άλλος ένας στην πλάτη των υπολοίπων που θα  καθαρίζει φασόλια στο οκτάωρό του
(όχι ρε!!! πλέον μπαίνεις στο  φέισμπουκ, έχεις εξελιχθεί)

Πού ήσουν μικρομεγαλεπιχειρηματία  όταν μαγείρευες τα δικά σου βιβλία για να πληρώσεις λιγότερα,
για να  πάρεις το τέρας SUV που θα κάλυπτε τη μικροτσούτσουνη ύπαρξή σου με το  μέγεθός του...

Πού ήσουν μαντάμ σουσού όταν γελούσες σαν ηλιθία  στη δασκάλα του παιδιού σου, που μαλακίες έμαθε,
μαλακίες το μαθαίνει,  όταν αναγνώριζες τις μαλακίες που κάνουν στο παιδί, αλλά πού να τρέχεις  τώρα έχεις κι άλλες δουλειές...
Αλλωστε το παιδί θα το στείλουμε στο  Λονδίνο να σπουδάσει...
εκεί θα καλυφθούν όλες οι ανεπάρκειες του  δικού μας εκπαιδευτικού συστήματος...

Πού ήσουν συνδικαλιστή της  πλάκας και του ελέους
όταν με τη δύναμη που σου δίνει το ότι  βολεύτηκες σε μια γαμημένη δημόσια επιχείρηση,
κατέβαζες τους  διακόπτες μιας ολόκληρης χώρας,
δημιουργώντας τόσα προβλήματα,
ίσα  για να διαμαρτυρηθείς/εκβιάσεις για τα δικά σου  μικροσυμφέροντα...

Πού ήσουν όταν το ελληνικό όνειρο έσκασε  μύτη;
αγόραζες πορτοκαλιές εφημερίδες λαμόγιο και έπαιζες  χρηματιστήριο λες και είναι λοτταρία...
Πού ήσουν όταν εταιρείες  ανύπαρκτες, με ένα γραφειάκι 2χ3 και 1 άτομο προσωπικό,
χτύπαγαν  λίμιτ απ κάθε μέρα...
Πού ήσουν όταν έπαιρνες μετοχοδάνεια και  υποθήκευες τα χωραφάκια του παππού,
πιστεύοντας ότι θα γίνεις  πλούσιος σε ένα μήνα (και πολύ λέω)...

Πού ήσουν όταν το χέρι σου  πετάει τα σκουπίδια, δεξιά και αριστερά μέσα στο δάσος,
όταν γεμίζεις  τις παραλίες αποτσίγαρα και πλαστικά ποτήρια φραπέ (όχι φραπέ ρε πια,  φρέντο έλεος, πού ζεις;)
Πού ήσουν όταν το παιδί σου ουρλιάζει στο  αυτί του διπλανού,
αδιαφορώντας για την ύπαρξή του (όλοι να καούν ρε,  εγώ θα φάω τα κεφτεδάκια μου και είμαι μια χαρά...  γκρααααααου)

Πού ήσουν όταν έβλεπες τα σκάνδαλα να σκάνε το ένα  μετά το άλλο...
όταν οι θρησκευτικοί "άρχοντες"
αποδεικνύονταν  κοσμικότεροι των κοσμικών απατεώνων...
σταμάτησες να παντρεύεσαι, να  βαφτίζεις, να συμμετέχεις στα κοινά της εκκλησίας επρος ένδειξιν της  αηδίας σου;
σιγά ρε.. όπου γάμος και χαρά η Βασίλω  πρώτη...

Πού ήσουν όταν η χώρα σου καιγόταν απ' άκρη σε  άκρη...
πού ήσουν όταν λίγο έλειψε να χαθεί η Ολυμπία,
πήρες το  τριχίλιαρο πρόβατο και έσκασες...
τουμπεκί ψιλοκομμένο... και ναι!  τους ξαναψήφισες.. ξανά και ξανά και ξανά...

Πού ήσουν όταν τα  ροζ πλημμύρισαν τη ζωή σου...
έσκυψες κι εσύ στην κλειδαρότρυπα αυτό έκανες..
τι είπε, τι έκανε, πήρε καλά την πίπα;
και για το πάπλωμα  κουβέντα κανείς... για την ταμπακέρα σιωπή...

Όλοι βολεμένοι στον  μικρόκοσμό τους.. .ποιος θα έχει την πιο μεγάλη τζιπούκλα,
την πιο  γαμάτη γκόμενα, την πιο σικ γυναίκα, τα πιο όμορφα παιδιά...
τις πιο  καλές σπουδές, το πιο γαμάτο σπίτι, το πιο μεγάλο τζάκι, το πιο άνετο  σαλόνι,
το πιο βαθύ καναπέ, την πιο μεγάλη πλασμα(τική) τηλεόραση, το  πιο σύγχρονο ηχοσύστημα...
τις πιο σικάτες διακοπές, τις πιο χλιδάτες  αποδράσεις, τις πιο
γκλαμουράτες εξόδους...

Και δανειζόσουν  λαμόγιο, δανειζόσουν...
όχι χρήμα... χρόνο δανειζόσουν...
Και  απλά ο χρόνος τέλειωσε...
Κάποτε θα ερχόταν η ώρα... νομοτελειακό  είναι....

Τώρα μη φωνάζεις λαμόγιο, απατεωνίσκε...
Αποδέξου  και μη φωνάζεις...
Γιατί ΦΤΑΙΣ για ΟΛΑ...
ΕΣΥ  ΦΤΑΙΣ...
ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ...

Καιρός είναι να κάνουμε μια καλή  αυτοκριτική...
να πούμε εγώ φταίω και να δούμε πώς θα  καθαρίσουμε
τα σκατά που ΕΜΕΙΣ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ...
τα σκατά που ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ & ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ  ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ γιατί είμαστε και
λίγο  ΜΑΛΑΚΕΣ...

που εμείς ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ...

Σταμάτα  λοιπόν τις κορώνες,
κατέβασε τους τόνους της "δίκαιης αγανάκτησής"  σου
& σκέψου τη δική σου συμμετοχή, τα δικά σου λάθη...


ΑΡΘΡΟ: ΑΓΝΩΣΤΟΣ
 

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ο Γιωρίκας η Σουμέλα και η Loui Vuiton

Πάει ο Γιωρίκας ταξίδι στην Αθήνα, μαζί με τη γυναίκα του την Σουμέλα. Εκεί βρίσκει έναν παλιό του φίλο τον Μήτσο απ’ τον στρατό μαζί με την γυναίκα του και βγαίνουν έξω για φαγητό.

Η Αθηναία κυρία, κομψή και λεπτεπίλεπτη, κάνει την Σουμέλα να αισθάνεται αμήχανα και να θέλει να `το παίξει...

Οπότε λέει στην Αθηναία:

- "Ο άντρας μου, μου πήρε δώρο του Αγίου Βαλεντίνου μια Mercedes με δύο πόρτες… Εσένα;"

- "Εμένα", λέει η Αθηναία, "μου πήρε μια LOUI VUITON"

- "Nαι;", λέει η Σουμέλα... " πόσες πόρτες έχει; "

Η Αθηναία διακριτική, δεν απάντησε...

Το βράδυ στο ξενοδοχείο και λίγο πριν βγουν έξω με τους φίλους τους, ο Γιωρίκας αρχίζει το βρίζει την Σουμέλα....

- "Μωρή ηλίθια! άσχετη, ρεζίλι με έκανες το μεσημέρι! Δεν ξέρεις πως ο Vuiton είναι σχεδιαστής μόδας; Πήγες και ρώτησες τη γυναίκα με πόσες πόρτες είναι η τσάντα που της πήρε ο άντρας της; Μα πόσο άσχετη μπορεί να είσαι;

Και συνεχίζει ο Γιωρίκας ενώ βρίσκεται σε παραλήρημα νεύρων:

-Και τώρα που θα ετοιμαστείς για το βράδυ, βάλε και το μαγιό σου, γιατί είπαν αυτοί πως θα μας πάνε στην...  Λίμνη των κύκνων!

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ 1824-1825-1832.

ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ 1824-1825-1832. Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 1843
Αυτοί που μας δάνεισαν και μας δανείζουν ορίζουν την κυβέρνηση της Ελλάδας για να μην υπάρξει περίπτωση να χάσουν το παραμικρό από κανέναν επαναστάτη ηγέτη που θα θελήσει να αμφισβητήσει τη νομιμότητα των δανειακών συμβάσεων και ναρνηθεί να πληρώσει μέρος των χρεών και των..
 τόκων.

Γι αυτό και οι ηγέτες μας δεν κοιτούν πώς να αποφύγουν να ΜΗΝ πληρώσουμε τα ληστρικά επιτόκια αλλά δουλεύουν για τους προστάτες τους που είναι οι τραπεζίτες , ψάχνοντας ευφάνταστους τρόπους να βάλουν το χέρι στην τσέπη μας δημιουργώντας τεχνητό πανικό, τεχνητές ενοχές στον απλό κοσμάκη και κρατώντας στο απυρόβλητο ολόκληρες «στρατιές» καταχραστών και ληστών του δημοσίου πλούτου.

Διαβάστε το άρθρο εδώ
 
ΠΗΓΗ: taxalia.blogspot.com

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΑΒΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ ???!!!!!!!!!

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο μπαμπάς η μαμά κι ο Τοτός [Ηθικό δίδαγμα]

O μικρός Τοτός είδε το αμάξι του πατέρα του να περνά έξω από την αυλή του σχολείου και να κατευθύνεται προς το δασάκι.
Περίεργος, έτρεξε πίσω από το αμάξι και σε λίγο είδε στο δασάκι τον μπαμπά και τη θεία Φλώρα σε ένα παθιασμένο αγκάλιασμα.
Αυτό έκανε τόσο τεράστια εντύπωση στον μικρό Τοτό που το μεσημέρι πήγε τρέχοντας στη μαμά του να της πει τα νέα:
-Μαμά, ήμουνα στην αυλή του σχολείου και είδα το αμάξι του μπαμπά να πηγαίνει στο δασάκι με τη θεία Φλώρα. Πήγα να δω τι κάνουνε και ο μπαμπάς έδινε ένα μεγάλο φιλάκι στη θεία Φλώρα, μετά τη βοήθησε να βγάλει το μπλουζάκι της, μετά η θεία βοήθησε τον μπαμπά να βγάλει το παντελόνι του και μετά...
Σε αυτό το σημείο η μαμά διέκοψε τη διήγηση:
-Τοτέ, αυτή είναι πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, άσε να μας πεις το τέλος το βράδυ στο τραπέζι που θα είναι και ο μπαμπάς, θέλω να δω την έκφραση στο πρόσωπό του όταν θα μας τη λες.
Το ίδιο βράδυ, την ώρα του φαγητού η μαμά ζήτησε από τον Τοτό να διηγηθεί την ιστορία του.
Άρχισε λοιπόν ο Τοτός:
-Ήμουνα στην αυλή του σχολείου και είδα το αμάξι του μπαμπά να πηγαίνει στο δασάκι με τη θεία Φλώρα, πήγα να δω τι κάνουνε και ο μπαμπάς έδινε ένα μεγάλο φιλάκι στη θεία Φλώρα, μετά τη βοήθησε να βγάλει το μπλουζάκι της, και μετά η θεία τον βοήθησε να βγάλει το παντελόνι του, (ο μπαμπάς άλλαξε 7 χρώματα) και μετά η θεία Φλώρα και ο μπαμπάς άρχισαν να κάνουν αυτό που έκαναν η μαμά και ο θείος Κώστας όταν ο μπαμπάς είχε φύγει να πάει στα ναυπηγεία.
Η μαμά λιποθύμησε.

Ηθικό δίδαγμα: 
Μην διακόπτετε τον άλλον πριν ολοκληρώσει αυτό που έχει να σας πει.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Η "Χούντα" το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).
-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8 ΔΙΣ (σημειώστε πετρελαϊκή κρίση του 1977).
-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ κτλ κτλ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται..
 "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους).
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.
Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία όπως πιστεύει ο πολύ μαλάκας λαός, αλλά στο ότι:
1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα
2ον πρέπει να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες
3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.
- Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει" σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.
- ο Σημίτης (Ααρόν Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραϊκή Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.
Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.)
Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.
Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;
Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κλπ..
Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενιθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά "δεμένα" και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων.
Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει.
Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους...
Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενιθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.
Ανακεφαλαίωση: Ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες).
Το 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέας μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να μένει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.
Ήταν καιρός για το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους) οι ανάγκες των μιικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως από μηχανής θεός (Ιεχωβάς) οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων. Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι.
Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων Έχουμε 3 δεδομένα:
1. μας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ μπαίνουν τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αυτό σημαίνει ακρίβεια
2. υγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά
3. οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα αβάσταχτα. ήταν καιρός για το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους πρώτο βήμα: Πριν ένα χρόνο 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων... ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: Ο Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα που έκανε στην ζωή του ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκας - Αλεξανδρούπολης. Αυτό στους Εβραίους της Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι:
1. θα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.
2. Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;
3. αν το παραμύθι "μπαμπούλας Τουρκία" κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς ( στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους. Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τζαντ Παπανδρέας.
Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο λαός παραβλέπει τις προεκλογικές θέσεις του Πασοκ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το σκατένιο του μυαλό μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.
Ο λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι........................ Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης. Δεν νομίζεται ότι θα έπρεπε να τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς. Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε . Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον. Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική; τι είπε με τον Κλίντον; με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε...
Κατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμια για να κάνει την καμπάνια του Πασόκ .
Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το "λεφτά υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι "λεφτά δεν υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλά
Όπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial times του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων, και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.
Παράλληλα Το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την χειρονομία λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚΟ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός).
Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds. Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.
Αυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank.
Αν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω.
Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε. Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;
Ο Παπανδρέας ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν" στην Κηφισιά με τον Εβραίο πρόεδρο της Goldman Sachs Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλή των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τον Δρούτσα (εκ των μαγείρων του σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου. Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν; μα διότι εκεί μπορούν να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου.
Η Γαλλική εφημερίδα LE MONDE σε άρθρο της λέει: ¨Στην Ευρώπη η Goldman Sachs στρατολογεί ισχυρά πρόσωπα για να εγκαθιδρύσει την δική της ισχύ" και μέσα στο άρθρο λέει ότι "τοποθετήσανε" τον Πέτρο Χριστοδούλου σε σημείο κλειδί για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους.
Μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Παπανδρέας μετά το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχος της (τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας...
Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bank έβγαλαν στην αγορά ένα "προϊόν" ζητώντας επενδυτές ζητώντας τους να τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεωκοπία της Ελλάδας.
Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των CDS (Credit Default Swaps- ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής) της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα. Ξεκινάνε τα ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο "παπαγαλάκια" και η κοινή γνώμη χάφτει ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση. Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι έξυπνοι με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο: δανείζονται (το έκανε η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς...)με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS.
(σημείωση: Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS παγκοσμίως)
Περιέργως τα funds του Σόρρος "προέβλεψαν" ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ... (εμ από προφήτες ξέρουν οι Εβραίοι)
ΔΝΤ
Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών, στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών καρτών - που είναι 280 ΔΙΣ)
από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.
Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.
Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γεώργιος Τζέφρυ Τσαντ Μινέικο Παπανδρέου με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε...
Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέας το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που ω, τι ειρωνεία ήταν όσο και το έλλειμμα μας;;;;;;;
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;;;;;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ κτλ κτλ... Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς...
ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
Κάπου ανέφερα ότι ο Παπανδρέου προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις του στα εθνικά θέματα, είπε ψέματα μόνον όσον αφορά τα οικονομικά, ο λαός δεν έδωσε καμία σημασία στα εθνικά και περίμενε να τους δώσει χρήματα που φυσικά δεν έδωσε.
Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το σκατένιο μυαλό του ψεύτη κλέφτη απατεώνα νεοέλληνα Ρωμιού.
Ο Στόχος είναι να έρθουν στην Ελλάδα αλλοδαποί τους οποίους τους στέλνουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, ιθαγένεια, γεννάνε, υπογεννητικότητα εμείς σε 2 γενεές εξαφανιζόμαστε σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία, θα ψηφίζουν και ενώ θα είναι πλειοψηφία θα βγάζουν τους δικούς τους δημάρχους νομάρχες εμείς θα εξαφανιζόμαστε. Σκεφτείτε λοιπόν Σκοπιανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στην Φλώρινα, τους Αλβανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στα Ιωάννινα, στην Θράκη, θα γίνει σε απόλυτους αριθμούς, τι έχει ΝΑ γίνει.
Μέχρι τότε θα παίξει "συνεκμετάλλευση" στο Αιγαίο, δηλαδή παραδίνουμε το Αιγαίο στους Τούρκους, ήδη η Θράκη είναι στα χέρια τους (έχουν βγάλει και σημαία) και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος για να σβήσουμε.
Το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο και να τους χρωστάμε και από πάνω και όλα αυτά για να μην βγάλουμε άχνα.
Φοβούνται την άχνα...!!!!!!!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ (fonivoontos@yahoo.com)
ΠΗΓΗ: http://taxalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_14.html

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!


ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!
 Αν κάποιος σας πει ότι εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας χρωστάει λεφτά και μάλιστα ένα πολύ μεγάλο ποσό ποιό θα είναι το πιο λογικό πράγμα που θα ρωτήσετε; Φυσικά πώς δημιουργήθηκε αυτό το χρέος!
Στην Ελλάδα όμως του σήμερα έχουμε χάσει κάθε ίχνος λογικής καθώς η σκέψη μας ελέγχεται, αφού ελέγχονται και όλα τα ερεθίσματα που δέχεται το μυαλό μας για να σκέφτεται μόνο ότι συμφέρει.
Μας λένε για εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία χρωστάει η χώρα. Γι’αυτά μας έβαλαν στο Μνημόνιο, γι’ αυτά έκοψαν μισθούς, γι’ αυτά υποθηκεύουν το μέλλον το δικό μας και της χώρας ολόκληρης. Από την άλλη μας λένε για σκάνδαλα Βατοπέδι, Ζήμενς, υποβρύχια. Ένας χορός δισεκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες των πληρωτών κορόιδων πολιτών.
Μα καλά κανείς μεγαλοφωστήρας της ενημέρωσης δεν έκανε τον συνειρμό ότι όλα αυτά τα σκάνδαλα μπορεί και να προκάλεσαν αυτό το χρέος; Αν όχι όλο ίσως ένα μεγάλο μέρος. Ίσως και καθόλου αλλά δεν αξίζει να διερευνηθεί; Εδώ σε μια ταβερνούλα πας να φας και όταν σου φέρνουν τον λογαριασμό κοιτάς αν όντως χρέωσαν ό,τι παρήγγειλες. Γιατί λοιπόν να είναι θέμα απαγορευμένο, θέμα ταμπού το να ελέγξουμε ξεκάθαρα και ανοιχτά σε ποιους χρωστάμε και τί; Και αν αποδειχθεί ότι ένα μέρος του χρέους είναι προϊόν διαφθοράς γιατί να το επωμισθεί ο λαός που στο κάτω κάτω της γραφής δεν κέρδισε τίποτα και όλα παίχτηκαν στην πλάτη του;
Για όσους είδαμε το ντοκυμαντέρ Deptocracy/Χρεοκρατία (το οποίο είναι εξαιρετικό και κατατοπιστικότατο και αξίζει να το δουν όλοι) και δεν έχουμε εντρυφήσει στα οικονομικά προγράμματα των κρατών, έγινε σαφές ότι δεν είναι πρωτόγνωρο μια χώρα να αποκτά ένα χρέος δυσβάστακτο που αποδείχτηκε επαχθές και δεν αποπληρώθηκε.
Πριν το ντοκιμαντέρ όμως πολλοί επιφανείς ειδικότεροι ημών, όπως ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, η βουλευτής Σοφία Σακοράφα και πολλοί άλλοι καθηγητές και γνώστες αυτών των θεμάτων, ζήτησαν Έλεγχο του Χρέους από μια ειδική επιτροπή, όπως έχει γίνει πχ στην περίπτωση του Ισημερινού που δεν διαφέρει και πολύ απ’την δική μας.
Ο λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει, να αποφασίζει για το μέλλον του. Φυσικά και δεν περιμένουμε από την παρούσα πολιτική κατάσταση να σεβαστεί τον λαό αφού στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία σήμερα. Πρέπει όμως να απαιτήσουμε αυτό που μας ανήκει και να μην μεμψιμοιρούμε κάθε φορά λέγοντας ότι τίποτα δεν θα αλλάξει. Αυτή η λογική είναι η χαρά του συστήματος γιατί έτσι δεν πέφτει ποτέ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν ξεκάθαρη θέση σε αυτό το ζήτημα της δημιουργίας Επιτροπής Ελέγχου του ελληνικού Χρέους. Όποιος δεν θέλει να είναι ξεκάθαρα όλα στα μάτια του λαού δεν έχει θέση στην πολιτική ζωή.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!!!
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ
ΥΓ: Αυτήν την στιγμή “ τρέχει” μια διαδικτυακή προσπάθεια να συγκεντρωθούν ηλεκτρονικά υπογραφές για την δημιουργία επιτροπής Ελέγχου του χρέους (μπορείτε να την βρείτε εδώ) και ήδη πάνω από 16000 άτομα το έχουν στηρίξει.

ΔΝΤ ΔΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Άλλος τρώει... άλλος πληρώνει 

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ



ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΝΙΚΟ!!!!!!!
Έφυγε σήμερα σε ηλικία 63 ετών ο αγαπημένος Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός και τραγουδιστής Νίκος Παπάζογλου, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ
Όλοι μας έχουμε συνδέσει το Νίκο Παπάζογλου, έναν από τους πιό αγαπημένους καλλιτέχνες όλης της Ελλάδας, που "έφυγε" σήμερα, με το κόκκινο μαντήλι στο λαιμό και τα τζιν πουκάμισα. Γιατί όμως επέλεξε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ντύσιμο;
Την απάντηση έδωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του το 2007:
Δεν φεύγει ποτέ από το σπίτι χωρίς μαντήλι, συνήθεια που του έγινε εμμονή από τη μητέρα του. Τα τζην πουκάμισα, δε, είναι σήμα κατατεθέν του εδώ και πολλά χρόνια. "Τα ανακάλυψα από ανάγκη. Όταν απολύθηκα από το στρατό κι επειδή δεν είχα χρήματα φορούσα ένα πουκάμισο που μου είχε ξεμείνει από τη στολή αγγαρείας. Οι γνωστοί μου τότε απέφευγαν να με καλούν στα πάρτι και τις συγκεντρώσεις διότι δεν διέθετα αρκετά προσεγμένη εμφάνιση. Τσαντίστηκα κι εγώ και είπα: Έτσι μου είστε; Θα φοράω τέτοια ρούχα πάντα!". 

'Η μουσική σκηνή στη Θεσσαλονίκη είναι άθλια και ανύπαρκτη. Δυστυχώς όλα εκείνα τα παιδιά που έδιναν μουσική γεύση σε μια πόλη, που πλέον βυθίζεται στα μπουζούκια, αναγκάστηκαν να γίνουν Αθηναίοι. Όχι μόνον δεν τους κατηγορώ, αλλά τους συμπονώ κιόλας, διότι η τέχνη δεν είναι φιλανθρωπία. Αφενός πρέπει με κάποιο τρόπο να ζήσουν από το τραγούδι, αφετέρου έχουν ανάγκη από ενθάρρυνση. Στην Αθήνα, αν μη τι άλλο, υπάρχει βήμα για τις νέες προσπάθειες. Στη Θεσσαλονίκη, με συντονισμένες πρωτοβουλίες εξόντωσαν όλα τα μικρά μαγαζιά που..
 φιλοξενούσαν το μουσικό φυτώριο. Όπως φαίνεται, αυτά που δεν θα πάψουν ποτέ είναι τα μαγαζιά-παράγκες στα οποία στριμώχνονται 2.500 άνθρωποι για να δουν το βρακί της τραγουδίστριας. Στεναχωριέμαι πραγματικά βλέποντας όλους αυτούς τους χιλιάδες φοιτητές που έχουν μόνον μία λύση: να σκοτώνουν τις ώρες τους σε καφετέριες πίνοντας φραπέ. Και το χειρότερο; Ακούν ανυπόφορη μουσική, από αυτή που θα χρησιμοποιούσαν στον Ψυχρό Πόλεμο για να σε κάνουν βλάκα μέσα σε μια εβδομάδα'

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Καναδοί πουλάνε ελληνικά νησιά στο διαδίκτυο και η κυβέρνηση δηλώνει αναρμόδια!


Αναρμόδιο να απαντήσει στην ερώτηση του Γιώργου Ανατολάκη για την καναδική εταιρεία που έχει βγάλει στο "σφυρί" 12 ελληνικά νησιά, σε Αιγαίο και Ιόνιο Πέλαγος, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών! Μοιραία λοιπόν ο βουλευτής του ΛΑΟΣ επανέρχεται στο θέμα και...
ρωτά όλα τα υπουργεία της κυβέρνησης Παπανδρέου (αρμόδια και αναρμόδεια) αν γνωρίζουν τι συμβαίνει με την παραπάνω υπόθεση. Ο άνθρωπος ρωτά να  ενημερωθεί, αλλά απάντηση δεν παίρνει,  για τρία συγκεκριμένα θέματα: 1) Τίνος ιδιοκτησία είναι τα νησιά "Καρδιώτισσα"¨, "Μικρή Αμοργός" και "Ναυσικά" που πωλούνται έναντι 6.5 εκατομμυρίων ευρώ; 2) Είναι νόμιμη η δραστηριότητα τέτοιων ιστοσελίδων; και 3) Με ποιούς τρόπους μπορεί η Ελλάδα να προστατευθεί από όσους αμφισβητούν την κυριαρχία της πατρίδας μας σε ελληνικά νησιά;

Κέρατο και η μαθηματική του διάσταση

Ένας επιχειρηματίας, αποφασίζει πριν πάει στο σπίτι του να… «ανανεωθεί» με ένα «πιπίνι».
Σε μια κρίση ειλικρίνειας όμως, ενημερώνει την σύζυγό του για την επικείμενη αργοπορία του, στέλνοντάς της ένα φαξ και εκεί αρχίζουν όλα....

Προς την αγαπημένη μου σύζυγο.
Θα καταλάβεις σίγουρα ότι έχω κάποιες ανάγκες στις οποίες, εσύ μετά τα 54 σου χρόνια, δεν μπορείς πλέον να μου ικανοποιήσεις. Είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί σου και σε εκτιμώ σαν μία καλή σύζυγο.
Για τον λόγο αυτό, αφού διαβάσεις αυτό το φαξ, ελπίζω ότι δεν θα ερμηνεύσεις λανθασμένα το γεγονός ότι θα περάσω το βράδυ με την 18χρονη γραμματέα μου στο ξενοδοχείο Comfort Inn Hotel. Σε παρακαλώ μην αναστατώνεσαι. Θα γυρίσω στο σπίτι πριν τα μεσάνυχτα.

Όταν ο άντρας επέστρεψε σπίτι, βρήκε την παρακάτω επιστολή στην τραπεζαρία

Αγαπημένε μου σύζυγε.
Έλαβα το φαξ σου και σε ευχαριστώ για την ειλικρίνειά σου. Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να σου υπενθυμίσω ότι και εσύ επίσης είσαι 54 χρονών. Ταυτόχρονα θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι την ώρα που το διαβάζεις αυτό, θα είμαι στο ξενοδοχείο «Τα πιτσουνάκια» με τον Μιχάλη, τον προπονητή μου στο τένις, ο οποίος, όπως και η γραμματέας σου, είναι 18 ετών.
Σαν επιτυχημένος επιχειρηματίας και με τις εξαιρετικές σου γνώσεις στα Μαθηματικά, θα καταλάβεις ότι είμαστε στην ίδια κατάσταση, αν και με μία μικρή διαφορά: Το 18 χωράει περισσότερες φορές στο 54 από ότι χωράει το 54 στο 18… Για τον λόγο αυτό δεν θα επιστρέψω πριν το αυριανό μεσημεριανό.


Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΚΑΜΑΚΙ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ - ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ένας άντρας μπαίνει στο αγαπημένο του εστιατόριο και κάθεται στο συνηθισμένο του τραπέζι, ρίχνει μια ματιά γύρω του και βλέπει μια πανέμορφη ξανθιά γυναίκα να κάθεται σ' ένα κοντινό τραπέζι.
Η γυναίκα είναι μόνη της.
Ο τύπος φωνάζει το γκαρσόνι και του ζητά να στείλει στη γυναίκα το πιο ακριβό μπουκάλι σαμπάνιας που έχει και σκέφτεται ότι αν η γυναίκα δεχτεί το μπουκάλι, τότε θα δεχτεί και τα περαιτέρω...
Το γκαρσόνι πηγαίνει το μπουκάλι στην ωραία κυρία:
- Εκ μέρους του κυρίου, της λέει και τον δείχνει.
Η γυναίκα κοιτάει ψυχρά τον τύπο, κοιτάζει και το μπουκάλι, και τελικά αποφασίζει να στείλει ένα σημείωμα στον κύριο, πάντα μέσω του γκαρσόν.
Ο άντρας διαβάζει το σημείωμα, που λέει:...
«Για να δεχτώ τη σαμπάνια σας, θα πρέπει να έχετε μια Μερσέντες στο πάρκινγκ σας, ένα εκατομμύριο δολάρια στην Τράπεζα και 20 εκατοστά στο παντελόνι σας».
Αποφασίζει λοιπόν να της απαντήσει και δίνει ένα νέο σημείωμα στο γκαρσόνι, να το πάει στην ωραία γυναίκα.
Το σημείωμα λέει:
«Όσον αφορά το αίτημα σας, θα μπορούσα να πουλήσω την Ferrari Modena 360 και την BMW 850 που έχω, για να μου μείνει μόνο η Mercedes 600 SEL στο πάρκινγκ. Επίσης, θα μπορούσα να επενδύσω ή και να ξοδέψω τα 2 από τα 3 εκατομμύρια δολάρια που έχω στο λογαριασμό μου. 
Αλλά ακόμη και για μια γυναίκα τόσο υπέροχη όσο εσείς, δεν θα έκοβα 5 εκατοστά....»

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ο Παπανδρέου μας είπε απ' την αρχή όλη την αλήθεια! Διαβάστε γιατί!

Ο Παπανδρέου μας είπε απ' την αρχή, όλη την αλήθεια! Εμείς δεν την καταλάβαμε.
Διαβάστε γιατί...
Είναι γνωστό ότι τα ελληνικά τού πρωθυπουργού μας είναι φτωχά γ' αυτό χρησιμοποιεί το «Google Translate».
Όταν λοιπόν, κάποιος από τούς σοφούς του συμβούλους, τού προέτεινε να χρησιμοποιήσει ως σύνθημα στο προεκλογικό debate τον πολυσυζητημένο ισχυρισμό του για ύπαρξη χρημάτων, πήγε στον μεταφραστή τού Google να δει τι σημαίνει στη μητρική του γλώσσα.
Ας ακολουθήσουμε τα βήματά του..:

1. Πήγαινε στο «Google Translate»
2. Επίλεξε «from Greek To English»
3. Γράψε «υπαρχουν χρηματα» (έτσι όπως το βλέπεις, με μικρά γράμματα και χωρίς τόνους)
4. Πάτα «translate»
5. Διάβασε τη μετάφραση στα δεξιά...

Πατήστε εδώ για να πάτε στο Google Translate


ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΠΑΟΚΙΑ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Στις 21 Απριλίου ξεκινάει η υποβολή προτάσεων στο νέο Επενδυτικό Νόμο

 
ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ του Νέου Επενδυτικού Νόμου την Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Η υποβολή προτάσεων θα διαρκέσει έως τις 31 Μαϊου 2011.
Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση  οι επενδυτές μπορούν να υποβάλουν τα επενδυτικά τους σχέδια για υπαγωγή στις κατηγορίες των γενικών καθεστώτων του επενδυτικού νόμου, καταρχήν ηλεκτρονικά, και κατόπιν στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών, που δημιουργήθηκαν για αυτό το σκοπό σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας.
Με την πρώτη προκήρυξη του νέου επενδυτικού νόμου (α΄εξάμηνο 2011) διατίθενται κίνητρα ύψους 800 εκατ. ευρώ ενισχύσεων και 2,2 δισ, ευρώ φοροαπαλλαγών για τα σχέδια που θα υποβληθούν στη Γενική επιχειρηματικότητα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Περιφερειακή Συνοχή.
Στα μέσα Μαΐου ξεκινά και η προκήρυξη των Ειδικών καθεστώτων με την Επιχειρηματικότητα των Νέων, τα Clusters και τα Μεγάλα Επενδυτικά Σχέδια τα οποία θα μπορούν να υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Για τη προκήρυξη προβλέπονται επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τη Γενική Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή, ύψους περίπου 1,2 δισ ευρώ. Σημειώνεται ότι τα ποσά επιχορηγήσεων και leasing για την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων για Τεχνολογική Ανάπτυξη και για Περιφερειακή Συνοχή, που δεν θα απορροφηθούν στην πρώτη προκήρυξη, μεταφέρονται στο δεύτερο εξάμηνο.
Ο υπουργός επεσήμανε ιδιαίτερα την καινοτόμο διαδικασία υποβολής, αξιολόγησης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων και τόνισε ότι «δεν υπάρχει πλέον καμία επαφή του επενδυτικού κοινού με τους αξιολογητές παρά μόνο στην υποβολή του φακέλου»..
Ο υποψήφιος επενδυτής:
  • Εγγράφεται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων μέσω των σχετικών ιστοσελίδων του υπουργείου και
  • Λαμβάνει προσωπικό κωδικό. Υποβάλλει ηλεκτρονικά όλα τα τεχνοοικονομικά στοιχεία του επενδυτικού σχεδίου και των απαιτούμενα δικαιολογητικά.
  • Εκτυπώνει την αίτηση και υποβάλλει σε έντυπη μορφή τον επενδυτικό φάκελο (συμπεριλαμβανομένων και των πρωτότυπων εγγράφων) στο αρμόδιο «Γραφείο Εξυπηρέτησης Επενδυτών» της Περιφερειάς του.
Κάθε δικαιολογητικό έγγραφο ή στοιχείο που υποβάλλεται σε έντυπη μορφή, πρέπει να έχει υποβληθεί και ηλεκτρονικά. Οι υπάλληλοι του Γραφείου ελέγχουν την πληρότητα του φακέλου της αίτησης και εφόσον είναι πλήρης, δίνουν απόδειξη. Αν λείπουν απαραίτητα δικαιολογητικά ή στοιχεία, προσκομίζονται μέσα σε 10 ημέρες.
Κάθε φάκελος ελέγχεται και αξιολογείται σε 40 ημέρες από την καταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσής.
Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η έναρξη ειδικών προγραμμάτων μέσω της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, για τη στήριξη του εμπορίου με κρατικές ενισχύσεις, με στοχευμένες παρεμβάσεις, έτσι ώστε να υποστηριχθεί ο εμπορικός κόσμος της χώρας, που κι αυτός δοκιμάζεται από την κρίση. Αναμένουμε!

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ?‏


Ήξερα ότι το νερό είναι σημαντικό, αλλά δεν ήξερα πότε πρέπει να το πίνω.
Μήπως ξέρετε ότι;

Πίνοντας νερό στη σωστή ώρα
μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητά στο ανθρώπινο σώμα:
2 ποτήρια νερό μετά το ξύπνημα - βοηθά στην ενεργοποίηση εσωτερικών οργάνων
1 ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα - βοηθάει την πέψη
1 ποτήρι νερό πριν από το μπάνιο - βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης
1 ποτήρι νερό πριν πάτε για ύπνο - αποφεύγεται εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή

Aνέκδοτο

Ένα πλούσιο ζευγάρι είναι προσκεκλημένοι σ' ένα πάρτι. Η κυρία αποφάσισε να δώσει άδεια εξόδου για τη νύχτα στον μπάτλερ τους, τον Τζέημς. Του είπε ότι θα επέστρεφαν πολύ αργά και ότι μπορούσε να απολαύσει τη βραδιά με τους φίλους του.

Τα πράματα όμως δεν πήγαν καλά και η κυρία έπληξε στο πάρτι και αποφάσισε να γυρίσει σπίτι μόνη της, γιατί ο άντρας της ήταν με κάτι πολύ σπουδαίους πελάτες του και δεν ήθελε να τον διακόψει.
Μόλις μπήκε στο σπίτι, είδε τον Τζέημς να κάθεται μόνος του στο μεγάλο τραπέζι της τραπεζαρίας. Του είπε να την ακολουθήσει. Τον οδήγησε στο δωμάτιό της. Τότε έκλεισε και κλείδωσε την πόρτα.
Τον κοίταξε και χαμογέλασε.
- Τζέημς, βγάλε το φόρεμά μου.
Τζέημς εκτέλεσε την εντολή της προσεκτικά.
- Τζέημς, συνέχισε η κυρία, βγάλε τις κάλτσες μου και τις ζαρτιέρες.
Ο μπάτλερ την υπάκουσε σιωπηλός.
- Τζέημς, βγάλε το σουτιέν μου και την κιλότα μου.
Καθώς το έκανε κι αυτό η ένταση στο δωμάτιο είχε φτάσει στο απροχώρητο. Η κυρία τον κοίταξε και, μετά από μια βασανιστική σιωπή, του είπε:

- Αν ποτέ σε ξαναπιάσω να φοράς τα ρούχα μου, θα ψάχνεις για δουλειά!!!

Οι πολύτεκνοι υπό διωγμόν


Οι πολύτεκνοι είναι υπό διωγμό και σταυρώνονται, εμπαιζόμενοι από την Υπουργό Παιδείας…
Μετά τον περυσινό εμπαιγμό των αδιόριστων πολυτέκνων εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας, φέτος ήλθε η σειρά των φοιτητών μας με τις αλλαγές που προωθούνται στο θεσμικό πλαίσιο των μετεγγραφών και μάλιστα παραμονές των...
 Πανελληνίων εξετάσεων, αποπροσανατολίζοντας και τρομοκρατώντας τα παιδιά μας!
Το περίεργο είναι, ότι ενώ πέρυσι η κ. Υπουργός αύξησε υπέρμετρα τους μετεγγραφόμενους φοιτητές στις Σχολές με το να:
καταργήσει τη βάση του 10 και να υποβαθμίσει ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό το επίπεδο σπουδών σε αυτές… , και διευρύνει τις κατηγορίες των μετεγγραφόμενων φοιτητών,
έρχεται φέτος, και κατά τρόπο αντισυνταγματικό, αντιδημογραφικό και αντιπολυτεκνικό καταργεί προκλητικά τις μετεγγραφές των πολυτέκνων φοιτητών, ξεχνώντας ότι είναι η μοναδική κατηγορία που προστατεύεται ευθέως από το Σύνταγμά μας.
Ο νομοθέτης δεν θεσμοθέτησε τις Μετεγγραφές των Πολυτέκνων ως μέτρο αρωγής, αλλά ως ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ για να αποκτήσουν τα νέα ζευγάρια πολλά παιδιά, σε μια χώρα που είναι η τρίτη πιο γηρασμένη στον κόσμο.
Ο νόμος των μετεγγραφών ξεκίνησε ως νόμος, αποκλειστικά για τους πολύτεκνους και έφθασαν σήμερα οι πολύτεκνοι να είναι μόλις το 30% του συνόλου των μετεγγραφόμενων φοιτητών. Τώρα τον καταργούν, ως να είναι οι πολύτεκνοι υπαίτιοι για την καταστρατήγηση του νόμου αυτού!
Μέχρι σήμερα στα 32 χρόνια που ισχύει το καθεστώς για τις μετεγγραφές των πολυτέκνων, ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα στις Σχολές για το ζήτημα αυτό.
Μόλις το Σεπτέμβριο του 2010 η Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωνε την Ολομέλεια της Βουλής ότι:
«Να κάνω πολύ καθαρό και σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα Πολυτέκνων. Οι ισχύουσες διατάξεις δεν αγγίζονται. Οι Πολύτεκνοι και οι Τρίτεκνοι έχουν τα δικαιώματα που είχαν την προηγούμενη περίοδο».
Τότε, η Κυρία Υπουργός, δεν γνώριζε τα σχετικά με το θέμα των μετεγγραφών;
Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα;

Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ με το Ν. 1286/1982, θέσπιζε χωρίς κανένα περιορισμό το θέμα των μετεγγραφών των παιδιών των Πολυτέκνων, τώρα έρχεται να καταργήσει τον εαυτόν του!!!
Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος:
Καταγγέλλει ως ύποπτο το ξερίζωμα κάθε δημογραφικού κινήτρου που πραγματοποιείται τους τελευταίους 18 μήνες στη χώρα μας, αλλά και τον ανηλεή διωγμό που υφίστανται οι Πολύτεκνοι από το Υπουργείο Παιδείας.
Επισημαίνει πως η Κυβέρνηση εγκαινίασε μία άκρως αντιπολυτεκνική – αντιδημογραφική και αντιοικογενειακή πολιτική. Ο δρόμος αυτός είναι κατήφορος για την ίδια χωρίς επιστροφή. Εάν δεν το αντιληφθεί θα έχει την ίδια τύχη της προκατόχου της, πολύ πιο σύντομα απ’ ότι εκείνη.
Ζητά την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού, καθότι ο πολυτεκνικός κόσμος της χώρας που ανέρχεται σε 1.300.000 περίπου άτομα, βρίσκεται σε μεγάλο αναβρασμό και αναστάτωση και προετοιμάζεται για δυναμικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα…

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΠΑΝΙΚΑΣ

ΑΙΓΑΙΟ: Ξεκινούν οι τελικές συζητήσεις για όλα...

Ξεκινά στην Αθήνα ο 50ος κύκλος των διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα που άρχισαν και συνεχίζονται από το 2002. Οι επαφές είχαν σχεδόν παγώσει μετά το 2004 και ξεκίνησαν το 2008 επί Ν.Μπακογιάννη πάλι. Στις επαφές αυτές οι διπλωμάτες και πολιτικοί που συμμετέχουν συζητούν για τις απαιτήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Θράκη. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών  ο 50ος γύρος είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στα θέματα του Αιγαίου.
Οι επαφές ξεκινούν την Δευτέρα. Μέχρι στγιμής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει διαψεύσει το περιεχόμενο του τηλεγραφήματος της αμερικανικής πρεσβείας σύμφωνα με το οποίο δεχόταν να συζητήσει το σύνολο των τουρκικών απαιτήσεων εκτός από την παραχώρηση εδαφών. Το εντυπωσιακό είναι ότι το σύνολο των λοιπών θεμάτων εθνικής κυριαρχίας που βάσει των πληροφοριών των Αμερικανών δεχόταν να συζητήσει ο Γ.Παπανδρέου όπως ο εναέριος χώρος, τα χωρικά ύδατα, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές κλπ είναι η απόρροια και το "κέρδος" από την κατοχή των εδαφών του Αιγαίου.
Ητοι:
• την διεκδίκηση υφαλοκρηπίδας αγνοώντας το αντίστοιχο δικαίωμα των νησιών,
• την απεμπόληση από ελληνικής πλευράς του δικαιώματος επέκτασης της χωρικής θάλασσας, ενώ δεν αναγνωρίζει το τμήμα του ελληνικού εναέριου χώρου μεταξύ έξι και δέκα μιλίων,
• την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε νησίδες του Αιγαίου,
• τον έλεγχο του συνόλου του εναέριου χώρου του Αιγαίου ανατολικά του 25ου Μεσυμβρινού,
• την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών,
• τον αφοπλισμό των αεροσκαφών στο Αιγαίο διατηρώντας το πλεονέκτημα της εγγύτητας από τα ελληνικά νησιά. Παράλληλα αρνείται την υποβολή σχεδίου πτήσεων στο FIR,
• τον περιορισμό πλόων και πτήσεων ελληνικών πολεμικών στο ανατολικό Αιγαίο
Αυτά δέχεται ο πρωθυπουργός να συζητήσει, συν την από κοινού διαχείριση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σύμφωνα πάντα με τους Αμερικανούς. Επίσης, δέχεται την ξεχωριστή διαπραγμάτευση για την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίoυ και της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα πάντα με την άποψη του πρεσβευτή των ΗΠΑ και τις πληροφορίες που είχε.
Μάλιστα σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Αμερικανού πρεσβευτή Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ζητούσε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις εντός το πολύ 18 μηνών! Ούτε σε αυτά έχει απαντήσει ο λαλίστατος κυβερνητικός εκρπόσωπος.
Μετά τον 42ο κύκλο τον Ιούλιο του 2009, ο 43ος έγινε τον Μάιο του 2010, και μετά με μια επιτάχυνση έγιναν άλλοι πέντε μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει από την αρχή να μην γίνονται ανακοινώσεις στην κοινή γνώμη σχετικά με την πορεία των επαφών. Αν αυτό δεν λέγεται μυστική διπλωματία πως λέγεται; Και μυστική διπλωματία σε μία υπόθεση όπου ο ένας διεκδικεί και ο άλλος εκλιπαρεί...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.flv



Το βιντεάκι δημιουργήθηκε εξ αιτίας του ημερολογίου της PIRELLI που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1986. Αφορμή για την δημιουργία τότε αυτού του ημερολογίου στάθηκε η δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργος Ανδρέας Παπανδρέου το 1985 ότι καταναλώνουμε πιο πολλά από ότι παράγουμε σαν κράτος . Η δήλωση αυτή έγινε θέμα της εκπομπής ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΑΡΤΙΑ της ΕΤ1 η οποία είχε διάρκεια 2 1/2 ωρες με μεγάλη τηλεθέαση. Τα σκίτσα είναι του πολυ καλού σκιτσογράφου Κώστα Μητρόπουλου. Θεωρώ ότι είναι επίκαιρο και διαχρονικό όσο ποτέ. Από τότε υπήρχαν τα αίτια δεν κάναμε τίποτα και να που φτάσαμε.
Υ.Γ. Το εργοστάσιο της PIRELLI στην Πάτρα έχει κλείσει εδώ και χρόνια μεταφέρθηκε αλλού τα αίτια είναι πολλά η ουσία είναι ότι χάθηκαν θέσεις εργασίας. Ούτε λάστιχα δεν παράγουμε πλέον τα εισάγουμε.

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Η ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΗΣ ΑΦΑΙΑΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ;


Σχετικό: Ποιανού είναι τα ελληνικά νησιά που πουλιούνται στο διαδίκτυο;


Μεγάλη έκταση παίρνει το θέμα με την πώληση Ελληνικών νησιών στο διαδίκτυο, θέμα που αποκάλυψε και έφερε στην Βουλή ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.ΟΣ. Γιώργος Ανατολάκης. Συγκεκριμένα η καναδέζικη ιστοσελίδα...
 http://www.privateislandsonline.com/ , δημοπρατεί 12 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος. Μερικά από τα νησιά που πωλούνται είναι : ‘’Καρδιώτισσα’’ στο Κεντρικό Αιγαίο με τιμή πώλησης 6.500.000 ευρώ, “Mικρή Αμοργός” 6.100.000 ευρώ, “Ναυσικά” 6.100.000 ευρώ καθώς και πολλά άλλα! Ο Γ. Ανατολάκης είχε αρχικά καταθέσει Ερώτηση προς το Υπουργείο Εξωτερικών και ζητούσε να μάθει: α) Τίνος ιδιοκτησία είναι τα παραπάνω νησιά που προσφέρονται για πώληση; β) Είναι νόμιμη η δραστηριότητα τέτοιων ιστοσελίδων και εάν όχι, με τι τρόπο θα εξασφαλίσετε την νομιμότητα ; και γ) Με ποιους τρόπους θα προστατευθούμε από κακόβουλους που δυσφημούν την κυριαρχία της Πατρίδας μας σε Ελληνικά νησιά;


Δυστυχώς η απάντηση που εισέπραξε ο Βουλευτής από το Υπουργείο Εξωτερικών είναι περίεργα ελλιπής, καθώς το μόνο που αναφέρει το Υπουργείο είναι ότι δεν έχει αρμοδιότητα για το θέμα..!! Μετά από αυτό ο Γιώργος Ανατολάκης επανέρχεται και καταθέτει την Ερώτηση πλέον προς σχεδόν όλα τα Υπουργεία. Δηλαδή προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Θαλασσίων Υποθέσεων και Νήσων, Πολιτισμού και Τουρισμού, Δικαιοσύνης καθώς και προς τον Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για τις επενδύσεις. Ελπίζουμε αυτήν την φορά να βρεθεί εάν υπάρχει Κρατικός Φορέας που είναι υπεύθυνος ή ενήμερος ή τουλάχιστον ευαίσθητος για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά την κυριότητα Ελληνικών νησιών!

Ανατολάκης Γεώργιος


Βουλευτής Β΄ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ένα στα γρήγορα : Πως λέγεται αυτή που "τα έχει" συγχρόνως με ένα αστυνομικό και ένα ποδοσφαιριστή;

Ένα στα γρήγορα : Πως λέγεται αυτή που "τα έχει" συγχρόνως με ένα αστυνομικό  και ένα ποδοσφαιριστή;


... Του κλώτσου και του "μπάτσου" !

Αυξήθηκαν οι τιμές των εισητηρίων στα πλοία και γεννάται το ερώτημα. Υπάρχουν τελικά ελεγκτικοί μηχανισμοί Ναί ή Όχι;




Σε αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να λειτουργήσει τίποτα σωστά. Ισοπεδωτική εκτίμηση μεν, χωρίς να απέχει από την πραγματικότητα δε. Την ώρα που μισθοί και συντάξεις συνεχίζουν να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρίες αυξάνουν... ανενόχλητες, την περίοδο του Πάσχα, τις τιμές των εισιτηρίων τους από 8 έως 12% εις βάρος των εκδρομέων. Και φυσικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους απουσιάζουν. Σε μια χώρα όπου είσαι ό,τι δηλώσεις και μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν, ορισμένοι βρίσκουν την ευκαιρία να βγάζουν κέρδος χωρίς να λογοδοτούν. Άραγε τα αρμόδια υπουργεία θα ισχυριστούν, όπως συνέβη και με την  τιμή της αμόλυβδης, ότι δεν υπάρχει θέμα αισχροκέρδειας;  

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Άνοιγαν γεωτρήσεις νερού στην Ζάκυνθο και βρήκαν πετρέλαιο


Αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας η συνέχιση των δεκατρειών γεωτρήσεων στην περιοχή του παραθαλάσσιου χωριού Κερίου στη Ζάκυνθο λόγω της εύρεσης πετρελαίου. Οι γεωτρήσεις είχαν σκοπό να βελτιώσουν την υδροδότηση του νησιού ωστόσο η εμφάνιση κοιτασμάτων πετρελαίου προκάλεσε αλλαγή στα σχέδια των τοπικών Αρχών καθώς πλέον το νερό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις καλλιέργειες.
Το φαινόμενο αυτό δεν είναι παράδοξο μιας και έχουν βρεθεί και παλαιότερα κοιτάσματα πετρελαίου...
Εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η εκτεταμένη υδροδότηση του νησιού έχει οδηγήσει τις γεωτρήσεις σε μεγάλο βάθος με αποτέλεσμα να συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα.
Το θέμα της αξιοποίησης των οκτώ νέων γεωτρήσεων στο Κερί είχε απασχολήσει και τη σύσκεψη που έγινε πριν από περίπου ένα μήνα στην αντιπεριφέρεια κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο νησί του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου και του Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου. Τότε είχε ανακοινωθεί ότι τα έργα των γεωτρήσεων θα ενταχθούν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ. Ωστόσο, με τις πρώτες γεωτρήσεις εμφανίστηκαν ίχνη πετρελαίου και οι μετέπειτα αναλύσεις από τα δείγματα που στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους «άναψαν» κόκκινο φως στις γεωτρήσεις λόγω των υψηλών ποσοστών πετρελαίου.

amaliadapress.blogspot.com

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Aνέκδοτο

*Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αγοράζει ένα σπίτι σε μια μικρή κωμόπολη. Δυο μήνες

μετά την εγκατάσταση τους, τους κάνει επίσκεψη ο δήμαρχος και τους ρωτά : *

*Πως σας φαίνεται το χωριό μας ; (συνηθισμένη απάντηση) *
*Είστε ευχαριστημένοι από το σπίτι σας ; (συνηθισμένη απάντηση) *
*Χρειάζεστε κάτι που μπορούμε να κάνουμε για σας ; (συνηθισμένη απάντηση) *
*Πως περνάτε τον καιρό σας ; *

*Ο γέρος του απαντά :
*Το πρωί ξυπνάμε κατά τις 7 και ξεκινάμε με σεξουαλική δραστηριότητα. *
*Στις 8 παίρνουμε το πρωινό μας και μετά το μπάνιο μας και ξανά σεξουαλική
δραστηριότητα. *
*Μετά ξεκινάμε για την αγορά και στον γυρισμό ταχτοποιούμε τα ψ ώνια μας και
έχουμε σεξουαλική δραστηριότητα. *
*Το μεσημέρι κατά τις 1 τρώμε και μετά έχουμε σεξουαλική δραστηριότητα. *
*Μετά πάμε για ύπνο μέχρι τις 4 και ξυπνώντας έχουμε σεξουαλική
δραστηριότητα. *
*Αργότερα βλέπουμε τηλεόραση μέχρι τις 8 διακόπτοντας βεβαίως το πρόγραμμα
λόγω σεξουαλικής δραστηριότητας. *
*Μετά θα φάμε κάτι ελαφρύ και θα συνεχίσουμε με σεξουαλική δραστηριότητα ..
*Στην συνέχεια θα διαβάσουμε κάτι στο κρεβάτι και θα κοιμηθούμε αφού πρώτα
έχουμε σεξουαλική δραστηριότητα. *

*Ο δήμαρχος που ακούει τόση ώρα με τις τρίχες σηκωμένες στο κεφάλι ρωτά τον
γέρο: Τι ηλικία έχετε ;

*Εγώ 86 και η γυναίκα μου 78 του απαντά. *

*Σκύβοντας στο αυτί του γέρου ο δήμαρχος τον ρωτά : Τι εννοείτε παρακαλώ με
τον όρο «σεξουαλική δραστηριότητα» ;

*Και ο γέρος του απαντά : Μου ζαλίζει τα α...δια !!!*

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Η “υπερταχύτητα” των 448 Gbps πολύ σύντομα κοντά μας


Την ταχύτητα των 448Gbps πέτυχαν ομάδες ερευνητών κάνοντας χρήση ενός απλού, εμπορικού καλωδίου οπτικών ινών και μηχανισμό του εμπορίου... Ανάμεσα τους και οι ερευνητές του Σχολείου Προηγμένων Μελετών Sant’Anna School of Advanced Studies στην Πίζα. Μαζί τους σε συνεργασία τοNational Inter-university Consortium for Telecommunications (CNIT) και η Ericsson.
Οι ομάδες εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα η πρώτη γραμμή μετάδοσης με ταχύτητα 448Gbps στον κόσμο. Επιπλέον δοκιμές χρειάζονται να γίνουν σε άλλα τμήματα δικτύου στο άμεσο μέλλον, αλλά πρακτικά η επιτυχία σημαίνει πως τέτοιες ταχύτητες δεν απέχουν από την πραγματικότητα.

Οι ερευνητές υπόσχονται ένα λειτουργικό μοντέλο δικτύων άμεσα και εμείς αναρωτιόμαστε πόσο αυτή η αστραπιαία ταχύτητα θα μας κοστίζει σε συνδρομή, αλλά και τι θαυμαστά πράγματα θα βλέπουμε στα μηχανήματα μας…

ΠΗΓΗ: GADGETFREAK.GR

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Πάνε για περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο. Μετά έρχεται και η σειρά του Ιδιωτικού Τομέα.


Το 2011 θα είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η τελευταία χρονιά που δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι έλαβαν δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα και επίδομα θερινής άδειας. Η νέα τρύπα στον προϋπολογισμό επιταχύνει τις εξελίξεις και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχουν λάβει τις οριστικές τους αποφάσεις. Τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι τις 15 Απριλίου και μεταξύ αυτών θα είναι η... οριστική κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο,ποτέ πραγματικά δεν υπήρχε 14ος μισθός διότι άλλο να παίρνεις 1500 € το μήνα και άλλο να παίρνεις δώρο Χριστουγέννων 980€ αυτή είναι η αλήθεια.Επί της ουσίας είχε κοπεί ο 14ος πέρυσι θα κόψουν φέτος από ότι δείχνουν οι καταστάσεις και ότι είχε απομείνει από τον 13ο και εις άλλα με υγεία. Επίσης  η δραστική μείωση όσων ανέργων, τρίτεκνων και πολύτεκνων δικαιούνται τα σχετικά επιδόματα, η κατάργηση ειδικών κλαδικών επιδομάτων, νέα μείωση έως 20% στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων και μη ανανέωση δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων. Μετά από αυτούς θα πάρουν σειρά και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Οι βουλευτάδες στις αποδοχές τους θα δεχθούν μείωση; Ας δώσει ο Πρωθυπουργός ο ίδιος πλέον το παράδειγμα μειώνοντας τον μισθό του κατά 40% καθώς και τους παρατρεχάμενους του, εμείς θα ακολουθήσουμε με την σειρά μας.
"Κουράγιο Έλληνες" που είπε και ο Όλι Ρεν!

Wikileaks για Παπανδρέου: Συζητάμε τα πάντα στο Αιγαίο εκτός από εδάφη...

Διαβάστε τους απίστευτους ισχυρισμούς που αναφέρονται σε βάρος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα που διέρρευσε στο WikiLeaks και παρουσιάζει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και οι ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ .
Σύμφωνα με τον συντάκτη του τηλεγραφήματος, ο Έλληνας πρωθυπουργός συζητούσε με τον Τούρκο ομόλογό του 4 ημέρες αφ'ότου είχε εκλεγεί πρωθυπουργός, την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και στην ουσία την πρόσβαση της Τουρκίας σε πλουτοπαραγωγικές πηγές του
Αιγαίου.
Σύμφωνα με το υπόψη τηλεγράφημα ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, φέρεται να είπε στον Τ.Ερντογάν:
«Αν θέλετε τα νησιά μας, δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε λύση»
"Αλλά, πρόσθεσε ότι εάν το ενδιαφέρον της Τουρκίας είναι να αποκτήσει πρόσβαση στα διεθνή ύδατα, στον εναέριο χώρο, στην υφαλοκρηπίδα και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτά τα θέματα μπορούν να λυθούν"!

"Ο Παπανδρέου πιστεύει ότι θα πρέπει συζητήσουν αυτά τα θέματα σε ένα τρίτο, ουδέτερο μέρος, όπως η Χάγη, για να αποφασίσει μια δίκαιη λύση, ενώ θα μπορούσαν να διαπραγματευθούν σχεδόν τα πάντα, εκτός της εθνικής κυριαρχίας.
Δεν αναγνωρίζει τη θεωρία των “γκρίζων ζωνών”, η οποία πιστεύει ότι υιοθετήθηκε τα τελευταία χρόνια σαν πολιτικός ελιγμός και δεν βασίζεται σε καμιά νομική βάση. Ωστόσο, άφησε ένα παράθυρο, λέγοντας ότι ενώ η Ελλάδα θα απορρίψει οποιονδήποτε ισχυρισμό θίγει την εδαφική ακεραιότητα, κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει μια χώρα από το να φέρει όποιο θέμα επιθυμεί στη Χάγη» συνεχίζει το τηλεγράφημα. Ο τότε Αμερικανός πρεσβευτής Ν.Σπέκχαρντ, όπως αναφέρει το τηλεγράφημα βλέπει στις θέσεις Παπανδρέου διαφοροποίηση από τις πάγιες ελληνικές θέσεις.
"Πρόκειται για σημαντική μετακίνηση, εάν ισχύει..."

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Η ΖΩΗ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ...

Εδώ και καιρό αναρωτιόμαστε ... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ;;;

Αυτός ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ που διαχειρίστηκε με "ΑΠΟΛΥΤΗ" διαφάνεια 4,3 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δραχμές ΔΕΝ αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ.
Εξαφανίστηκε!
Κανένα από τα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΜΕ που έχουμε στην Ελλάδα δεν αναφέρεται στο όνομά του σαν να θέλουν να τον ξεχάσουμε κι εμείς κι αυτοί, μιας και ολοκληρώθηκε η αποστολή του και η συνεισφορά του στην πατρίδα.
Η "μυστηριώδης" εξαφάνιση του Λαλιώτη και η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ των ΜΜΕ δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός.
Μόλις πριν από λίγο διαβάζουμε στο http://epirusgate.blogspot.com/   την ακόλουθη είδηση ότι στην "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ" ΑΕ περνά η κατασκευή ΟΛΩΝ σχεδόν των δημοσίων έργων.
Αυτές οι απότομες και ολοκληρωτικές αποφάσεις ΔΕΝ μπορούν να έχουν ΚΑΛΟ σκοπό.
Και λέμε να πάμε να ψάξουμε για την ταυτότητα της εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε που διαχειρίστηκε αυτό το τεράστιο έργο που της ανέθεσε ο τεράστιος υπουργός Κ. Λαλιώτης.
Η εταιρία όπως διαβάζετε ανέλαβε να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο ΟΝΕΙΡΟ (!) των Βορειοελλαδιτών. Το ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή δεν έκανε άλλο από το να πραγματοποιεί τα όνειρά μας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ, ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΡΙΟ , ΜΕΤΡΟ κλπ) .
Κι όπως έχουμε πει ξανά ότι ΚΑΘΕ τέτοια σπουδή για την ικανοποίηση του λαού ... είναι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και πρόσχημα για ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ. Ο λαός χρεώνεται στο τριπλάσιο κόστος από το πραγματικό και ουσιαστικά χρησιμοποιείται ΕΝΑΝΤΙΟΝ του και κατά της τσέπης του κάθε ... του απωθημένο.
Όμως το ΠΙΟ ενδιαφέρον είναι ότι η κρατική ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ μεταβίβασε τη διαχείριση ΟΛΩΝ των σχετικών έργων στην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ εταιρεία των γερακιών-δολοφόνων των ΗΠΑ , την εταιρία ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ που λέγεται HALLIBURTON (βλέπε Dick Cheney, George Bush, πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, στο ΙΡΑΚ, βάση Bondsteel στα Σκόπια, τρόφιμα Kellogg και μία σειρά σκοτεινών δράσεων με πολύ αίμα , πετρέλαιο και διαπλοκή μέχρι αηδίας ! )
Σημειώνουμε ότι η HALLIBURTON ,που άλλαξε όνομα σε KBR παρά το ότι πρόκειται για εταιρία ΜΑΜΟΥΘ από πλευράς χρηματο-οικονομικών με έσοδα 18 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ είναι αξιοσημείωτο ότι ποτέ δεν αναφέρθηκε η εμπλοκή της στη χώρα μας. Τα μικρά γραμματάκια σε μία φράση όπου αναφέρεται η Halliburton στη σελίδα της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ δείχνει την ανάγκη για την απόκρυψη της.
Κι όμως , παρόλο που η ενημέρωση είναι το βίτσιο μας, τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά όλη μέρα, κάθε μέρα, ... ποτέ μα ποτέ δεν αναφέρθηκε δημοσίως η ΕΜΠΛΟΚΗ του ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟΥ κι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ κολοσσού HALLIBURTON στα έργα του Λαλιώτη.
Μία εταιρία που βγάζει δισεκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται πίσω από τις γενοκτονίες των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και τις χώρες του κόλπου. Είναι η εταιρεία που αναλαμβάνει να ΧΤΙΣΕΙ ... τις πόλεις και τις γέφυρες που γκρεμίζουν οι ΗΠΑ με τους βομβαρδισμούς.
O Cheney ήταν στο πολεμικό επιτελείο του BUSH και Πρόεδρος της HALLIBURTON . Ήταν αυτή η εταιρία που αναλάμβανε την ανοικοδόμηση των χωρών που βομβάρδισε η εταιρία CARLYLE GROUP επίσης των Bush και με μέτοχο τον George Soros  φορτώνοντας με υπέρογκα χρέη τους βομβαρδισμένους λαούς που είχαν την ατυχία να επιλεγούν για την πραγματοποίηση αυτών των αιμοβόρων αλλά επικερδών πολεμικών επιχειρήσεων με πρόσχημα την ειρήνη και την δημοκρατία.
Η CARLYLE GROUP σχετίζεται με τον κ.Λαυρεντιάδη τον οποίο αποφάσισε μία μέρα να κάνει ΠΑΜΠΛΟΥΤΟ κι αυτός με τη σειρά κάτω από ΜΕΓΑΛΗ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ να κάνει μία ατελείωτη σειρά αγορών στα ΜΜΕ για την οποία φυσικά ο πολύς κόσμος ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ και ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ τίποτα. Είναι ειδήσεις που παίζουν με ψιλά γράμματα και σε εσωτερικές σελίδες.
Μήνες ολόκληρους περιμένουμε να ακούσουμε στα κεντρικά δελτία ειδήσεων να τολμήσει κάποιος να προφέρει το επίθετο του Λαυρεντιάδη αλλά δυστυχώς καθημερινά μαθαίνουμε τι κάνει στο κρεβάτι ο Μπερλουσκόνι κι όχι τι κάνει στον χώρο των επενδύσεων στη Ρωσία.
Διαβάζοντας τα παρακάτω απίστευτα που συμβαίνουν στα σκοτεινά είναι να απορεί κανείς για το ότι οι Έλληνες πιστεύουν ότι ζουν σε δημοκρατικό καθεστώς.
Ο Λαυρεντιάδης ήταν τόσο "τυχερός" που εντελώς τυχαία κατείχε μετοχές της φαρμακευτικής Alapis , μίας από τις δύο εταιρίες που εισάγουν το εμβόλιο για την γρίπη των χοίρων (Η1Ν1) . Κι ήταν ακριβώς τότε που όλα τα ΜΜΕ τρομοκρατούσαν τον κοσμάκη και τις κυβερνήσεις προκειμένου να αγοράσουν τα συγκεκριμένα εμβόλια. Ονειρικό προβλέπεται το μέλλον της Ελλάδας μας!