MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΦΟΡΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΦΘΗΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΜΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Αντιγράφη λοιπόν από τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ, αν και η είδηση υπάρχει παντού:

Από την περασμένη Δευτέρα 27 Ιουνίου, ημέρα κατάθεσης του εφαρμοστικού νόμου στη Βουλή, ισχύουν οι αυξήσεις στη φορολογία των τσιγάρων και του υγραερίου.

Οι τιμές των φτηνών τσιγάρων προβλέπεται ότι θα αυξηθούν κατά 40-50 λεπτά το πακέτο, καθώς το ελάχιστο συνολικό ποσό Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβάλλεται στα τσιγάρα ορίζεται σε ποσοστό 95% του συνολικού Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβάλλεται στη Σταθμισμένη Μέση Τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων, αντί του 75% που ίσχυε έως σήμερα.

Επίσης, από τις 27 Ιουνίου ισχύουν οι αυξήσεις της φορολογίας σε:

- Πετρέλαιο εξωτερικής καύσης (Fuel oil - μαζούτ), από 19 σε 38 ευρώ, ο τόνος.

- Υγραέρια (LPG) που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα κινητήρων αυτοκινήτων αυξάνεται ο ΕΦΚ, από 125 σε 200 ευρώ ο τόνος. Υγραέρια (LPG) και μεθάνιο που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα θέρμανσης και για άλλες χρήσεις, ο φόρος αυξάνεται από 13 σε 60 ευρώ ο τόνος.

-Υγραέρια (LPG) και μεθάνιο που προορίζονται για βιομηχανική, βιοτεχνική και εμπορική χρήση σε κινητήρες (πλην αυτοκινήτων) αυξάνεται από 41 σε 120 ευρώ ο τόνος.

Η επιβολή φόρου ύψους 1,5 ευρώ, ανά γιγατζάουλ, στο φυσικό αέριο θα επιβληθεί από την 1η Σεπτεμβρίου.
............
Αγαπητοί μου φίλοι το καταλάβατε τι έγινε;

  Έβαλε ο κόσμος υγραέριο, τσίμπησε απο το φθηνό και τι έκαναν τα λαμόγια της εξουσίας  αυξήσαν τη φορολογία

Αυξάνεται ο φόρος στο υγραέριο κίνησης, από 125 ευρώ ο τόνος, δηλαδή 12,5 λεπτά το λίτρο σε 200 ευρώ ο τόνος, δηλαδή 20 λεπτά το λίτρο. Όταν αυξάνεται ο ΕΦΚ, αυξάνονται και τα υπόλοιπα κι έτσι, η τιμή του υγραερίου κίνησης, θα ανέβει κατά 20 λεπτά τουλάχιστον. Δηλαδή θα πάει από 70 περίπου λεπτά, στα 90 και πιθανώς στο 1 ευρώ το λίτρο. Δεδομένου ότι "η κίνηση ενός οχήματος με υγραέριο αυξάνει την κατανάλωση κατά 20%, η αύξηση της τιμής του καυσίμου την καθιστά ελάχιστα λιγότερο οικονομική σε σχέση με την βενζινοκίνηση." (εδώ)

Το ερώτημα που μένει να  απαντηθεί είναι  πόσο θα έχει το υγραέριο σε 1 χρόνο;
Θα μετανοιώσει ο κόσμος για το χιλιάρικο που έδωσε για τη μετατροπή;
ΠΑΛΙ ΚΟΡΟΪΔΟ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

1.000.000 ευρώ ζητά από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ο Δήμος Λαγκαδά

Αγανάκτηση και θυμός για τις πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο Δήμο Λαγκαδά εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ – Δ.Ε.Η. διακατέχει τους Δημότες μας.

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, έρχεται το γεγονός αυτό να..
 προσθέσει άλλη μια δυσμενή συνθήκη στην δραστηριότητα των επαγγελματιών μας , οι οποίοι βλέπουν με απελπισία τα εμπορεύματά τους να αλλοιώνονται και να καταστρέφονται , να διακόπτεται η ροή της εργασίας τους και γενικά να υφίστανται μια ακόμη αναίτια οικονομική καταστροφή .

Το ίδιο συμβαίνει και με τις Δημοτικές Επιχειρήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν απρόσμενες, συνέπεια των διακοπών του ηλεκτρισμού, βλάβες των κοινωφελών εγκαταστάσεων και οικονομική επιβάρυνση για την αποκατάστασή τους.

Συνεπεία αυτής της κατάστασης ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης αποφάσισε να εισηγηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τον ορισμό Δικηγόρου αποκλειστικά για την άσκηση αγωγής κατά της ΓΕΝΟΠ – Δ.Ε.Η. και της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ διεκδικώντας το ποσό του 1.000.000 € ως αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν οι επαγγελματίες – επιχειρηματίες του Δήμου Λαγκαδά, αλλά και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις, στους οποίους και θα διανεμηθεί αναλογικά το ποσό που θα επιδικαστεί.


ΠΗΓΗ: http://taxalia.blogspot.com/2011/06/1000000.html

Newsbeast.gr - Μπουγελώνουν τον Αθανασιάδη

Πέταξαν γιαούρτια στην Κανέλλη



Επίθεση από ομάδα Αγανακτισμένων πολιτών δέχτηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, την ώρα που διέσχιζε με το αυτοκίνητό της την Β. Σοφίας για να πάει στη Βουλή.

Οι διαδηλωτές αντέδρασαν έντονα μόλις είδαν την βουλευτή και σταμάτησαν το αυτοκίνητό της. Της επέτρεψαν να συνεχίσει την πορεία της μόνο όταν η ίδια τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, η κ. Κανέλλη δέχτηκε επίθεση από άλλη ομάδα Αγανακτισμένων οι οποίο έριξαν γιαούρτια στο αυτοκίνητό της.

Επερώτηση – βόμβα από τον Νίκο Νικολόπουλο για τον αδερφό του πρωθυπουργού

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΑΧΑΪΑΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
  • ØΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  • ØΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
  • ØΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Θέμα: Κρατικές χορηγίες στην “I4CENSE”.
Σειρά ερωτημάτων
Επισκεπτόμενοι το site της εταιρείας “I4CENSE” διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο, δηλαδή η εταιρεία δεν είχε κανέναν στοιχείο ώστε να μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους, να επισκεφτεί τα γραφεία της εταιρείας, όλα ήταν άγνωστα. Πρόσφατα, το portal Olympia.gr αποκάλυψε την εταιρεία που διατηρεί ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου στην Ελβετία, με μοναδικούς εταίρους αυτόν και την σύζυγο του κυρία Μαριάνθη Αλεξίου. Η εταιρεία ονομάζεται Institute for Climate and Energy Security, όνομα που ξεκάθαρα ταυτίζεται με το ακρωνύμιο “I4CENSE”, το δημοσιοποιημένο όνομα της εταιρείας δηλαδή, μέσω της οποίας λαμβάνονταν οι χορηγίες.
Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • ØΣε τι ύψος ανέρχονται οι χορηγίες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα από υπουργεία και κρατικούς οργανισμούς στην φερόμενη ως ΜΚΟ “I4CENSE”;
  • ØΝα κατατεθεί λίστα με τα υπουργεία και τους κρατικούς οργανισμούς που έχουν προσφέρει χορηγία στην “I4CENSE”.
  • ØΝα κατατεθούν οι σχετικές αποφάσεις που να προκύπτει το ύψος της χορηγίας κάθε υπουργείου ή κρατικού οργανισμού στην “I4CENSE”.
  • ØΠοια πρόσωπα απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της “I4CENSE”; Να κατατεθεί η σχετική ονομαστική λίστα.
  • ØΝα κατατεθεί το καταστατικό της “I4CENSE”.
  • ØΈχει επιχορηγηθεί και με τι ποσά η “I4CENSE”; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτει πότε επιχορηγήθηκε και με τι ύψος η “I4CENSE”.
  • ØΚατά πόσο είναι νόμιμο να επιχορηγείτε μια ΜΚΟ που έδρα της δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Ελβετία;
  • ØΠοια η απάντησή σας στους αγανακτισμένους πολίτες που βλέπουν λεφτά να υπάρχουν μόνο για χορηγίες στην εταιρεία “I4CENSE”;
  • ØΤελικά κ. Υπουργέ λεφτά υπάρχουν μόνο για χορηγίες;
  • ØΔεν είναι προκλητικό αυτό κ. Υπουργέ; Ποια η προσωπική σας άποψη;

Αρ. Πρωτ.. Ο ερωτών βουλευτής
Πάτρα…
ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

προκύπτουν μετά την αποκάλυψη του έγκριτου portal Olympia.gr για το πού κατέληγαν οι χορηγίες κρατικών οργανισμών όπως το Τ.Τ, αλλά και υπουργείων, στα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία “I4CENSE”, του αδελφού του πρωθυπουργού, κυρίου Ανδρέα Α. Παπανδρέου.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Κατηγορούμενη η Ελλάδα από την Κομισιόν για την έξωση των ΑΜΕΑ από τις Πανελλήνιες

Μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μπορεί να οδηγηθεί η Ελλάδα μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει τα εξεταστικά κέντρα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011, με έρευνα που ξεκινά η Κομισιόν. Τη μείωση των εξεταστικών κέντρων για...
 άτομα με ειδικές ανάγκες κατήγγειλε ο Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο οποίος έθεσε σχετικά με το θέμα ερωτήματα στην αρμόδια Επίτροπο κα Ρέντινγκ.

"Είναι σαφές ότι μια τέτοια κατάσταση "αποθαρρύνει" τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τους γονείς να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση και ως εκ τούτου του λόγου δημιουργείται δυσμενή μεταχείριση εις βάρος τους", ανέφερε ο κος Χουντής.

Απο πλευράς της, η αρμόδια Επίτροπος κα Ρέντινγκ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ν. Χουντή τονίζει μεταξύ άλλων ότι "Η οδηγία 2000/78/ΕΚ για την "ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία" απαγορεύει την άμεση ή έμμεση επιβολή διακρίσεων, ιδίως με βάση την αναπηρία, όσον αφορά την πρόσβαση στην απασχόληση και εργασία, καθώς και όσον αφορά την πρόσβαση σε όλα τα είδη και επίπεδα επαγγελματικής εκπαίδευσης".

Όπως τονίζει η κα Ρέντινγκ, η Επιτροπή θα επικοινωνήσει με τις εθνικές αρμόδιες αρχές για να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απόφαση του κράτους μέλους και τις συνεπειές της.

"Σε περίπτωση που η Επιτροπή θεωρήσει ότι το κράτος μέλος έχει παραβεί την οδηγία, μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαικό Δικαστήριο", συνεχίζει

digitalcrete.gr

ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
http://www.slideshare.net/taxalia/2011-8267575
 αυτό ζητάει από τους βουλευτές του Πασοκ να ψηφίσουν ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

«Μεσοπρόθεσμη» απάτη

του οικονομολόγου - Αναλυτή
Δημήτρη Καζάκη

Θα δοθεί η 5η δόση ή δεν θα δοθεί; Ιδού η απορία! Από την άλλη, ο πρωθυπουργός της χώρας, σε μια παράσταση απί­στευτου κάλλους και γελοιότητας, ανακοίνωσε χρηματοδότηση - μα­μούθ για τη ρύθμιση του κύριου μέ­ρους του δημόσιου χρέους της χώ­ρας. Την ίδια ώρα, ο Ομπάμα φαίνε­ται να πιέζει τη Μέρκελ για την Ελλά­δα, ενώ το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης φαίνε­ται να μην μπορεί να καταλήξει που­θενά.

Οι γερμανικές τράπεζες δηλώνουν... έτοιμες να στηρίξουν την Ελλάδα. Οι επικεφαλής 35 ευρωπαϊκών κολοσ­σών, όπως η Siemens, η Τhyssen, η Repsol, η Total κ.ο.κ., ζητούν με δή­λωσή τους να διασωθεί η Ελλάδα. Όλοι φαίνεται να κόπτονται για το τι θα απογίνει η ψωροκώσταινα. Εκδή­λωση ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ή, πολύ απλά, συμφέρον και σκοπιμό­τητα;

Γιατί όλη αυτή η φασαρία; Την απάντηση δίνει ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, της Pimco. Αύξηση του κινδύνου άτακτης χρεο­κοπίας της Ελλάδας και επιδείνωσης των επιπτώσεων από τη μετάδοση της κρίσης χρέους εκτιμά λοιπόν η Pimco.

Ο επικεφαλής της Pimco Μοχάμεντ Ελ-Εριάν δήλωσε την Τετάρτη 22.6 από την Ταϊπέι πως τα επόμενα τρία χρόνια θα αυξηθούν τα προβλήματα για τις οικονομίες διεθνώς και εκτίμη­σε πως ειδικά η Ελλάδα θα έλθει αντι­μέτωπη με την πτώχευση.

http://www.topontiki.gr/

7,7 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΟΥΣ SPECIAL OLYMPICS

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ ΑΥΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ



Διαβάστε ορισμένα ανέκδοτα που ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για τον άνθρωπο που φέρεται να ήλεγχε τα μέσα και τα έξω στο ελληνικό ποδόσφαιρο...
-O Μπέος είχε στήσει τον αγώνα Bruce Lee – Chuck Norris γι' αυτό και ήρθε άσσο.

-Ο καλύτερος παίκτης Jenga παγκοσμίως είναι ο Μπέος γιατί ξέρει να "στήνει".

-Ο Μπέος ήταν ο καλύτερος φαντάρος γιατί έστηνε την σκηνή σε χρόνο dt!

-Όταν ο Μπέος λέει «Πάμε Στοίχημα» πάντα κερδίζει.

-Τι είπε ο Μπέος όταν τον ανέκρινε ο εισαγγελέας; «Μαζί τα στήσαμε!»

Ολόκληρο το πόρισμα για τα στημένα (αρχείο PDF)

Το site gazetta ανέβασε στο διαδίκτυο ολόκληρο το πόρισμα (130 σελίδες), σε τρία αρχεία PDF. Κατεβάστε τα:
http://www.gazzetta.gr/sites/all/themes/basic/files/Dikografia_part01.pdf
http://www.gazzetta.gr/sites/all/themes/basic/files/Dikografia_part02.pdf
http://www.gazzetta.gr/sites/all/themes/basic/files/Dikografia_part03.pdf

H επίμαχη διάταξη για τις αποδείξεις που διέψευσε ο Βενιζέλος


δείτε με απλά και κατανοητά λόγια, τι ακριβώς συνέβη, τι λέει αυτή η διάταξη και τι ...θα πληρώσετε! Γιατί, αυτό είναι το μόνο σίγουρο !
Δείτε λοιπόν το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου και την εξήγηση:

6. Το ποσό του φόρου που εκπίπτει από τον συνολικό φόρο που προκύπτει με βάση τη φορολογική κλίμακα σύμφωνα με τις διατάξεις του όγδοου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994 περί αποδείξεων, όπως ισχύει για το οικονομικό έτος 2011 (φέτος δηλαδή), δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ ανά φορολογούμενο. Στις περιπτώσεις που έχει γίνει εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011 και έχει συμψηφιστεί φόρος μεγαλύτερος από τριακόσια (300) ευρώ, ο επί πλέον αυτός φόρος βεβαιώνεται με την ειδική εισφορά φυσικών προσώπων σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 4 και 5 του παρόντος άρθρου.

Με απλά λόγια, η διάταξη αυτή λέει ότι:
Στις δηλώσεις που υποβάλλαμε φέτος, κάποιοι έβαλαν μπόλικες αποδείξεις με αποτέλεσμα να έχουν και μεγάλες εκπτώσεις φόρου. Π.χ. κάποιος με εισόδημα 40.000 ευρώ*, που έβαλε αποδείξεις 20.000 ευρώ, έτυχε έκπτωσης φόρου 2.000 ευρώ. Για αυτό τις μάζευε άλλωστε !

Τώρα, με αυτό το άρθρο, το κράτος του λέει "ώπα, βλακεία κάναμε, το μετανοιώσαμε, μπορείς να επωφεληθείς μόνο μέχρι 300 ευρώ έκπτωση,  άρα δώσε πίσω τα 1.700 !"

Και μάλιστα, μαζί "με την ειδική εισφορά του άρθρου 4 και 5 του παρόντος", δηλαδή τα 1.700 πρέπει να πληρωθούν μαζί με το νέο χαράτσι ("ειδική εισφορά"), που είναι 40.000Χ2%=800 ευρώ, δηλαδή, ο φορολούμενος αυτός, θα πάρει ένα ειδοποιητήριο και θα  κληθεί να πληρώσει 1.700 + 800 = 2.500 ευρώ !!!!!!!

Επαναλαμβάνουμε ότι ο Βενιζέλος, "τα μάσησε" στον Χατζηνικολάου, αλλά μην περιμένετε θεαματικές βελτιώσεις ! Το πολύ πολύ να πεί "νομοτεχνικό λάθος", δηλαδή "δεν υπάρχει αναδρομικότητα" και να εφαρμοστεί του χρόνου.
Φυσικά, η διάταξη έτσι όπως τέθηκε είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ! Γελοιοποιεί τον Παπακωνσταντίνου, που τη θέσπισε, αφού παραδέχεται ότι έκαναν "χοντρή μ.....ία, με τις αποδείξεις", πράγμα που ο Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε στο MEGA ! (Φυσικά ο άνθρωπος ήταν απολύτως ανίδεος από φορολογικά και καλά θα κάνει να μην ξαναπεράσει ούτε απέξω από το Υπουργείο Οικονομικών...)

* Έστω δηλούμενο εισόδημα 40.000 ευρώ και δηλούμενες αποδείξεις αξίας 20.000, όταν σύζυγος είναι μη εργαζόμενη. Εξ αυτών οι 12000 (40000*30%) καλύπτουν 100% το αφορολόγητο. Το υπόλοιπο (20.000-12.000) 8000 ευρώ καλύπτει πρόσθετο όφελος ως εξής : 8000Χ10%=800 ευρώ ως τελική έκπτωση από το φόρο.


Συνολικό όφελος: Από το αφορολόγητο: 12000Χ10%= 1200 ευρώ. Από την έκπτωση από το φόρο: 8000Χ10%= 800 ευρώ. Σύνολο 2000 ευρώ. Όφελος ως ποσοστό επί των αποδείξεων 10% (2.000/20.000).
 
ΠΗΓΗ: http://taxalia.blogspot.com/2011/06/h_25.html

Οδηγίες της NASA για πιθανές καταστροφές



Το βίντεο έχει ελληνικούς υπότιτλους. Πατήστε το βελάκι δεξιά στην μπάρα εργαλείων και ενεργοποιείστε το "CC" για να εμφανιστούν.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Τι γνωρίζει η NASA και προειδοποιεί τον κόσμο;


Από τις 9 Ιουνίου 2011 υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA ένα video, με μήνυμα του γενικού διευθυντή της, στο οποίο προτρέπει τους υπαλλήλους της να εκπονήσουν ο καθένας τους, ένα οικογενειακό πλάνο επιβίωσης, για περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Κάθε χρόνο γίνονται παρόμοιες "ασκήσεις πληθυσμού" στις ΗΠΑ, από κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά ποτέ η ίδια η NASA δεν κατέφυγε σε τέτοιες μεθόδους ενημέρωσης και προτροπής του προσωπικού της. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν αρκέστηκε στην ενημέρωση του προσωπικού με e-mail, αλλά ανέβηκε το συγκεκριμένο βίντεο στην ιστοσελίδα της, ώστε - προφανώς - να γίνει ευρέως γνωστό.
Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως κάτι περιμένουν να συμβεί. Κάτι πολύ ισχυρό και δύσκολα αντιμετωπίσιμο. Δεν εξηγείται αλλιώς, τόση ανησυχία, που μέρα με τη μέρα παίρνει όλο και πιο επίσημους τόνους.

Δείτε το βίντεο και μετά αναλογιστείτε γιατί εδώ και λίγο καιρό, συνεχώς και με κάθε τρόπο, προετοιμάζουν τον κόσμο (επισήμως, πλέον) για εξωγήινες "απειλές" ή φυσικές καταστροφές, μέσα από το διαδίκτυο, τις εφημερίδες, τις κινηματογραφικές ταινίες κλπ.  Μήπως άρχισε κάποιο είδος αντίστροφης μέτρησης και για ποιους χτυπάει η καμπάνα; Μήπως προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, που υποφέρει κάτω από τις προσταγές της παγκοσμιοποίησης και εξεγείρεται;


Το link url με την είδηση από το site της Nasa είναι το:  http://www.nasa.gov/centers/hq/emergency/personalPreparedness/index.html

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου από τον ΟΓΑ

Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος (εισιτήρια θεάτρου) χωρίς κλήρωση ή οικονομική συμμετοχή των ενδιαφερομένων εφαρμόζει ο ΟΓΑ για τη φετινή περίοδο 2011 και τη χειμερινή περίοδο 2011-2012. Απευθύνεται σε 100.000 ασφαλισμένους, συνταξιούχους του Οργανισμού καθώς και στα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη.
Για τους δικαιούχους η διανομή δελτίων θεάματος θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) και θα συνεχιστεί μέχρις εξαντλήσεως τους.
Δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής δελτίων θεάματος είναι:
  1. Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ
  2. Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι
  3. Οι έμμεσα ασφαλισμένοι του ΟΓΑ (σύζυγοι και παιδιά)
  4. Επιζώντες (χήρες-ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ)
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
  • Βιβλιάριο υγείας του ΟΓΑ σε ισχύ (ατομικό και των προστατευόμενων μελών τους)
  • Απόδειξη καταβολής εισφορών (για τους ασφαλισμένους)
  • Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων ή απόκομμα επιταγής σύνταξης (για τους συνταξιούχους)
  • Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
  • Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει στείλει ο ΟΓΑ.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία θεάματος μαζί με τον κατάλογο των συμβεβλημένων θεάτρων, από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π) όλης της χώρας, για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων ελεύθερης επιλογής τους που θα δοθούν σε πόλεις των νομών της χώρας κατά τη θερινή θεατρική περίοδο 2011 και τη χειμερινή 2011-2012. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως των εισιτηρίων.
Επίσης ο ΟΓΑ, μέσω των προγραμμάτων δωρεάν παροχής εισιτηρίω

ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ SPIEGEL



Μια σημαία γαλανόλευκη πάνω από την κάσα. Τι φτιάξανε οι άνθρωποι; 
Σαν τον στρατιώτη που όταν πεθαίνει στο πόλεμο το βάζουν μέσα σε μια κάσα και από επάνω την φωτογραφία του. 
Τι θέλει να  πει ότι η Ελλάδα είναι θύμα του παγκόσμιου οικονομικού πολέμου; Ή ότι θα συμπαρασύρει  με τον οικονομικό της θάνατο η Ελλάδα και το Ευρώ; 
Το σίγουρο για εμένα είναι το πρώτο ερώτημα.

Το μανιφέστο των Αγανακτισμένων


«Στο facebook γνωριστήκαμε στην πλατεία ενωθήκαμε» μ' αυτή την φράση και με την αγανάκτηση να ξεχειλίζει και εξαιτίας των χαρακτηρισμών κάποιων για το κίνημα τους ως απολιτικό και χωρίς ουσιαστικές ιδέες οι «Αγανακτισμένοι» απαντούν με τις προτάσεις τους.
Πιο αναλυτικά λοιπόν έχουν εκφραστεί δέκα προτάσεις:

1) Άρση της βουλευτικής ασυλίας για θέματα που αφορούν τον ποινικό κώδικα, καθώς και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

2) Δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου, για ολόκληρο το χρέος. Κάποια στιγμή οι Έλληνες θα πρέπει να μάθουν πόσα, σε ποιόν και γιατί τα χρωστάμε.

3) Επαναδιαπραγμάτευση του άρθρου 7.1 της δανειακής σύμβασης, το οποίο μας απαγορεύει να συμψηφίσουμε το δάνειο με άλλες δανειακές απαιτήσεις που μπορεί να έχουμε (κατοχικά δάνεια κλπ)

4) Μείωση των αμυντικών δαπανών απο το 15% του Α.Ε.Π. στο 5%, (ακολουθώντας το μοντέλο της Γερμανίας μετά το τέλος του β' παγκοσμίου πολέμου), ενώ ταυτόχρονα ζητάμε την εγγυοδοσία των εταίρων μας για τα σύνορα της Ευρώπης περιλαμβάνοντας στο αίτημα μας και τον προσδιορισμό αρμοδιοτήτων της ευρωπαϊκής ένωσης την έρευνα και διάσωση από αέρος και θαλάσσης όπως προβλέπετε απο την συνθήκη του Μάαστριχτ.

5) Δημιουργία υπηρεσίας προμήθειας υλικού για ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, η οποία θα δημοσιεύει τις ζητήσεις και τις προμήθειες υλικού που αποστέλλει στο δημόσιο, σε σελίδα στο ίντερνετ. Η υπηρεσία αυτή θα πρέπει να ελέγχετε απο την βουλή με επικύρωση του ελέγχου από τον πρόεδρο της δημοκρατίας.

6) Φορολόγηση στο 12% σε εταιρίες και στο 10% σε φυσικά πρόσωπα. Ας προσελκύσουμε εταιρίες από ολόκληρο τον πλανήτη εδώ. Το κάνει ήδη η Κύπρος και η Βουλγαρία. Ασ κρατήσουμε τα κεφάλαια της Ελλάδας στην Ελλάδα.

7)
Επανίδρυση της ΜΟΜΑ και της ΒΥ/ΣΥΚΕΑ που καταργήθηκαν με τον 2026 του 92.
Την επιστροφή των μηχανημάτων από τις νομαρχίες, την επαναφορά των νόμων, νομοθετημάτων καθώς και διαταγμάτων που αφορούσαν τις υπηρεσίες αυτές. Ολόκληρη η Ελλάδα φτιάχτηκε απο αυτές τις υπηρεσίες .Φτανει πια με τους νονούς και τους φίλους , ο δρόμος και τα έργα μας κοστίζουν 4 φορές πιο ακριβά στους ιδιώτες.   

8) Κατάργηση των αστυνομικών υπηρεσιών απο όλα τα αθλητικά γεγονότα. Οι διοργανωτές πρέπει να φροντίζουν για την ασφάλεια των φιλάθλων και του γύρω χώρου απο το αθλητικό γεγονός. Κατάργηση της φύλαξης των VIP απο τους αστυνομικούς. Οι VIP έχουν αρκετά χρήματα ώστε να έχουν ιδιωτική ασφάλεια. Φυσικά αν οι VIP προτιμούν κάποιον αστυνομικό για την φύλαξη τους, η αστυνομία θα πρέπει να τους παρέχει αλλά ΟΧΙ δωρεάν.

9) Κατάργηση των συμβάσεων που ο λήπτης έχει μόνο υποχρεώσεις και ο παρέχων την υπηρεσία μόνο απαιτήσεις. (Τράπεζες, εταιρίες τηλεφωνίας, ασφάλειες κλπ). Ρύθμιση των χρεών των δανειοληπτών με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου. Αρκετά χρήματα πήραν οι τράπεζες ως βοήθεια απο το δημόσιο, χωρίς ανταποδοτικό όφελος. Πρόστιμα απο 1.000.000 εως 10.000.000 ευρώ, σε τράπεζες που δεν εναρμονίζουν τις χρεώσεις τους βάση των αποφάσεων των δικαστηρίων.

10) Έλεγχο και προσδιορισμό της φούσκας της εφορίας και των ταμείων με τις διαρκείς προσαυξήσεις και τους τόκους υπερημερίας σε χρέη των φορολογουμένων και ασφαλισμένων, τα οποία τα καθιστούν στο τέλος μη εισπράξιμα. Σε καμία περίπτωση το πρόστιμο και οι προσαυξήσεις δεν μπορούν να ξεπερνούν το 125 % του αρχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με τον υπάρχων νόμο, ο οποίος δεν εφαρμόζεται απο το δημόσιο μια και με δημιουργική λογιστική, πατούν σε παραθυράκια που αφήνει ο νόμος.

Τέλος αναφέρουν «Περιμένουμε τις δικές σας προτάσεις έτσι ώστε να δημιουργηθεί ενα βιβλίο υπογραφών, με στόχο την συλλογή 1.000.000 υπογραφών ,που θα το επιδώσουμε στην βουλή, με κοινοποίηση στον πρόεδρο της δημοκρατίας.»

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Νόαμ Τσόμσκι: Οι τρείς επιλογές για την Ελλάδα!


Από διάλεξη του Τσόμσκι στο πανεπιστήμιο της Κολωνίας, έτσι όπως δημοσιεύθηκε προχθές από την DW:

«Υπάρχουν λίγες μόνο επιλογές για το πρόβλημα της Ελλάδας. Η μια επιλογή είναι πλούσια κράτη όπως η Γερμανία να αναλάβουν τα χρέη και να τα πληρώσουν. Η άλλη επιλογή είναι η Ελλάδα να αρνηθεί να πληρώσει τα
χρέη της. Δεν είναι αδύνατον κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κράτη που το έχουν κάνει στο παρελθόν με επιτυχία. Πριν από περίπου δέκα χρόνια το έκανε η Αργεντινή. Ήταν η ‘αγαπημένη’ του ΔΝΤ. Όμως κάποια στιγμή κατέρρευσε και αρνήθηκε να πληρώσει τα χρέη της. Το ΔΝΤ και διάφοροι οικονομολόγοι απειλούσαν πως θα επερχόταν η καταστροφή αλλά στην πραγματικότητα λειτούργησε πολύ καλά. Αργότερα υπήρξε μια μεγάλη ανάπτυξη. Αυτή είναι μια πιθανότητα αλλά δεν είναι η μοναδική. Φυσικά είναι σκληρό για τις τράπεζες και τους επενδυτές γιατί θα χάσουν τα χρήματά τους αλλά πρέπει κανείς να επιλέξει. Και η τρίτη επιλογή θα ήταν η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη ώστε να έχει την ευκαιρία να κάνει τη δική της οικονομική πολιτική, να υποτιμήσει το νόμισμα και να βγει από την κρίση. Υπάρχουν μόνο αυτές οι τρεις επιλογές και καμία από αυτές δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική…

… Πριν από δύο περίπου εβδομάδες υπήρξε μια πολύ μεγάλη διαδήλωση, άνθρωποι που ήταν στους δρόμους και απεργούσαν. Όμως τα μίντια δεν μιλούν πολύ για αυτό. Το ενδιαφέρον τους δεν είναι μεγάλο για τις απεργίες. Η εφημερίδα Γκάρντιαν του Λονδίνου, η οποία θεωρείται μια προοδευτική εφημερίδα, είχε την επόμενη μέρα μια φωτογραφία μπροστά από το κοινοβούλιο, μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η φωτογραφία ήταν όμως έτσι τραβηγμένη ώστε να μην φαίνεται το πλήθος».

ΠΗΓΗ: http://vgaloupis.blogspot.com/2011/06/blog-post_5022.html

MAX KEIZER Για το λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Ο Αντώνης της πλατείας τα είπε όλα...



«Έχω ένα μειονέκτημα να είμαι ρομαντικός. Πιστεύω στη Γαλανόλευκη, πιστεύω στο "Πατρίς- Θρησκεία- Οικογένεια". Σε καμία περίπτωση δεν είμαι αυτό που λένε οι άλλοι "ακροδεξιός"». Με τα λόγια αυτά, o πολίτης που βρέθηκε στο Σύνταγμα, μίλησε για τα όσα βιώνει, από τη δική του οπτική γωνία, τα όσα ζει στη χώρα που μεγάλωσε.
Μίλησε για ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ με τα δικά του απλά λόγια, ήταν όμως στην απ' έξω για αυτό και δεν ακούστηκε. Τι δεν είπε πρέπει να ψάξουμε, ο εκφραστής του μέσου Έλληνα έβγαλε ψυχή , έβγαλε θυμό έδειξε το πρόσωπο του πραγματικού αγανακτισμένου ι δεν τους φοβήθηκε τα είπε επώνυμα . Αυτό πρέπει να προβληματίσει όλους τους πολιτικούς.
Δεν μπορώ να το κρύψω βλέποντας το βίντεο συγκινήθηκα, βούρκωσα έγινα ένα με τον Αντώνη, γιατί ο Αντώνης της πλατείας με εκφράζει απόλυτα δεν είμαστε όλοι το ίδιο.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας (καλό!)‏

Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν έτσι:

(στο τέλος έχει πολύ πλάκα)

1. Δανείζουμε εμείς (οι Έλληνες) την Ελλάδα άμεσα. Έχουμε αρκετές καταθέσεις για να καλύψουμε αρκετούς μήνες. Ταυτόχρονα, δίδοντας εξωφρενικά προνόμια στους Κινέζους (λιμάνι και ζώνη ελευθέρου εμπορίου για ίδρυση μονάδων συναρμολόγησης και "εξευρωπαϊσμού" των προϊόντων τους) τους πουλάμε 40 με 50 δις ευρώ ομολόγα. Ένα μεγάλο μέρος των Ευρώ που μαζεύει η Κυβέρνηση από τα παραπάνω το μετατρέπει σε δολλάρια (δείτε το γιατί στο 4)
2. Καλούμε το ΔΝΤ για τα υπόλοιπα. Θα πληρώσουμε κατιτίς παραπάνω αλλά θα απολαύσουμε τα μούτρα των "Εταίρων" όταν καταλάβουν ότι η Ευρωπαϊκή τους Ένωση είναι ένα μάτσο κουρελόχαρτα. Θα απολαύσουμεεπίσης μιά άνευ προηγουμένου ξεφτίλα της Κομισιόν και των καρεκλοκενταύρων της.
3. Αναθεωρούμε τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων από τους φίλους Ευρωπαίους
4. Καλούμε την Κομισιόν να δει το θέμα εξόδου μιάς χώρας από τη Ζώνη του Ευρώ, μια και αυτό δεν προβλέπεται πουθενά. Με το που θα κυκλοφορήσει η είδηση το Ευρώ θα χάσει το 30% της αξίας του ως προς το δολλάριο. Στο σημείο αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση πουλάει τα δολλάρια και αγοράζει Ευρώ. Το κέρδος είναι 25% (με τις προμήθειες) και οι Γερμαναράδες το φυσάνε και δεν κρυώνουν.
5. Εν τω μεταξύ σοβαρευόμαστε και δουλεύουμε και πληρώνουμε φόρους
6. συνάπτουμε συνθήκη με την Τουρκία σύμφωνα με την οποία δίνουμε Ελληνική (άρα και Ευρωπαϊκή) υπηκοότητα σε όποιον Τούρκο πολίτη έχει συγγένεια μέχρι β' βαθμού με Τουρκους που εκτοπίστηκαν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών. Όλοι αυτοί την επόμενη μέρα παίρνουν το αεροπλάνο για τη Γερμανία... Ταυτόχρονα θεσπίζουμε ακόμα πιό εύκολα κριτήρια ελληνοποίησης (με παράβολο 3.000 Ευρώ) των παράνομων προσφύγων. Και αυτοί παίρνουν την επόμενη μέρα το τραίνο για τη Γερμανία και Γαλλία. Με τρόμο βλέπουν οι Εταίροι εισροή 15.000 μουσουλμάνων την εβδομάδα με Ελληνικά διαβατήρια.
7. Η Κομισιόν απελπισμένη καλεί τους Εταίρους να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την Ελλάδα, όλοι όμως βλέπουν ότι είναι αργά.
8. Η Ελλάδα αιτείται αποχώρησής της από το Ευρώ. Ακολουθούν και η Ιταλία και Ισπανία που υποφέρουν χρόνια από το σκληρό Ευρώ και την κηδεμονία των Γερμανών. Το Ευρώ καταρρέει. Η Κομισιόν παραιτείται σύσσωμη. Οι Άγγλοι κατηγορούν Γερμανία και Γαλλία ότι τα έκαναν μούσκεμα και ζητούν επειγόντως αναθεώρηση των Συνθηκών.
9. Έχουμε φτάσει στον Δεκέμβριο του 2012. Οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι το να τα βόλουν μαζί μας ήταν λάθος. Μερικές μέρες αργότερα φτάνει το τέλος του κόσμου. Όχι για όλους όμως. Οι Έλληνες (και τα 15 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο) έχουν μεταφερθεί με τα διαστημόπλοια των Ελ στον Άλφα του Κενταύρου. Μαζί τους σώθηκαν και μερικές ξέμπαρκες Γερμανίδες που είχαν παντρευτεί κάτι γκαρσόνια από την Μύκονο...
Φυσικά και κάνω πλάκα. Δεν είναι δυνατόν να γίνει το 5!

THE WALL STREET JOURNAL:ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

THE WALL STREET JOURNAL: Αν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη την επόμενη μέρα θα της χαρίσουν αναγκαστικά ολόκληρο το χρέος!

Με λίγα λόγια (αν ισχύουν όσα λέει ο οικονομικός αναλυτής) οι πολιτικοί μας κοιτάνε πως θα σώσουν τη Γερμανία και όχι εμάς…
Ένα άρθρο που αν μη τι άλλο προβληματίζει δημοσιεύτηκε πριν λίγο στην αμερικανική εφημερίδα THE WALL STREET JOURNAL.

Ο τίτλος του …«Κι αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να σωθούν;»
Και απαντά ο ίδιος ο αρθρογράφος (Allen Mattich)...

Τότε ο κεντρικός πυρήνας της Ευρώπης, η Γερμανία, θα υποστεί τέτοια ζημιά που θα αναγκαστεί να διαγράψει μονομιάς ολόκληρο το ελληνικό χρέος. Τι θα συμβεί όμως αν η Γερμανία διαγράψει από ανάγκη ολόκληρο το ελληνικό χρέος; Τότε θα τεθεί ζήτημα αξιοπιστίας και ηθικής. Μιας και...


αυτομάτως το ίδιο με την Ελλάδα θα πράξουν και η Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία με συνέπεια τη βέβαιη καταστροφή της Ευρωζώνης.

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ναι μεν αντιμετωπίζουν αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας τους όσον αφορά τη συνεχόμενη βοήθεια στην Ελλάδα, ωστόσο δεν εξηγούν γιατί το κάνουν.

Ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Barry Eichengreen, προειδοποιεί πως είτε το θέλουμε είτε όχι, μια εθελοντική έξοδο της Ελλάδας από το «ευρώ» (πτώχευση) θα αποτελέσει τη «μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων».

Το μέλλον της Ευρωζώνης και τα συμφέροντα Γαλλίας και Γερμανίας κρίνονται καθαρά από τη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα στο μέλλον.

Ολοκληρώνοντας το άρθρο συγκρίνει την ελληνική οικονομική κρίση με εκείνη της Αργεντινής και υπενθυμίζει πως η Αργεντινή επέστρεψε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης τρία χρόνια μετά τη πτώχευση. Αντίθετα με τις σημερινές αποφάσεις και αν όλα πάνε κατ’ ευχή, η Ελλάδα το 2016 θα βρεθεί σε επίπεδα ρυθμών ανάπτυξης προ του 2008.

Πηγή: http://gdailynews.wordpress.com/
το άρθρο της wall street journal, εδώ:
http://online.wsj.com/article/SB10001424052702304186404576389632761803982.html?mod=WSJ_hp_us_mostpop_read

Ο νέος υπουργός - ΥΠΕΞ, Σταύρου Λαμπρινίδης- είναι ξεκάθαρος: Ελληνική ιθαγένεια σε ΟΛΑ τα παιδιά μεταναστών

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλη απάτη με τα παγωτά


Όσοι ψωνίζετε "παγωτά" από περίπτερα και super market, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο. Όλες οι εταιρείες κοροϊδεύουν τους καταναλωτές κανονικά. Μιλάμε για μεγάλη απάτη...


Αυτό το καλοκαίρι, όλες σχεδόν οι  εταιρείες παγωτών αποφάσισαν να "πιάσουν στον ύπνο" τους  καταναλωτές.

Οι... ανυποψίαστοι καταναλωτές λοιπόν  (και φέτος) προτιμούν τα δροσιστικά παγωτά των διαφόρων  εταιρειών στην αντιμετώπιση της ζέστης.

Η απάτη όμως  κρύβεται καλά, έντεχνα και αποτελεσματικά. Αν κοιτάξουμε στη  σύσταση (στο σημείο που αναφέρονται τα συστατικά) θα δούμε  πως τιτλοφορείται -το παγωμένο προϊόν που κρατάμε στα χέρια  μας- "παγωμένο γλύκισμα". Οι καταναλωτές δεν δίνουν προσοχή  διότι πολύ απλά δεν ξέρουν  τη διαφορά που αξίζει  να  τη δούμε αναλυτικότερα:

Η διαφορά είναι  τεράστια... Το παγωτό υποχρεούται να γίνεται από γάλα φρέσκο  ή σκόνη και όλα τα λιπαρά που εμπεριέχονται σε αυτό να  προέρχονται από το γάλα. Απαγορεύεται λοιπόν από τον  Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ο ΚΤΠ  συνοψίζει τις νομικές προδιαγραφές όλων των κυκλοφορούντων  τροφίμων) η οποιαδήποτε προσθήκη λιπαρών που δεν έχουν σχέση  με το γάλα.

Στα παγωμένα γλυκίσματα τώρα, υπάρχει  ελευθερία προσθήκης φυτικών λιπαρών όπως ηλιέλαιο,  καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, αραπέλαιο και όποια άλλη μαργαρίνη  φαντάζεστε (και τους συμφέρει). Το ηλιέλαιο αποφεύγεται  γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην ομοιογένεια του τελικού  προϊόντος, άρα μην ανησυχείτε για μολυσμένο με ορυκτέλαια  ηλιέλαιο. Ωστόσο, ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται το  καρυδέλαιο το οποίο είναι έλαιο "παχύ" και ταιριάζει στην  υφή του τελικού προϊόντος (παγωμένου γλυκίσματος για να μην  ξεχνάμε γρήγορα). Το καρυδέλαιο, το ξέρετε πιστεύω πολλά  χρόνια από τα αντηλιακά. Έδινε το χρώμα, ως φυσική χρωστική,  και την υφή σε όλα τα αντηλιακά τύπου Coppertone (ο τόνος  του χαλκού). Πιστεύω να μη σας πειράζει αν ο εντερικός σας  σωλήνας λαμβάνει το "επιθυμητό μαύρισμα" εσωτερικά χωρίς  κόπο...

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι  διπλό:
Αφενός παραπλανάται ο καταναλωτής διότι οι  εταιρείες που παράγουν παγωμένα γλυκίσματα στις ιστοσελίδες  τους τα αναφέρουν ως κατηγορία παγωτών για λόγους μάρκετινγκ  κι όχι ως παγωμένα γλυκίσματα.

Αφετέρου το παγωμένο  γλύκισμα είναι ποιοτικά υποδεέστερο προϊόν κατά κοινή  επιστημονική ομολογία σε σχέση με το παγωτό, λόγω της  αφαίρεσης ζωικού λίπους (αποβουτυρωμένο γάλα σκόνη) και της  προσθήκης φυτικών λιπαρών.

Λόγος για όλα τα παραπάνω;  Μαντέψτε... Σας λέει κάτι η λέξη κέρδος;

Αξίζει να  σημειωθεί ότι σε καμιά διαφήμιση της τηλεόρασης δεν  αναφέρεται προφορικά ή γραπτά η λέξη παγωτό. Έχει  αντικατασταθεί με ατάκες "Απόλαυση", "Δροσιά", "Παγωμένη  Δροσιά" και άλλα κωμικά.

Ψάξτε στο παγωτό (που νομίσατε  ότι πήρατε)  τη σύσταση και θα διαπιστώσετε ότι δώσατε  τα ωραία ευρώ σας για ένα "παγωμένο γλύκισμα".

Ήδη  επικοινώνησα με την ΕΒΓΑ για να αλλάξει αμέσως την  ιστοσελίδα της www.evga.net και από παγωτά  να τα ονομάσει "παγωμένα γλυκίσματα". Το αυτόν έπραξα και με  την ALGIDA. Η ίδια δικαιολογία καρμπόν: "μα στη σύνθεση δεν  τα ονομάζουμε παγωτά", "μα η κατηγορία τιτλοφορείται στο  ιντερνέτ ΠΑΓΩΤΑ", "μα η ΧΧΧΧ εταιρεία μας είναι γνωστή ότι  κάνει παγωτά"...

Ήμαρτον...

Έκανα και κάτι μάταιες  ενέργειες δημοσιοποίησης σε κανάλια... "Δύσκολες εποχές  βρήκες Πάνο. Την ώρα που παίζουμε επαναλήψεις παλιών σήριαλ,  τα παγωτά δίνουν φράγκα σε διαφημίσεις"
Εγώ πάλι απαντώ  χρησιμοποιώντας την παλιά καλή ατάκα του μεσιέ "Μαύρου"  Καλογήρου (Λόλα): "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!!" Και για τις  εταιρείες και για τα κανάλια...

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ... ΑΛΛΙΩΣ  ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!!!!!!!

Υ.Γ.1:  Επεκτείνοντας τα παραπάνω, παγωτά κι όχι παγωμένα γλυκίσματα  πουλάνε και τα ζαχαροπλαστεία...
Θα πρέπει δηλαδή να  φτιάχνονται από φρέσκο γάλα (για αυτό και η διαφορά γεύσης  με το ιταλικό Gelato) και όχι με σκόνη αποβουτυρωμένου και  μαργαρίνες...
Για τσεκάρετε  τα στέκια σας...

Υ.Γ.2: Μήπως θα πρέπει να αρχίζω να  δημοσιοποιώ ζαχαροπλαστεία που κάνουν  παγωτό-παγωτό;


http://planet-greece.blogspot

Τυπώστε ευρώ όπως στην Ιρλανδία και δώστε τους να φύγουνε, ΔΝΤ και σια

ΤΥΠΩΣΤΕ ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΣΙΑ
Αν το παρακάτω άρθρο είναι αληθινό, πράγμα για το οποίο δεν με κάνει κάτι να αμφιβάλλω, τότε νομίζω ότι το παραπάνω σύνθημα πρέπει να ακουστεί από τους Αγανακτισμένους Έλληνες σε ..
όλες τις πλατείες της Ελλάδος.

Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΤΥΠΩΣΕ 40 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ) 19-01-11

Η Ιρλανδία έχει τυπώσει 40 δις ευρώ, δηλαδή το 25% του ΑΕΠ της!

Να γιατί το ΜΝΗΜΟΝΙΟ δεν ήταν μονόδρομος κ. Παπανδρέου και κ. Βουλευτές που το ψηφίσατε, χωρίς βέβαια να γνωρίζετε τότε τι ψηφίζατε!

Αναρωτηθείτε μόνο αν θα χρειαζόμασταν να δανεισθούμε από τον Μηχανισμό (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ) της τρόικα τα 110 δις, όχι άμεσα αλλά σε δόσεις και με τους πλέον επαχθείς όρους.

Το παράδειγμα της Ιρλανδίας μπορούσε να το είχε προτείνει η Ελληνική Κυβέρνηση, ως “ πειραματόζωο” που μας καταντήσατε, αλλά θα ήταν στη σωστή κατεύθυνση!

Αν η ΕΚΤ τύπωνε ευρώ και για την Ελλάδα, το 25% του ΑΕΠ μας, δηλαδή περισσότερα από 70 δις “ ζεστά” ευρώ άμεσα, θα χρειαζόμασταν την προσφυγή στο ΔΝΤ;

Σιγά-σιγά θ’ ακουστούν και άλλες προτάσεις που θα “ ξεγυμνώνουν” τις επιλογές σας.

Διαβάστε λοιπόν την αποκαλυπτική είδηση:

Το zerohedge, απ’ όπου αλιεύσαμε και το άρθρο των Irish Times παρατηρεί πως η Ιρλανδία έχει τυπώσει περίπου 40 δις ευρώ μέχρι τώρα.

Το ΑΕΠ της Ιρλανδίας είναι περίπου 160 δις.

Άρα, η Ιρλανδία έχει τυπώσει περίπου το 25% του ΑΕΠ της σε “ φρέσκα” ευρώ, και παρόλα αυτά η ΕΚΤ καμώνεται ότι τάχα αυτό δεν είναι “ συστημικά σημαντικό” (“ systemically significant”).

Στάθης Σαραφόπουλος

Οικονομολόγος, πρ. Βουλευτής
http://emprosdrama.blogspot.com/

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

14-06-1987 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ



Σαν σήμερα το 1987 η Εθνική Ελλάδος του Νίκου Γκάλη και των συμπαικτών του ταρακούνησε τα θεμέλια του ευρωπαϊκού μπάσκετ κατακτώντας το ευρωπαϊκό.
Η 14η Ιουνίου του 1987 ήταν τότε η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου (η επόμενη ήταν η 4η Ιουλίου 2004)...

Αν εξαιρέσουμε το ευρωπαϊκό της ΑΕΚ, ο ελληνικός αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ομαδικός δεν είχε να προσφέρει στον λαό σπουδαίες επιτυχίες. Η Εθνική Ελλάδος στον μπάσκετ ήταν το 1987 μια μικρομεσαία ομάδα. Η Γιουγκοσλαβία ήταν η ντριμ τιμ. Είχε στη σύνθεσή της παίκτες από Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο... Καταφέραμε δύο φορές, μία στους ομίλους και μία στον ημιτελικό να κερδίσουμε την ομάδα που είχε στο ρόστερ της μεταξύ άλλων τους Ντράζεν Πέτροβιτς, Ντίβατς, Κούκοτς, Ράντζα, Πάσπαλιε, Βράνκοβιτς! Η Σοβιετική Ενωση ήταν μια ομάδα μεγαθήριο με παίκτες από Ρωσία, Λετονία, Λιθουνία. Εσθονία (Μαρτσουλιόνις, Γιοβάισα, Βολκόφ, Κουρτινάιτς, Τσατσένκο, Τιχονένκο, Βάλτερς)...

Επιπλέον, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία και το Ισραήλ ήταν πολύ δυνατές ομάδες με εξαιρετική προϊστορία απέναντι στην Εθνική μας. Τους Ιταλούς αποκλείσαμε στα προημιτελικά και ενώ οι «ατζούρι» προέρχονταν από το απόλυτο νικών στους ομίλους με 5-0.

Βλέποντας στο video ολόκληρο τον τελικό , γύρισα 24 χρόνια πίσω, ένιωσα το ίδιο συναίσθημα όπως τότε, ένιωσα την ίδια αγωνία και ας ήξερα το αποτέλεσμα , ένιωσα την καρδιά μου να πάλλεται με τον ίδιο ρυθμό με τότε, όταν είδα στο τελευταίο δευτερόλεπτο της κανονικής διάρκειας το καλάθι των Σοβιετικών που θα τους χάριζε το κύπελλο. Μας πήρε τότε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να διαπιστώσουμε ότι ήταν εκπρόθεσμο και δεν το μέτρησε η γραμματεία. Οι δύο βολές του Καμπούρη πανηγυρίστηκαν σαν τα γκολ της Εθνικής στο ευρωπαϊκό του 2004 και το άστοχο τρίποντο του Γιοβάισα στη λήξη της παράτασης μου χάρισε την ευκαιρία να βγω στους δρόμους , να μπώ στο τρολεϋ 20 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΑΣΤΕΛΛΑ για να πάω να πανηγυρίσω ξέφρενα όπως έκαναν παράλληλα όλοι οι συμπατριώτες μου σε όλο τον κόσμο και κάτω από τον ρυθμό του "Final countdown", όμως εγώ είχα την τύχη να μπορώ πάω στο ΣΕΦ για να χειροκροτήσω τους ήρωες γιατί είναι ΗΡΩΕΣ για μένα στα δικά μου τα μάτια. Και βέβαια μου έδωσε τη δυνατότητα να θυμάμαι και να διηγούμε σήμερα εκείνη την εμπειρία, 24 ολόκληρα χρόνια μετά...

Εκείνες οι στιγμές είναι ακόμα πιο αγνές, αθώες και πολύτιμες , παρατήρησα ότι καθόλη τη διάρκεια του τελικού δεν ακούστηκε κανένα υβριστικό σύνθημα από την κερκίδα. Το πιο βαρύ ήταν «εδώ θα γίνει ο τάφος σας». Τότε είχαμε γίνει πράγματι Ευρώπη σε επίπεδο παρακολούθησης αθλητισμού.
Όπως θα δείτε στο βίντεο, η ΕΡΤ συνδέθηκε αμέσως μετά τον τελικό με την ασφαλέστατη τότε πλατεία Ομονοίας στην οποία υπήρχε ακόμη ο γυάλινος δρομέας του Βαρώτσου!

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ποια αποφυγή χρεοκοπίας;; 1 τρις ΕΥΡΩ το πραγματικό χρέος των Ελλήνων!!

Είμαστε χαμένοι από χέρι, εκτός και αν πετάξουμε από πάνω μας την άχρηστη πολιτική μας ηγεσία το ταχύτερον. Η πολιτική ηγεσία (όλα τα κόμματα) δεν λέει όλη την αλήθεια στο λαό. Εστιάζει προπαγανδιστικά την προσοχή του λαού πάνω σε ένα πρόβλημα (στην προκειμένη περίπτωση στο εξωτερικό δημόσιο χρέος) και αποκρύπτει....
ολόκληρο το χρέος των Ελλήνων και τις εκρηκτικές συνέπειες που μπορεί να έχουν κάποιες ειδικές επιλογές, όπως αυτές των μνημονίων.

Το συνολικό λοιπόν χρέος των Ελλήνων δεν είναι μόνο τα 360 δις ΕΥΡΩ του εξωτερικού χρέους, αλλά 1 τρις ΕΥΡΩ και αναλύεται ως εξής:

1) 360 δις ΕΥΡΩ το εξωτερικό Δημόσιο χρέος

 Αυτή τη στιγμή το εξωτερικό δημόσιο χρέος είναι περίπου 360 δις και με το μνημόνιο 2 θα φτάσει το 2015 στα 500 δις. Το χειρότερο όμως είναι ότι από αυτά τα 360 δις, τα 213 δις είναι τόκοι και μόνο 147 δις (360-213) είναι κεφάλαιο. Δηλαδή όταν ο λαός μιλάει για διεθνείς τοκογλύφους έχει απόλυτο δίκιο.
Όμως τι κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου με τα μνημόνια;; Αντί να "κουρέψει" μέρος των τόκων, κεφαλαιοποιεί και τους τόκους με ανατοκισμό 5,2% και ταυτόχρονα μετατρέπει ολόκληρο το χρέος (κεφάλαιο και τόκους) προς ιδιώτες τοκογλύφους, σε διακρατικό χρέος προς τα κράτη της ΕΕ και το ΔΝΤ, με δέσμευση της δημόσιας περιουσίας και παραίτηση από την άσκηση Εθνικής Κυριαρχίας, συν 5,2% τόκος από πάνω. Αυτό σημαίνει μνημόνιο για να ξέρετε!!!!!!!

2)  40 δις ΕΥΡΩ περίπου εγγυήσεις για Δημόσιες επιχειρήσεις, ΔΕΚΟ κ.λ.π.

Στα πιο πάνω 360 δις ΕΥΡΩ, θα πρέπει να προσθέσουμε άλλα 40 δις ΕΥΡΩ περίπου, ποσό το οποίο αποτελεί εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου (Ελληνικού Λαού) για τη δανειοδότηση διαφόρων δημοσίων επιχειρήσεων, οργανισμών, ΔΕΚΟ κ.λ.π., τα οποία ουδείς αναμένει να αποπληρωθούν από τους πιο πάνω φορείς και επομένως και αυτά θα τα πληρώσει ο λαός.

3) 250 δις ΕΥΡΩ περίπου το άνοιγμα των ασφαλιστικών ταμείων

Τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας, ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 250 δις ΕΥΡΩ περίπου, ποσό το οποίο και πάλι θα πρέπει να καλύψει ο ελληνικός λαός.
Να σημειωθεί μόνο ότι για να μην καταρρεύσουν τα ταμεία (περίθαλψη και συντάξεις) απαιτούνται περίπου 14 δις ΕΥΡΩ το χρόνο, τα οποία και πάλι πληρώνει ο ελληνικός λαός.

4)  106 δις περίπου είναι οι εγγυήσεις για τις τράπεζες.

Οι εγγυήσεις που έχει δώσει μέχρι στιγμής το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να δανειοδοτούνται οι ελληνικές τράπεζες, ανέρχονται περίπου στο ποσό των 106 δις ΕΥΡΩ. Επομένως, αν οι τράπεζες καταρρεύσουν και δεν μπορέσουν κάποια στιγμή να αποπληρώσουν τα χρέη τους, είναι υποχρεωμένος ο ελληνικός λαός να πεθάνει για να εξοφλήσει τα δικά τους χρέη τα οποία έχει εγγυηθεί μέσω των  «δημοκρατικά» εκλεγμένων κυβερνήσεών του.  Αναρωτιόμαστε τι θα γίνει με τις εγγυημένες καταθέσεις μας άραγε;;;

5)  250 δις ΕΥΡΩ περίπου το προσωπικό χρέος των Ελλήνων προς τις τράπεζες κ.λ.π.

 Το προσωπικό χρέος που έχουν οι Έλληνες πολίτες προς τις τράπεζες κ.λ.π. από προσωπικές υποχρεώσεις (δάνεια, πιστωτικές κάρτες κ.λ.π.) ανέρχεται περίπου σε άλλα 250 δις ΕΥΡΩ..

Επομένως αθροίζοντας όλες τις πιο πάνω υποχρεώσεις των Ελλήνων είμαστε στο 1 τρις ΕΥΡΩ.

Όμως θα πρέπει να σταθούμε λίγο στο πρώτο χρέος, για το οποίο είμαστε στο μνημόνιο και στο τελευταίο, δηλαδή το προσωπικό χρέος και να τα συσχετίσουμε.

Το πρώτο χρέος, το οποίο μαζί με τους τόκους του ανέρχεται σε 360 δις ΕΥΡΩ, θα μπορούσαμε να το πούμε χρέος του κρατικοδίαιτου καθεστώτος.  Το καθεστώς  λοιπόν κόπτεται να αποπληρωθεί αυτό το χρέος (το κεφάλαιο και οι τόκοι στο ακέραιο) και εστιάζει προπαγανδιστικά μόνο σ’ αυτό, γιατί εξυπηρετεί το ίδιο, καθόσον τυχόν μη αναχρηματοδότησή του, θα έχει ως συνέπεια την κατάρρευση του καθεστώτος. Όμως ΠΡΟΣΟΧΗ. Με τα σκληρά φορομπηχτικά μέτρα Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου και τις μειώσεις εισοδημάτων που επιβάλλουν, τι θα συμβεί αναπόφευκτα;;;
Θα χάσουμε ατομικές περιουσιακές δυνάμεις, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή, να μην μπορούμε να αποπληρώσουμε τα προσωπικά μας χρέη ύψους 250 δις ΕΥΡΩ (στοιχείο 5).
Αυτό όμως θα έχει ως άμεση συνέπεια να αρχίσουμε να χάνουμε, μέσω πλειστηριασμών, τις προσωπικές μας περιουσίες για χάρη των διεθνών τοκογλύφων και για τη στήριξη του κρατικοδίαιτου καθεστώτος, ώστε στο τέλος να εξαθλιωθούμε και να είμαστε πεινασμένοι και επαίτες μέσα στην ίδια την πατρίδα μας για χάρη της διατήρησης του ίδιου του σάπιου και διεφθαρμένου κρατικοδίαιτου πολιτικού συστήματος.

Γι’ αυτό λοιπόν λέμε, άμεση στάση πληρωμών  μέσα στην Ευρωζώνη για το πρώτο τοκογλυφικό χρέος των 360 δις ΕΥΡΩ, ή τουλάχιστον αναδιάρθρωση με «κούρεμα» άνω του 50 %, μείωση επιτοκίων και μακρότερο χρόνο αποπληρωμής.
Τώρα αμέσως.
Κάθε άλλη πράξη θα είναι προδοσία και ο λαός θα ζητήσει σύντομα εξηγήσεις….
 
ΠΗΓΗ: hassapis-peter

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ! Ο Πρωθυπουργός έχει γενέθλια του Αγίου Μνημονίου

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ! Ο Πρωθυπουργός έχει γενέθλια του Αγίου... Μνημόνιου


Και όμως είναι περά για περά αλήθεια, ο ΓΑΠ γεννήθηκε την ημέρα που η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει τον Άγιο Μνημόνιο … τυχαίο ;
κάθε εξήγηση δεκτή
Συνωμοσία ή απλή μοιραία εξέλιξη , το αναπόφευκτο ;
Την άλλη φορά ρε παιδιά να ψηφίσουμε κάποιον που έχει γενέθλια, της Αγίας Χαράς.

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΟΙΤΑΞΤΕ :  http://forum.christian-orthodox.gr/viewtopic.php?f=8&t=351&start=30

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ο Ελληνας 18χρονος χάκερ είναι το “δικό μας” παιδί!!!


Ένας χαμογελαστός 18χρονος που επαναλαμβάνει διαρκώς στους αστυνομικούς ότι «δεν είμαι καμία ευφυΐα, όπως νομίζετε. Το αντίθετο πιστεύω για τον εαυτό μου…».
Κάτοχος εκατοντάδων μετοχών του ΟΠΑΠ καθώς και εταιρείας καλλυντικών δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να ρωτά τους αστυνομικούς για την πορεία του Χρηματιστηρίου.
Από τα έντεκά του χρόνια άρχισε να ασχολείται με την Πληροφορική. Εκανε την πρώτη επίθεση σε ηλεκτρονικά συστήματα στα δεκατρία του χρόνια. Δύο χρόνια αργότερα εγκατέλειψε το σχολείο όπου ήταν καλός μόνο στα Μαθηματικά.  Εμενε σε διαμέρισμα στην οδό Καραμπαμπά στον Αγιο Δημήτριο με την μητέρα του, ζώντας 20 ώρες το 24ωρο μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, περιτριγυρισμένος από δεκάδες gadgets. Στα 16 του έκανε τις μεγάλες ηλεκτρονικές επιθέσεις στα συστήματα της Interpol και της αμερικανικής NSA προκειμένου να μπει στο ιδιότυπο “Τοp 10″ των χάκερς όλου του κόσμου.
Την τελευταία διετία με την χρήση ειδικών λογισμικών θεωρείται ότι υφάρπαξε περισσότερα από 200.000 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών μιας και όπως είπε στους αστυνομικούς «κάπως πρέπει να ζήσουμε κι εμείς οι χάκερς».  Στο μπράτσο του είχε τατουάζ που έγραφε «ο καπιταλισμός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία». Ομως συνέχεια στους αστυνομικούς μιλούσε για τους «μυστηριώδεις συντρόφους του», πιθανόν από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, που δεν ήθελε να δουν αυτό το τατουάζ. Ωστόσο ένα θεωρείται βέβαιο: είχε ελάχιστη κοινωνική ζωή και πολύ λίγους φίλους.
Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντυπωσιασμένοι, αναλύουν το ιδιότυπο «βιογραφικό», αλλά και την συμπεριφορά τού 18χρονου Αλέξανδρου Π., ο οποίος συνελήφθη προ δύο ημερών ύστερα από διεθνή αναζήτηση του για κυβερνοεπιθέσεις αλλά και υφαρπαγή τεραστίων ποσών, μέσω του Ιντερνετ.
Ο “nsplitter” (splitter σημαίνει διασπαστής) όπως ήταν ο κωδικός του, ήταν για σειρά ετών ο εφιάλτης των ξένων διωκτικών αρχών που αγνοούσαν και από ποια χώρα γίνονταν οι επιθέσεις στα ηλεκτρονικά συστήματα τους. Και αυτό γιατί ο 18χρονος είχε το ειδικό σύστημα Proxy εξαΰλωσης των ηλεκτρονικών ιχνών και αυτόματης διαρκούς αλλοίωσης της IP ταυτότητάς του στο διαδίκτυο.  Οι ξένοι αξιωματούχοι είχαν στείλει λοιπόν ενημερωτικά έγγραφα σε όλες τις διωκτικές αρχές του κόσμου προκειμένου να παρακολουθούν τις διαδικτυαές κινήσεις του «nsplitter». Ομως προ διμήνου ο 18χρονος προδόθηκε από το “Proxy” που για κλάσματα δευτερολέπτου σταμάτησε να λειτουργεί σαν «φίλτρο» των ηλεκτρονικών ιχνών του, με αποτέλεσμα να καταγραφεί η πραγματική διαδικτυακή ταυτότητά του. Ο εντοπισμός του ήταν θέμα χρόνου.
Οταν είδε μπροστά του τους αστυνομικούς δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Μέσα σε κρύπτες και χρηματοκιβώτια οι αστυνομικοί βρήκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, επιταγές αλλά και μετοχές εταιρειών. Η μητέρα του δήλωσε άγνοια για την δράση του αλλά μόλις είδε τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον γιο της φέρεται να μονολόγησε «να δούμε τώρα πως θα πληρώνουμε το νοίκι!».

Κινητοποιήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με σύνθημα «ή τα μέτρα ή εμείς», οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση αποφάσισαν σειρά κινητοποιήσεων εν όψει της ψήφισης των νέων όρων του Μνημονίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ημέρα που θα κατατεθεί το νέο Μνημόνιο στη Βουλή, θα καταληφθούν τα δημαρχεία του Περιστερίου, της Νέας Ιωνίας, του Αγίου Δημητρίου και του Πειραιά. Τα δημαρχεία θα μετατραπούν σε κέντρα τοπικού συντονισμού συζητήσεων και οργάνωσης πολύμορφων πρωτοβουλιών. Τις ίδιες ημέρες, θα καταληφθούν οι ΧΥΤΑ Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Οι εργαζόμενοι, επίσης, θα συμμετέχουν σε άλλες πρωτοβουλίες κατάληψης δημοσίων κτιρίων, ενώ θα προετοιμαστεί και μηχανοκίνητη πορεία στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, «τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι καλούνται να δώσουν τη ΄Μητέρα των μαχών΄».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαργαρίνη, μια πλαστική ουσία

ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΛΟΙ & ΚΥΡΙΩΣ ΟΣΟΙ ΤΡΩΝΕ   ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ  ΜΠΕΣΕΛ ΚΑΙ ΜΠΕΝΕΚΟΛ !!!

     έναντι    5 γραμμάρια της μαργαρίνης.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ω ΕΛΛΑΣ , ΗΡΩΩΝ ΧΩΡΑ τι… ΓΑΪΔΑΡΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ !!

Διαχρονικό τό ποίημα του αείμνηστου Σουρή, γραμμένο το…..1898!!.

Ποιος είδε κράτος λιγοστό

σ' όλη τη γη μοναδικό,

εκατό να εξοδεύει

και πενήντα να μαζεύει;

Να τρέφει όλους τους αργούς,

νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,

ταμείο δίχως χρήματα

και δόξης τόσα μνήματα;

Νά 'χει κλητήρες για φρουρά

και να σε κλέβουν φανερά,

κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε

τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,

κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.

Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-

να παριστάνει τον ευρωπαίο.

Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει

στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.

Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,

ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.

Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,

λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

Και ψωμοτύρι και για καφέ

το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».

Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς

σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

Δυστυχία σου, Ελλάς,

με τα τέκνα που γεννάς!

Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,

τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα !


( Σουρής (1853-1919)

Δ. Καρύδης: Να κοπούν στο μισό τα βουλευτικά προνόμια

  Βουλευτές λαμβάνουν μέχρι και 4 συντάξεις!
Να μειωθούν στο 50% τόσο οι αποδοχές, όσο και οι διάφορες διευκολύνσεις που απολαμβάνουν οι βουλευτές, πρότεινε ο Δημήτρης Καρύδης μιλώντας στο ΚΤΕ Οικονομικών. Ενέταξε δηλαδή στην πρότασή του όχι μόνο τη βουλευτική αποζημίωση, αλλά και τα διάφορα ποσά που καταβάλλει η Βουλή για λογαριασμούς τηλεφώνων, έξοδα συντήρησης γραφείου κλπ.
Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε το κάθε μέλος του κοινοβουλίου να επιλέγει μόνο μία σύνταξη.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, υπάρχει πρώην μέλος της Βουλής που λαμβάνει όχι μία ούτε δύο, αλλά τέσσερις (!) συντάξεις.

ΠΗΓΗ: http://www.portnet.gr/2009-11-14-13-02-22/8646-2011-06-07-19-34-09.html
ΣΧΟΛΙΟ: Επειδή το πίστευα χρόνια ότι οι περικοπές πρέπει να ξεκινήσουν από εκεί που βρωμάει το ψάρι από το κεφάλι δηλαδή ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ . Επιτέλους μια εισήγηση από ένα βουλευτή της συμπολίτευσης να το φέρνει θέμα , είναι άξιος συγχαρητηρίων και το λέω για έναν άνθρωπο που δεν θα τον ψηφίσω λόγω κόμματος που ανήκει.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ENOXA MYΣTIKA

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ αρχηγοί ανταλλάσσουν απόψεις, ένα απίστευτο σκηνικό συμφερόντων, πολιτικών και οικονομικών, σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας και των Ελλήνων. Η Ελλάδα, ένα χρόνο μετά την υπερβολική δόση της "συνταγής" του μνημονίου, βρίσκεται και πάλι να ζητά…ελεημοσύνη και να χρησιμοποιείται από το "σύστημα" σαν αδύναμος κρίκος στην ευρωπαϊκή ήπειρο…

…Ο ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ που είχε μία συνολική ευρωπαϊκή λύση για το θέμα του χρέους, ενοχλούσε αυτούς που έχουν συμφέρον να μην υπάρξει αυτή η λύση αλλά και αυτούς που θέλουν την Ευρώπη αδύναμη πολιτικά στο διεθνές σκηνικό επιβάλλοντας πολιτικούς "μικρών οριζόντων" τύπου Μέρκελ και Σαρκοζί. Μία ανώνυμη καμαριέρα αποδείχθηκε ικανή να τον στείλει στο περιθώριο της οικονομικής και πολιτικής σκακιέρας….

… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΝΤ, ενώ ήταν έτοιμο να δώσει νέα χρονική παράταση στις ελληνικές υποχρεώσεις και θα πίεζε την Ευρώπη να ακολουθήσει αυτή την πολιτική, τώρα, είναι πρώτο αυτό που απειλεί να μη δώσει στην Ελλάδα καν τη δική του συμμετοχή στην 5η δόση! Είναι προφανές ότι το χιλιοτυπωμένο δολάριο, προκειμένου να μην αδυνατίσει κι άλλο και γκρινιάζουν οι πιστωτές των ΗΠΑ (Σ.Σ. της πλέον υπερχρεωμένης χώρας στον κόσμο!), έχει κάθε συμφέρον να θέλει το ευρώ στα όρια της πλήρους ίσως απαξίωσής του.


…ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ του ελληνικού χρέους που έχει κουράσει αφάνταστα, δε γίνεται απλά γιατί κάποιοι θέλουν και κάποιοι άλλοι δε θέλουν. Γίνεται γιατί πίσω της, κρύβει ένα μυστικό 100 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ! Τόσα είναι τα χρήματα που περιμένουν να κερδίσουν εκείνοι που έχουν ποντάρει με τα CDS στη χρεοκοπία της Ελλάδας 8 δισεκατομμύρια. Και τα κερδίζουν, όχι μόνο με τη χρεοκοπία, αλλά και με το "κούρεμα" και την αναδιάρθρωση του χρέους!...

… ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 100 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, οφείλουν να καταβάλουν στους "παίκτες" οι τράπεζες που έχουν εκδώσει τα CDS. Πολλές από τις τράπεζες αυτές δεν αντέχουν να τα πληρώσουν, άρα κινδυνεύουν με κατάρρευση. Λογικό δεν είναι αυτές οι επενδυτικές τράπεζες να μη θέλουν ούτε χρεοκοπία, ούτε "κούρεμα", ούτε αναδιάρθρωση; Στο πλευρό αυτών των τραπεζικών κολοσσών, βρίσκεται και ο Τρισέ με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα…


…ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ, έστω προσωρινή, που θα παρατείνει την αγωνία των "παικτών" CDS, ενώ ταυτόχρονα θα δίνει μια πρώτη λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Ένα πρόβλημα, που έτσι και δεν αντιμετωπιστεί, θα οδηγήσει σε νέες "επιθέσεις" των οίκων στις ευρωπαϊκές οικονομίες. Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το αρνητικό outlook που δόθηκε στην Ιταλική οικονομία από τον οίκο S&P. Μία από τις λύσεις που υπάρχουν, δημοσιεύτηκε σε ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας…


…ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ επιστροφή της χώρας στις αγορές. Οι κάτοχοι των ομολόγων που λήγουν θα δεχθούν οικειοθελώς αντί ρευστού, να πληρωθούν με νέα ομόλογα, τα οποία πιθανόν να είναι εγγυημένα από το μηχανισμό στήριξης EFSF. Η λύση αυτή εμφανίζει αρκετά πλεονεκτήματα για τους Ευρωπαίους, καθώς τους απαλλάσσει από την υποχρέωση να βάλουν εκ νέου το χέρι στην τσέπη για να καλυφθούν οι δανειακές ανάγκες το 2012-13. Αντιθέτως το πρόσθετο ποσό που θα χρειαστεί η χώρα, το οποίο υπολογίζεται σε 60 δισ. ευρώ, ο μηχανισμός EFSF δεν θα το εκταμιεύσει με τη μορφή δανείου αλλά θα παράσχει μόνο εγγύηση προς τη χώρα η οποία θα εκδώσει εν συνεχεία ομόλογα ισόποσης αξίας….


…ΈΤΣΙ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ πρώτον, ότι δεν θα ενεργοποιηθούν τα CDS και επίσης ικανοποιείται και η απαίτηση της ΕΚΤ. Αν η χώρα επιστρέψει στην τροχιά εκτέλεσης του μνημονίου και προχωρήσει στις αποκρατικοποιήσεις, τίποτε δεν εμποδίζει την ΕΚΤ να δείξει "γενναιοδωρία" όταν θα φθάσει η στιγμή να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο σχέδιο…


… ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ και τα οποία υπολογίζονται σε 50 με 55 δισ. ευρώ, θα μπορούσε να αποδεχτεί η εξόφλησή τους να γίνει με ομόλογα μεν, όχι όμως στο άρτιο, αλλά στην τιμή που η ίδια τα έχει αγοράσει. Με δεδομένο ότι οι αγορές έχουν γίνει κατά μέσον όρο στο 60 με 65% της ονομαστικής τους αξίας, η λύση αυτή θα οδηγούσε σε σημαντική μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους".




Βασίλης Βαλαμβάνος, vasval@axiaplus.gr