MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ


του Νίκου Μουρατίδη
Για όσους είναι φανατικοί των νέων σήριαλ, σας το τονίζω: Αμερικάνικα. Που σημαίνει ότι δεν θα βρείτε στo top 10, ούτε Sherlock, ούτε Downton Abbey, ούτε Hannibal… Λοιπόν, οι ειδικοί αποφάσισαν και εγώ σας παρουσιάζω τα 10 καλύτερα από το 2000 και μετά….
 Ξεκινάμε από το Νο 10 και θα φτάσουμε στο Νο 1

10. Orange Is the New Black (2013- Μέχρι σήμερα) Netflix
Ποιος θα το πίστευε, ότι ένα σήριαλ μ’ αυτό τον τίτλο (Το πορτοκαλί είναι το νέο μαύρο), και με τέτοιο θέμα θα γινόταν τόσο δημοφιλές. Κι’ όμως αυτή η δραματική σειρά, που δείχνει ιστορίες φυλακισμένων γυναικών, σημειώνει τεράστια επιτυχία και δεν λέει να ολοκληρώσει. Υπάρχουν τηλεθεατές που λένε «Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να το βλέπουμε».
9. Lost  (2004-2010) ABC
ΟΚ αυτό έκανε παντού επιτυχία, ακόμα και στην Ελλάδα, που τις ξένες σειρές τις δείχνει η το κρατικό κανάλι ή τα ιδιωτικά σε απίστευτες ημέρες και ώρες. Για να μην φανεί η τσαπατσουλιά και η προχειρόητητα τους, τα εξωρίζουν τα ξένα μετά τα μεσάνυχτα. Πάντως το Lost, παρ’ όλο που προς το τέλος το παρατράβηξε, ήταν πολύ ενδιαφέρουσα σειρά περιπέτειας και ανθρώπινων χαρακτήρων.
8. Modern Family (2009- Μέχρι σήμερα) ABC
Για να προσλάβουν τους βασικούς ηθοποιούς της σειράς είδαν σε οντισιόν 1.400 ηθοποιούς. Έτσι για να καταλάβουμε πως δουλεύουν οι άνθρωποι. Για να πάρουν 8 άτομα, βλέπουν 1.400! Ξεκαρδιστική κωμωδία, καταστάσεων και ανατροπών με μια χειμαρρώδη Sofia Vergara να δίνει ρέστα με το μπρίο και την Κολομβιανή προφορά της. Μια σειρά που τα έχει όλα. Μεγάλους, μικρούς, straight, Gay, χοντρούς, αδύνατους, κτλ. κτλ.
Φυσικά οι Αμερικάνοι κριτικοί άφησαν εκτός 20αδας ακόμα και το Sherlock (U.K.) ή το Downton Abbey που είναι αριστουργήματα
7. Sex and the City  (1998-2004) HBO
Οι τέσσερεις φιλενάδες από το Manhattan της Νέας Υόρκης (και το τονίζω το Manhattan γιατί εκεί οι άνθρωποι είναι άλλη ράτσα από την υπόλοιπη Νέα Υόρκη), έχουν περάσει προ πολλού τα 30 και παρακολουθούμε με πολύ χιούμορ, τις ζωές και τις σκέψεις τους. Για τις δουλειές, για τον γάμο, για τους άντρες, την μόδα, τις σχέσεις, την σύγχρονη ζωή κτλ. κτλ. Και τα κατάφεραν να κάνουν κατάσταση σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.
6. The West Wing (1999-2006) NBC
Ε, ναι, και κάτι πολιτικό. Αρχικά λέει προσέγγισαν τον Sidney Poitier για τον βασικό ρόλο του προέδρου Bartlet, αλλά ο γνωστός ηθοποιός δεν συμφώνησε. Μετά ακούστηκε το όνομα του Jason Robards, αλλά εκείνη την εποχή δεν ήταν καλά στην υγεία του. Μετά έπεσαν στο τραπέζι ονόματα όπως του Hal Holbrook και του John Cullum… και ύστερα ένα ωραίο πρωί, εμφανίζεται ο παραγωγός της σειράς John Wells, και λέει: “What about Martin Sheen?”
Σειρές όπως οι: Six Feet Under, The Wire, Dexter, Homeland, True Detective κ.α. έμειναν εκτός δεκάδας
5. Mad Men  (2007-2015) AMC
Σχεδόν 10ετία προβολών έκλεισε το Μad Μan, που στην Αμερική τουλάχιστον ήταν Big Thing! Μην τρομάζετε όμως όταν ακούτε τόσα πολλά χρόνια. Εκεί η κάθε σεζόν έχει 10-15 επεισόδια. Και Mad Man δεν είναι άλλοι από τους διαφημιστές. Θεότρελοι πράγματι, και όχι πάντα με την καλή έννοια της λέξης. Αλλά το σήριαλ είχε τρομερό ενδιαφέρον, με πολύ έρωτα, ίντριγκα και πολύ στυλ, μια και εξελισσόταν όλο στην δεκαετία του ’60.
4. The Sopranos  (1999-2007) HBO
Ακόμα μια σειρά που άφησε εποχή στην Αμερικάνικη τηλεόραση, με τον James Gandolfini να παίζει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της. Βέβαια δεν ήταν μόνο αυτός, γιατί στην τηλεόραση η δουλειά είναι ομαδική. Ήταν και τα σενάρια, και η σκηνοθεσία, οι καλοδουλεμένοι χαρακτήρες… τα πάντα. Ακόμα και η επιλογή του New Jersey για τα γυρίσματα, έδωσε ένα νέο αέρα σ’ αυτό το μαφιόζικο επικό δράμα.
3. Game of Thrones  (2011- Μέχρι σήμερα) HBO
Η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του HBO, βρέθηκε στο Νο 3 και ήταν φυσικό. Η σειρά είναι υπερπαραγωγή, είναι παραμύθι, έχει πολύ σεξ και γυμνό, έχει συνεχείς ανατροπές και σου κρατάει το ενδιαφέρον είτε με τις αιμομικτικές του ιστορίες, είτε με τους δράκους ή τα εκδικητικά ζόμπι. Πάντως τόσο γυμνό και τόσες σεξουαλικές ιδιαιτερότητες δεν έχουν ξαναπαίξει σε τηλεοπτική σειρά.
2. House of Cards  (2013- Μέχρι σήμερα) Netflix
Ξοδεύτηκαν 100 εκατομμύρια δολάρια για τις δύο πρώτες σεζόν, και γι’ αυτό τρελάθηκε ο κόσμος. Ένα σκληρό πολιτικό δράμα με τον Kevin Spacey και την Robin Wright να δίνουν ρέστα. Τα δύο πρώτα επεισόδια σκηνοθέτησε ο David Fincher αν έχετε τον θεό σας! Ξέρεις τι είναι να βλέπεις τον μελλοντικό πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να καπνίζει κρυφά, να κάνει ίντριγκες, να καταστρέφει ανθρώπους, να κάνει μέχρι και φόνο; Ακόμα και τρίο κάνει με την γυναίκα του και τον μπάτσο του, που τον φιλάει στο στόμα με γλώσσα. Ε, συγνώμη! Κάτσε καλά! Το βλέπεις και μάλιστα με τρέλα!
1.Breaking Bad  (2008-2013)

Ποιος θα το περίμενε. Ένα απίστευτο story, με άγνωστους ηθοποιούς και τόσο κόντρα στον Αμερικάνικο πουριτανισμό, όχι μόνο να σκίσει αλλά να αναδειχτεί και η καλύτερη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών. Η ιστορία γνωστή. Ένας καθηγητής χημείας, αρρωσταίνει από καρκίνο και στον έναν χρόνο ζωής που του απομένει, για να εξασφαλίσει οικονομικά την οικογένεια του, αποφασίζει να γίνει κατασκευαστής και dealer, crystal meth, ενός ακριβού και πολύ επικινδύνου χημικού ναρκωτικού. Οι παραγωγοί ήθελαν τον John Cusack για τον βασικό ρόλο, αλλά ο συγγραφέας επέμενε, να πάρουν έναν τύπο που είχε δει σε ένα επεισόδιο του X–Files, και του είχε κάνει εντύπωση. Το όνομα του Bryan Cranston. Και είχε δίκιο. Ήταν εκπληκτικός στο ρόλο του, εξ ου και τόσα βραβεία. “I’ gonna cook, bitch!”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου