MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Χιούγκο Ντίξον: Ο Τσίπρας πήγαινε με ελικόπτερο από το Σούνιο στο Μαξίμου κάθε πρωί


Η διαμονή του Αλέξη Τσίπρα σε βίλα του Σουνίου, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις.
Οχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας όπως φαίνεται, αλλά και στο εξωτερικό, με τον Χιούγκο Ντίξον μάλιστα να σχολιάζει τον τρόπο που μετακινούνταν ο κ. Τσίπρας, κατά την πρωθυπουργική θητεία του.
«Ο σοσιαλιστής με το ελικόπτερο», τον χαρακτηρίζει ο γνωστός αρθρογράφος του Reuters σε ανάρτησή του στο Twitter και προσθέτει: «Ο Τσίπρας πήγαινε κάθε ημέρα στη δουλειά με ελικόπτερο από τη βίλα που ανήκει σε εφοπλιστή», σχολιάζει ακόμη, ενώ παραθέτει και απόσπασμα σχετικού δημοσιεύματος των Financial Times, το οποίο γράφει: «Ο Τσίπρας προκάλεσε μιντιακή θύελλα αυτό το μήνα, όταν ο μεγαλύτερος γιος του γράφτηκε σε ένα από τα πιο ακριβά και μεγαλύτερου κύρους ιδιωτικά σχολεία. Στο μεταξύ, πέρασε το καλοκαίρι σε βίλα που ανήκει σε πλούσιο Ελληνα πλοιοκτήτη, πηγαίνοντας καθημερινά στο γραφείο του με το ελικόπτερο του εφοπλιστή».

H λιτότητα στην Ελλάδα ευνόησε κυρίως τις Γερμανικές τράπεζες


«Λένε ότι πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων αλλά η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ` Αλέμα, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή που παραχώρησε στο RAI News.
Ο Μάσιμο Ντ' Αλέμα στο δίκτυο Rai News μιλά για τη λιτότητα στην Ελλάδα που ευνόησε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες

"Από μια φτωχή χώρα σαν την Ελλάδα τεράστια ποσά μεταφέρονται προς μια πλούσια χώρα σαν τη Γερμανία, μέσω της διαφοράς των επιτοκίων. Η φτωχή χώρα γίνεται όλο και φτωχότερη, και η πλούσια πλουσιότερη", λέει ο Ντ' Αλέμα.
"Η φτωχή χώρα δεν ήταν πλέον σε θέση να πληρώσει τα χρέη και έφτασαν οι ευρωπαϊκές βοήθειες. Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά όχι για τις συντάξεις και τους μισθούς των Ελλήνων, αλλά για να πληρώσουμε τους τόκους στις γαλλικές, γερμανικές και σε μικρό ποσοστό ιταλικές τράπεζες", προσθέτει το στέλεχος της ιταλικής κεντροαριστεράς.
"Διακόσια είκοσι δισεκατομμύρια κατέληξαν απευθείας στις τράπεζες, στους δανειστές. Λένε ότι πληρώνουμε τις συντάξεις των Ελλήνων, αλλά δεν είναι έτσι. Η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε τις γερμανικές τράπεζες. Τα χρήματα αυτά κάνουν έναν κύκλο, αλλά οι Έλληνες ούτε που μπορούν να οσφρανθούν την μυρωδιά του" τονίζει, τέλος, ο Μάσιμο Ντ' Αλέμα

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Η «Ψωροκώσταινα»: Μία συγκινητική και αληθινή ιστορία που πρέπει να γνωρίσουν όλοι οι Έλληνες!


Στην εποχή που κυβερνούσε την Ελλάδα ο Καποδίστριας ζούσε στο Ναύπλιο μια ζητιάνα, που την έλεγαν «Ψωροκώσταινα».

Σε μια λοιπόν συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος θέλοντας να πει για τη φτώχεια του Ελληνικού Δημοσίου το παρομοίασε με την πασίγνωστη ζητιάνα.

Από τότε η λέξη επαναλήφθηκε στις συζητήσεις και τελικά επικράτησε. Μόνο που, όταν λέγεται τώρα δεν εννοεί το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά ολόκληρη την χώρα…

Η όλη ιστορία της Ψωροκώσταινας (Ευ. Δαδιώτης, «Αιγαιοπελαγίτικα» τεύχος 13) είναι η εξής:
«Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι», είπε περήφανα η γριά πλύστρα Χατζηκώσταινα και τα άφησε πάνω στο τραπέζι που είχε στήσει στην πλατεία του Ναυπλίου η ερανική επιτροπή, εκείνη την Κυριακή του 1826.
Ύστερα από αυτή την απρόσμενη χειρονομία, κάποιος από το πλήθος φώναξε: «Για δείτε, η πλύστρα η Ψωροκώσταινα πρώτη πρόσφερε τον οβολό της.»


Κι αμέσως το φιλότιμο πήρε και έδωσε. Βροχή πέφταν πάνω στο τραπέζι λίρες, γρόσια και ασημικά. Αυτή ήταν η συνέχεια της φτωχής προσφοράς της πλύστρας Χατζηκώσταινας, που από εκείνη τη στιγμή αποθανατίστηκε με το παρατσούκλι «Ψωροκώσταινα».

Και το παρανόμι αυτό κόλλησε έπειτα στην Ελλάδα.

Αλλά, ποιά ήταν αυτή η «Ψωροκώσταινα»;

Ήταν η κάποτε αρχόντισσα των Κυδωνιών, του Αϊβαλιού, Πανωραία Χατζηκώστα, σύζυγος πάμπλουτου Αϊβαλιώτη εμπόρου, που φημιζότανε όχι μόνο για τα πλούτη του άνδρα της, μα και για τα πολλά δικά της κι ακόμα για την ομορφιά της.

Όταν αργότερα οι Τούρκοι πυρπόλησαν την πολιτεία του Αϊβαλί, και έσφαξαν άνδρες και γυναικόπαιδα, ανάμεσα σε αυτούς που σώθηκαν ήταν και η αρχόντισσα Πανωραία Χατζηκώστα, που είδε να σφάζουν οι Τούρκοι τον άνδρα της και τα παιδιά της.

Κατά καλή της τύχη ένας ναύτης την βοήθησε και μαζί με άλλους την ανέβασε σε ένα καράβι που ξεμπάρκαρε στα Ψαρά.
Εκεί αναγνωρίστηκε από τον ομοιοπαθή της Βενιαμίν τον Λέσβιο, την προστάτεψε και τον ακολούθησε στην Πελοπόννησο. Στο Ναύπλιο, ο Βενιαμίν παρέδιδε μαθήματα για να ζήσει και η Πανωραία, για να ζήσει, άρχισε να ξενοπλένει και αργότερα, με σαλεμένα σχεδόν τα λογικά της, ζητιάνευε στους δρόμους του Ναυπλίου.

Έπειτα από το περιστατικό του εράνου στο Ναύπλιο, όταν έφτασε ο Καποδίστριας στην Ελλάδα, τη συμμάζεψε κι όταν ίδρυσε το ορφανοτροφείο, η Πανωραία, που τώρα έγινε γνωστή με το παρανόμι «Ψωροκώσταινα», προσφέρθηκε να πλένει τα ρούχα των ορφανών χωρίς καμιά πληρωμή.

Πηγή: http://www.tilestwra.com/i-psorokostena-mia-sigkinitiki-ke-alithini-istoria-pou-prepi-na-gnorisoun-oli-i-ellines/

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Αρχίζει εθνική περιπέτεια στη Θράκη


Για «εθνική περιπέτεια» στη Θράκη, η οποία μόλις αρχίζει, προειδοποίησε ο μέχρι τις τελευταίες εκλογές βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφερόμενος στην εκλογή τεσσάρων μουσουλμάνων βουλευτών (τρεις στη Ροδόπη κι ένας στην Ξάνθη) σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο η Τουρκία μπορεί να εκμεταλλευτεί και να ανοίξει θέμα.
Μιλώντας στο pontos-news.gr, ο Ευ. Στυλιανίδης είπε ότι από το 1989, όταν ο Αχμέτ Σαδίκ δημιούργησε στη Θράκη το κόμμα «Εμπιστοσύνη», επιχειρείται από την Τουρκία οικονομική, δημογραφική, πολιτισμική και πολιτική κυριαρχία στην περιοχή, η οποία υλοποιείται με διαφορετικούς τρόπους και πρόσωπα, αλλά πάντοτε με τον ίδιο στόχο.

Από την κάθοδο στις ευρωεκλογές του 2014 του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB), το οποίο ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια του κόμματος Σαδίκ, η προσπάθεια της Τουρκίας μπήκε σε νέες, πιο επικίνδυνες για την Ελλάδα βάσεις.

Κατά τον Ευρ. Στυλιανίδη, η κάθοδος του DEB στις ευρωεκλογές αποτέλεσε πρόβα τζενεράλε προκειμένου η γειτονική χώρα να μετρήσει δυνάμεις: «Είχα πει ότι πρόκειται για πρόβα τζενεράλε, με σκοπό να αλλοιώσουν σιγά-σιγά τη δημογραφική σύσταση της δυτικής Θράκης. Το κόμμα του Σαδίκ προσκυνούν όλοι οι εκλεγμένοι μουσουλμάνοι βουλευτές στη Θράκη αλλά και κάποιοι χριστιανοί. Για παράδειγμα, ο χριστιανός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, Στάθης Γιαννακίδης, ήταν γραμματέας στο γραφείο μουσουλμάνου βουλευτή στην περιοχή», σημειώνει.
Υποστηρίζει ακόμα ότι από τη Θράκη έχουν ήδη γίνει επαφές με μουσουλμάνους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αποκτούν σιγά-σιγά το δικαίωμα ψήφου, με μουσουλμάνους στα Δωδεκάνησα που δεν είναι τόσο φανατικοί, αλλά και με τον Σλαβομακεδόνα παπά Τσαρκνιά.

«Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα πανελλαδικό κόμμα, αφού ενώσουν τις δυνάμεις τους με κάποιους χριστιανούς κουλτουριάρηδες, το οποίο να αποτελέσει έναν από τους ρυθμιστές του πολιτικού σκηνικού.»

Στη συνέχεια να ζητάνε ανταλλάγματα για τη μειονότητα, ουσιαστικά για τις επιδιώξεις της Τουρκίας στην περιοχή, όπως την εκλογή του ψευτομουφτή, τουρκικό πανεπιστήμιο κτλ. Την προσπάθειά τους να κυριαρχήσουν ευρύτερα στην περιοχή την διευκολύνουν οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη. Μπορεί να δημιουργηθεί στη δυτική Θράκη ένα διαμετακομιστικό κέντρο προσφύγων, και όποιοι θέλουν να μένουν ή να φεύγουν», τονίζει.

Εκλογικός νόμος και οργανωμένη προσπάθεια
Στον «εκμουσουλμανισμό» των βουλευτικών εδρών στην περιοχή συνέβαλε, κατά τον Ευρ. Στυλιανίδη, ο ισχύων εκλογικός νόμος, αλλά και η μελετημένη ανάλυση και χρήση  των ροών του από ανθελληνικά κέντρα: «Πήγαν και τον Ιανουάριο να με πλήξουν και δεν το κατάφεραν, όμως τώρα το πέτυχαν αφού έγινε μια πολύ μελετημένη προσπάθεια και πλήρης ανάλυση των ροών του εκλογικού νόμου. Τα σχέδιά τους τα βοήθησε και η χαλαρή ψήφος. Οι στρατιωτικοί και οι υπάλληλοι δεν ψήφισαν, ενώ και η εκκλησία δεν κινητοποίησε τον κόσμο. Έτσι, χάθηκε η μοναδική έδρα του πλειοψηφικού στοιχείου, δηλαδή του χριστιανικού, στη Ροδόπη».

Τα τελευταία 15 χρόνια ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εκτιμά ότι γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια ώστε να πληγεί η υποψηφιότητα του ιδίου αλλά και των άλλων χριστιανών στην περιοχή.

«Πάντοτε εργαζόμουν απέναντι στην προσπάθεια για κυριαρχία της Τουρκίας στη Θράκη και πιο συστηματικά από το 1996, όταν εκλέχθηκα βουλευτής. Από το 2000 με τον Κώστα Καραμανλή εκπονήσαμε ένα "Σχέδιο Ανάδειξης και Ανάπτυξης της Θράκης", το οποίο αρχίσαμε να υλοποιούμε από το 2004, με τη δημιουργία σχολείων, την ενίσχυση του εισοδήματος, την επιδότηση του τρίτου παιδιού κτλ.»

Τι πρέπει να γίνει
Μέσω του pontos-news.gr, ο πρώην βουλευτής διατυπώνει προτάσεις, η υλοποίηση των οποίων θα αποτρέψει τους εθνικούς κινδύνους στη Θράκη. Απαραίτητη θεωρεί τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για την περιοχή, τη διόρθωση του εκλογικού νόμου, τη δημογραφική ενίσχυση του χριστιανικού στοιχείου και την εύρεση τρόπων από την πολιτεία για να πληρωθούν τα κενά στην εκπροσώπηση των χριστιανών.

«Με δική μου πρωτοβουλία πριν από λίγο καιρό 58 βουλευτές, ανάμεσα στους οποίους και ο Κώστας Καραμανλής, υποβάλαμε αίτημα στην τότε πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ώστε να συσταθεί διακομματική επιτροπή και να χαραχθεί ενιαία στρατηγική για την ανάπτυξη και ανάδειξη της Θράκης. Δυστυχώς, δεν υπήρξε ανταπόκριση», λέει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Καταλήγοντας, ο π. υπουργός προαναγγέλλει τη δημοσιοποίηση ολοκληρωμένης μελέτης του, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η οποία θα αναφέρεται στην εξέλιξη της ελληνικής και της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη αλλά και στο πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί η ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής.

«Θα αποτελέσει μια ευκαιρία ώστε να δρομολογηθεί δημόσιος διάλογος, πριν η Τουρκία ανοίξει θέμα. Το ζήτημα δεν είναι μόνο προσωπικό. Είναι κυρίως εθνικό.»

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών (2004-2007), υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων (2007-2009), υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (Ιαν. 2009 - Οκτ. 2009), και υπουργός Εσωτερικών (2012-2013).

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

http://www.pontos-news.gr/article/141228/eyripidis-stylianidis-arhizei-ethniki-peripeteia-sti-thraki

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Δ. Κουλουριάνος: Το χρέος, ο Ανδρέας και εγώ



Ανοιξη του 1962. Ο Ανδρέας Παπανδρέου επισκέπτεται την Κορώνη της Μεσσηνίας και µένει στο πατρικό σπίτι του φίλου του Δηµήτρη Κουλουριάνου. Είκοσι χρόνια αργότερα (1982) αναθέτει ως Πρωθυπουργός στον παλιό του φίλο (έγκριτο πια οικονοµολόγο και στέλεχος της Παγκόσµιας Τράπεζας) το υπουργείο Οικονοµικών. Η θητεία του Κουλουριάνου ήταν σύντοµη (13 µήνες), γεµάτη από «όχι» σε παροχές που θεωρούσε ότι οδηγούσαν σε νέο δανεισµό. Την περασµένη Τετάρτη «Το Βήµα» τον συνάντησε στο κτήµα του στην Κορώνη. Αγρότης πλέον και οινοπαραγωγός στα 81 του χρόνια, αποκάλυψε άγνωστες λεπτοµέρειες για τη γέννηση της «χιονοστιβάδας του χρέους» και µίλησε για το «καθαρτήριο» που θα οδηγήσει στην επόµενη ηµέρα.

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ζητούνται ψυχίατροι....

Σωτήρης Τζούμας

Πάρτε μολύβι και χαρτί και υπολογίσατε ... Είχαμε αποχή 45% ... Ψήφισε το 55%, δηλαδή ψήφισε ο ένας στους δύο.. Από αυτούς που ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το 35,5% + 3,6 οι ΑΝΕΛ , δηλ. 39,1 του 55% των ψηφισάντων που ισοδυναμεί με το 21,5% ολόκληρου του εκλογικού σώματος. Δηλαδή η Κυβέρνηση βγήκε από 2 στους 10! Για τέτοιο θρίαμβο μιλάμε!
Αλλά γιατί ανησυχούμε;
Τον Ιούλιο το 62% των ψηφισάντων είπε όχι στο μνημόνιο και στα μέτρα που θα το ακολουθήσουν! Και σήμερα, τρείς μήνες αργότερα, το 85% των ψηφισάντων ψήφισε μνημονιακά!
Τελικώς είχε δίκαιο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε οτι είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο!!