MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Οσο αριστερή είναι η Μακρή άλλο τόσο αριστερός είναι ο Μητρόπουλος

 του Κώστα  Καίσαρη 

ΓΙΑ όλους και για όλα μίλησε η Ραχήλ Μακρή σε λάιφ-στάιλ περιοδικό. Κάνοντας μάλιστα μια ιδιαίτερα σημαντική αποκάλυψη: «Μου αρέσει πάρα πολύ η ταχύτητα. Είμαι γκαζοφονιάς. Κάποιες φορές, μάλιστα, οδηγάω και ακούω Παντελίδη». Οπως την κόβεις δηλαδή τη Ραχήλ, τι άλλο θα μπορούσε να άκουγε; Την 9η του Μπετόβεν; Ή τον Ριγκολέτο του Βέρντι; Λαϊκό κορίτσι είναι, με λαϊκούς τραγουδιστές θα τη βρίσκει. Με Παντελίδη, με Βέρτη και με Πάολα. Ο,τι ακριβώς ακούνε και οι ψηφοφόροι της. Εδώ ολόκληρος Ανδρέας Παπανδρέου την έβρισκε με τη Ρίτα Σακελλαρίου (φωτό).


Του την πήγαινε ο Στράτος ο Γιδόπουλος όταν γιόρταζε στο Καστρί. Να του λέει «ιστορία μου, αμαρτία μου» και ο οικονομολόγος και καθηγητής Ανδρέας, να μην τα ξεχνάμε αυτά, να χορεύει ζεϊμπέκικο και να φέρνει τις βόλτες του. Απόλυτα λογικό είναι, λοιπόν, η Ραχήλ να φτάνει μέχρι Παντελίδη. Στο ιμιτασιόν δηλαδή. Ούτε καν σε Σφακιανάκη. Να μην ξεχάσουμε ωστόσο να τονίσουμε ότι η Ραχήλ είναι και γλωσσοπλάστης. Κάτι που διακρίνει τους ποιητές και λοιπούς εραστές της συγγραφικής τέχνης. Οπως, λοιπόν, ο Νίκος Καζαντζάκης είχε βγάλει το «ψυχανεμίζομαι» και ο Βασίλης Τσιτσάνης τους «πριγκηπομαστούρηδες» και τους «αλητοβασιλιάδες», η Ραχήλ διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα για το «γκαζοφονιάς».


Ταυτόχρονα, έπλεξε το εγκώμιο του Γιάνη Βαρουφάκη: «Τον ξέρω ελάχιστα, αλλά μου αρέσει πολύ σαν τύπος. Νομίζω πως η Βουλή απέκτησε και άλλη «ντίβα» μετά τη Ραχήλ γιατί κι αυτός είναι αντισυμβατικός». Ετσι πάει. Οι αριστεροί δεν είναι πλέον οι μαλάκες της παρέας. Να σκύβουν το κεφάλι από μετριοπάθεια. Η Ραχήλ όχι μόνο θεωρεί ότι είναι «ντίβα», αλλά το διατυμπανίζει κι από πάνω. Και δεν θα μπορούσε βέβαια, να μην πει δυο καλά λόγια για την Κωνσταντοπούλου: «Τη θεωρώ αδελφή μου». Εκ του περισσού, βέβαια, γιατί αυτό κάνει μπαμ από μακριά.

Κι αν η Ραχήλ είναι μέσα στην καλή χαρά κι έτοιμη για να εμφανιστεί στα Καρντάσιανς, ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος (επίσης αριστερός για να μην ξεχνιόμαστε), περνάει το δικό του δράμα. Τον έχουν βάλει στη μέση αυτόν τον έντιμο άνθρωπο και τον πυροβολάνε. Κι όχι με τα λόγια. Οταν είχε θέσει το θέμα της λίστας Νικολούδη για τα εκατό δισ. που φύγανε στο εξωτερικό τη διάρκεια του μνημονίου, δέχθηκε επίθεση, απειλήθηκε και είπε «εδώ τελείωσε η ζωή μου». Πού τα είπε όλα αυτά; Στον Παπαδάκη που έχει ακροαματικότητα. Και τον οποίον αποκαλούσε λόγω πολυετούς τηλεοπτικής γνωριμίας «Γιώργο μου» και ξανά μανά «Γιώργο μου».

Εστω και με έναν χρόνο καθυστέρηση. Την ίδια ώρα, κατά πώς έχει γραφτεί κάποτε στην «Αθλητική Ηχώ», ο διαπρεπής Αλέξης Μητρόπουλος συνεχίζει να δέχεται μέσω δημοσιευμάτων «πισώπλατες μαχαιριές στο στήθος». Για το γνωστό θέμα όταν είχε ξεχάσει να δηλώσει στην εφορία αμοιβή ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Αποτέλεσμα; Οπως αποκάλυψε να οδηγηθεί συγγενικό του πρόσωπο σε απόπειρα αυτοκτονίας! Μιλάμε για Νίκο Ξανθόπουλο σε ελληνική ταινία. Και για του λόγου το αληθές, προχθές που μίλησε στη Βουλή για το προσωπικό του δράμα, έβαλε τα κλάματα και τον πήραν τα πετιμέζια.

Για μια υπόθεση, που όπως λέει και ξαναλέει ο Αλέξης Μητρόπουλος, έχει παραγραφεί. Που «έχει τελειώσει» εδώ και έξι χρόνια. Πράγματι. Αυτό είναι το ήθος της κυβερνώσας αριστεράς. Πολιτικός, και μάλιστα αριστερός, να επιχειρηματολογεί πάνω στην παραγραφή. Ενας πολίτης, ο οποιοσδήποτε κοινός θνητός, το έχει αυτό το δικαίωμα. Πολιτικός να λέει «άργησαν να με πιάσουνε», σε καμία περίπτωση. Και μάλιστα, επαναλαμβάνουμε, αριστερός. Στα λόγια δηλαδή αριστερός. Οσο δηλαδή είναι αριστερή η Ραχήλ Μακρή, άλλο τόσο αριστερός είναι ο Μητρόπουλος. Αυτά.

ΠΗΓΗ: http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10560 

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Πιο εύκολα η πρόσληψη εποχικών σε Δημόσιο, ΟΤΑ – Τι αλλάζει με το ν/σ του ΥΠΕΣΔΑ



Την εξαίρεση των προσλήψεων υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) – κυρίως εποχικών, από την αναστολή διορισμών και προσλήψεων της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΥΠΕΣΔΑ). Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου:

«Για τους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3812/2009, έως την 31η Ιανουαρίου κάθε έτους, εκδίδεται κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του 13 αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών και του οικείου κατά περίπτωση Υπουργού, που δημοσιεύεται στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως με την οποία καθορίζεται ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων για κάλυψη εποχικών αναγκών και εξειδικεύονται ανά υπηρεσία ή φορέα οι εποχικές ανάγκες. Για το εν λόγω προσωπικό ισχύουν οι περιορισμοί της παρ. 3 του άρθρου 37 του Ν. 3986/2011, όπως ισχύει».

Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 4 της υπ΄αριθμ 33/28-12-2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, όπως ισχύει, προστίθεται περίπτωση κγ, ως εξής: «Το προσωπικό που προσλαμβάνεται για την αντιμετώπιση εποχικών αναγκών ή άλλων περιοδικών και πρόσκαιρων αναγκών».

Να σημειωθεί ότι σήμερα για να προσληφθεί ένας υπάλληλος ΙΔΟΧ πρέπει να εκδοθεί ΚΥΑ των συναρμόδιων υπουργών μετά από πρόταση του οικείου φορέα και σύμφωνη γνώμη του ΑΣΕΠ και στη συνέχεια να εγκριθεί από την Επιτροπή ΠΥΣ 33/2006, με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα οι φορείς και κυρίως οι ΟΤΑ να μην μπορούν να καλύψουν τις εποχικές ανάγκες τους (ναυαγοσώστες, προσωπικό καθαριότητας κλπ).

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/allazei-i-diadikasia-proslipsis-ipallilon-orismenou-xronou-sto-dimosio

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Η προκήρυξη για 32.433 θέσεις απασχόλησης στους Δήμους


Στη δημιουργία 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε μηνών στους Δήμους της Χώρας, αφορά η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση, που εκδόθηκε, σήμερα, για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ. ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά από τις 10 π.μ. τη Μεγάλη Δευτέρα 6-4-2015 και λήγει στις 12 μ.μ. τη Δευτέρα 27-4-2015.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο, αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του Ο.Α.Ε.Δ. (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων».

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρώτης Δημόσιας Πρόσκλησης, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., που ανήκουν σε - τουλάχιστον - μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

2. Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3. Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ., για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους, όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτημα II της Δημόσιας Πρόσκλησης.

5. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. άνω των 29 ετών.

Επισημαίνεται ότι υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν μόνο οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, την Γ.Γ.Π.Σ. και την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.

Τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:

1) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.

2) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.

3) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.

4) Την ηλικία.

5) Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του Ο.Α.Ε.Δ.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ (ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ) | Προβολή/κατέβασμα
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι | Προβολή/κατέβασμα
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ | Προβολή/κατέβασμα


ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 4
ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 3
ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 1
ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ ΠΕ ΙΑΤΡΩΝ 1
ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ ΔΕ ΚΛΗΤΗΡΩΝ- ΟΔΗΓΩΝ (+ άδεια οδήγησης κατηγορίας Β) 2
ΔΗΜΟΣ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 17
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 7
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 4
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 1
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1