MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ηλεκτρονική χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας


Δεν απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα Υποκαταστήματα για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας.

Η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, σχετικά με την ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας περιόδου 1/3/2015-29/2/2016 και προκειμένου να αποφευχθεί η άσκοπη προσέλευση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων (συμπεριλαμβανομένων και αυτών του τ. Ο.Π.Α.Δ. / Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.) στις υπηρεσίες μας επισημαίνει τα εξής:

  • Η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωσή τους καταργήθηκε.
  • Για τους άμεσα ασφαλισμένους, που έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το έτος 2014), έχουμε ήδη αναγγείλει ηλεκτρονικά την ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης, ώστε οι πάροχοι υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, ιατροί, διαγνωστικά κέντρα κ.λ.π.) να τους εξυπηρετούν με την επίδειξη του ατομικού βιβλιαρίου υγείας, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες και κυρίως χωρίς να απαιτείται προσέλευσή τους στις υπηρεσίες μας.
  • Τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα έως 18 ετών) των ασφαλισμένων δικαιούχων περίθαλψης, εξυπηρετούνται από τους παρόχους υγείας χωρίς περαιτέρω διαδικασίες, έστω και αν δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου / Α.Μ.Α. (δηλ. δεν έχουν απογραφεί), αρκεί να επιδείξουν ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο υγείας, στο οποίο είναι καταχωρημένα.
  • Για τα προστατευόμενα μέλη (συζύγους και τέκνα) των ασφαλισμένων του τ. Ο.Π.Α.Δ. / Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. η ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας θα αναγγελθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης την Τρίτη 3/3/2015.
  • Όλοι οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι μπορούν να ενημερώνονται και να επιβεβαιώνουν ηλεκτρονικά ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα από το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα).
  • Την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, μέσω τις οποίας θα παρέχεται δυνατότητα απογραφής (απόδοσης Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου / Α.Μ.Α.) των προστατευομένων μελών (συζύγων και τέκνων) που είναι καταχωρημένα σε οικογενειακά βιβλιάρια υγείας με παράλληλη απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας (ηλεκτρονική θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας).
http://www.epixeiro.gr/

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Λέτε να έγινα αριστερός;


Ελάχιστες διαφωνίες μπορώ να έχω με τα σημεία - προτάσεις που υπέβαλε η κυβέρνηση στο Eurogroup. Υπάρχει βέβαια το ζήτημα της ειλικρίνειας των προθέσεων και της τελικής της αποφασιστικότητας για την εφαρμογή τους. Εντούτοις η ετοιμότητά της για ορθολογικές αλλαγές στον δημόσιο τομέα της οικονομίας, για μειώσεις άχρηστων και καταχρηστικών δαπανών (που λογικά μεταφράζεται σε κατάργηση φορέων που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην καθημερινότητα και την ευημερία των πολιτών), στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με εξοβελισμό όλων αυτών των μικρών ή μεγάλων εξαιρέσεων που διευκόλυνε μερικές χιλιάδες πολιτών να ξεφεύγουν από την τσιμπίδα της εφορίας και συνακόλουθα υποχρέωνε όλους τους υπόλοιπους να γίνονται τα υποζύγια της κρατικής αυθαιρεσίας και επιβολής.

Εξ ίσου σημαντικές είναι οι προϋποθέσεις για την κατάργηση των λογής ανισοτήτων στο ασφαλιστικό σύστημα, η ενοποίηση όλων των ταμείων ("ευγενών" και μη) και η επιβολή γενικών κανόνων που θα αφορούν όλους τους δικαιούχους κοινωνικών παροχών. Εξυπακούεται πως τέτοιες ρυθμίσεις καταργούν όλες τις ειδικές εξαιρέσεις διαφόρων κατηγοριών δικαιούχων που απολαμβάνουν συντάξεων και άλλων παροχών χωρίς ουδέποτε να έχουν αναλογικά συνεισφέρει στον φορέα από τον οποίο απολαμβάνουν και απαιτούν -διαμαρτυρόμενοι μάλιστα- παροχές.

Στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων επίσης η κυβέρνηση φέρεται διατεθειμένη να μην κάνει πίσω σε ό,τι έχει γίνει, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση δείχνει αποφασισμένη -δίχως χαριστικές ρυθμίσεις και φωτογραφικές επεμβάσεις- να προχωρήσει αντικειμενικά σε πραγματικές πωλήσεις δημόσιων περιουσιακών στοιχείων με προοπτική την εξασφάλιση του υψηλότερου δυνατού τιμήματος και της αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας της αγοράς με την κατάργηση κρατικών μονοπωλίων και την καθιέρωση ιδιωτικών πλέον αλλά ανταγωνιστικών επιχειρήσεων.

Είχα σημειώσει παλαιότερα πως αν η κυβέρνηση ακολουθούσε το παράδειγμα της Βραζιλίας, που με μαρξιστική κυβέρνηση του Προέδρου Λούλα ντα Σίλβα "άνοιξε" την οικονομία της και την έκανε δυναμική και ανταγωνιστική με αποτέλεσμα να μπει τους G20, στα BRICς και να ανακηρυχτεί η πλέον πετυχημένη οικονομία στον κόσμο, θα μπορούσε να είναι συνεπής με πολλές από τις προεκλογικές της τοποθετήσεις (λχ μείωση φόρων και συντήρηση ή αύξηση εισοδημάτων) και να προχωρήσει μπροστά. Με την προϋπόθεση βέβαια πως θα κονταροχτυπιόταν με τις συντεχνίες και τα ειδικά συμφέροντα που λυμαίνονται την ελληνική οικονομία. Με τις θέσεις - προτάσεις που υπέβαλε στο Eurogoup δείχνει διατεθειμένη να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή. Σε μια τέτοια περίπτωση οι λογικοί και καθαροί Έλληνες θα βρεθούν σίγουρα δίπλα της.

Έλεγα πάντοτε πως αν ακόμη και το ΚΚΕ ενστερνιζόταν κάποιες από τις θέσεις μου και τις βάφτιζε κομμουνιστικές δεν θα δίσταζα να συμφωνήσω μαζί του. Αν πρόκειται αυτές οι προτάσεις της κυβέρνηση να εκφράζουν την ριζοσπαστική αριστερά -ακόμη κι αν διαφωνεί ο αγαπητός Μ. Γλέζος- εγώ θα είμαι μαζί τους. Λέτε να έγινα αριστερός;

capital.gr

Όταν ο Θεός έπλασε τη μάνα



Όταν ο καλός Θεός δημιουργούσε τις μητέρες, βρισκόταν στην έκτη μέρα συνεχούς δουλειάς, όταν ο άγγελος εμφανίστηκε και είπε: "Παιδεύεστε πολύ με αυτό το δημιούργημα."

Και είπε ο Θεός: " Έχεις διαβάσει τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει αυτό εδώ; Πρέπει να είναι εντελώς αδιάβροχο αλλά όχι πλαστικό, να έχει 180 μετακινούμενα μέρη που να μπορούν να αντικαθίστανται, να κινείται πάνω σε χυμένο καφέ και σε άλλα τροφικά κατάλοιπα, να έχει ποδιά που εξαφανίζεται όταν σηκώνεται, ένα φιλί που να θεραπεύει οτιδήποτε από ένα σπασμένο πόδι μέχρι μια ερωτική απογοήτευση, και να έχει έξι ζευγάρια χέρια."

Ο άγγελος κούνησε το κεφάλι του αργά και είπε: "Έξι ζευγάρια χέρια...με κανέναν τρόπο."

"Δεν είναι τα χέρια που μου δημιουργούν προβλήματα," είπε ο Θεός. "Είναι τα τρία ζευγάρια μάτια που πρέπει να έχουν οι μητέρες."

"Αυτά θα υπάρχουν στο στάνταρ μοντέλο;" ρώτησε ο άγγελος.

Ο Θεός έγνεψε καταφατικά. "Το ένα ζευγάρι για να βλέπει μέσα από κλειστές πόρτες όταν αυτή ρωτάει, "Τι κάνουν τα παιδιά εκεί;" όταν ήδη αυτή ξέρει. Το άλλο ζευγάρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού της για να βλέπει όσα δεν μπορούσε αλλά πρέπει να ξέρει, και φυσικά ένα τρίτο ζευγάρι εδώ μπροστά για να μπορεί να βλέπει πότε ένα παιδί κάνει γκάφες και να λέει, "Καταλαβαίνω και σ' αγαπώ," χωρίς να χρειάζεται να βγάλει λέξη.

"Κύριε," είπε ο άγγελος αγγίζοντας ευγενικά το μανίκι του, "Ξεκουραστείτε τώρα. Αύριο είναι άλλη μέρα.".

"Δεν μπορώ," είπε ο Θεός. "Είμαι πολύ κοντά στο να δημιουργήσω κάτι που μοιάζει τόσο πολύ με μένα. Ήδη έχω κάνει μία πού θεραπεύει μόνη της τον εαυτό της όταν είναι άρρωστη, που μπορεί να ταΐσει μια οικογένεια έξη ατόμων με μια μπουκιά ψωμί και που μπορεί να βάλει ένα εννιάχρονο παιδί να σταθεί κάτω από το ντους."

Ο άγγελος περιτριγύρισε το μοντέλο της μητέρας πολύ αργά. "Είναι πολύ απαλή," αναστέναξε."

"Αλλά και πολύ σκληρή!" είπε ο Θεός με έμφαση. "Δεν μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να κάνει ή τι μπορεί να αντέξει μια μητέρα."

"Μπορεί να σκέφτεται;"

"Όχι μόνο σκέφτεται, αλλά μπορεί να λογικεύει και να συμβιβάζει," είπε ο Δημιουργός.

Τελικά ο άγγελος έσκυψε πάνω της  άγγιξε με το δάχτυλο του το μάγουλό της. "Εδώ υπάρχει μια διαρροή," είπε. "Σας το είπα, προσπαθήσατε να τοποθετήσετε πάρα πολλά σ' αυτό το μοντέλο."

"Δεν είναι διαρροή," είπε ο Θεός. "Είναι ένα δάκρυ."

"Και σε τι χρησιμεύει;"

"Είναι για χαρά, λύπη, απογοήτευση, πόνο, μοναξιά και υπερηφάνεια."

"Είστε μεγαλοφυΐα," είπε ο άγγελος.

Ο Θεός κοίταξε μελαγχολικά, "Δεν το έβαλα εγώ εκεί."


Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Προς απόσυρση η εγκύκλιος για τις σχολικές μεταβολές




Σε απόσυρση της εγκυκλίου για τις σχολικές μεταβολές  θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας.
Η εν λόγω εγκύκλιος καλούσε τους Διευθυντές Δ/θμιας Εκπαίδευσης μέχρι και 20-02-2015, να ζητήσουν εγγράφως:
α) Τη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων επί των προτάσεων για κάθε είδους σχολική μεταβολή (ίδρυση, συγχώνευση, κατάργηση και μετατροπές σχολικών μονάδων, προσθήκη νέων ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ. αρμοδιότητάς τους) για το σχολικό έτος 2015-2016 (αφού υποβάλλουν τις σχετικές τους προτάσεις στους οικείους Δήμους) και
β) Την πρόταση των Περιφερειακών Επιτροπών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Π.Ε.Ε.Ε.Κ.) για τις περιπτώσεις ιδρύσεων και προσθήκης ομάδων προσανατολισμού, τομέων και
ειδικοτήτων σύμφωνα με την περίπτωση α΄ της παρ. 3 του άρθρου 7 του Ν.3879/2010 (Α΄ 163), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 8 του Ν.4186/2013 (Α΄ 193) όπου ορίζεται το εξής: "Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα δημόσια Επαγγελματικά Λύκεια παρέχουν ειδικότητες οργανώνουν τμήματα, σύμφωνα με τις εθνικές περιφερειακές ανάγκες της εθνικής οικονομίας, τις προτάσεις των Περιφερειακών Επιτροπών Επαγγελματικής Κατάρτισης...."
Η εν λόγω εγκύκλιος αφορούσε μεταβολές σχολείων στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση όπου θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές με την επαναλειτουργία των Τομέων που καταργήθηκαν και την επιστροφή των διαθέσιμων εκπαιδευτικών.
Παράλληλα ερχόταν σε  ένα μέρος της που αφορούσε τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σε αντίθεση με την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού κ. Κουράκη ,κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, όπου είχε αναφέρει πως τερματίζεται η πολιτική των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων ενώ επανεξετάζεται η  λειτουργία των σχολικών μονάδων που καταργήθηκαν στη βάση παιδαγωγικών και κοινωνικών κριτηρίων.
Βέβαια η εγκύκλιος δεν αφορά μόνο τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων αλλά και την ίδρυση νέων σχολείων την προσθήκη νέων ομάδων  προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ.
Η εγκύκλιος, όπως ενημερωθήκαμε θα αποσυρθεί προς στιγμή καθώς πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις και θα εκδοθεί με νέο περιεχόμενο που  δε θα αφορά καταργήσεις σχολείων.


http://dictyo.gr/index.php/categories/item/18919-pros-aposyrsi-i-egkyklios-gia-tis-sxolikes-metavoles

Χρήστος Κυριαζής "Τα τραγούδια που έχω συνθέσει και έχω πει, τα ζούσα πρώτα. Ζούσα και έγραφα, ζούσα και έλεγα"


Στην ερώτηση γιατί έχει σταματήσει εδώ και καιρό να παράγει δισκογραφικά:
'' Κοιτάξτε είναι συχνή ερώτηση που μου γίνεται και στο δρόμο. Εγώ καταρχάς είμαι τραγουδοποιός και όχι τραγουδιστής. Και το βασικότερο το επάγγελμά μου, αυτό που ειδικεύομαι, που έβγαλα τα πρωτα μου μεροκάμματα και μπορώ να υποστηρίξω δημόσια πως ξέρω να κάνω καλά είναι επιπλοποιός. Μαραγκός αν το θέλετε. Όσα τραγούδια έχω συνθέσει και έχω πει, τα ζούσα πρώτα. Ζούσα και έγραφα, ζούσα και έλεγα. Όσο πήγαινε αυτό. Έτσι μπορούσα να τα αποδώσω με την αγάπη που τους έπρεπε και αυτό ακριβώς να εισπράξει το κοινό και να αγαπήσει πρώτα αυτά και μετά εμένα. Γιατί αν τα ζεις είναι δικά σου, είναι βιώματά σου και μουσικά αν το δούμε έχουν ολόδικά τους πατήματα. Πατήματα που ο ίδιος τους δίνεις και τα παίρνουν σαν κληρονομιά, ώστε οποιαδήποτε άλλη εκτέλεση, από οποιαδήποτε φωνή να μην δίνει αυτό που έχεις δώσει εσύ.
Το Ημεροβίγλι το έγραψα ευρισκόμενος στη Σαντορίνη, ένα απριλιάτικο χάραμα που δεν με έπαιρνε ο ύπνος γιατί σκεφτόμουν. Το έγραψα και μετά από λίγο καιρό ξαναπήγα με τα παιδιά από το συνεργείο στη Σαντορίνη για να γυρίσω το βίντεοκλιπ......
Παρόμοια ιστορία και με το Πουλόβερ και με το Μου θυμίζεις τη μάνα μου.
Ήμουν νέος, είχα να δώσω γιατί είχα να ζήσω και να σκεφτώ. Εγώ ένας επιπλοποιός είμαι απλά μου άρεσει η κιθάρα, η μουσική και η απόδοση της ζωής μέσα από αυτή. Προτιμώ να τραγουδώ, παρά να μιλώ. Σε όσα ζεις όμως και μπορείς σωστά και μοναδικά να αποδώσεις. Και αυτό φαίνεται στη χροιά της φωνής στο κάθε τραγούδι. Είπατε και πριν πως τα τραγούδια μου δύσκολα αποδίδονται από άλλο καλλιτέχνη γι αυτό και σπάνια ρισκάρει να τα επανεκτελέσει κάποιος. Ναι, γιατί είναι αυτά που έχω ζήσει εγώ. Και ως τραγουδοποιός, γι αυτό σας το τόνισα πριν, η μελοποίηση και εκτέλεση γινόταν αμέσως στίχο με στίχο, νότα με νότα. Τα έκανα δικά μου, όπως τα θέλω και τα απέδιδα. Όπως και εγω δύσκολα μπορώ να αποδώσω έτσι άλλα τραγούδια. Γιατί τα έχουν ζήσει άλλοι ή μπορεί και κανένας. Σας είπα επιπλοποιός είμαι. Μαραγκός. Απλά έχω πει και κάποια τραγούδια. Και χαίρομαι τόσα χρόνια που λέτε, πως σας άρεσαν.... ''
ΥΓ: ΑΠΕΙΡΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΥΡΙΑΖΗ!


Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Η Πρώτη και Η Δεύτερη Εισβολή της Βαγδάτης - "Μογγόλων και Τζιχαντεστών"

 του Sami Musa Absy

   Το Λεγόμενο - ISIS, (Ελληνικά, ΙΚ, 'Ισλαμικό Κράτος') είναι μία οργάνωση του τρόμου και της βαρβαρότητας, που έξυπνα εκμεταλλεύθηκε την πρόσφατη (των τελευταίων ετών) πολιτική κατάσταση του Ιρακ και της Συρίας. Είναι ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα, αλλλά τώρα ανεξάρτητη, μα ακόμη πιο ακραία και βίαιη.
Η Οργάνωση το ΙΚ ισχερίζεται ότι θέλει να ιδρύσει, η έχει ήδη ιδρύσει 'Ισλαμικό Κράτος' με Χαλίφη στο Ιρακ και την Ανατολική Μεσόγειος, θέλουντας έτσι ώστε ανόητα, μα αν αυτό είναι ποτέ δυνατόν, αυτοί οι βάρβαροι να συγκρίνουν τον εαυτό τους με την ασύγκριτη ιστορία των Χαλίφηδων των Αββασιδών των επιστημονικών επιτευγμάτων στη Βαγδάτη, η τότε Πολιτιστική Πρωτεύουσα του κόσμου κατά τη διάρκεια της Ισλαμικής Χρυσής Εποχής που διήρκεσε αρκετούς αιώνες.
Αυτοί οι βάρβαροι του ΙΚ και του τρόμου, μου θυμίζουν την ιστορία της εισβολής των Μογγόλων και την καταστροφή της πόλης της Βαγδάτης (1258), η οποία ήταν ακραία, ολοκληρωτική και απίστευτη! Τίποτα, ή ίσως, σχεδόν τίποτα δεν είχε σωθεί από την βαρβαρότητα των Μογγόλων ! Ειδικά και δυστυχός, το διάσημο τότε Ο 'Οίκος της Σοφίας', ή αλλιώς, το πρώτο Πανεπιστήμιο του κόσμου, που καταστράφηκε από τους Μογγόλους ολοσχερός !!
Τα βιβλία από τις βιβλιοθήκες της Βαγδάτης ρίχτηκαν από τους βάρβαρους και αμόρφωτους στρατιώτες των Μογγόλων στον ποταμό Τίγρη σε ποσότητες τέτοιες, ώστε το ποτάμι έτρεξε μαύρο από το μελάνι των βιβλίων και κόκκινο από το αίμα των επιστημόνων και φιλοσόφων που σκοτώθηκαν ! Ο Νάσιρ αλ-Τούζι διέσωσε περίπου 400.000 χειρόγραφα που πήρε στο Μαράγκε πριν από την εισβολή των Μογγόλων!
Μα εκτός από την "εκτίμηση και το σεβασμό" των Μογγόλων του πολιτιστικού επιπέδου των Αββασιδών της Βαγδάτης, σκόρπισαν τον τρόμο με την επιθετικότητά τους και την συμπεριφορά τους σφάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες αμάχων της πολής της Βαγδάτης, η οποία είχε έναν πληθυσμό ενός εκατομμυρίου τότε κατά της διάρκεια της Ισλαμικής Χρυσής Εποχής, επιστημονικά και πολιτιστικά.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Η έρις γίνεται έρως, στον πλανήτη των πεπλανημένων πλανητών…Σόου Ζουράρι στη Βουλή. Ποίηση, αρχαία και «χρονικώς υπεράχρονος τόπος!» (βίντεο)...




«Πᾶσαν μὲν θάλασσαν καὶ γῆν ἐσβατὸν τῇ ἡμετέρᾳ τόλμῃ καταναγκάσαντες γενέσθαι, πανταχοῦ δὲ μνημεῖα κακῶν τε κἀγαθῶν ἀίδια ξυγκατοικίσαντες», ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, χρησιμοποιώντας τη ρήση του Θουκυδίδη προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης.
Στη συνέχεια έκανε αναφορά και στον ακάθιστο ύμνο, σημειώνοντας πως «τη υπερμάχω στρατηγώ που έχει στα μάτια της ψηφιδωτό τη ρωμιοσύνη» η νέα ελληνική κυβέρνηση θα έχει σύμμαχό της όσα τόσα χρόνια προστατεύουν αυτή τη χώρα. 
Άλλωστε όπως συμπλήρωσε «Εμείς οι Ολύμπιοι διδάξαμε πως η Έρις γίνεται Έρως ελευθερίας». Μιλώντας για τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης σημείωσε: «Και φυσικά ξέρω πολύ καλά πως ξεκινάμε ως ηττημένοι, αλλά ως ηττημένοι θα δώσουμε σε αυτόν τον πεπλανημένο πλανήτη την καθ” υμάς καθεστηκυία πολιτεία» και ολοκλήρωσε με το στίχο του ποιητή Γιάννη Ρίτσου από το «Εδώ το φως», «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει». 
 Παρακολουθήστε την ομιλία του βουλευτή Κώστα Ζουράρι που χειροκρότησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος....

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πώς θα προσληφθείτε σε Δημόσιο, ΟΤΑ ως «προστατευόμενος» – Όλη η διαδικασία και οι προθεσμίες μέσω ΟΑΕΔ (ΦΕΚ)


Ξεκίνησε τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015,  η νέα προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις 14 αρμόδιες Επιτροπές του ΟΑΕΔ Πανελλαδικά, η οποία λήγει την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου (ΑΜΕΑ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΤΕΚΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ, ΤΕΚΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ) και διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις αυτές, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Τα έντυπα των αιτήσεων–υπεύθυνων δηλώσεων, αλλά και τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εκδώσει έως και 3/03/2015, αναφέρονται στο Β΄ τεύχος ΦΕΚ με αρ. 3408/18-12-2014.

Για την εξυπηρέτηση των προστατευομένων, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ βρίσκονται αναρτημένα το έντυπο της αίτησης, το παραπάνω αναφερόμενο ΦΕΚ, οι προκηρύξεις των 14 αρμόδιων Επιτροπών όπως και οι διευθύνσεις τους καθώς και έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, με το οποίο δίνονται επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τις θέσεις που προκηρύσσονται.

ΠΗΓΗ: http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/pos-tha-prosliftheite-se-dimosio-ota-os-prostatevomenos-oli-i-diadikasia-kai-oi-prothesmies-meso-oaed-fek

Πέντε ροφήματα για να διώξεις το φούσκωμα


Η επίπεδη κοιλιά είναι αποτέλεσμα γυμναστικής και σωστής διατροφής. Μάθε ποια ροφήματα μπορούν να σε βοηθήσουν να διώξεις το ανεπιθύμητο πρήξιμο και να αποκτήσεις κοιλιά... σανίδα.   1. Νερό με βότανα και ginger Η σωστή ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική, ειδικά όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος. Το νερό είναι ο καλύτερος τρόπος ενυδάτωσης, αφού καθαρίζει τον οργανισμό, αποβάλλει τις τοξίνες και δημιουργεί το αίσθημα πληρότητας στο στομάχι. Εάν βαριέσαι να πίνεις σκέτο νερό, μπορείς να του δώσεις πιο ευχάριστη γεύση, προσθέτοντας φρέσκα αρωματικά βότανα, χυμό λεμονιού, ginger και παγάκια.  
 2. Παγωμένο τσάι μέντας Η μέντα βελτιώνει τη χώνεψη, προλαμβάνει την κατακράτηση υγρών και μειώνει το πρήξιμο.  
 3. Χυμός ανανά Ο ανανάς περιέχει ένα ένζυμο, τη βρωμελίνη, που βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών, διευκολύνει τη διαδικασία της χώνεψης και εξαφανίζει το πρήξιμο του στομάχου.   
4. Πράσινο τσάι Πέρα από τις πολλές αντικαρκινικές ιδιότητες που έχει το πράσινο τσάι, περιέχει και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών συστατικών, τις κατεχίνες, που σύμφωνα με έρευνες μειώνουν το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.   
5. Ρόφημα μαύρης σοκολάτας Και όμως, η μαύρη σοκολάτα σε βοηθά να αδυνατίσεις γιατί μειώνει την όρεξη και τις λιγούρες. Παρόλα αυτά, ένα ποτήρι περιέχει περίπου 400 θερμίδες, οπότε καλό είναι να το αντικαταστήσετε με ένα γεύμα για να περιορίσετε τις επιπλέον θερμίδες 

 See more at: http://www.ingossip.gr/

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Αξιοποιώντας τη στρατηγική της «θεωρίας του τρελού»

Ως «Γκουρού της θεωρίας των παιγνίων», ο οποίος αξιοποιώντας τη στρατηγική της «θεωρίας του τρελού» προσπαθεί να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί υπέρ της Ελλάδας, παρουσιάζει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, το Business Insider.
Το δημοσίευμα ξεκινά με την εκτόξευση του χρηματιστηρίου της Αθήνας στη συνεδρίαση της Τρίτης επισημαίνοντας ότι «ήταν αποτέλεσμα των εξελισσόμενων συνομιλιών για το πώς η Ελλάδα θα ξεφύγει από την κρίση χρέους. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αυτών ήταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, η φωνή και η μορφή της σημερινής οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα».
«Στις φωτογραφίες των διαπραγματεύσεών του με τους διάφορους Ευρωπαίους αξιωματούχους κατά το περασμένο σαββατοκύριακο, εμφανίστηκε με πουκάμισο έξω από το παντελόνι και χωρίς γραβάτα, θέλοντας να περάσει το μήνυμα: δεν παίζω με τους κανόνες», συνεχίζει το άρθρο και συμπληρώνει:
«Πριν καλά καλά η νέα κυβέρνηση αναλάβει, η Ελλάδα δήλωσε πως δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με την τρόικα και ο Βαρουφάκης έψεξε τα μέσα ενημέρωσης για παραποίηση των δηλώσεών του».
Όπως σημείωνει το Business Insider, σ” εκείνο το σημείο, ο κόσμος άρχισε να ανησυχεί ότι η Ελλάδα είχε εκτροχιαστεί. «Ο Βαρουφάκης έμοιαζε να επιδιώκει αυτό που στη στρατηγική είναι γνωστό ως «η θεωρία του τρελού», η οποία στηρίζεται στο εξής: αν λειτουργείς ως αρκούντως τρελός, ο εχθρός σου θα σε φοβηθεί και θα σου δώσει περισσότερα από αυτά που θέλεις», υπογραμμίζει.
Με εκτενή αναφορά στις διαδοχικές συναντήσεις και δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη στο διάστημα των τελευταίων ημερών, αλλά και το σταδιακό ξεδίπλωμα της ελληνικής στρατηγικής, το δημοσίευμα συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «φαίνεται πως η στρατηγική του Βαρουφάκη -τολμηρή, λίγο τρελή αλλά και ανοικτή στις διαπραγματεύσεις- ίσως τον βγάλει κάπου. Από την άλλη, θα μπορούσε να αποτύχει θεαματικά».
«Σε κάθε περίπτωση, η μοίρα του ευρώ μοιάζει να βρίσκεται εν μέρει στα χέρια ενός ριζοσπάστη οικονομολόγου χωρίς γραβάτα και μαλλιά. Το παιχνίδι ξεκίνησε», καταλήγει το άρθρο.
- See more at: http://www.ingossip.gr/?

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ποια πόλη της Ελλάδας έχει το πιο γρήγορο Internet. Το ταχύτερο Internet στον κόσμο έχουν οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης


Την 92η θέση, μεταξύ 196 χωρών, καταλαμβάνει η Ελλάδα στον κατάλογο των κρατών με τις υψηλότερες ταχύτητες του Διαδικτύου διεθνώς. Την ίδια στιγμή, η Γλυφάδα είναι η περιοχή της χώρας με το ταχύτερο Internet. Αυτό προκύπτει από μετρήσεις του Net Index, με βάση τα στοιχεία της εταιρείας μέτρησης της διαδικτυακής ταχύτητας OOKLA, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).
 Η μέση ταχύτητα σύνδεσης στην Ελλάδα είναι τα 9,64 Mbps, που την κατατάσσει σε καλύτερη θέση από την Ιταλία, την Κύπρο και την Αλβανία, αλλά σε χειρότερη από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 
Το ταχύτερο Internet στον κόσμο έχουν οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης με μέση ταχύτητα 103,99 Mbps και του Χονγκ Κόνγκ με 96,30 Mbps. Επίσης, με πολύ υψηλές ταχύτητες «σερφάρουν» οι κάτοικοι της Νότιας Κορέας με 76,88 Mbps και της Ιαπωνίας με 67,83 Mbps. 
Σουηδία, Ολλανδία, Λιθουανία και Ελβετία είναι οι χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα των χωρών με το ταχύτερο ίντερνετ στο κόσμο. Η Δανία, η Λετονία, η Μολδαβία, η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, η Εσθονία, η Φινλανδία και η Νορβηγία βρίσκονται στην κορυφαία εικοσάδα στο γρήγορο Internet. Η Μπουρκίνα Φάσο έχει τις χαμηλότερες ταχύτητες ίντερνετ στον κόσμο, με μόλις 1,12 Mbps. 
Σε παγκόσμια βάση η μέση ταχύτητα σύνδεσης είναι 22,04 Mbps, ενώ η μέση ευρυζωνική ταχύτητα στην Ευρώπη είναι 27,3 Mbps. Στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, η μέση ταχύτητας σύνδεσης είναι τα 27,4 Mbps και στις χώρες του G8 28,8 Mbps.
 Στην Ελλάδα, η Γλυφάδα, με 17,24 Mbps, είναι η περριοχή με τις μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο, ενώ ακολουθούν η Βούλα με 17,04 Mbps και οι Σέρρες με 13,87 Mbps.  Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Αλεξανδρούπολη με 13,5 Mbps και η Κομοτηνή με 11,46 Mbps. Η Αθήνα βρίσκεται στη 16η θέση με μέση ταχύτητα 9,89 Mbps, ακολουθούμενη από τη Θεσσαλονίκη στη 17η  με 9,87 Mbps. Χαμηλές ταχύτητες έχουν τα Ιωάννινα με 8,08 Mbps, η Καλαμάτα με 8,10 Mbps και η Ναύπακτος με 8,36 Mbps. 

Πηγή : TA NEA