MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΑΘΕΟΣ - ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 29/04/2013


Αίγινα 29/04/2013

ΕΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΘΕΟΣ
1. Το σχολείο φέρει επισήμως τον τίτλο ακόμα του 4/Θέσιου, ενώ μετά την απομάκρυνση της κας Τσαρδάκα λειτουργεί ως 3/Θέσιο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ότι ενώ η σχολική χρονιά ξεκίνησε με 65 μαθητές περίπου, αυτή τη στιγμή φοιτούν στο σχολείο 50 μαθητές.
2. Στο σχολείο του Μεσαγρού τοποθετήθηκε αναπληρωτής δάσκαλος για να καλύψει τις ώρες της γυμναστικής και κάνει επιπλέον τις ώρες του Δ/ντη. Στο δημοτικό σχολείο Βαθέος;
3.Το Δημοτικό της Πέρδικας πήρε το οκ για να λειτουργήσει ως ολοήμερο, παρόλο που είναι 3/Θέσιο. Το δημοτικό σχολείο Βαθέος;
4. Δε λειτουργεί τμήμα ένταξης ή παράλληλη στήριξη, αν και υπάρχουν  τουλάχιστον 4 επίσημες διαγνώσεις, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, από ιατροπαιδαγωγικά και ΚΕ ΔΔ Υ. Έχουν σταλεί  ένα σωρό έγγραφα στη Δ/νση Π.Ε. Πειραιά και  έχει γίνει ενημερώσει τόσο  τηλεφωνικά όσο και εγγράφως σ τον σύμβουλο ειδικής αγωγής. Την ίδια ώρα η Δ/νση Π.Ε. Πειραιά στηρίζει με ειδική παιδαγωγό το Νηπιαγωγείο Βαθέος για μία και μόνο περίπτωση μαθητή.
5. Ζητήθηκε  από τη Δ/νση να ανανεώνονται οι καταστάσεις των μεταφερόμενων μαθητών με ταξί, ενώ την ίδια ώρα δεν υπάρχει από το Δήμο ΚΤΕΛ  που να εξυπηρετεί τους μαθητές. Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα λεωφορείο, το οποίο να εξυπηρετεί και πολίτες και μαθητές και εκπαιδευτικούς και αντ' αυτού έχουμε ένα ταξί που εξυπηρετεί ένα μέρος μόνο των δηλωμένων μαθητών.
6. Λόγω του μεγάλου αριθμού αλλοδαπών που φοιτούν στο σχολείο του ΒΑΘΕΟΣ  και των δυσκολιών που κάτι τέτοιο συνεπάγεται έχει  προταθεί  η διάσπαση κάποιων τάξεων για την καλύτερη κάλυψη των διδακτικών αναγκών. Αυτό γιατί δεν έγινε;
7. Υπάρχουν πέντε δάσκαλοι που είναι τοποθετημένοι στο σχολείο αλλά  είναι αποσπασμένοι αλλού. Από την άλλη έχουμε έλλειψη δασκάλων στο σχολείο.  Συμπερασματικά , θα λέγαμε ότι  το σχολείο οδηγείται  σε μαρασμό  και φυσικά αυτό έχει αντίκτυπο στα παιδιά που είναι το μέλλον του τόπου.
Κύριε Πρόεδρε  της Επιτροπής Παιδείας αναμένω τις δικές ενέργειες.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
OIKONOMOY  ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Εσείς πίνετε το νερό σας με λίγο λεμόνι; Κάντε το



Είναι γεγονός ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού, στον οργανισμό είναι πάρα πολλές. Καθαρίζει και μας γεμίζει με δύναμη και ευεξία. Οι ειδικοί μάλιστα τονίζουν πως πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό τη μέρα και όλα θα λειτουργούν καλύτερα μέσα στο σώμα μας. Τι θα συμβεί όμως εάν σε αυτά τα ποτήρια νερό, προσθέταμε και κάποιες σταγόνες λεμόνι; Θα εκπλαγείτε...
Τα οφέλη για την υγεία και γενικότερα στον οργανισμό μας, όταν πίνουμε νερό να προσθέτουμε και λίγες σταγόνες (ή και περισσότερες σταγόνες) λεμόνι, είναι πολλά και ανεβάζουν το επίπεδο της υγείας μας, ενώ βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία πολλών οργάνων.
Όταν πίνουμε νερό με λίγο λεμονάκι μέσα τότε καθαρίζουμε καλύτερα τον οργανισμό μας αφού το λεμόνι λειτουργεί σαν “αντι- σκορβουτικό”, και ένας καθαρός οργανισμός μπορεί να καταπολεμήσει ευκολότερα τις ασθένειες.
Επίσης οι αντισηπτικές ιδιότητες του λεμονιού απομακρύνουν τα παθογόνα βακτήρια και αποτρέπουν την αποσύνθεση των ιστών. Όταν για παράδειγμα πονάει ο λαιμός μας οι γαργάρες με νερό και λεμόνι είναι ανακουφιστικές.
Αν έχουμε φάει πολύ και νιώθουμε το στομάχι μας βαρύ, τότε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι, θα μας ανακουφίσει από τα συμπτώματα δυσπεψίας. Το νερό με λεμόνι διαθέτει αλκαλοποιητική επίδραση, και έτσι τα βακτήρια και οι ιοί που μπορούν να επιβιώσουν μόνο σε όξινα περιβάλλοντα δεν μπορούν να αναπυχθούν. Μακροπρόθεσμα βοηθάει και στην απώλεια βάρους.
Το νερό με το λεμόνι επίσης τονώνει την λειτουργία του ήπατος και ταυτόχρονα ελέγχει την υπερβολική χρήση χολής. Ενισχύει τα ηπατικά ένζυμα και ρυθμίζει τα επίπεδα οξυγόνου και ασβεστίου στο ήπαρ.
Το νερό με λεμόνι καθαρίζει το αίμα καλύτερα από το σκέτο νερό ενώ καθιστά ευκολότερη και την διαδικασία της αναπνοής. Ταυτόχρονα ρίχνει την πίεση.
Στις έγκυες γυναίκες που πίνουν νερό με λεμόνι έχει παρατηρηθεί ότι τα οστά του μωρού που θα γεννήσουν, έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα και είναι και πιο εύκαμπτα και πιο δυνατά.
http://iatropedia.com/

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

«Κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου» - Σάλος από το δημοσίευμα της «Welt» για τις γερμανικές αποζημιώσεις



Ρεκόρ σχολίων από αναγνώστες της ηλεκτρονικής έκδοσης της συντηρητικής γερμανικής εφημερίδας “Die Welt” , ιδιοκτησίας του ομίλου που εκδίδει τη λαϊκή “Bild”, κατέγραψε άρθρο που αναφέρεται στην πιθανότητα η Γερμανία να πρέπει να καταβάλει στην Ελλάδα το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο. Η γερμανική εφημερίδα στο άρθρο που συνοδεύεται με φωτογραφία ναζί αξιωματικών στην κατεχόμενη Αθήνα, με λεζάντα «οι Ναζί στο λίκνο της Δημοκρατίας» αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την καταβολή του κατοχικού δανείου αλλά και της κατηγορηματικής άρνησης του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.
«Ο Μανώλης Γλέζος αυτός ο βετεράνος ήρωας της ελληνικής αντίστασης ερεύνησε το ζήτημα, έγραψε βιβλία και ουδέποτε σταμάτησε να ζητεί την καταβολή των αποζημιώσεων στην Ελλάδα. Σε μια συνέντευξή του στη “Welt” πριν από λίγο καιρό υπογράμμισε πως η Γερμανία οφείλει περισσότερα από  160 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.
Η γερμανική εφημερίδα, στο δημοσίευμα με τίτλο «κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου», αναφέρεται ακόμα και στα αντιγερμανικά συνθήματα της αριστερής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, τα οποία μπορεί να σοκάρουν (σ.σ. τη γερμανική κοινή γνώμη) κάνοντας λόγο για την πίεση που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει από τη Γερμανία να πληρώσει τις υποχρεώσεις της για τα εγκλήματα της ναζιστικής κατοχής.
Τα περισσότερα σχόλια των αναγνωστών δείχνουν την αγανάκτηση του μέσου γερμανόφωνου αναγνώστη για τις απαιτήσεις της Ελλάδας έπειτα από περίπου επτά δεκαετίες καθώς και για τον χρόνο και τρόπο που η χώρα μας εκφράζει ένα τέτοιο αίτημα. «Δεν πρόκειται απλώς να ασχοληθώ ποτέ ξανά με την Ελλάδα. Ούτε για διακοπές δεν αξίζει να πάει κάποιος σε αυτή τη χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ένας αναγνώστης, ενώ άλλο σχόλιο υποστηρίζει πως 160 δισεκατομμύρια ευρώ δεν κοστίζει ούτε ολόκληρη η Ελλάδα. «Αρχίζω να σιχαίνομαι την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη – μέλη της» αναφέρει άλλος αναγνώστης, ενώ τα περισσότερα σχόλια φέρεται να προέρχονται από γερμανόφωνους που δεν έζησαν την περίοδο του ναζισμού και αδυνατούν να κατανοήσουν για ποιο λόγο ένα κράτος –μέλος της Ε.Ε ζητεί κάτι τέτοιο από έναν εταίρο του.




Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

«Παραεμπόριο» ανεργίας και ελπίδας από τον ΟΑΕΔ!


                                        Μενέλαος Τασιόπουλος  

Τα Μνημόνια ύστερα από τα τρία χρόνια εφαρμογής τους, υπό τις ασφυκτικές οδηγίες της τρόικας, έχουν πετύχει μια πραγματική καταστροφή στον τομέα της εργασίας. Με την επίσημη ανεργία να «ακουμπά» πλέον το 30%, το πλαίσιο των εργασιακών εγγυήσεων να έχει καταρρεύσει, παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την κακοπαιγμένη παράσταση του επικεφαλής του ΟΑΕΔ «πράσινου» Κικίλια, συνεπικουρούμενου από τις δυνάμεις της καθεστωτικής Αριστεράς των δομικών πελατειακών σχέσεων, που εκφράζονται από τη ΔΗΜ.ΑΡ., να δίδουν μια μάχη χαρακωμάτων για το μπον φιλέ πλέον των ρουσφετιών, που βρίσκεται στις «εξυπηρετήσεις» ανέργων.

Την ίδια ώρα ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης κάνει σειρά ερωτήσεων στη Βουλή για χαμένους πόρους, ευρωπαϊκά κονδύλια και ευκαιρίες επανακατάρτισης ανέργων μέσω του ΟΑΕΔ. Οι αρμόδιοι υπουργοί πολύ λίγο ενδιαφέρονται να του απαντήσουν και αμφιβάλλουμε και αν γνωρίζουν να του απαντήσουν. Και για να γίνει κατανοητό τι συμβαίνει με τον ΟΑΕΔ και πόσο λίγο μπορεί να ανταποκριθούν στις ευθύνες της βαθύτατης οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι νέοι και τα νοικοκυριά, ως επίπτωση της εξέλιξης των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, θα φέρουμε ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα. Σημειώνεται ότι δεν αναφέρεται ποιος θα έχει το «μαχαίρι και το πιρούνι» στο παραεμπόριο ελπίδας των ανέργων, που παρακολουθούμε μέσα από τις ενδοκυβερνητικές «καντρίλιες» παρασκηνίου στη συγκυβέρνηση.

Υπάρχει το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) που λειτουργεί παράλληλα με τον ΟΑΕΔ, ως ενδιάμεσος φορέας υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης, και προήλθε από τη συγχώνευση της ΠΑΕΠ Α.Ε. και της ΕΚΑΕ, εξοικονομώντας ετησίως 3.000.000 ευρώ υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Παρακολουθεί την αγορά εργασίας σε συστηματική βάση, αξιολογεί τις πολιτικές για τις εργασιακές σχέσεις, ενώ δημιουργεί και προγράμματα απασχόλησης στις τοπικές αγορές εργασίας στο σύνολο της επικράτειας. Πρόκειται για Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, στο οποίο εργάζονται 65 άτομα πολύ υψηλής εξειδίκευσης, με τίτλους σπουδών και διεθνή εμπειρία μη αμφισβητούμενη. Το δημόσιο αυτό ινστιτούτο στην παρούσα φάση διαχειρίζεται πρόγραμμα που φτάνει τα 200.000.000 ευρώ, έχουν ήδη εκταμιευτεί 15.000.000 ευρώ, με κεντρικό άξονα τη «διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 512 κλαδικοί φορείς πανελλαδικής εμβέλειας, 18.000 επιχειρήσεις με 1-49 εργαζομένους, 780 επιχειρήσεις με 20-49 εργαζομένους, ενώ περιλαμβάνει κατάρτιση προσαρμογής στο νέο οικονομικό περιβάλλον, στην οποία μετέχουν 55.000 εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες.

Το ινστιτούτο αυτό περιλαμβάνεται στους υπό κατάργηση οργανισμούς της λίστας Μανιτάκη, του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης. Ετσι, πρόκειται να κλείσει μέσα στο ερχόμενο δίμηνο, το εξειδικευμένο προσωπικό του να απολυθεί και τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης να χαθούν ή να διεκδικηθούν σε επόμενο χρόνο από κάποιο ιδιωτικό ΙΕΚ (;). Επειδή η δουλειά που γίνεται από αυτό το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας είναι πολύ επιτυχημένη και σοβαρή, εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΒΕ και ΕΣΕΕ επισκέφθηκαν τους αρμόδιους υπουργούς Δημόσιας Διοίκησης Αντ. Μανιτάκης και Εργασίας Γ. Βρούτση, ζητώντας να υπάρξει μέριμνα για τη συνέχιση της λειτουργίας των προγραμμάτων, αλλά και τη συνέχεια της απασχόλησης του εξειδικευμένου προσωπικού στο έργο. Θα μπορούσε δηλαδή το πρόγραμμα και τα 65 στελέχη να περάσουν στην ευθύνη του ΟΑΕΔ, ούτως ώστε και οι πόροι να διασφαλιστούν και η κρίσιμη εκ των συνθηκών προσπάθεια να μη διακοπεί. Η αδιαφορία των υπουργών για το ζήτημα θα μείνει παροιμιώδης, αφού η μικροπολιτική και η καθημερινότητα δεν τους επιτρέπει να ξεχωρίσουν τι πρέπει να μείνει και τι πρέπει να εξυγιανθεί στους τομείς ευθύνης τους. Το όλο ζήτημα δείχνει πόσο λίγο οι υπουργοί και οι υπηρεσίες τους έχουν προσαρμοστεί στις συνθήκες κατάρρευσης της χώρας και του τομέα της εργασίας, αλλά και πόσο αδυναμία έχουν να πάρουν αποφάσεις ή να διαχωρίσουν λύσεις, πέραν της συνήθους «φιλολογίας» στα κανάλια και της ρουσφετολογίας στο παρασκήνιο.



Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που ονειρευτήκαμε


Δυο ώρες γεμάτες Κύπρο και Ελλάδα χάρισε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο κοινό που κατέκλυσε χθες το βράδυ την Εκκλησία των Παθών (Passionskirche), στην περιοχή Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου.
Σε ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, λόγω της οικονομικής και πολιτικής συγκυρίας στην Κύπρο, ο καλλιτέχνης, συνοδευόμενος από τον Γιώργο Καλούδη με το τσέλο, την κρητική λύρα και το λαούτο του, παρουσίασε τραγούδια δικά του, αλλά και του Νίκου Ζούδιαρη, με τον οποίο συνεργάστηκε από την αρχή της καριέρας του.
Οι θεατές, μεταξύ των οποίων αξιοσημείωτα πολλοί Γερμανοί που γνωρίζουν το έργο του Ελληνοκύπριου τραγουδοποιού, ενθουσιάστηκαν με την «Αγορά του Αλχαλίλι» και τον «Βόσπορο», αλλά και συγκινήθηκαν με την ερμηνεία του στο «Χάρτινο το φεγγαράκι» του Μάνου Χατζηδάκι και στα παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου, όπως «Τ' Αη-Γιωρκού» και «Αχερόμπασμα».
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, παρότι, όπως δηλώνει εμφατικά, δεν έχει τραγουδήσει ποτέ σε κομματική εκδήλωση, παραμένει έντονα πολιτικοποιημένος –και όχι μόνο στους στίχους των τραγουδιών του. Χθες μίλησε για ένα «νέο είδος ρατσισμού» που αναπτύσσεται στην Ευρώπη, «εναντίον των Νοτίων, οι οποίοι είναι όλοι κλέφτες και γκάνγκστερ» και προσέθεσε ότι αυτή η εικόνα συντηρείται και από τα ΜΜΕ της Ευρώπης, τα οποία αποτελούν μέρος του προβλήματος και επί δεκαετίες διχάζουν τον κόσμο.
«Δεν είμαι πολιτικός, αλλά πρέπει να αποφασίσουμε αν μας αρέσει αυτή η Ευρώπη», στο πλαίσιο της οποίας «ληστεύονται εν ψυχρώ οι οικονομίες των ανθρώπων, τα παιδιά λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία και οι ασθενείς πεθαίνουν στα νοσοκομεία», επειδή δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα, δήλωσε ο Ελληνοκύπριος καλλιτέχνης και συνέχισε με έμφαση: «Αν δεν είναι αυτή η Ευρώπη που ονειρευτήκαμε, πρέπει όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά να χτίσουμε και να κάνουμε πραγματικότητα την Ευρώπη που ονειρευόμαστε».
Αναφερόμενος στα προσωπικά του βιώματα και στις πρώτες του αναμνήσεις, οι οποίες αφορούσαν την εισβολή στην Κύπρο, ο Αλκ. Ιωαννίδης υπογράμμισε την ανάγκη να μην θεωρείται -ούτε και σήμερα- η ειρήνη αυτονόητη.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Γκρεμίζεται ως και ο ποδοσφαιρικός κόσμος που ξέραμε



Εχουμε ισχυρή την εντύπωση πως όσα συνέβησαν την Κυριακή στα γήπεδα που αγωνίζονταν η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και τα οποία επισφράγισαν τη φετινή πορεία του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν αφορούν μόνο τους οπαδούς των δημοφιλέστερων ομάδων της χώρας μας. Εχουμε επίσης την άποψη ότι η συμπεριφορά των οπαδών δεν εκπορεύεται μόνο από ποδοσφαιρικά κίνητρα. Γνωρίζουμε πόσο βρώμικα επιχειρηματικά συμφέροντα, συχνότατα ακόμη και εκτός των ορίων της νομιμότητας, υπηρετούνται μέσω του ποδοσφαίρου. Εχουμε πλήρη επίγνωση του πόσο αποτελεσματική πίεση επί της πολιτικής ηγεσίας μπορούν να ασκήσουν οι ιδιόρρυθμοι «ιδιωτικοί στρατοί» των οπαδών των ποδοσφαιρικών ομάδων, με τη δράση τους να τυγχάνει της πλήρους και ευρύτατης υποστήριξης από δεκάδες χιλιάδες ή και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες φίλους των ομάδων.
Παρ' όλα αυτά τα οποία υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, εξακολουθούμε να έχουμε την άποψη ότι αυτά που είδαμε την Κυριακή συνιστούν ένα σημείο τομής, με πρωτίστως κοινωνικά αίτια οφειλόμενα στην κρίση που γκρεμίζει τα πάντα στην Ελλάδα και όχι προερχόμενα από τη γνωστή τοις πάσι οπαδική τρέλα. Οταν οι οπαδοί της ΑΕΚ «μπουκάρουν» στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζουν άριστα ότι καταδικάζουν την αγαπημένη τους ομάδα στον υποβιβασμό μέσω της αφαίρεσης βαθμών, ενώ θεωρητικά θα μπορούσε ίσως να σωθεί κερδίζοντας το ματς της Κυριακής. Γιατί καταστρέφουν οι ίδιοι αυτό που με πάθος λατρεύουν; Στη συνείδηση εκατομμυρίων Ελλήνων το να πέσει η ΑΕΚ στη Β' Εθνική ισοδύναμο, ας πούμε, με το να γίνουν εκλογές και η ΝΔ να... μην μπει στη Βουλή γιατί δεν έπιασε το όριο του 3%! Σηματοδοτεί δηλαδή μια ανατροπή εκ βάθρων του κόσμου που γνωρίζουμε στο ποδόσφαιρο.
Δεν έχουμε να κάνουμε όμως με μια σοβαρή κρίση ενός μεμονωμένου μεγάλου συλλόγου. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός, ο οποίος παίρνει το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ιστορίας του με απίστευτα θριαμβευτικό τρόπο, αντί να επευφημείται... αποδοκιμάζεται άγρια από τους οπαδούς του! Μια αγωνιστική πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος υπερέχει του «αιώνιου αντιπάλου» του, του Παναθηναϊκού, όχι έναν ή δύο αλλά... 37 (!!!) βαθμούς, προηγείται 15 βαθμούς του δεύτερου ΠΑΟΚ και όμως οι οπαδοί του κραυγάζουν μυριόστομα «Μαρινάκη, Μαρινάκη, έκανες τον Θρύλο ΑΕΚάκι» αποδοκιμάζοντας τον πρόεδρο του συλλόγου τους!!! Αυτή η φαινομενικά παρανοϊκή συμπεριφορά δημιουργεί ισχυρή την εντύπωση ότι και οι οπαδοί του Ολυμπιακού, ορμώμενοι από την οικτρή καθημερινότητα που βιώνουν και που δεν έχει καμιά σχέση με τις ποδοσφαιρικές επιδόσεις της ομάδας τους, θέλουν να εκφράσουν την οργή και την απόγνωσή τους και ψάχνουν να βρουν κάποια αφορμή να την εκτονώσουν στο γήπεδο - και αφού δεν τη βρίσκουν, την εφευρίσκουν! Σε κατάσταση ανάλογη με την ΑΕΚ βρίσκεται ουσιαστικά και ο Παναθηναϊκός, άσχετα από το γεγονός ότι ο καταποντισμός και ο επιθανάτιος ρόγχος της ΑΕΚ τραβάει την προσοχή και συγκαλύπτει την απίστευτη αθλιότητα του φετινού Παναθηναϊκού. Ουδέποτε στην υπερεκατονταετή ιστορία του ο Παναθηναϊκός απείχε 37 βαθμούς από την κορυφή και... 7 βαθμούς από τη ζώνη υποβιβασμού! Ουδέποτε τον περνούσε... 22 (!) βαθμούς ο ΠΑΟΚ και 16 βαθμούς η... Τρίπολη!!!
Παράλληλα, ενώ ανέκαθεν ο Παναθηναϊκός ήταν η ποδοσφαιρική ομάδα με τους πιο «κυριλέ» και πιο δεξιούς μικροαστούς οπαδούς, τα τελευταία χρόνια, βοηθούσης της κρίσης που πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα μικροαστικά, τα μεσαία στρώματα, είναι η ομάδα με τους πιο ριζοσπαστικοποιημένους πολιτικά οπαδούς, όπως συχνότατα μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τα πανό που υψώνουν οι φίλοι του όταν αγωνίζεται η ομάδα τους.
Με την όξυνση της κρίσης γενικεύεται το φαινόμενο της θορυβώδους και κραυγαλέας έκφρασης της δυσφορίας των οπαδών εναντίον των προέδρων των ίδιων τους των ομάδων. Ανέκαθεν οι πρόεδροι του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ (κάπως λιγότερο, αυτοί) προέρχονταν από την ελίτ του οικονομικού κατεστημένου της χώρας. Αυτό δεν ερέθιζε καθόλου τους οπαδούς. Αντιθέτως, το θεωρούσαν πλεονέκτημα. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν. Το άγριο «κράξιμο» των προέδρων από τους οπαδούς ανεξαρτήτως της πορείας των ομάδων, συνιστά πιθανότατα κοινωνικό φαινόμενο που εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεπειών της κρίσης και της αυξανόμενης κοινωνικής έντασης...
Υπ' αυτό το πρίσμα δεν αποκλείεται να είναι προάγγελος εξελίξεων του άμεσου μέλλοντος στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο. Δεν νομίζουμε πάντως ότι το μόνο που συμβαίνει είναι το σπάσιμο της ποδοσφαιρικής φούσκας. Ψυχανεμιζόμαστε ότι είναι κάτι σοβαρότερο.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63814099


Ο Έλληνας που εφηύρε το διαγνωστικό τεστ δυσλεξίας



Ο Γιώργος Παυλίδης είναι καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Κλινικός Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχιατρικής του Penn State University των ΗΠΑ και ισόβιο μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών.
Είναι επίσης Πρόεδρος όλων των Παγκοσμίων Συνεδρίων Δυσλεξίας από το 1983 ως σήμερα. Ο Έλληνας επιστήμονας αρίστευσε στην Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και έλαβε το διδακτορικό του από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ της Αγγλίας. Σε ηλικία 23 ετών γίνεται λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και μέχρι 25 ετών διηύθυνε 20 μεγάλα ερευνητικά προγράμματα στην Αγγλία, Ελλάδα και στις ΗΠΑ.
Το 1978 εφηύρε το τεστ οφθαλμοκίνησης, διεθνώς γνωστό και ως PAVLIDIS TEST. Το συγκεκριμένο τεστ επιτρέπει, από την προσχολική ακόμα ηλικία, την ακριβή πρόγνωση-διάγνωση της δυσλεξίας και της διάσπασης προσοχής.
Η μέθοδος αναγνωρίστηκε διεθνώς με διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε ΗΠΑ, Γαλλία, Καναδά, Αγγλία και χρησιμοποιείται από πολλά Πανεπιστήμια, ανάμεσά τους τα Harvard, Boston, Penn State, Columbia και πολλά άλλα. Έχει κάνει περισσότερες από 180 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και επιστημονικά συνέδρια, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων βιβλίων.
www.ellines.com

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: Διαμεσολάβηση για τη ρύθμιση των χρεών


Με τις πολύ ταχύτερες και φθηνότερες διαδικασίες της διαμεσολάβησης και του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα μπορούν να επιλύονται στο εξής οι υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες με δεδομένο ότι τα ειρηνοδικεία έχουν στην κυριολεξία «φρακάρει» από έναν «στοκ» πολλών χιλιάδων σχετικών αγωγών που έχουν υποβάλει δανειολήπτες, οι οποίοι έχουν βρεθεί σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση και αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, αξιώνοντας διά της δικαστικής οδού το «πάγωμα της πληρωμής και τον εξορθολογισμό της καταβολής μειωμένων δόσεων, ανάλογων προς τις οικονομικές τους δυνατότητες.
Ήδη τα Ειρηνοδικεία, που έχουν «φορτωθεί» τον χειρισμό ενός ευρύτατου νέου φάσματος υποθέσεων (με μετακύλισή τους από τα Πρωτοδικεία), αναγκάζονται να προσδιορίζουν σε ορισμένες περιοχές κυρίως της Αττικής (Μαρούσι, Περιστέρι, κλπ.) τις υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ακόμα και για το 2019! Έτσι, όμως, καθίσταται στην πράξη ανέφικτη η άμεση και αποτελεσματική δικαστική προστασία ανθρώπων που βρίσκονται σε αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία, λόγω της τρέχουσας κρίσης, της ανεργίας, απόλυσης, κλπ. Γι' αυτό και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζήτησε την άμεση ενίσχυση των Ειρηνοδικείων με 55 επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού των Ειρηνοδικών για να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας της δικαιοσύνης.
Με την εισαγωγή των υποθέσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στη διαμεσολάβηση, δίνεται η δυνατότητα να κρίνονται πολύ γρηγορότερα οι σχετικές αιτήσεις από τους διαμεσολαβητές και να αποσυμφορηθούν τα Ειρηνοδικεία από μεγάλο όγκο υποθέσεων.
Το διάστημα που εκκρεμεί η διαμεσολάβηση είναι σημαντικό το γεγονός ότι «παγώνουν» όλα τα δυσμενή μέτρα σε βάρος του δανειολήπτη (π.χ. κίνδυνος κατάσχεσης και αναγκαστικής εκτέλεσης της περιουσίας του, κλπ.). Η σχετική διαδικασία ενώπιον του διαμεσολαβητή έχει πολύ μικρότερο κόστος από αυτό που απαιτείται ενώπιων της δικαιοσύνης, ενώ και ο χρόνος έκδοσης της σχετικής απόφασης είναι απολύτως εξειδικευμένος νομικώς) θα προβλεφθεί ως υποχρεωτική, ενώ ο πολίτης διατηρεί ασφαλώς το δικαίωμα προσφυγής του στη δικαιοσύνη. Οι σχετικές ρυθμίσεις θα ενταχθούν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ


Με κυρώσεις απειλεί το υπουργείο Εσωτερικών 217 δήμους οι οποίοι δεν έχουν καταχωρήσει ακόμη τα οικονομικά στοιχεία του 2012 αλλά και του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2013 στον Κεντρικό Κόμβο Διαλειτουργικότητας του ΥΠ.ΕΣ, με αποτέλεσμα να «εντοπίζονται ελλείψεις που παρακωλύουν την πλήρη λειτουργία του Κ.Κ.Δ., και προκαλούν χρονική υστέρηση στη μετάβαση στο συγκεκριμένο σύστημα παρακολούθησης». Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που απέστειλε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Γ. Ιωαννίδης «η απουσία μέρους ή συνόλου των οικονομικών στοιχείων από τον κόμβο δύναται να επισύρει τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις», οι οποίες αφορούν «παρακράτηση της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, πρόστιμο επί των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, διοικητικές κυρώσεις». Ανάμεσα τους οι δήμοι Αθηναίων, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Περιστερίου, Πατρέων, Βόλου, Ιωαννιτών, Καβάλας αλλά και ο Δήμος Καλλιθέας, επικεφαλής του οποίου είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης. Οι δήμοι για τους οποίους χτυπάει το «καμπανάκι»

Μέσα στους 217 δήμους είναι και ο δήμος Αίγινας , ας μην αναπαυόμαστε γιατί μέσα σε αυτούς είναι και μεγάλοι δήμοι εμείς πρέπει να κοιτάμε τα του οίκου μας ή πιο σωστά τα του δήμου μας.
Κινδυνεύουμε με οικονομικό παρατηρητήριο για αυτό λοιπόν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις κινήσεις μας.

Νικος Οικονόμου

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Συνάντηση εργασίας ΤΕΕ με την περιφέρεια Αττικής


Με στόχο την προώθηση της συνεργασίας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που είναι Εθνικός Συντονιστής για το Σύμφωνο των Δημάρχων μαζί με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε θέματα Ενεργειακής πολιτικής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με θέμα,
«Ο ρόλος των ενεργειακών φορέων και των Περιφερειακών Αρχών στην προώθηση του Συμφώνου των Δημάρχων» στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός.
Στην ομιλία του ο κ. Σγουρός τόνισε ότι ανάμεσα στους 5 στόχους της ευρωπαϊκής στρατηγικής για το 2020 είναι στον τομέα της κλιματικής αλλαγής και ενέργειας ο  στόχος 20-20-20, στον οποίο περιλαμβάνονται πρώτον η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 20%, δεύτερον η εξασφάλιση του 20% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και τρίτον η αύξηση κατά 20% της ενεργειακής απόδοσης.»
Αναφερόμενος στη νέα Προγραμματική Περίοδο είπε ότι το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι εδώ. Το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης ΣΕΣ 2014-2020 καταρτίζεται και έχουν ήδη οριστικοποιηθεί οι γενικές κατευθυντήριες στρατηγικές από το Υπουργείο. Η Περιφέρεια μας, τις επεξεργάζεται και θα προσδιορίσει αναλυτικότερα τις προτεραιότητες ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο, στο πλαίσιο της διαδικασίας σχεδιασμού των προγραμμάτων.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Σχέδια για νέο λιμάνι κρουαζιέρας μεταξύ Δέλτα Φαλήρου και ΣΕΦ



Στην προκήρυξη έργου, για νέο λιμάνι κρουαζιέρας στην Αττική και συγκεκριμένα μεταξύ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του Φαληρικού Δέλτα, αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείου Οικονομικών. Την ίδια ώρα πάντως ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, δέχεται τις αντιδράσεις φορέων και ιστιοπλοϊκών ομίλων για το θέμα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ανάπτυξης, ο ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νικόλαος Μαντζούφας, έχει ήδη το σχετικό φάκελο του έργου και τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα και η σχετική προκήρυξη, ενω πληροφορίες  αναφέρουν ότι ο διαγωνισμός για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου θα τρέξει ανεξάρτητα από τα σχέδια για την κρουαζιέρα.
Ωστόσο, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, δέχεται τις αντιδράσεις φορέων και ιστιοπλοϊκών ομίλων, οι οποίοι σε επιστολές τους αναφέρουν ότι ο θαλάσσιος χώρος του Φαληρικού Δέλτα αποτελεί ενιαίο εθνικό αθλητικό χώρο για τα ναυταθλητικά σωματεία και τους νέους, ενώ θεωρούν αδιανόητο να επιδιωχθεί η τσιμεντοποίηση του, για την κατασκευή νέου λιμανιού για τη χρήση πελώριων κρουαζιερόπλοιων.
Στο θέμα έχει αναφερθεί και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος σε πρόσφατη επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων κ. Μουτζούρη υπογράμμιζε: «Θέλω να πιστεύω ότι, δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να δημιουργήσει θέμα, μια και γνωρίζει τις θέσεις του Δήμου Πειραιά αλλά και του ΟΛΠ, για την ανάπτυξη του λιμανιού, σε συνδυασμό με μια σειρά από έργα υποδομής».

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ - ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ...

του Νίκου Οικονόμου

Μπαίνουμε στον Υδροχόο
 Έτσι ήτανε γραμμένα 
Μέσα στ' άστρα τα σβησμένα 
Που 'χα δει στα μάτια της

Μόνο που δεν μένουν όλα ίδια τα πάντα αλλάζουν δεν μένει τίποτα όρθιο. Καταρρέουν  μεγάλες εταιρείες με την κρίση που υπάρχει στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Όταν ο ναός του χρήματος η τράπεζα δεν μπορεί να σου διασφαλίσει τα χρήματα σου , όταν δεν μπορεί να σε χρηματοδοτήσει , όταν δεν μπορεί να σου δώσει τα χρήματα σου την στιγμή που τα χρειάζεσαι , πως  περιμένεις να κινηθεί το σύστημα; Ποιό είναι το αποτέλεσμα το χρήμα να μην υπάρχει να είναι δύσκολο να το βρείς όσο και να προσπαθείς. Από την άλλη μεριά σου έρχεται το Κράτος και σε πλακώνει στις περικοπές μισθών και στα χαράτσια  γιατί πολύ απλά δεν έχει χρήμα να σου δώσει.
Αυτοί που είναι αδικημένοι είναι οι αυθεντικοί συνταξιούχοι ,όχι οι μαϊμουδιάρηδες, οι οποίοι πληρώνανε τις εισφορές τους κανονικά και έρχονται και τους βάζουν χέρι σε αυτά που δικαιωματικά τους ανήκουν. Γιατί αναφέρομαι στους συνταξιούχους; είναι απλό οι παππούδες και οι γιαγιάδες κινούσαν την οικονομία με το χαρτζιλίκι που έδιναν στα εγγόνια και στα δανεικά και αγύριστα που έδιναν στα παιδιά τους. Τώρα χρήματα  δεν περισσεύουν  τα φέρνουν και αυτοί δύσκολα.
 Η  αλήθεια είναι ότι μας έφαγε το παραμύθι της ανάπτυξης δυστυχώς ζούσαμε με δανεικά και ψευδαισθήσεις έσκασε η φούσκα της ανάπτυξης και δεν μαζεύεται το πράγμα. Το μόνο παρήγορο είναι πως δεν είμαστε μόνοι και άλλα κράτη έχουν το ίδιο πρόβλημα.
 Αυτό που  θα συνεχίσουμε να λέμε είναι πως κάθε πέρυσι και καλύτερα.
 Προβλέπω δε πως το οικοδόμημα που λέγεται Ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταρρεύσει. Στηρίχτηκε στο χρήμα στο οποίο είναι πλέον σε έλλειψη. Ποιοί το έχουν; δεν ξέρω . Σίγουρα δεν το έχει ο λαός ο οποίος δεινοπαθεί.
Όπως λέγανε παλιά οι έμποροι στάση χρημάτων παύση εμπορίου.
Πρέπει να επανέλθουμε στις παλιές μας αξίες και αρχές που ήταν  έχω χρήμα αγοράζω δεν έχω κάνω υπομονή , το μαζεύω και αγοράζω. Όσοι το καταλάβουν νωρίς αυτοί θα ορθοποδήσουν οι άλλοι θα ταλαιπωρηθούν.
Τελικά όπως τραγολυδαγε και ο Νίκος Παπάζογλου

Όλα τριγύρω αλλάζουνε 

κι όλα τα ίδια μένουν 
και μένα τα χεράκια της 
με λύνουν και με δένουν

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η μεγάλη ληστεία της ελληνικής γης


«Νέα βόμβα από το Βερολίνο. Το γνωστό “Spiegel” ετοιμάζει το έδαφος και για αρπαγή της ακίνητης περιουσίας!» έγραφε η εφημερίδα μας στο χθεσινό πρωτοσέλιδό της. Η αφορμή για το σχετικό άρθρο ήταν όσα ανήκουστα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Spiegel», το άτυπο επικοινωνιακό εργαλείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργού Οικονομικών της χώρας που μας κάνει υποδείξεις «ηθικής τάξεως», ενώ αρνείται να πληρώσει για τα εγκλήματα που διέπραξε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
 Η κεντρική ιδέα του δημοσιεύματος είναι ότι οι Γερμανοί, παρά τα υψηλότερα εισοδήματά τους, «δεν έχουν τόσο μεγάλες περιουσίες όσο οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι».
Σύμφωνα με τους αρθρογράφους, οι περιουσίες που έχουν οι Γερμανοί είναι κυρίως αποταμιεύσεις του παρελθόντος. «Οι Γερμανοί πολίτες ξοδεύουν σε μεγάλο βαθμό τα χρήματά τους για καταναλωτικούς σκοπούς».
 Με λίγα λόγια, όλα όσα έχουν οι Γερμανοί αποτελούν καρπούς σκληρής εργασίας και, επειδή είναι καλοί καταναλωτές, δεν έχουν δικά τους ακίνητα (στο άρθρο του «Spiegel» γίνεται αναφορά για την αύξηση των κατασχέσεων ακινήτων στις χώρες που βρίσκονται σε κρίση).
Οπότε, το σχέδιο, όπως «προδίδεται» από τις σελίδες του γερμανικού περιοδικού, είναι απλό: επειδή οι Νότιοι έχουν εκτεταμένη παραοικονομία και έχουν αποκτήσει ακίνητα, που δεν θα έπρεπε να έχουν, θα αυξηθεί τόσο η φορολογία στις χώρες τους, ώστε να υποχρεωθούν οι κάτοχοί τους να τα πουλήσουν αντί πινακίου φακής (μαντέψτε πού).
Οσοι προσπαθήσουν να τα διατηρήσουν στην κατοχή τους απλά θα τα δουν κατασχεμένα από τράπεζα ή από το ίδιο το κράτος. Με τα παραπάνω, και έχοντας υπ’ όψιν τις εξελίξεις τόσο στη χώρα μας όσο και στην Κύπρο, καθίσταται ηλίου φαεινότερο το βασικό κίνητρο των Γερμανών: η ιδιοποίηση ξένης περιουσίας.
Επί χιτλερισμού το έκαναν απροκάλυπτα. Οι δολοφόνοι των Ες-Ες και της Βέρμαχτ έβγαζαν ακόμα και τα χρυσά δόντια από τους εξαθλιωμένους δεσμώτες τους. Τώρα θέλουν να «σηκώσουν» ακόμα και τα ακίνητα - με πρόσχημα την «ηθική» των Μνημονίων.
Στόχος τους, οι «ανήθικοι πλούσιοι» του Νότου...


Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Voucher 29: Ξεκινούν Δευτέρα 15 Απριλίου 10:00 π.μ οι αιτήσεις για το επιδοτούμενο Voucher18-29.



Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα, 15 Απριλίου και ώρα 10:00 οι αιτήσεις για το επιδοτούμενο ανέργων Voucher 18-29 ετών και την 5μηνη πρακτική άσκηση στις επιχειρήσεις. Πού θα συμπληρώσετε τη φόρμα για την αίτηση, τι πρέπει να προσέξετε, ακολουθήστε την διαδικασία με πολύ απλά βήματα.
Πώς θα κάνω την αίτηση & τι να προσέξω;
1. Συμπλήρωσε στη φόρμα όλα τα στοιχεία σου με μεγάλη προσοχή.
2. Μην κάνεις λάθη, μην βιάζεσαι, μην γράψεις ψεύτικα στοιχεία γιατί μετά θα καταθέσεις τα δικαιολογητικά στο κέντρο εκπαίδευσης κι αν δεν είναι αληθή θα ακυρωθείς ακόμα κι αν έχεις επιτύχει.
3. Γράψε σωστά τον τραπεζικό σου λογαριασμό (αν ζητηθεί) για να μην έχεις καθυστερήσεις στις πληρωμές.
4. Διάβασε πριν συμπληρώσεις την αίτηση τις νέες ανακοινώσεις-διευκρινίσεις του υπουργείου παρακάτω.
5. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόλις κάνεις υποβολή η σελίδα θα εμφανίσει έναν κωδικό ΚΑΥΑΣ και την ημερομηνία. Αποθήκευσε/εκτύπωσε την σελίδα αυτή ως αποδεικτικό της μέρας υποβολής της αίτησής σου και γράψε κάπου τον κωδικό να τον θυμάσαι, γιατί με αυτόν θα βρεις και τα αποτελέσματα αργότερα.
6. Όσο περιμένεις να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, στην ίδια σελίδα που έκανες την αίτηση θα αρχίσουν τα εκπαιδευτήρια να ανακοινώνουν τις συμμετοχές και τα προγράμματά τους. Κάνε σταδιακά την έρευνά σου.
7. Όταν πάρεις τα αποτελέσματα και είσαι στους επιτυχόντες, τότε επέλεξε ένα εκπαιδευτήριο που ικανοποιεί τα κριτήρια σου και πήγαινε με τα δικαιολογητικά σου για να υπογράψετε την σύμβαση έναρξης.

Φόρμα αίτησης
 Η αίτηση γίνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά και ΔΕΝ είναι έγκυρη αν συμπληρωθεί σε άλλη σελίδα.
Η φόρμα για την αίτηση του Voucher 18-29  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΔΩ


ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ


Οι απώλειες της Ελλάδας στη Γερμανική Κατοχή
Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας για το Γερμανικό Χρέος προς την Ελλάδα, παραθέτουμε και τα παρακάτω:
Συνολικά κατά την Γερμανική Κατοχή τα Θύματα και Απώλειες της Ελλάδος που μπόρεσαν να καταγραφούν είναι:
Νεκροί πολέμου 1940-41 13.327
Εκτελεσμένοι (σε ολόκληρη την Ελλάδα) 56.225
Θανόντες όμηροι (στα γερμανικά στρατόπεδα) 105.000
Νεκροί από βομβαρδισμούς 7.120
Νεκροί σε μάχες της Εθνικής Αντίστασης
(σύμφωνα με γερμανικά στοιχεία) 20.650
Νεκροί στη Μέση Ανατολή 1.100
Απώλειες Εμπορικού Ναυτικού 3.500
Σύνολο 206.922
Νεκροί από πείνα & σχετικές ασθένειες 600.000
σ.σ. ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 806.922
Απώλειες από υπογεννητικότητα 300.000
Σύνολο απωλειών 1.106.922
Αυτά πως και πότε θα πληρωθούν;;;;; 

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥ κου ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η απάντηση μου εντός δημοτικού συμβουλίου της  12/04/2013  είναι ως εξής:
"Το προσωπικό μου μπλογκ είναι το e-conomou. Το παρλαπίπας στο οποίο αναφέρεστε μάλλον είναι το δικό σας. Όσο για το μπλογκ ΨΑΡΟΓΑΤΟΣ δεν έχω κρύψει  ότι δεν το γνωρίζω αλλά δεν μου ανήκει.
Θα σας κάνω όμως μια ερώτηση την συγκεκριμένη μέρα που λείπατε από δημοτικό συμβούλιο αν είχατε χειρουργείο; και  αν  την επόμενη μέρα του δημοτικού συμβουλίου είχατε πάλι χειρουργείο στην κλινική με την οποία συνεργάζεστε;
Στην συνέχεια αναφερόμενος προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ρώτησα άν ο κύριος Γρηγορόπουλος έχει καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να δικαιολογήσει τις απουσίες του.

Υστερόγραφο 
Θα κάνω με την σειρά μου όμως μερικές ερωτήσεις
Επί ένα χρόνο κύριε Γρηγορόπουλε στο μπλογκ του στενού σας συνεργάτη και φίλου  γράφονται σχόλια που βρίζουν  και σπιλώνουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη σας γιατί δεν έχετε πάρει θέση; Συμφωνείτε με τα άρθρα του ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου μπλόγκ που επιτίθεται κατά των πρωτοκλασάτων στελεχών του συνδυασμού σας;
Φυσικά τα ερωτήματα μου δεν ισχύουν αν ο συνδυασμός σας είναι μόνο στα χαρτιά όποτε τι να λέμε.

Για την ενημέρωση του κοινού και την απάντηση στον ψευδή ισχυρισμό του κύριου Γρηγορόπουλου  έχω να δηλώσω τούτο ΟΥΔΕΠΟΤΕ  έχω γράψει σχόλια ή ανάρτηση που μιλάει για τον θάνατο του ή την υπόληψη του δεν είναι στον χαρακτήρα μου, ούτε καν χιούμορ κάνεις με αυτό. Αν οι κατηγορίες , για τα σχόλια που γράφονται στα διάφορα μπλογκ  και τον θίγουν, από τον κύριο Γρηγορόπουλο αναφέρονται σε εμένα είναι τουλάχιστον συκοφαντικές.

Η ανάρτηση του Ψαρόγατου στην οποία  αναφέρεται ο κύριος Γρηγορόπουλος  είναι ΕΔΩ

Όμως πολύ σωστά έγραψε ο αυτοαποκαλούμενος επικοινωνιολόγος του κυριού Γρηγορόπουλου ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος .
Αποτέλεσμα αυτού είναι να  ξεκινήσει να πετιέται λάσπη στον ανεμιστήρα.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για δημιουργία του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Πηγή:www.capital.gr

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων που θα συνεπενδύσουν ίδια κεφάλαιά τους μαζί με κεφάλαια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη δημιουργία του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤΑΕ).
 Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θα επιλεγούν, θα πρέπει να επενδύσουν ίδια κεφάλαια, τα οποία μαζί με τα κεφάλαια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, θα διαμορφώσουν συνολικό διαθέσιμο κεφάλαιο ύψους 253 εκατ. ευρώ.
 Με τα κεφάλαια αυτά, θα παρέχονται χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες που επενδύουν στα Σχέδια Βελτίωσης, σε όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και σε αυτούς που κάνουν ιδιωτικές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
 Το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας δημιουργείται με πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα, η επιχειρηματικότητα και η οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, μέσω της διευκόλυνσης της πρόσβασης των παραγωγών στη δανειοδότηση με χαμηλότερα, της τραπεζικής αγοράς, επιτόκια.
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 Πηγή:www.capital.gr

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Υλοποίηση Δράσης «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Ανέργους Νέους έως 29 ετών»


Η  Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αίγινας  θέλοντας να στηρίξει τόσο τους άνεργους όσο και τις επιχειρήσεις της Αίγινας στηρίζει την εξαγγελθείσα δράση «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών»
Σκοπός της δράσης είναι η διεύρυνση ευκαιριών για την είσοδο των ηλικιακά νέων άνεργων στην αγορά εργασίας, μέσω θεωρητικής κατάρτισης και εκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτηση τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.
Η σημαντικότητα  του προγράμματος έγκειται στο διττό του χαρακτήρα καθώς θα  ωφεληθούν:
Α. Ο άνεργος ηλικίας έως 29 ετών (απόφοιτος ΑΕΙ/ΤΕΙ ή απόφοιτος υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), που θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών και πρακτικής άσκησης 500 ωρών (5 μηνών), με εκπαιδευτικό επίδομα 2.400-2.700 €
Β. Η επιχείρηση που θα απορροφήσει ανέργους για πρακτική, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, καλύπτοντας θέσεις εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τις.
Το πρόγραμμα θα ενισχύσει τους νέους και την επιχείρηση, που απειλούνται άμεσα από το υφιστάμενο  οικονομικοκοινωνικό περιβάλλον, με ανεργία και παύση της επιχειρηματικής δραστηριότητας αντίστοιχα.
Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ σε συνεργασία με τοΚΕΚ ΠΥΞΙΔΑ,θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους (ανέργους & επιχειρήσεις) την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 Απριλίου και την ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Απριλίου και ώρα 10.00-17.00, στα γραφεία της , οδός  Αιακού 9.

Με εντολή του ΔΣ
ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Πρόεδρος ΕΕΒΕ Αίγινας

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ-EUROBANK


Δηλώσεις Βαρουφάκη από allthewebnews

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Αρπαγή καταθέσεων είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ


 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Νόμος της ΕΕ θα γίνει η... καταλήστευση των τραπεζικών καταθέσεων των πολιτών της! Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, αυτό ακριβώς ανήγγειλε προς τους Ευρωπαίους ο τυπικά πιο αρμόδιος άνθρωπος στη γηραιά ήπειρο, ο επί των Οικονομικών επίτροπος της Κομισιόν, Ολι Ρεν.
Μιλώντας στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο YLE, ο Ολι Ρεν ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν προτίθεται να εκδώσει σχετική οδηγία, την οποία τα κράτη - μέλη όχι απλώς της Ευρωζώνης, αλλά ολόκληρης της ΕΕ υποχρεούνται να ενσωματώσουν ως τάχιστα στις εθνικές νομοθεσίες τους! «Η επερχόμενη ευρωπαϊκή οδηγία θα υποθέτει ότι και οι επενδυτές και οι καταθέτες θα αναλάβουν υποχρεώσεις σε περίπτωση εξυγίανσης ή αναδιάρθρωσης μιας τράπεζας» ανήγγειλε ο Φινλανδός επίτροπος, προκαλώντας πανευρωπαϊκό σοκ. Οι δηλώσεις του Ολι Ρεν απέδειξαν ότι έλεγε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μετά την πρώτη απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για «κούρεμα» από το πρώτο ευρώ των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, στις 15 Μαρτίου, είχε τονίσει μεταξύ άλλων: «Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε για την Κύπρο αντιπροσωπεύει ένα νέο μοντέλο λύσης τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη... Την κρίση θα την πληρώνουν μέτοχοι και καταθέτες!». Ακριβώς το ίδιο πράγμα είπε ο Ολι Ρεν, έστω και αν το είπε πιο κομψά - «οι καταθέτες θα αναλάβουν υποχρεώσεις». Ο επίτροπος της Κομισιόν προσπάθησε βέβαια να «χρυσώσει» το χάπι: «Το όριο των 100.000 είναι ιερό. Οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι πάντα ασφαλείς» ισχυρίστηκε, αλλά φυσικά κανένας δεν δίνει πλέον βάση στα λόγια του. Ο λόγος είναι απλούστατος.
Από τη στιγμή που θα καθιερωθεί ως θεμελιώδης αρχή της ΕΕ η κατά βούληση αρπαγή μέρους των καταθέσεων των πολιτών και θα γίνει νόμος όλων των κρατών που τη συναποτελούν, θα αποτελεί πλέον τελείως δευτερεύουσα λεπτομέρεια ο προσδιορισμός του ποσού πάνω από το οποίο θα κατάσχονται οι καταθέσεις ή τμήμα τους. Απολύτως λογικό και αναμενόμενο είναι ότι το ποσό αυτό θα αλλάζει αναλόγως των αναγκών των κυβερνήσεων - όσο πιο πολλά λεφτά θα αποφασίζουν να αρπάξουν, τόσο περισσότερο θα κατεβάζουν το όριο κατάσχεσης!
Οι 100.000 ευρώ πανεύκολα θα γίνονται 50.000 ή 20.000 ή και λιγότερα, όλοι το καταλαβαίνουν αυτό και δικαίως πανικοβάλλονται οι πάντες, μη δίνοντας καμιά απολύτως εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις των πολιτικών ότι δήθεν το όριο των 100.000 είναι «ιερό» και «σίγουρες» οι καταθέσεις κάτω από το όριο αυτό. Αφού οι πολιτικοί είναι αυτοί που αποφάσισαν να ληστέψουν τους καταθέτες, είναι δυνατόν ο κόσμος να πιστέψει στις διαβεβαιώσεις των ληστών ότι θα του πάρουν μόνο τόσα και όχι περισσότερα; Είναι γελοίος ο ισχυρισμός αυτός.
Δικαίως οι πολίτες όλης της ΕΕ γνωρίζουν και φοβούνται ότι με τα χάλια στα οποία έχουν περιέλθει οι τράπεζες όλης της Ευρώπης, ανά πάσα στιγμή μπορούν να μην τηρηθούν τα προσχήματα και να «αποδειχθεί» ότι η μία ή η άλλη συγκεκριμένη τράπεζα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να αρπάζουν τα λεφτά των καταθετών κλείνοντάς την. Εδώ παίζεται ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και οι Γερμανοί ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν αρχίζοντας και θεσμοποιώντας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο την κατάσχεση τμήματος των καταθέσεων.
Στόχος τους είναι να ενισχύσουν το γερμανικό τραπεζικό σύστημα μέσω της αποδυνάμωσης των τραπεζικών συστημάτων όλων των υπόλοιπων κρατών της Ευρώπης. Μετά την εγκαινίαση της αρπαγής των καταθέσεων στην Κύπρο, ποιος πλούσιος π.χ. είναι τόσο ανόητος για να διατηρήσει τις προσωπικές του καταθέσεις σε τράπεζα της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και πάει λέγοντας; Ακόμη και από τα χρήματα των επιχειρήσεων, ελάχιστα κάθε μέρα, μόνο όσα είναι απολύτως αναγκαία για τα λειτουργικά τους έξοδα ανά 24ωρο θα παραμένουν τη νύχτα στις χώρες αυτές.
Οποιος είναι υποχρεωμένος να έχει χρήματα μέσα στην Ευρωζώνη, αντικειμενικά ωθείται πλέον να τα καταθέτει σε τράπεζες στη Γερμανία. Φυσιολογικά αισθάνεται τα χρήματά του εκεί πολύ περισσότερο ασφαλή από το να τα είχε καταθέσει στην Ιταλία ή στην Ισπανία, ακόμη και στη Γαλλία. Οσο για τους μικροκαταθέτες, ακόμη κι αυτοί θα ψάχνουν να βρουν λύσεις εκτός τραπεζικού συστήματος των αδύναμων χωρών. Εξόφθαλμο είναι ότι αυτή η κατάσταση θα οδηγεί όλο και εντονότερα σε αποδυνάμωση των οικονομιών των κρατών της Ευρωζώνης, κάνοντας τις κυβερνήσεις τους ακόμη πιο πρόθυμες να εκτελούν αναντίρρητα τις εντολές της Γερμανίας, αφού θα εξαρτώνται όλο και πιο πολύ από τα λεφτά που θα τους δίνει δανεικά η ΕΚΤ - δηλαδή το Βερολίνο!


http://www.ethnos.gr

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΟΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ


Όλοι αυτοί που αναζητούν εύκολους αποδιοπομπαίους τράγους για την κατάντια της χώρας, σε μεγάλο βαθμό χλεύαζαν, ύβριζαν και ειρωνεύονταν όσα γράφονταν στον Οικονομικό Ταχυδρόμο τα τελευταία πενήντα χρόνια!


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

«Ας Προσέχαμε» (εκδ. Παπαζήση) είναι ο τίτλος του τελευταίου βιβλίου του Γιάννη Μαρίνου, καταξιωμένου πρώην διευθυντή του Οικονομικού Ταχυδρόμου (ΟΤ), από το 1965 έως το φθινόπωρο του 1996. Στο βιβλίο του αυτό ο συγγραφέας στην ουσία περιγράφει τον δρόμο προς την χρεοκοπία που ακολούθησε η χώρα, παρά τις προειδοποιήσεις επίσημων διεθνών οργανισμών αλλά και εντύπων όπως κατά κύριο λόγο ο ΟΤ. Δυστυχώς, όμως, όχι μόνον οι κατά καιρούς επισημάνσεις αγνοήθηκαν επιδεικτικά, αλλά αρκετές φορές οι φορείς και εκφραστές τους εδέχοντο καταιγισμό ύβρεων και απαξιωτικών χαρακτηρισμών από όλους τους γελωτοποιούς που βλέπουμε σήμερα να παρελαύνουν από τηλεοπτικά παράθυρα και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Ιδού, για παράδειγμα, τί έγραφε ο Γιάννης Μαρίνος σε ένα προφητικό άρθρο του που δημοσιεύθηκε στον ΟΤ της 9ης Νοεμβρίου 1995:
«Στην στήλη αυτή επανειλημμένα έχομε επισημάνει εδώ και χρόνια τις βλαβερές συνέπειες της, από το 1974 και μετά, άφρονος υπονόμευσης των ηθικών αξιών και κανόνων, που οι ανθρώπινες κοινωνίες από το ξεκίνημά τους άρχισαν να διαμορφώνουν και να χρησιμοποιούν ως θεμέλια στήριξης και ως κυματοθραύστες κατά των υπονομευτών της συνοχής και ομαλής λειτουργίας τους. Όμως η ραγδαία τεχνολογική πρόοδος που βάζει συνεχώς τον άνθρωπο στον πειρασμό να δοκιμάζει τον ρόλο του μαθητευόμενου μάγου και οι αναζητήσεις περισσότερης δικαιοσύνης και ισότητας από οραματιστές, οι οποίοι όμως κατά κανόνα υποκύπτουν στην γοητεία της ιησουϊτικής ανοχής υπέρ του σκοπού που αγιάζει τα μέσα, γκρέμισαν βαθμιαία το παλιό δοκιμασμένο σύστημα αξιών, που έστω και αν ακόμα στηρίζεται σε μύθους και παραμύθια, διαμορφώνει συνειδήσεις ανοχής, αλληλεγγύης, πειθαρχίας και αλληλοσεβασμού, έτσι ώστε να διατηρείται και να ενισχύεται ο κοινωνικός ιστός και να λειτουργεί το κοινωνικό σύστημα σε ισορροπία και χωρίς σοβαρές τριβές και συγκρούσεις που οδηγούν σε διάλυση. Και στην θέση του γκρεμισμένου δεν έβαλαν τίποτα εκτός από ξεδιάντροπες μαϊμούδες.
»Δυστυχώς, κατά την μεταπολιτευτική περίοδο, εν ονόματι της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αποκατάστασης προηγούμενων αδικιών, πραγματικών ή φανταστικών, η ήδη διαβρωμένη ελληνική κοινωνία από την αντιδημοκρατική, αμαθή και απολίτιστη χούντα, δέχθηκε την θεραπευτική αγωγή της ασυδοσίας εν ονόματι της ελευθερίας και της ασέβειας ή της αχρήστευσης κάθε ηθικού και νομικού κανόνα, που υποτίθεται ότι φαλκιδεύουν την δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα. Παλιές μαρξιστικές-λενινιστικές συνταγές (η δημοκρατία είναι αστική προκατάληψη, η θρησκεία είναι το όπιον των λαών, κατάστρεψε την γλώσσα του αν θες να αλώσεις έναν λαό, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, κ.ο.κ.) υιοθετήθηκαν ενθουσιωδώς από το ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της συντηρητικής παράταξης που δεν τολμούσε να διαφωνήσει, και αποστέρησαν μεν το ΚΚΕ και τις παραφυάδες του από την ευρύτερη λαϊκή βάση, από την οποία αντλούσαν την δύναμή τους, εξαχρείωσαν όμως την ελληνική κοινωνία, που έτσι σήμερα χωρίς έρμα, χωρίς γνώσεις, χωρίς ηγεσία με κύρος, χωρίς τον φόβο της τιμωρίας, χωρίς την κοινωνική απομόνωση των ηθικά ασεβούντων, χωρίς αναστολές στην απληστία για πλουτισμό ή/και για νομή της όποιας εξουσίας σε οποιονδήποτε χώρο, βρίσκεται σε έναν θυελλώδη ωκεανό, βαλλόμενη από παντού και χωρίς να ξέρει πού βαδίζει, χωρίς να έχει το κουράγιο να αμυνθεί και να παλέψει, χωρίς να είναι πια σε θέση να πιστέψει σε κάτι, έστω και ένα μύθο, για να βρει την δύναμη να κολυμπήσει και να μην βουλιάξει».
Σήμερα, αυτή η κοινωνία έχει βυθιστεί και το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα πάει στον πάτο ή θα μπορέσει να βγάλει το κεφάλι της έξω από το νερό για να αναπνεύσει. Ερώτημα καίριο, για το οποίο απάντηση δεν υπάρχει. Διότι οι παράγοντες που δόμησαν την ελληνική κατάντια είναι πάντα παρόντες και ενεργοί. Ο δε στρουθοκαμηλισμός είναι το σήμα κατατεθέν μιας κοινωνίας που απεχθάνεται την αυτογνωσία, γι αυτό και παραποιεί την ιστορία της.

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Όταν ο αθλητισμός δείχνει τον δρόμο της ΕΙΡΗΝΗΣ: Παρτιζάν - ΑΕΚ... 07/04/1999 ή αλλιώς η ημέρα που νικήσαμε τις ... μπόμπες.



Σαν σήμερα, ακριβώς πριν από δεκατέσσερα χρόνια, η διοίκηση της ΑΕΚ με εμπνευστή της ιδέας τον Δημήτρη Μελισσανίδη, βρέθηκε στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι, προκειμένου να δώσει μήνυμα ειρήνης, μήνυμα αγάπης, μήνυμα ελπίδας προς κάθε κατεύθυνση.
Η αποστολή έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Σερβίας, Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, ο οποίος εξέφρασε τη συγκίνησή του και τις ευχαριστίες του, ενώ ευχήθηκε να τελειώσει γρήγορα το κακό που βρήκε τον Σέρβικο λαό.
Αντί - πολεμικό συλλαλητήριο
Σε έναν αγώνα-αντιπολεμικό συλλαλητήριο, εν καιρώ πολέμου, η ΑΕΚ αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Παρτιζάν, μπροστά σε περίπου 15000 φιλάθλους και των δύο ομάδων, παρότι είχαν πουληθεί και τα 40000 εισιτήρια που είχαν βγει προς πώληση.
Ο λόγος που ο κόσμος ήταν λιγότερος, ήταν τα καύσιμα, καθώς υπήρχε έλλειψη και οι μεταφορές ήταν πολύ δύσκολες. Αξίζει να σημειωθεί, πως ήταν η πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου, που κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν ακούστηκαν σειρήνες.
Για την ιστορία ο αγώνας είχε διάρκεια μόλις μία ώρα, καθώς στο 61ο λεπτό οι Γιουγκοσλάβοι, οι οποίοι βρίσκονταν στις εξέδρες, μπήκαν στο γήπεδο κρατώντας στα χέρια ελληνικές και σερβικές σημαίες, φωνάζοντας "Ελλάς, Ελλάς" και "ΑΕΚ, ΑΕΚ" αγκάλιαζαν και φιλούσαν τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, ενώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν και οι Έλληνες φίλαθλοι.
Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1, με σκόρερ τους Κέζμαν στο 13ο λεπτό και Ζουμπούλη στο 26ο. Στο ημίχρονο η ελληνική αντιπροσωπεία, φύτεψε συμβολικά μια ελιά από την Αρχαία Ολυμπία στο κέντρο του γηπέδου, ενώ οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στα αποδυτήρια, έδωσαν κόκκινα αυγά, τσουρέκια και λαμπάδες στους συναδέλφους τους.
Οι αποστολές των δύο ομαδων:
Παρτιζάν (Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς): Νταμιάνοβιτς, Κράσοβιτς, Σάβιτς, Σανόγεβιτς, Στογιάνοβιτς, Βούκοβιτς, Ιλιτς, Ιβιτς, Μπιέκοβιτς, Τόμιτς, Κέζμαν
ΑΕΚ (Όλεγκ Μπλαχίν): Ατματσίδης (29’ Μιχαηλίδης - 40’ Κουρκούνας), Κοπιτσής (40’ Κωστένογλους), Μπαμπούνσκι, Μιλοβάνοβιτς (42’ Καψής), Τσέκολι (45’ Ζήκος), Κατσαβός, Σαβέβσκι (32’ Κασάπης), Μαλαδένης, Καλιτζάκης, Ζουμπούλης, Νικολαΐδης.

Αλήθειες και ψέμματα για τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας




Εκτός απο την οικονομία, υπάρχουν και κάποιες ιδιαιτερότητες για τις οποίες ελάχιστοι έχουν φροντίσει να ενημερώσουν τους καταναλωτές. Οι νέοι λαμπτήρες ενέργειας στηρίζουν τη λειτουργία τους σε μία ποσότητα υδράργυρου που..
εμπεριέχουν στο εσωτερικό τους. Όσο οι λάμπες αυτές λειτουργούν κανονικά είναι τελείως ακίνδυνες. Το σπάσιμο μίας τέτοιας λάμπας ισοδυναμεί με μία μικρή καταστροφή. Η εξάτμιση των 5 mg υδραργύρου που περιέχεται μέσα σε έναν λαμπτήρα, μπορεί να προκαλέσει από βλάβες στα μάτια και στο δέρμα, μέχρι χρόνια προβλήματα στο συκώτι και καρκινογενέσεις.
Σε ενημερώσεις άλλων χωρών σχετικά με την επικινδυνότητα μίας σπασμένη λάμπας, χαρακτηριστικά αναφέρονται οι εξής ενέργειες: «Αν μία λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας σπάσει κατά την τοποθέτηση ή την αφαίρεσή της, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρική σκούπα, για να συλλέξουμε τα απορρίμματα, γιατί αυτή θα μολυνθεί, όπως και κάθε άλλο εργαλείο ή συσκευή που θα χρησιμοποιήσουμε. Όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο, άνθρωποι και ζώα, πρέπει να μετακινηθούν άμεσα από το σημείο όπου βρίσκονται τα συντρίμμια της λάμπας, πρέπει να σφραγιστεί ο χώρος και να κλείσουν τα συστήματα εξαερισμού. Τα ρούχα και τα παπούτσια πρέπει να αλλαχθούν και να καταστραφούν. Συλλέγουμε τα απορρίμματα φορώντας γάντια, τα τοποθετούμε σε μία σακούλα, την οποία βάζουμε εν συνεχεία σε άλλη σακούλα και καλούμε την Πυροσβεστική για να την παραλάβει».
Ακούγεται βγαλμένο από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και ο βαθμός επικινδυνότητας μίας σπασμένης ενεργειακής λάμπας.
ΑΞΙΖΕΙ τετοια "οικονομια";!


Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

L'Echo: Υψηλού ρίσκο ή έξοδος της Κύπρος από το ευρώ




Η βελγική εφημερίδα «L' ECHO» δημοσιεύει σήμερα άρθρο με τίτλο «Η Κύπρος θα είχε συμφέρον να βγει από την Ευρωζώνη;» στο οποίο αναφέρεται ότι «η έξοδος από την Ευρωζώνη μπορεί να φαίνεται σαν λύση για την Κύπρο, η οποία αναγκάζεται να κάνει δρακόντειες μεταρρυθμίσεις για να αποφύγει την πτώχευση, αλλά, όπως προειδοποιούν οι αναλυτές, θα ήταν μία επιλογή υψηλού ρίσκου για μία οικονομία εξαρτώμενη από τις εισαγωγές».
Όπως αναφέρεται, το Ινστιτούτο Διεθνών Χρηματοοικονομικών (IIF) που αντιπροσωπεύει τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, εκτίμησε ότι θα ήταν «πολύ πιο εύκολο» γι' αυτήν τη μικρή χώρα να συνέλθει οικονομικά με μία υποτίμηση, η οποία είναι αδύνατη με το ενιαίο νόμισμα.
Μία ανάλυση, την οποία μοιράζεται με τον Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος δήλωνε στο ιστολόγιό του ότι «η Κύπρος θα έπρεπε να εγκαταλείψει το ευρώ αμέσως».
Κατά την άποψή του, ένα νέο υποτιμημένο νόμισμα «θα επιτάχυνε πολύ την ανασυγκρότησή της», επιτρέποντάς της να καταστήσει πιο ανταγωνιστικούς, τομείς, όπως ο τουρισμός και η γεωργία, μέσω συναλλάγματος.
Αλλά αυτή η επιλογή δεν συμφέρει το νησί, εξηγεί στην εφημερίδα ο Μάριος Ζαχαριάδης, καθηγητής μακροοικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου, γιατί η χώρα, πολύ εξαρτώμενη από τις εισαγωγές της, κυρίως σε ενέργεια, θα έβλεπε το κόστος τους να γίνεται πολύ μεγαλύτερο.
Σήμερα, το νησί διαθέτει μόνο 450 εκατ. δολάρια, δηλαδή το κόστος δύο εβδομάδων εισαγωγών, επισημαίνει.

ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ Spiegel: Τεράστια τα λάθη των Ευρωπαίων στη διάσωση της Κύπρου



Η διάσωση της Κύπρου έφερε στο φως τα βαθιά χάσματα εντός της Ευρώπης και επανέφερε το φάσμα της κρίσης του ευρώ. Η συμφωνία, εκτός από το ότι έπληξε την κυπριακή οικονομία, θα πλήξει και τα στρατηγικά συμφέροντα της ΕΕ, γράφει στο «Spiegel» ο Τζέφρι Στέισι, που υπηρέτησε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην πρώτη θητεία του Ομπάμα.
Σύμφωνα με τον αμερικανό αναλυτή, οι επενδυτές στοιχηματίζουν συνεχώς ποιο κράτος-μέλος θα βγει από το ευρώ και πότε θα διαλυθεί η ευρωζώνη. Και οι οικονομολόγοι συνεχίζουν να πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους. Ο λόγος είναι απλός: η ΕΕ, τόσο στο οικονομικό όσο και σε άλλα μέτωπα, είναι στην καρδιά της ένας πολιτικός σχηματισμός. Τα γεγονότα αποδεικνύουν συνεχώς ότι παρά τα δεινά, η δέσμευση αυτή παραμένει.
Ωστόσο η ΕΕ έκανε τεράστια λάθη στη διάσωση της Κύπρου, σε βαθμό που σχεδόν απέτυχε παταγωδώς. Ακόμη χειρότερα, η όλη υπόθεση δείχνει σαφή ανικανότητα στρατηγικής δράσης όταν διακυβεύονται πολλά. Οι επιπτώσεις θα συνεχίσουν να μας ταλαιπωρούν για χρόνια. Και πρέπει να σημειωθεί ότι η πολιτική ήταν εκείνη που επανέφερε την κρίση, όχι η οικονομία.
Και οι Κύπριοι έχουν βεβαίως ευθύνες. Όμως αυτές δεν δικαιολογούν την σκληρότητα της τελικής συμφωνίας και τους κινδύνους που ενέχει για την ΕΕ.
Η ευρεία εντύπωση είναι ότι η αδυσώπητη προσέγγιση _ σχετικά με τις προηγούμενες περιπτώσεις διάσωσης _ που πρωτοακολουθήθηκε στην Κύπρο οφείλεται στο ότι οι φορολογούμενοι στη Γερμανία και αλλού κουράστηκαν να μοιράζουν χρήματα στον άσωτο Νότο.
Μια πιο πιθανή όμως εξήγηση είναι η μνησικακία που οι βορειοευρωπαϊκές πολιτικές ελίτ κρατούσαν από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν η Ελλάδα εκβίασε την ΕΕ προκειμένου να ενταχθεί η Κύπρος. Η Ελλάδα απείλησε ότι θα έβαζε βέτο σε άλλα επίδοξα μέλη αν δεν εντασσόταν μαζί τους και η Κύπρος.
Μια γερή δόση αντι-ρωσικού αισθήματος αναμφίβολα έπαιξε τον ρόλο της.
Οι πολιτικοί αυτοί παράγοντες οδήγησαν τους ιθύνοντες στην ΕΕ στο να διαπράξουν ένα κατάφωρο οικονομικό σφάλμα: προσπάθησαν να «κουρέψουν» καταθέσεις, ακόμη και τις εγγυημένες κάτω των 100.000 ευρώ. Δεν τους πήγε το μυαλό ότι οι επενδυτές θα το εκλάμβαναν σαν αυθαίρετη υφαρπαγή χρημάτων από την πλευρά της ΕΕ. Επιπλέον, επανέφεραν την κρίση του ευρώ την στιγμή που όλοι πίστευαν ότι είχε εν πολλοίς ξεπεραστεί.
Ηταν ένα άθλιο και εντελώς αχρείαστο λάθος. Η ΕΕ ήταν τόσο αποφασισμένη να πατήσει στον λαιμό τους Κύπριους που δεν σκέφτηκε τον κίνδυνο να πυροδοτήσει μαζικές αναλήψεις από τις τράπεζες σε ολόκληρη την ευρωζώνη.
Παρ' ότι η τελική συμφωνία σεβάστηκε τις εγγυημένες καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι. Και όταν το τζίνι βγαίνει, δεν ξαναμπαίνει μέσα. Ως αποτέλεσμα, το στήσιμο της τραπεζικής ένωσης έγινε πολύ πιο δύσκολο.
Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Από στρατηγική άποψη, η ΕΕ δεν έπληξε μόνο την Κύπρο και τον εαυτό της αλλά και τα συμφέροντα των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων. Η Ευρώπη έσπρωξε την Κύπρο στην αγκαλιά της Ρωσίας, ενισχύοντας την επιρροή της Μόσχας.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι βάζοντας τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, τον υπονόμευσε στο εσωτερικό της Κύπρου. Το κερασάκι είναι ότι οι προοπτικές για μια ειρηνευτική συμφωνία στα πρότυπα του σχεδίου Ανάν, που είχαν αυξηθεί με την εκλογή του Αναστασιάδη, είναι πλέον μειωμένες.

Ποιος λύκος νικάει?‏


Ένα βράδυ ένας γέρος ινδιάνος της φυλής Τσερόκι, μίλησε στον εγγονό του για τη μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων. Είπε: 
 "Γιέ μου, η μάχη γίνεται μεταξύ δυο 'λύκων' που υπάρχουν μέσα σε όλους μας.
 Ο ένας είναι το Κακό. - Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονία,  η αυτολύπηση, η ενοχή,η προσβολή, η κατωτερότητα,  τα ψέματα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία, και το εγώ." 
 Ο άλλος είναι το Καλό. - Είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη,  η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνοια, η  γεναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία και η πίστη."  
Ο εγγονός το σκέφτηκε για ένα λεπτό και μετά  ρώτησε τον παππού του:
"Ποιος λύκος νικάει;"  (..., αυτό μου άρεσε πολύ!)...
Ο γέρος Ινδιάνος απάντησε απλά ...
 "Αυτός που ταΐζεις."

Η Αθήνα με τα μάτια του Γούντι Άλεν



Ενώ τίποτα στην Αθήνα δεν φαίνεται να μπορεί να φέρει αισιόδοξα μηνύματα, μια διαφορετική ματιά μπορεί μάλλον να δει την Αθήνα αλλιώς. Τι καλό μπορεί να φέρει η κρίση; Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Γούντι Άλεν για την επόμενη ταινία του!
Ολοκληρώνοντας τον κύκλο ταινιών του στην Ευρώπη και τις ιστορικότερες ευρωπαϊκές πόλεις, ο μεγαλύτερος εν ζωή Αμερικανός σκηνοθέτης έρχεται στην Αθήνα για την επόμενη ταινία του. Μετά το «Βίκυ, Χριστίνα, Μπαρτσελόνα», το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» και το «Από την Ρώμη με αγάπη» ο Γούντι Άλεν πρόκειται να κινηματογραφήσει την Αθήνα της κρίσης και του Μνημονίου σε μια ταινία που σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη, θα έχει τον τίτλο Athens by Night.
Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει για πρώτη φορά ένας μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας, ο Πόλ Οστερ και η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού Αμερικανού συγγραφέα που ζει στην Πλάκα, κάτω από το Ακρόπολη και γράφει ένα μυθιστόρημα για την κρίση στην Ελλάδα.
Πιθανότατα το ρόλο του συγγραφέα θα ενσαρκώσει ο Μπραντ Πίτ, ενώ στο ρόλο της Ελληνίδας ερωμένης του θα δούμε μάλλον την Πενέλοπε Κρούζ. Μια ομάδα συνεργατών του Γούντι Άλεν, βρίσκεται ήδη με απόλυτη μυστικότητα στην Αθήνα για γυρίσματα ενώ ο Γούντι Άλεν πρόκειται να επισκεφτεί την Αθήνα τον Μάιο οπότε θα αρχίσουν και τα γυρίσματα της ταινίας που πρόκειται να ολοκληρωθούν τέλη Σεπτεμβρίου.
Η ταινία του Γούντι Άλεν για την Αθήνα είναι ένα πραγματικό δώρο για την Αθήνα αλλά και τους πολύπαθους Αθηναίους που έχουν τόση ανάγκη να δουν την πόλη τους με άλλα μάτια και, ποιος ξέρει, ίσως την αγαπήσουν από την αρχή.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Πρόγραμμα για την πρόσληψη χιλιάδων νέων στην Περιφέρεια Αττικής


Την άμεση εκπόνηση και υλοποίηση ετήσιου προγράμματος απασχόλησης, προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. ευρώ, για την επιδότηση της πρόσληψης 1.500 εργαζομένων ανακοίνωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.
Οπως είπε «οι ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι έως 29 ετών σε ειδικότητες και επαγγέλματα που πλήττονται από την κρίση και οι δικαιούχοι θα είναι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής».
Θα ακολουθηθούν τα πρότυπα αντίστοιχων προγραμμάτων επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ με υποχρέωση του εργοδότη να διατηρεί τον εργαζόμενο μετά το πέρας του έτους για τουλάχιστον τρεις μήνες. Απαιτείται νομοθετική ρύθμιση της διαδικασίας από το Κράτος.
Το πλάνο δράσης της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας περιλαμβάνει επίσης συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς (όπως τα Επαγγελματικά, Βιοτεχνικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Αθηνών και Πειραιώς) και εξειδικευμένους επιστημονικούς φορείς σε θέματα απασχόλησης (όπως η ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, πανεπιστημιακά ιδρύματα και κρατικοί φορείς όπως ο ΟΑΕΔ) προκειμένου το έκτακτο σχέδιο που θα διαμορφωθεί να ληφθεί υπόψη στον επικείμενο καταμερισμό των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης για τη λειτουργία της αγοράς εργασίας και τις πιθανές αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο.
Ακόμη, όπως τόνισε, η Περιφέρεια θα στηρίξει και θα προωθήσει όλα τα μεγάλα έργα ανάπτυξης και τις επενδύσεις, με πρώτο απ' όλα τα τέσσερα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων. «Τα εργοστάσια που τόσο πολεμούνται και αμαυρώνονται δεν θα λύσουν μόνο το περιβαλλοντικό πρόβλημα της Αττικής. Αποτελούν μία μεγάλη επένδυση, θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και μάλιστα γίνονται υπό την επίβλεψη ενός δημόσιου φορέα» τόνισε ο κ. Σγουρός.
Σε ό,τι αφορά τις δράσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί ο περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στη θερμοκοιτίδα κοινωνικής επιχειρηματικότητας (όπου αναμένεται να απασχοληθούν 500 εργαζόμενοι), στα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης για την Αττική (όπου αναμένεται να απασχοληθούν 5.000 άτομα) και στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007 - 2013» (που έχει ήδη δημιουργήσει 3.709 θέσεις εργασίας και αναμένεται να δημιουργήσει άλλες 30.000).
Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας (έχουν εγκριθεί 10.580 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης) και υλοποιεί πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού - Εμπορίου - Υπηρεσιών, ύψους 130 εκατ. ευρώ.

http://www.imerisia.gr

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 
ΑΡΘΡΟ  Νίκος Οικονόμου

 Η οικονομική κρίση που ζούμε φέρνει καινούργια δεδομένα στην ζωή μας. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι δεν μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα. Το “ποίημα” που μας λένε ότι θα τελειώσει η οικονομική κρίση σε σύντομο χρονικό διάστημα και ότι σιγά σιγά θα επανέλθουμε εκεί που ήμασταν, είναι... παρηγοριά στον άρρωστο.
 Η κατάσταση είναι δύσκολη. Από το 2008 έχει ξεκινήσει η ιστορία να γράφεται με την κατάρρευση της Lehman Brothers. To 2010 η κρίση κτύπησε την πόρτα της Ελλάδος οι κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου μας οδήγησαν στο σημείο που βρισκόμαστε. Φυσικά σαν λαός έχουμε τις ευθύνες μας αφού πιστέψαμε το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ( η ευθύνη είναι συνολική ανεξάρτητα αν ψηφίσαμε ή όχι το εκάστοτε κυβερνών κόμμα).
 Τι άλλαξε στην καθημερινότητα μας; Ποιά είναι τα καινούργια δεδομένα;
 Ο πολίτης αρχίζει να χάνει αρκετά δημοκρατικά δικαιώματα που απέκτησε με αγώνες και θυσίες. Βλέπει να μειώνεται το εισόδημα του , να αισθάνεται ανασφάλεια για το αν θα πάρει σύνταξη για το αν θα έχει ένα ικανοποιητικό σύστημα Υγείας και κάθε μέρα που περνάει όλο και θα χάνει κάτι. Υπάρχει πιο τρανταχτό παράδειγμα από το ότι έχασε την ασφάλεια των καταθέσεων ;
 Αυτό που έγινε με τις καταθέσεις στην Κύπρο είναι τεράστιο σοκ για τον πολίτη. Το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρει τι άλλο θα χάσει γιατί η ιστορία της εξαθλίωσης του μέσου πολίτη δεν έχει τελειώσει ακόμα.. Κάθε μέρα που έρχεται μας φέρνει όλο και πιο απαισιόδοξα μηνύματα και δυστυχώς όταν φεύγει παίρνει μαζί της και κομμάτι από την ΕΛΠΙΔΑ.
Ποιοι κερδίζουν από όλα αυτά; Οι μεγάλοι αρπάγες είναι έτοιμοι να μας τα πάρουν όλα και η Ιστορία ανά τους αιώνες αυτό μας διδάσκει. Όταν χάνεται η αισιοδοξία και την θέση της παίρνει ο ΦΟΒΟΣ και η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ τότε ναι, αυτοί κερδίζουν τα αρπακτικά. Αυτοί που θέλουν το πολίτη φοβισμένο και τρομοκρατημένο , χωρίς κουράγια, χωρίς δύναμη, χωρίς καρδιά.
Πρέπει να το καταλάβουμε ότι η Ευρώπη έχει πρόβλημα και το χειρότερο από όλα είναι ότι ζούμε σε κανονικό Μεσαίωνα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα γίνουμε Ασία και δεν πάω στο χειρότερο σενάριο στο να καταντήσει η Ευρώπη σαν την Αφρική.
 Οι μεγάλοι αρπάγες έχουν στήσει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στην παγκόσμια σκακιέρα δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Μοναδικό άρθρο του 1988 : '' Έτσι θα είναι ο κόσμος το 2013 ''




Το 1988, o ρεπόρτερ των Los Angeles Times, Τζέρι Λόκενορ, έγραψε ένα άρθρο για το πώς θα ήταν η ζωή στο Λος Άντζελες, 25 χρόνια μετά, δηλαδή… σήμερα.
Ο Λόκενορ, για να γράψει το άρθρο του, συμβουλεύθηκε μελλοντολόγους, ιστορικούς και ειδικούς της τεχνολογίας, ενώ εικονογράφοι χρησιμοποίησαν το γραπτό του για να δημιουργήσουν εικόνες του «Λος Άντζελες, εν έτει 2013».
Στην κεντρική εικόνα εμφανίζονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κινούνται σε ένα αστικό ηλεκτρικό δίκτυο και ουρανοξύστες που μοιάζουν αρκετά με κτίρια που υπάρχουν πλέον στις ΗΠΑ.
Το άρθρο περιέγραφε τη ζωή μιας τετραμελούς οικογένειας που ζει σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σπίτι, με ρομπότ που κάνουν τις οικιακές δουλειές. Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν συμβαίνει ακόμη, όμως σε άλλες προβλέψεις του ο συντάκτης του άρθρου, πέτυχε διάνα.
Μιλούσε για αυτοκίνητα που διαθέτουν συστήματα πλοήγησης, για ένα εκτεταμένο δίκτυο τηλεφωνίας που δίνει τη δυνατότητα βιντεοκλήσεων και κυρίως για μία «έξυπνη κάρτα» στις διαστάσεις ενός μικρού βιβλίου, μέσω της οποίας οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν κάθε είδους συναλλαγή ή να αναζητήσουν πληροφορίες.
Σήμερα, πράγματι έχουμε αυτοκίνητα με συστήματα GPS, κάνουμε κλήσεις ή ακόμη και σημαντικές συναντήσεις μέσω του Skype και βέβαια, έχουμε στο χέρι μας το tablet ή το smartphone!
Ο Τζέρι Λόκενορ ανέσυρε από το αρχείο του το άρθρο και εντυπωσιάστηκε με όλα αυτά που είχε «προβλέψει».

Προς έγκριση 1.500 προσλήψεις εποχικών στα ΕΛ.ΤΑ



Δρομολογείται άμεσα η διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με σκοπό την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών σε πανελλαδικό επίπεδο. Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται η έκδοση σχετικών προκηρύξεων.
Οι προκηρύξεις θα εκδοθούν κατά περιοχή, ανάλογα με τις ανάγκες σε προσωπικό, στα ταχυδρομεία όλης της χώρας.
Οι συμβάσεις του προσωπικού που είχαν προσληφθεί το περασμένο καλοκαίρι λήγουν στα τέλη Μαΐου, οπότε και δημιουργείται η ανάγκη για την πρόσληψη νέου προσωπικού. Ο ακριβής αριθμός των συμβάσεων δεν είναι ακόμη γνωστός, λόγω του πρώιμου σταδίου της διαδικασίας, ωστόσο θα είναι αισθητά μειωμένος (τουλάχιστον κατά το ήμισυ) σε σχέση με το 2012.
Πρόκειται για τετράμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια, αν και οι περισσότερες θέσεις θα καλύψουν ανάγκες στα καταστήματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Οι θέσεις αφορούν στις ειδικότητες των Διανομέων, των Υπαλλήλων Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, των Οδηγών και των Διαμετακομιστών και είναι ΥΕ και ΔΕ.