MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ


Αρχηγός ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τελεία και παύλα . Όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μετά από αυτούς τους μεγάλους πολιτικούς δεν υπήρξε πραγματικός αρχηγός για να συνεχίσει . Αυτό είναι το πρόβλημα των κομμάτων. Δεν υπάρχουν γεννημένοι αρχηγοί. Κτισμένοι από μόνοι τους με υλικό ηγέτη. Με φτιαξιά πρώτου.

Ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της ΝΔ. Ο ΚΑΝΕΝΑΣ. Διότι  πολύ απλά δεν υπάρχει ουδείς στην ΝΔ εκείνος που να είναι αρχηγός. Που είναι σε θέση να παίξει το ρόλο του άρχοντα. Που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε γυαλάδα, σε αύρα, από τους άλλους.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν υπάρχει αρχηγός. Στο ύψος του αρχηγού δεν φθάνουν όσο κι αν μετράνε οι Μεϊμαράκης (αν και κράτησε ζωντανή την παράταξη στα δύσκολα), Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνης Γεωργιάδης, και   ο Τζιτζικώστας που πολύ σωστά το παλληκάρι «κρύβεται» για να μη δείξει τα μικρά κυβικά του σαν εικόνα αρχηγού. Σαν ζεν-πρεμιέ του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης   έχει μεγάλες προσβάσεις στον γερμανικό παράγοντα και πολλοί είναι αυτοί που τον πιέζουν να ηγηθεί ενός Κινήματος Μεταρρυθμιστών.
Ο Τζιτζικώστας    έχει μεγάλες προσβάσεις στους Βασιλικούς μιας έχει νονό του τον Βασιλιά τον στηρίζει και εφοπλιστικό λόμπι . Επίσης είναι νέος και ενδεχομένως να μπορεί να παίξει τον ρόλο του Αντι Τσίπρα και του Ζεν - πρεμιέ , άλλωστε  πρέπει να λαμβανουμε στα υπόψιν μας το γκελ που κάνει στις γυναίκες ο Τσίπρας.
Ο Άδωνις μπορεί να ψηφιστεί απο την πλάκα που θα θέλουνε οι ψηφοφόροι άλλων κομμάτων να πάρει αρκετούς ψήφους δηλαδή να πάει ένας ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει 2 ευρ΄ω και ψηφίσει Αδωνι Γεωργιάδη για να κάνει πλάκα στου Νεοδημοκράτες.
Τέλος στον Μειμαράκη του αναγνωρίζεται η μεγάλη προσπάθεια που έκανε για να συγκρατήσει το καράβι και να μην πάει στα βράχια το έσωσε και του το αναγνωρίζουν αλλά έχει μειονεκτήματα ο κόσμος τον βλέπει ως Βαγγέλα , δεν κάνει γκελ στην νεολαία από την άλλη είναι έμπειρος πολιτικός. Το βασικό του ατού είναι ότι έχει την στήριξη του Κώστα Καραμανλή

Το δίλημμα των Νεοδημοκρατών είναι Μεϊμαράκης ή Τζιτζικώστας; Η εμπειρία εναντίον του νέου;

Το μεγάλο στοίχημα είναι το εξής:Η αντιπολίτευση του νέου αρχηγού της ΝΔ εξαρτάται κατά πόσο θα ωφελήσει ή, θα βλάψει η κυβέρνηση του σύριζα. Γιατί ο νέος αρχηγός μπορεί να είναι και ο αυριανός πρωθυπουργός ή ο καταστροφέας μιας παράταξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου