MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Η γελοιότητα και η ανευθυνότητα πρέπει να έχουν όρια.

του Στράτου Χαρχαλάκη
Δήμαρχος Κυθήρων-Αντικυθήρων

Η γελοιότητα και η ανευθυνότητα πρέπει να έχουν όρια. Είναι διαφορετικό να μέμφεσαι - ΔΙΚΑΙΩΣ - την ΕΕ και τους υπευθύνους της (ανάμεσά τους φυσικά ΚΑΙ τους εκπροσώπους της Ελλάδας στους Θεσμούς) για τη σημερινή κατάντια της Χώρας και εντελώς διαφορετικό να καταριέσαι τους πάντες και τα πάντα και εντελώς άκριτα να διακηρύσσεις την έξοδο της Χώρας από την ΕΕ και το Ευρώ, που συνιστούν το μεγαλύτερο εθνικό κεκτημένο της Χώρας των τελευταίων δεκαετιών.

 Όλοι εσείς που μιλάτε για περηφάνια και αξιοπρέπεια, να δώ αν θα λέτε τα ίδια όταν σταματήσουν όλες οι επιδοτήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και λιμοκτονήσουν οι αγρότες μας, όταν σταματήσουν οι επιδοτήσεις του Ε.Π. Αλιείας και λιώσουν οι ψαράδες μας, όταν διακοπούν απότομα τα έργα του ΕΣΠΑ σε όλη τη Χώρα και μας μείνουν τα εργοτάξια και όταν χάσουμε τα 40 δις του νέου ΕΣΠΑ (γενικά κα τομεακά) που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας.
 Όσοι διακηρύσσουν κάποιον "άλλο δρόμο" είναι ανεύθυνοι και προσπαθούν να εφαρμόσουν τις ανεδαφικές και φρικτές τους ιδεοληψίες που θα οδηγήσουν τη Χώρα στον πυθμένα της αφάνειας, δεκαετίες πίσω, στέλνοντας στον κάλαθο των αχρήστων τις θυσίες ενός ολόκληρου λαού. Όσοι ερμηνεύετε το ΟΧΙ σαν θέληση του Λαού να βγει η Χώρα από την ΕΕ κάνετε ΛΑΘΟΣ και ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ τις επί 40 χρόνια θυσίες πατεράδων και των οικογενειών σας.
"Άλλος δρόμος" ΔΕΝ υπάρχει. Υπάρχει μόνο ο δρόμος των αληθινών μεταρρυθμίσεων μέσα στην ΕΕ, που θα οδηγήσει τη Χώρα μας σε στέρεες οικονομικές βάσεις προκειμένου να μη ζει πλέον με δανεικά. Συμφέροντα θα θιγούν, κατεστημένες νοοτροπίες θα τρίξουν, ελίτ και κάστες θα απωλέσουν τα παράλογα προνόμιά τους και επιτέλους θα γίνουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ευρώπη!
 Η ρήξη που κάποιοι επαγγέλεστε ούτε αξιοπρέπεια συνιστά ούτε περηφάνια. Συνιστά υψίστη ανευθυνότητα - στα όρια του επικίνδυνου και του γελοίου - και σας καλώ να σταματήσετε να δηλητηριάζετε το δημόσιο διάλογο και το μυαλό των νέων ανθρώπων με τέτοιες αντεθνικές ιδέες και απόψεις. Λέμε όχι στην εξαθλίωση του Λαού, αλλά αυτό το όχι έχει νόημα μόνο μέσα στους κόλπους της ΕΕ, γιατί ο "άλλος δρόμος" θα σημάνει την αληθινή εξαθλίωση και τη διάλυση των πάντων.
Ο τουρισμός διαλύεται, τα δημόσια έργα σταμάτησαν, οι τράπεζες έκλεισαν και ακόμα κάποιοι λέτε το ποίημα του "άλλου δρόμου".
 Εθνικό είναι το ΑΛΗΘΕΣ όπως είχε πει και ο Σολωμός! Αν δεν αντιλαμβάνεστε πως τις μεταρρυθμίσεις τις χρειαζόμαστε προκειμένου να βγούμε από την κρίση, τότε υπάρχει πολύ σοβαρό έλλειμμα δημόσιας αντίληψης και λυπάμαι πολύ...
Αν πιστεύετε ότι δικαιούμαστε να ζούμε πάντα με δανεικά και εις βάρος κάθε έννοιας λογικής, μεταρρύθμισης και εκσυχρονισμού, τότε η πλάνη είναι τεράστια...
Σταματήστε την ανευθυνότητα γιατί αν κάτι πάει στραβά, τη Δευτέρα το πρωί θα ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν θα τιμούν εκείνους που τις προκάλεσαν ή έστω τις ανέχθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου