MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ

Ύστερα από δέκα ημέρες ξαναενεργοποιώ το ιστολόγιο μου. Τις ημέρες που είχα ανενεργό το ιστολόγιο ασχολήθηκα έντονα με τα οργανωτικά του συνδυασμού " Αίγινα εν Δράσει - Αίγινα για όλους". Το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμουν ήταν η κούραση. Αυτό που με ενδιέφερε ήταν η κατάρτιση του συνδυασμού κάτι το οποίο και έγινε.
Η εμπειρία που απέκτησα είναι μεγάλη τόσο σε οργανωτικό κομμάτι όσο και σε κατάρτιση συνδυασμού.  Βίωσα αρκετές καταστάσεις τα αισθήματα ανάμεικτα κάθε φορά. Αναθεώρησα άποψη για αρκετούς ανθρώπους , καταστάλαξα  την άποψη μου για κάποιους άλλους.
Ότι αφορά τον δικό μας συνδυασμό ένα έχω να δηλώσω:  ΔΕΝ εξαγοράσαμε κανέναν, ΔΕΝ εκβιάσαμε κανέναν γιατί του έχουμε κάνει κάποιο ρουσφέτι για να είναι υποψήφιος μαζί μας, οι υποψήφιοι μας ήρθαν με ελεύθερη βούληση και με συναίσθημα. Αυτό στα ότι αφορά τον δικό μας συνδυασμό .
Η συνένωση δυο πολιτικών δυνάμεων (συνδυασμών) έγινε γιατί ήταν πολύ λίγα αυτά που μας χώριζαν.
Μπορεί να έγιναν επικοινωνιακά λάθη αλλά ουδείς αλάνθαστος. Προχωράμε μπροστά και κοιτάμε το μέλλον
Ως πολιτικοποιημένο πρόσωπο έχω την δική μου πολιτική φιλοσοφία και σκέψη η οποία δεν είναι δογματική. Όμως , στηρίζεται στις εξής αρχές διαφάνεια , εντιμότητα και δίπλα στον πολίτη.
Στηρίζω τον Δημήτρη Μούρτζη ως υποψήφιο δήμαρχο Αίγινας ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα του!!!

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Βούλγαρος Καθηγητής: «Κανείς κόπανος μετά απο 2.400 χρόνια δεν μπορεί να αλλάξει την ελληνική καταγωγή του Αλέξανδρου»!‏


Σε συνέντευξή του στο κανάλι των Σκοπίων ο Βούλγαρος καθηγητής ιστορίας, Μπότζινταρ Ντιμίτροφ- Божидар Димитров, απάντησε σε ορισμένες  ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του νοτιοσλάβου -των Σκοπίων -δημοσιογράφου Μάριαν Νικολόφσκι. Διανθίζουμε μερικές από αυτές, όπως τις παρουσιάζει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους:
Ερώτηση: Κάθε δημόσια εμφάνισή σας σχετικά με τα Σκόπια προκαλεί σάλο. Γιατί προκαλείτε το ‘μακεδονικό έθνος’;
Ντιμίτροφ: Ποτέ δεν αποκάλεσα  ‘μακεδονικό έθνος’, ούτε σε πολιτικούς, ούτε σε «ιστορικούς» και σε δημοσιογράφους. Είναι διασκεδαστικό να αντικρούω αυτέςτης ανοησίες.


Ερώτηση: Πως μπορείτε να καθορίσετε το «μακεδονικό έθνος» και τον «μακεδονικό λαό»;

Ντιμίτροφ: Η απόφαση της Κομιντέρν το 1934 αναφέρει ότι βουλγαρικός λαός ζούσε στο βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας και συνέχιζε να ζει στην κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία μετά το 1944. Η ιδέα του ‘Μακεδονισμού’ ήταν του Σέρβου πολιτικού Στ. Νοβάκοβιτς από το 1889 που κυνικά έγραψε: «Κάθε προσπάθεια των Βουλγάρων της Μακεδονίας να ενωθούν με τη Βουλγαρία έχει αποτύχει. Έτσι, αφήστε τους να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι ανήκουν σε ένα άλλο έθνος εκτός της Βουλγαρίας και της Σερβίας. Έτσι θα αποκοπούν από το βουλγαρικό έθνος και θα δημιουργήσουν ένα άλλο, μικρότερο και αδύναμο, εύκολο στην υποδούλωση.

Ερώτηση: Υπάρχουν Σκοπιανοί στη Βουλγαρία;

Ντιμίτροφ: Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή περίπου 5.000 άτομα.

Ερώτηση: Τι φοβάται η Βουλγαρία για να την αναγνωρίσει ως μειονότητα;

Ντιμίτροφ: Ποιος ηλίθιος σας είπε ότι η Βουλγαρία δεν την αναγνωρίζει ως μειονότητα;

Ερώτηση: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Βούλγαρος, Έλληνας ή Σλάβος-‘Μακεδόνας’;

Ντιμίτροφ: Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης είναι ένα θεμελιώδες δικαίωμα σε μια δημοκρατία.
Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του, ο Φίλιππος της Μακεδονίας, παρουσιάζονται στις δημόσιες εμφανίσεις τους ως Έλληνες.Η πολιτική τους φιλοδοξία ήταν να δημιουργήσουν ένα τεράστιο ελληνικό κράτος.

Κανείς Κόπανος* δεν μπορεί μετά από 2.400 χρόνια να τους δώσει άλλη ταυτότητα.
Η αλλαγή της εθνικής ταυτότητας των νεκρών, όπως του βασιλιά Σαμουήλ ή του Γκότσε Ντέλτσεφ είναι ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα του μακεδονισμού, αφού οι άνθρωποι είναι νεκροί και δεν μπορούν να  υπερασπιστούν τον εαυτό τους.Στον πολιτισμένο κόσμο αυτή η πρακτική ονομάζεται Λεηλασία. Στους στρατούς όλου του κόσμου η Λεηλασία τιμωρείται με θάνατο.
Ερώτηση: Ο τσάρος Σαμουήλ ήταν Βούλγαρος;
Ντιμίτροφ: Εκείνη την εποχή οι Βούλγαροι είχαν έναν ισχυρό άνδρα που ονομάζονταν «Σαμουήλ», έτσι γράφει σερβικό χειρόγραφο του 12ου αιώνα. Σε βυζαντινά, αραβικά, αρμενικά και λατινικά χειρόγραφα για την εποχή του Σαμούλ αναγράφεται ως Σαμουήλ τσάρος-βασιλιάς της Βουλγαρίας που διαχειρίζεται το βασίλειο της Βουλγαρίας. Στην μακεδονική πόλη Μοναστήρι, σε αρχαιολογικές ανασκαφές βρέθηκε μια επιγραφή που γράφει «στον τσάρο Ιβάν Βλαντισλάβ αυτοκράτορα των Βουλγάρων  που έκτισε το φρούριο στη Μπίτολα για να σώσει τις ζωές των Βουλγάρων» [
Ο Ιβάν Βλαντισλάβ ήταν ανηψιός του  Σαμουήλ. Εγώ προσφέρων ένα εκατομμύριο  σε όποιον βρει αρχαίο κείμενο  που να γράφει ο Σαμουήλ ήταν Σλάβος-«Μακεδόνας».

The Hellenic Information Team

http://www.eglimatikotita.gr/2013/11/2400.html

Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΑΪΔΑΡΩΝ


Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.
Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.
Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους. Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.
Μετά συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάιδαρος και ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε μετά από μια εβδομάδα για να αγοράσει οποιοδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι 500 ευρώ!!! Και αποχώρησε...
Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνέταιρό του το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε αγοράσει και τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει όλα στην τιμή των 400 ευρώ το ένα.
Οι κάτοικοι βλέποντας την δυνατότητα να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη εβδομάδα, αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4 φορές πιο ακριβά από ότι τα είχανε πουλήσει, και για να το κάνουν αυτό, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δάνειο από την τοπική τράπεζα.
Όπως φαντάζεστε, μετά την συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές σε έναν φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια στην κατοχή τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα.
Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα χρέη. Μάταια. Η αξία τους είχε πατώσει. Η τράπεζα λοιπόν κατάσχεσε τα γαϊδούρια και εν συνεχεία τα νοίκιασε στους πρώην ιδιοκτήτες τους.
Ο τραπεζίτης όμως πήγε στον δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει θα κατέρρεε και αυτός, και κατά συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πίστωσης που είχε με τον δήμο.
Πανικόβλητος ο δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έδωσε λεφτά στον τραπεζίτη, ο οποίος παρεμπιπτόντως . ήταν κουμπάρος του δημοτικού συμβούλου.
Δυστυχώς όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν έσβησε το χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε ένα βήμα πριν την πτώχευση.
Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους. Αυτοί όμως του έδωσαν αρνητική απάντηση, γιατί όπως του είπαν είχαν υποστεί την ίδια ζημιά με τους δικούς τους γαιδάρους!!!...
Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον δήμαρχο την «ανιδιοτελή» συμβουλή/οδηγία να μειώσει τα έξοδα του δήμου: λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το νοσοκομείο του χωριού, για την δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων, της έρευνας, μείωση της χρηματοδότησης για καινούρια έργα υποδομών. Αυξήθηκε η ηλικία συνταξιοδότησης, απολύθηκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του δημαρχείου, έπεσαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι.
Ήταν έλεγε αναπόφευκτο, αλλά υποσχόταν με αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές «να βάλει τάξη στη λειτουργία του δημοσίου, να βάλει τέλος στις σπατάλες» και να ηθικοποιήσει το εμπόριο των γαϊδάρων.
Η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα όταν μαθεύτηκε πως οι δυο επιχειρηματίες και ο τραπεζίτης είναι ξαδέρφια και μένουν μαζί σε ένα νησί κοντά στις Μπαχάμες, το οποίο και αγόρασαν  με τον ιδρώτα τους. Ονομάζονται οικογένεια Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και με μεγάλη γενναιότητα προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εκλογική εκστρατεία των δημάρχων των χωριών της περιοχής.
Σε κάθε περίπτωση η ιστορία δεν έχει τελειώσει γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι έκαναν μετά οι αγρότες. Εσύ τι θα έκανες στην θέση τους; Τι θα κάνεις εσύ;

(Μετάφραση από το ιταλικό κείμενο το οποίο ήταν μετάφραση του γαλλικού και πάει λέγοντας... Φυσικά, τα κείμενα αυτά είναι μεταφρασμένα σε όλες τις γλώσσες γιατί ως γνωστό στην ιστορία αυτή εμπλέκονται επιχειρηματίες, τραπεζίτες, δημοτικές αρχές και φουκαράδες χωρικοί όλου του κόσμου καθώς όλος ο πλανήτης υπόκειται στους «κανόνες της αγοράς» των γαιδάρων)

Σας θυμίζει κάτι;

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Πως υποβάλλω την αίτηση για τη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος;


Η εφαρμογή Υποβολής Αιτήσεων για τη χορήγηση του Κοινωνικού Μερίσματος (ν.4254/2014) απευθύνεται τα φυσικά πρόσωπα όπου με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, οπως αυτά καθορίστηκαν στην κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισής και Πρόνοιας (αρ. πρωτ. 1063601 ΕΞ 2014), είναι δικαιούχοι του κοινωνικός μερίσματος. Μεσω της εφαρμογής αυτής, κάθε φυσικό πρόσωπο που είναι δυνάμει δικαιούχος, υποβάλλει το μηχανογραφημένο έντυπο «Αίτηση  – Υπεύθυνη  Δήλωσή για τη χορήγηση  του Κοινωνικού Μερίσματος» μέσω του περιβάλλοντος TAXISnet. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 30.6.2014 και θ καταβολή στους δικαιούχους πραγματοποιείται εντός του πρώτου δεκαθμζρου του επόμενου μήνα από τον μήνα υποβολής της  αίτησης . Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος αποτελεί η υποβολή τής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1) του αιτούντος (ή τής αιτούσας) για το οικονομικό έτος 2013.
Ο ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΔΩ

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Νέο έκτακτο πρόγραμμα ΟΑΕΔ: Πρόσληψη 12.000 ανέργων σε επιχειρήσεις για ένα χρόνο

Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων για την πρόσληψη 12.000 ανέργων ηλικίας 25 – 66 ετών, με κίνητρο την ημερήσια επιδότηση 18 ευρώ το άτομο για διάστημα 1 χρόνου, προκηρύσσει αμέσως μετά το Πάσχα ο ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα που, όπως υπογραμμίζει στην Ημερησία ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου, αποφασίστηκε να "τρέξει" συμπληρωματικά καθώς το προηγούμενο που είχε προκηρυχθεί τον προηγούμενο μήνα για 10.000 θέσεις "απορροφήθηκε" μέσα σε μόλις 3 ημέρες από 1.500 επιχειρήσεις οι οποίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής. Την επαναπροκήρυξη του προγράμματος ενέκρινε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διευρύνοντας, υπέρ των νέων σε ηλικία, τους άνεργους που θα μπορούν να προσληφθούν (θα αφορά ηλικίες από 25ετών και όχι από 30 ετών που προέβλεπε το προηγούμενο πρόγραμμα). Στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις οι οποίες, στο τρίμηνο που προηγείται, δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους και δεν έχουν μετατρέψει το καθεστώς απασχόλησης από πλήρη σε μερική ή σε "εκ περιτροπής" εργασία.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, θα ακολουθήσουν στοχευμένα προγράμματα ειδικά για τους μακροχρόνια άνεργους (που αυξάνονται και έχουν φτάσει να αποτελούν το 50% των ανέργων) καθώς και για τους νέους οι οποίοι έχουν ποσοστά ανεργίας έως 60%.
Διαβάστε εδώ το άρθρο του Γιώργου Γάτου στο imerisia.gr

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2013

Τι προβλέπει το σχέδιο για συμψηφισμό και πληρωμές ΦΠΑ

Διευκρινίσεις αναφορικά με τον τρόπο εφαρμογής της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού κυρίου Αντώνη Σαμαρά για συμψηφισμό ΦΠΑ όταν το κράτος οφείλει επιστροφέμενο ποσό σε επιχειρήσεις αλλα και στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής του ΦΠΑ παρέχει το υπουργειο Οικονομικων μέσω άτυπου ενημερωτικού σημειώματος.

Αναλυτικά στο σημείωμα αναφέρονται τα εξής:

Το σημερινό φορολογικό-λογιστικό σύστημα βασίζεται στο Accrual Based Scheme δηλαδή το σύστημα «Δεδουλευμένων Πράξεων» (ΔΠ), το οποίο έχει οδηγήσει σε οικονομική στενότητα χιλιάδες εταιρείες καθώς και πολλές υποθέσεις στα φορολογικά δικαστήρια.
Ο βασικός λόγος αυτής της ασφυξίας είναι η μη έγκαιρη πληρωμή τιμολογίων και παραστατικών που έχουν εκδοθεί, ακόμα και από το Δημόσιο, με αποτέλεσμα ο εκδότης του παραστατικού να είναι υπόχρεος έναντι της φορολογικής διοίκησης, ενώ ο παραλήπτης του να τυγχάνει όλων των πλεονεκτημάτων αφού δεν έχει πληρώσει την αξία της υπηρεσίας ή του προϊόντος, να εκπίπτει του αντίστοιχου ΦΠΑ και τέλος να γράφει δαπάνες με αποτέλεσμα τη μείωση του φορολογητέου εισοδήματός του.      
Η πρόταση
Προτείνεται η δυνατότητα επιλογής από κάθε επιχείρηση, της οποίας ο τζίρος είναι έως 500.000 ευρώ σε πρώτη φάση και, πολύ σύντομα, μέχρι 2 εκ. ευρώ, του σχήματος με τον οποίο θα φορολογηθεί και θα αποδώσει τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί σε κάθε συναλλαγή της. Η επιλογή θα γίνει ανάμεσα σε δύο διαθέσιμες επιλογές:
∙      Το σχήμα Δεδουλευμένων Πράξεων (Accrual Based Scheme), το οποίο ισχύει σήμερα στο φορολογικό σύστημα της Ελλάδας και
∙      Το σχήμα Εκκαθαρισμένων Πράξεων (Cash Accounting Scheme), το οποίο ισχύει σε χώρες όπως οι Βρετανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Μάλτα, με τον ίδιο προαιρετικό τρόπο.
Σχήμα Εκκαθαρισμένων Πράξεων (Cash Accounting Scheme)    
Σύμφωνα με αυτό το σχήμα, όταν μία επιχείρηση εκδίδει ένα τιμολόγιο είναι υπόχρεη για την καταβολή του ΦΠΑ μόνο όταν το τιμολόγιο πληρωθεί, σε αντίθεση με το σύστημα ΔΠ όπου ο εκδότης του τιμολογίου είναι υπόχρεος για την καταβολή του ΦΠΑ μέσα σε 20 ημέρες ασχέτως αν αυτό πληρωθεί 6 μήνες αργότερα.
Επιπλέον, ο παραλήπτης των παραστατικών εκπίπτει τον ΦΠΑ μόνο όταν πληρώσει το παραστατικό.
Ευρωπαϊκή Ένωση    
Το σχήμα αυτό προβλέπεται σε προαιρετική βάση για τα κράτη-μέλη, στο Άρθρο 1 παρ. 7 της Οδηγίας 2010/45/EΕ (με το οποίο τροποποιήθηκε η Οδηγία 2006/112/EΚ με την εισαγωγή του άρθρου 167α). Βάσει της νομοθεσίας της Ε.Ε., τα κράτη-μέλη καθορίζουν ένα όριο τζίρου μέχρι 500.000 € για τους φορολογούμενους που μπορούν να επιλέξουν να κάνουν χρήση του συστήματος στην επικράτειά τους, ενώ το όριο αυτό μπορεί να αυξηθεί έως και 2.000.000 € μετά από διαβούλευση με την Επιτροπή ΦΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οφέλη - Πλεονεκτήματα
∙      Συμψηφισμοί, όχι μόνο ανάμεσα σε ιδιώτες και Δημόσιο αλλά και ανάμεσα σε ιδιώτες
∙      Απελευθέρωση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις
∙      Αποσυμφόρηση δικαστηρίων από φορολογικές και άλλες υποθέσεις
∙      Δικαιότερο φορολογικό σύστημα
∙      Ίσος φόρος προς ίσα εισοδήματα
∙      Αποποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας
To Σύστημα Εκκαθαρισμένων Πράξεων στην Πράξη.
Η εφαρμογή του συστήματος αυτού αναβάλλει τη φορολογική υποχρέωση επί των πωλήσεων ώστε να συμπίπτει χρονικά με την πληρωμή. Κατά συνέπεια, το σημείο στο οποίο οι φορολογούμενοι δικαιούνται να εκπέσουν το ΦΠΑ επί των αγορών αναβάλλεται επίσης, έως ότου ο ΦΠΑ έχει πράγματι καταβληθεί στον προμηθευτή. Η άμεση εφαρμογή του μέτρου θα επιφέρει τις ακόλουθες θετικές αλλαγές στο υπάρχον επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον:
-      Θα αυξήσει τις ταμειακές ροές για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, θα αντιμετωπίσει τις οικονομικές υποχρεώσεις μεταξύ των επιχειρήσεων, δίνοντας έτσι στην ελληνική οικονομία μία αποφασιστική ώθηση για ανάκαμψη, θα μειώσει δραστικά τις υποθέσεις που επιλύονται δικαστικά (μειώνοντας πολύ τα διοικητικά βάρη του Δημοσίου) ενώ παράλληλα θα εξαλείψει το φαινόμενο δυσλειτουργίας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δημιουργείται από τη μείωση ρευστότητας που τους δημιουργεί ή μη πληρωμή τιμολογίων τους προς το δημόσιο και όχι μόνο.
- Έχει θεωρηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μέτρο στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ως ένα μέτρο που κάνει τη ζωή ευκολότερη για τις επιχειρήσεις,
- Θα συμβάλλει στην αποφυγή της δημιουργίας ενός νέου κύματος ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο (σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία, τα χρέη που είχαν συσσωρευτεί μόνο σε ένα μήνα - Ιανουάριος 2014 - ανήλθαν σε 962 εκ. €, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό των καθυστερούμενων οφειλών να υπερβαίνει σήμερα τα 63 δις €).
- Θα καταπολεμήσει την απάτη που σχετίζεται με το ΦΠΑ.
- Αντί να επιχειρηθεί η ανάπτυξη μίας μοναδικής ελληνικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση του ζητήματος συμψηφισμού απαιτήσεων καταβολής ΦΠΑ έναντι του Δημοσίου (ή άλλων φορέων της γενικής κυβέρνησης), το σύστημα βασίζεται στις ευρωπαϊκές και διεθνείς βέλτιστες πρακτικές για την αποφυγή δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων χρεών (ανεξάρτητα από το αν λαμβάνουν μέρος στη συναλλαγή οι φορείς της γενικής κυβέρνησης).
Τα τελευταία χρόνια, παραλλαγές αυτού του συστήματος έχουν εισαχθεί σε πολλά κράτη- μέλη. Προτείνεται η υιοθέτηση της ακόλουθης προσέγγισης:
- Το σύστημα θα επιτρέψει στους φορολογούμενους με κύκλο εργασιών (αρχικά) λιγότερο από 500.000 € να αναβάλουν την καταβολή ΦΠΑ που χρεώνουν μέχρι τη στιγμή που πληρώσει ο πελάτης.
- Επιπλέον, οι φορολογούμενοι που επιλέγουν το σύστημα θα αναβάλλουν το σημείο στο οποίο ζητείται η έκπτωση ΦΠΑ για τις αγορές τους. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη τόσο ο ΦΠΑ επί των εκροών όσο και επί των εισροών όταν πραγματοποιείται η πληρωμή (από τον πελάτη και από την επιχείρηση στους προμηθευτές της). Αυτή η προσέγγιση είναι φορολογικά ουδέτερη και εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχουν διαφυγόντα έσοδα για τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Ενώ το νέο καθεστώς θα λειτουργεί σε προαιρετική βάση, από τη στιγμή που μία επιχείρηση έχει αποφασίσει να το εφαρμόσει θα υπάρχει μία ελάχιστη διάρκεια συμμετοχής ενός έτους. Θα εφαρμόζεται σε όλες τις συναλλαγές της εκτός από εκείνες που νόμιμα εξαιρούνται από το καθεστώς του ΦΠΑ, όπως οι ενδοκοινοτικές εξαγορές, οι συναλλαγές για τις οποίες εφαρμόζεται ο αντίστροφος μηχανισμός φορολόγησης ή οι εξαιρούμενες εξαγωγές. Η επιχείρηση θα είναι ελεύθερη να παραιτηθεί από την εφαρμογή του καθεστώτος, αλλά αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα είναι σε θέση να εφαρμόσει το σύστημα και πάλι μέχρις ότου παρέλθουν τρία (3) χρόνια.
- Οι πελάτες των επιχειρήσεων που αποφασίζουν να ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς θα αναβάλλουν επίσης την έκπτωση του ΦΠΑ έως το χρόνο κατά τον οποίο πραγματοποιείται  η πληρωμή των τιμολογίων των προμηθευτών τους.
- Για να διασφαλιστεί η εφαρμογή του, το νέο καθεστώς θα εξασφαλίζει ότι τόσο ο προμηθευτής όσο και ο πελάτης θα καταγράφουν επαρκώς τις πραγματικές ημερομηνίες πληρωμής, καθώς και τον τρόπο πληρωμής.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=584793

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ - YOU CAN'T BEAT A GREEK!!!‏

A Mathematician once asked the following question to a group of students from several countries :

How do you write 4 in between 5 ?

The Answers were as follows:

From China:
Is this a Joke?

From Japan:
Impossible!

From United States of America:
The question is wrong.

From United Kingdom:
Not found on Internet.
And.

From Greece:

 F(IV)E    

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ


ΑΙΓΙΝΑ 08/04/2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αίγινας  ένα από τα σοβαρότερα θέματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τα δημοτικά συμβούλια είναι αυτό που αφορά τις αποκλίσεις  των  ενδείξεων  των μετρητών της ΕΥΔΑΠ και του δήμου Αίγινας. Σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα στο οποίο υπάρχει και η μηνυτήρια αναφορά του Αντιπεριφερειαρχή του δώσατε αύξοντα αριθμό 15 και τίτλο « Ενημέρωση επί της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης που αφορά στην υδροδότηση του Δήμου μας και λήψη απόφασης για την νομική υποστήριξη του θέματος.»
 Σάς παρακαλώ να το θέσετε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί πρώτο. Λόγω της σοβαρότητας και της ειδικής σημασίας του θέματος το θέμα πρέπει να συζητηθεί πρώτο ώστε να υπάρξουν δημότες που ενδεχομένως θα ήθελαν να το παρακολουθήσουν. Επίσης θα είναι παρόντες σχεδόν όλοι οι δημοτικοί  σύμβουλοι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει  στα τελευταία θέματα διότι  έχουν αποχωρήσει ορισμένοι σύμβουλοι. Επιπλέον θα είναι ξεκούραστοι και θα έχουν καθαρή σκέψη όλοι  οι δημοτικοί σύμβουλοι .
Μου προκαλεί απορία η μη αντίδραση για την ιεράρχηση του θέματος των αρχηγών της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης  μόνο ο κύριος Κοττάκης από ότι έχω πληροφορηθεί έχει αντιδράσει για την σειρά του θέματος όχι επίσημα όμως.
Κύριε Πρόεδρε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με αυτή την ιεραρχία και διαφάνεια  αντιμετωπίζεται ένα τέτοιο σοβαρό θέμα;
Κύριε Δήμαρχε λόγω του ότι  εσείς εισηγείστε το θέμα και όχι την σειρά  , η οποία είναι στην αρμοδιότητα του  Πρόεδρου σας παρακαλώ να δεχθείτε την πρόταση μου.  Όπως παρακαλώ και τους συνάδελφους στο δημοτικό συμβούλιο να υποστηρίξουν την αλλαγή ιεραρχίας του θέματος. Το οποίο αντί για 15ο να συζητηθεί πρώτο.

Μετά τιμής


ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ



Αυτό το βίντεο κάνει τον κύκλο του διαδικτύου και έχει αλλάξει την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Αν μπορούσαμε να κάνουμε και εμείς το ίδιο , σίγουρα θα ζούσαμε σε έναν καλύτερο κόσμο. Απολαύστε το.

Heartwarming Thai Commercial - Thai Good Stories   By Linalovedena

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Το ταξίδι του Αντώνη Τρίτση


Συμπληρώνονται τη Δευτέρα 7 Απριλίου 22 χρόνια από τον θάνατο του Αντώνη Τρίτση, πρώην υπουργού και πρώην δημάρχου Αθηναίων, και βέβαια έχει καταντήσει κοινοτοπία να γράφει κανείς κάθε χρόνο ότι η απουσία του είναι αισθητή.

Σε μια εποχή που το πολιτικό μας σύστημα αλλά και οι ταγοί του αμφισβητούνται από τους πολίτες, σε μια εποχή που όλοι οι θεσμοί βρίσκονται σε κρίση και η κοινωνία υποφέρει, η απουσία πολιτικών όπως ο Τρίτσης είναι αισθητή και υποχρεωτική η σύγκριση.

Πολιτικοί με την ιδεολογική και πολιτική του συγκρότηση και συνέπεια, με τις γνώσεις του και τη σύγχρονη αντίληψή του για τον κόσμο, με το ήθος του και την εντιμότητά του, με την αφοσίωσή του στην Ελλάδα και τον ελληνισμό και, τέλος, με τον σεβασμό του στους πολίτες, σπανίζουν σήμερα και είναι αυτό που οι πολίτες αναζητούν και περιγράφουν ως «νέο».

Οι σημειώσεις 
Μεταφέρουμε εδώ κι αυτήν τη μαρτυρία ως δείγμα αξιολόγησης του προσωπικού τμήματος του αρχείου του σε συνάρτηση πάντοτε με την εκτίμηση του ρόλου του Τρίτση: «Άρχισα καιρό πριν, συστηματικά, όπως πίστευα, να μελετώ και να μαζεύω σημειώσεις για να γράψω ένα βιβλίο για την Ελλάδα. Ήθελα να παρουσιάσω μια κάποια πλευρά της αδικίας, που την πνίγει, και να δείξω ότι δεν θα κρατήσει έτσι η κατάσταση για πολύ. Μελετούσα λοιπόν συστηματικά. Πλάι μου ή και καμιά φορά από κάτω μου τα γεγονότα τρέχανε. Ο χρόνος με έπνιξε: δεν έχω καιρό πια. Άφησα τη μελέτη και γράφω ό,τι έχω μέσα μου για τη χώρα μου και τον κόσμο μου, που με πνίγει. Την αγάπη μου, τον θαυμασμό μου, την οργή μου, την απελπισία μου, την πίστη μου για τ’ αύριο, για λευτεριά και Επανάσταση. Αρχίζω λοιπόν».


Και αυτό ήταν η αρχή… για μια πορεία που σημαδεύτηκε από τη συνέπεια και τον αγώνα…

πηγή: http://www.topontiki.gr/article/71572

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Γιατί οφείλουμε να διδάσκουμε τα Αρχαία Ελληνικά στα παιδιά μας


Γιατί αλήθεια διδάσκουμε τα αρχαία ελληνικά στα παιδιά που θέλουμε να μορφώσουμε, σε τόσο πολλές ώρες μάλιστα;

Τρεις είναι οι κύριοι λόγοι που μας υποχρεώνουν να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να επικοινωνήσουν όσο γίνεται περισσότερο με τον αρχαίο κόσμο.

Πρώτα απ’ όλα, γιατί είμαστε κι εμείς Έλληνες. Από τον καιρό του Ομήρου ως σήμερα έχουν περάσει κάπου δυο χιλιάδες εφτακόσια χρόνια.

Στους αιώνες που κύλησαν οι Έλληνες βρεθήκαμε συχνά στο απόγειο της δόξας, άλλοτε πάλι στα χείλια μιας καταστροφής ανεπανόρθωτης νικήσαμε και νικηθήκαμε αμέτρητες φορές∙ δοκιμάσαμε επιδρομές και σκλαβιές αλλάξαμε θρησκεία στους τελευταίους αιώνες η τεχνική επιστήμη μετασχημάτισε βασικά τη μορφή της ζωής μας∙ και όμως κρατηθήκαμε Έλληνες, με την ίδια γλώσσα‐φυσικά εξελιγμένη‐, με τα ίδια ιδανικά, τον ίδιο σε πολλά χαραχτήρα και με ένα πλήθος στοιχεία του πολιτισμού κληρονομημένα από τα προχριστιανικά χρόνια.

Στον πνευματικό τομέα κανένας λαός δεν μπορεί να προκόψει, αν αγνοεί την ιστορία του, γιατί άγνοια της ιστορίας θα πει άγνοια του ίδιου του ίδιου του εαυτού του. Είμαι Έλληνας, συνειδητός Έλληνας, αυτό θα πει, έχω αφομοιώσει μέσα μου την πνευματική ιστορία των Ελλήνων από τα μυκηναϊκά χρόνια ως σήμερα.

Ο δεύτερος λόγος που μας επιβάλλει να γνωρίσουμε την αρχαία πνευματική Ελλάδα είναι ότι είμαστε κι εμείς Ευρωπαίοι. Ολόκληρος ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός στηρίζεται στον αρχαίο Ελληνικό, με συνδετικό κρίκο τον ρωμαϊκό. Με τους άλλους Ευρωπαίους μας δένει βέβαια και ο Χριστιανισμός, όσο και να μας χωρίζουν ορισμένα δόγματα.

Μα και ο Χριστιανισμός έπρεπε να δουλευτεί πρώτα με την Ελληνική σκέψη, για να μπορέσει ν’ απλώσει έπειτα στον ευρωπαϊκό χώρο. Η ρίζα του πολιτισμού των Ευρωπαίων όλων είναι ο αρχαίος Ελληνικός στοχασμός και η τέχνη, γι’ αυτό δεν μπορεί να τα αγνοεί κανείς, αν θέλει να αισθάνεται πως πνευματικά ανήκει στην Ευρώπη.

Μα ο κυριότερος λόγος που δεν επιτρέπεται οι νέοι μας ν’ αγνοούν την αρχαίαν Ελλάδα είναι άλλος: στην Ελλάδα για πρώτη φορά στα χρονικά του κόσμου ανακαλύφτηκε ο άνθρωπος ως αξία αυτόνομη, ο άνθρωπος που θέλει να κρατιέται ελεύθερος από κάθε λογής σκλαβιά, και υλική και πνευματική.

Μέσα στους λαούς που περιβάλλουν τον ελληνικό χώρο στα παλιά εκείνα χρόνια υπάρχουν πολλοί με μεγάλο πολιτισμό, πάνω απ’ όλους οι Αιγύπτιοι και οι Πέρσες. Οι λαοί όμως αυτοί ούτε γνωρίζουν ούτε θέλουν τον ελεύθερο άνθρωπο. Το απολυταρχικό τους σύστημα επιβάλλει στα άτομα να σκύβουν αδιαμαρτύρητα το κεφάλι μπροστά στο βασιλέα και στους θρησκευτικούς αρχηγούς.

Η ελεύθερη πράξη και η ελεύθερη σκέψη είναι άγνωστα στον εξωελληνικό κόσμο. Και οι Έλληνες; Πρώτοι αυτοί, σπρωγμένοι από μια δύναμη που βγαίνει από μέσα τους και μόνο, την δεσποτεία θα την μεταλλάξουν σε δημοκρατία, και από την άβουλη, ανεύθυνη μάζα του λαού θα πλάσουν μια κοινωνία από πολίτες ελεύθερους, που καθένας τους να νιώθει τον εαυτό του υπεύθυνο και για τη δική του και για των άλλων την προκοπή. Ο στοχασμός είναι κι αυτός ελεύθερος για τα πιο τολμηρά πετάματα του νου και της φαντασίας.

Ο Έλληνας είναι ο πρώτος, που ενώ ξέρει πως δεν μπορεί ατιμώρητα να ξεπεράσει τα σύνορα του ανθρώπου και να γίνει θεός, όμως κατέχεται από μια βαθιά αισιοδοξία για τις ανθρώπινες ικανότητες και είναι γεμάτος αγάπη για τον άνθρωπο, που τον πιστεύει ικανό να περάσει τις ατέλειές του και να γίνει αυτό που πρέπει να είναι−ο τέλειος άνθρωπος.

Αυτή η πίστη στον τέλειον άνθρωπο, συνδυασμένη με το βαθύ καλλιτεχνικό αίσθημα που χαρακτηρίζει την ελληνική φυλή, δίνει στον αρχαίον Έλληνα τον πόθο και την ικανότητα να πλάσει πλήθος ιδανικές μορφές σε ό,τι καταπιάνεται με το νου, με τη φαντασία και με το χέρι:

Στις απέριττες μορφές που σχεδιάζουν οι τεχνίτες στα αγγεία της καθημερινής χρήσης, στη μεγάλη ζωγραφική, στην πλαστική του χαλκού και του μαρμάρου, πάνω απ’ όλα στο λόγο τους, και τον πεζό και τον ποιητικό.

Αυτόν τον κόσμο θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας, για να μορφωθούν για να καλλιεργήσουν τη σκέψη τους αναλύοντας τη σκέψη των παλιών Ελλήνων για να καλλιεργήσουν το καλλιτεχνικό τους αίσθημα μελετώντας ότι ωραίο έπλασε το χέρι και η φαντασία των προγόνων τους για να μπορέσουν κι αυτοί να νιώσουν τον εαυτό τους αισιόδοξο, ελεύθερο και υπεύθυνο για τη μοίρα του ανθρώπου πάνω στη γη προπαντός για να φουντώσει μέσα τους ο πόθος για τον τέλειον άνθρωπο.

Ι.Θ. Κακριδής

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μυρίστηκαν κάτι στις καλλιέργειες;


Ένα μεγάλο βήμα μπροστά έκανε η επέκταση της Κίνας στην παγκόσμια αγορά αγροτικών εμπορευμάτων μετά την αποδοχή της κρατικής Cofco να πληρώσει 1,5 δισ. δολ. για να αποκτήσει μερίδιο σε κοινοπραξία εμπορίας ζάχαρης, σόγιας και σίτου της Noble Group, έναν από τους μεγαλύτερους οίκους χρηματιστηριακής εμπορίας εμπορευμάτων της Ασίας.
 Η συμφωνία προβλέπει ότι η Cofco – ή China National Cereals, Oil and Foodstuffs Corp – θα λάβει μερίδιο 51% στην Noble Agri από την Noble Group, που έχει έδρα στην Σιγκαπούρη.
 Η μεταβίβαση θα γίνει σε ρευστό και αποτιμά το μετοχικό κεφάλαιο της Noble Agri με συντελεστή 1,15 έναντι της λογιστικής αξίας 2014.

http://www.axiaplus.gr/article/65922/myristhkan-kati-stis-kalliergeies/

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Τρώτε φρούτα με άδειο στομάχι. Αυτό θα ανοίξει τα μάτια σας !


Διαβάστε το  μέχρι το τέλος και στη συνέχεια να το στείλετε σε όλες τις επαφές σας (e-mail).
Ο Δρ Stephen Mak αντιμετωπίζει ασθενείς με καρκίνο στο τελικο στάδιο με ένα "ανορθόδοξο" τρόπο και πολλοί ασθενείς του ανάρρωσαν . Πριν χρησιμοποιούσε ηλιακή ενέργεια για να καθαρίσει τις αρρώστιες των ασθενών του. Πιστεύει στη φυσική θεραπεία του οργανισμού κατά των ασθενειών. Δείτε το άρθρο του πιο κάτω. Είναι μία από τις στρατηγικές για την θεραπεία  του καρκίνου. Εν τέλη , το ποσοστό επιτυχίας μου στη θεραπεία του καρκίνου είναι περίπου 80 % . Οι ασθενείς με καρκίνο δεν πρέπει να πεθαίνουν. Η θεραπεία για τον καρκίνο ήδη βρέθηκε. Είτε το πιστεύετε είτε όχι. Λυπάμαι για τις εκατοντάδες των ασθενών με καρκίνο που πεθαίνουν, από συμβατικές θεραπείες .
    Τρώτε φρούτα ...Όλοι σκεφτόμαστε ότι το να τρώμε φρούτα σημαίνει απλώς να τα αγοράζουμε, να τα κόβουμε και να τα μασάμε. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε, είναι
σημαντικό να γνωρίζουμε πώς και πότε *τα τρώμε *. 
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τρώτε φρούτα ;
Ο Χ Ι   φρούτα ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ ! ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ  . . .
 Αν τρώτε φρούτα με αυτό τον τρόπο, θα παίξει σημαντικό ρόλο για την αποτοξίνωση του οργανισμού σας, παρέχοντας σας ένα μεγάλο μέρος ενέργειας για την απώλεια βάρους και για άλλες δραστηριότητες της ζωής.
ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΡΟΦΙΜΟ.
       Ας πούμε ότι έχετε φάει δύο φέτες ψωμί και στη συνέχεια ένα κομμάτι φρούτου.Το φρούτο είναι έτοιμο να πάει κατ 'ευθείαν μέσα από το στομάχι στα έντερα , αλλά εμποδίζεται να γίνει έτσι. Εν τω μεταξύ, το όλο γεύμα σήπεται και αναβράζει και μετατρέπεται σε οξύ. Τον χρόνο που το φρούτο έρχεται σε επαφή με το φαγητό στο στομάχι και τους πεπτικού χυμούς , όλη η μάζα των τροφίμων αρχίζει να χαλάει ..... Επομένως, σας παρακαλώ να τρώτε τα φρούτα σας με άδειο στομάχι  ή πριν από τα γεύματα σας ! Έχετε ακούσει ανθρώπους να παραπονούνται « κάθε φορά που τρώω καρπούζι ρέβομαι », « όταν τρώω φασόλια το στομάχι μου φουσκώνει », « όταν τρώω μια μπανάνα νιώθω σαν να τρέχω στην τουαλέτα », κλπ.Στην πραγματικότητα όλα αυτά δεν θα προκύψουν αν τρώτε τα φρούτα με άδειο στομάχι . Το φρούτο αναμιγνύεται με την σήψη των άλλων τροφών και παράγει αέριο και ως εκ τούτου θα έχουμε φούσκωμα ! Γκριζάρισμα των μαλλιών, φαλάκρα, το νευρικό ξέσπασμα και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, όλα αυτά  δεν θα συμβούν εάν τρώτε τα φρούτα με άδειο στομάχι .
      Εάν έχετε καταφέρει να τρώτε φρούτα με τον σωστό τρόπο, έχετε το μυστικό της ομορφιάς, της μακροζωίας, της υγείας, της ενέργειας, της ευτυχίας και του φυσιολογικού σωματικού  βάρους. Όταν θα πρέπει να πίνετε χυμό φρούτων - πίνετε μόνο  φρέσκο χυμό φρούτων, ΟΧΙ εμφιαλωμένο. Μην πίνετε χυμό, που έχει θερμανθεί. Μη τρώτε μαγειρεμένα φρούτα, επειδή δεν παίρνετε τα θρεπτικά συστατικά. Να πάρετε μόνο για να δοκιμάσετε. Το μαγείρεμα καταστρέφει όλες τις βιταμίνες.
     Αλλά τρώγοντας  ολόκληρο το φρούτο είναι καλύτερα από την κατανάλωση του χυμού . Αν πρέπει να πιείτε χυμό, πιείτε το αργά, γουλιά γουλιά, γιατί θα πρέπει να επιτρέψετε να αναμειγνύεται με το σάλιο σας πριν από την κατάποση. Μπορείτε να κάνετε μια δίαιτα 3 φρούτων την  ημέρα για να καθαρίσει το σώμα σας. Απλά τρώτε φρούτα και πίνετε χυμό φρούτων και τις 3 ημέρες και θα εκπλαγείτε όταν οι φίλοι σας να σας πουν πώς  ακτινοβολείτε !
KIWI : Μικρό αλλά πανίσχυρο. Αυτή είναι μια καλή πηγή καλίου, μαγνησίου,βιταμίνης Ε και φυτικών ινών.  Το περιεχόμενο της βιταμίνης C είναι διπλάσιο από του πορτοκαλιού.
ΜΗΛΟ: Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα; Παρά το γεγονός ότι ένα μήλο έχει  χαμηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, έχει αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που ενισχύουν την δραστικότητα της βιταμίνης C, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των κινδύνων καρκίνου παχέως εντέρου, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδιου.
ΦΡΑΟΥΛΑ : Προστατευτικό φρούτο . Οι Φράουλες έχουν την υψηλότερη συνολική αντιοξειδωτική δύναμη μεταξύ των μεγάλων φρούτων και προστατεύουν τον οργανισμό από καρκίνο, και ελεύθερες ρίζες που φράζουν τα αιμοφόρα αγγεία .
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ : Το πιο γλυκό φάρμακο. Λαμβάνοντας 2-4 πορτοκάλια την ημέρα μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει μακριά τα κρυολογήματα , χαμηλότερη τη χοληστερόλη , την πρόληψη και διάλυση πέτρας στα νεφρά , καθώς και να μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του παχέος εντέρου .
ΚΑΡΠΟΥΖΙ : Παγωμένο σβήνει τη δίψα . Αποτελείται από 92 % νερό , είναι επίσης δημιουργημένο με μια γιγαντιαία δόση γλουταθειόνης , η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Είναι επίσης βασική πηγή λυκοπενίου, αντιοξειδωτικού για τη καταπολέμηση του καρκίνου. Άλλες θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στο καρπούζι είναι Βιταμίνη C και Κάλιο .
GUAVA & PAPAYA : κορυφαία βραβεία βιταμίνης C. Είναι σαφείς νικητές για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C .Τα Γκουάβα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες , οι οποίες βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.Η παπάγια είναι πλούσια σε καροτίνη, αυτό είναι καλό για τα μάτια σας .
Πίνοντας κρύο νερό μετά από ένα γεύμα = Καρκίνος ! Μπορείτε να το πιστέψετε αυτό;  για εκείνους που τους αρέσει να πίνουν κρύο νερό , αυτό τούς αφορά.
Είναι ωραίο να έχουμε ένα φλιτζάνι κρύο ποτό μετά από ένα γεύμα . Ωστόσο , το κρύο  νερό θα σταθεροποιήσει την ελαιώδη ουσία που έχει μόλις καταναλωθεί. Θα  επιβραδύνει την πέψη . Μόλις αντιδράσει αυτή η «λάσπη» με το οξύ,  θα διασπασθεί  και θα απορροφηθεί από το έντερο ταχύτερα από την στερεά τροφή. Πολύ σύντομα, αυτό θα μετατραπεί σε λίπος και θα οδηγήσει σε καρκίνο . Είναι καλύτερα να πιείτε ζεστή σούπα ή ζεστό νερό μετά από ένα γεύμα
       Μια σοβαρή σημείωση για εμφράγματα ....
« ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ» : ( ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΑΣΤΕΙΟ ! )
        Οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι κάθε σύμπτωμα καρδιακής προσβολής αυτό που προκαλεί μούδιασμα στο αριστερό χέρι . Να είστε ενήμεροι για έντονο πόνο στην γραμμή του σαγονιού. Μπορεί να  μην έχετε ποτέ τον πρώτο πόνο στο στήθος κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής . Ναυτία και έντονη εφίδρωση είναι επίσης κοινά συμπτώματα. Εξήντα τοις εκατό των ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή, ενώ κοιμόνταν, δεν ξύπνησαν. Ο πόνος στο σαγόνι μπορεί να σας ξυπνήσει από βαθύ ύπνο . Ας είμαστε προσεκτικοί και να γνωρίζουμε. Όσο περισσότερα γνωρίζουμε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να επιβιώσουμε.

Πηγή:web-mail