MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Μην ξαναπετάξετε το νερό από το βρασμένο ρύζι!Πιείτε ενα ποτήρι από αυτό & θα εκπλαγείτε!


Είναι σίγουρο ότι πολλοί από εμάς δεν πίνουν το νερό από το βρασμένο ρύζι. Αυτό ίσως να συμβαίνει επειδή δεν γνωρίζουμε τα οφέλη που προσδίδει στην υγεία μας, με αποτέλεσμα να το αφαιρούμε και να το πετάμε αντί να το πίνουμε.

Πώς να το προετοιμάσετε:

Είναι πραγματικά απλό, το μόνο που χρειάζεστε είναι ρύζι, καθαρό νερό και ένα δοχείο.
Βράζουμε το ρύζι, εφόσον έχει μαγειρευτεί, στραγγίστε σε ένα άλλο δοχείο, χωρίς να αφήσετε οποιαδήποτε υπόλειμμα ρυζιού στο νερό.
Το νερό του ρυζιού είναι τώρα έτοιμο για κατανάλωση.
Το νερό από ρύζι είναι ευεργετικό για σας διότι:

Είναι μια μεγάλη πηγή ενέργειας:
Εξαιτίας των πλούσιων υδατανθράκων που διαθέτει, επιφέρει περισσότερη ενέργεια στο σώμα. Προκειμένου για τον ανθρώπινο οργανισμό να έχει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ημερησίως σε υδατάνθρακες, ένα ποτήρι του νερού από ρύζι, θα τονώσει σημαντικά την ενέργειά στο ξεκίνημα της ημέρας σας.

Αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα:
 Το νερό αυτό είναι γεμάτο με φυτικές ίνες και αυξάνει το μεταβολισμό, πράγμα που καθιστά ευκολότερο για το πεπτικό σύστημα να λειτουργήσει. Αυτό συμβαίνει επίσης διότι το άμυλο μπορεί να παρακινήσει την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων στο σώμα.

Αποτρέπει την αφυδάτωση:
 Το καλοκαίρι τα σώματά μας χάνουν πολύ νερό λόγω εφίδρωσης, το νερό από ρύζι θα σας βοηθήσει πολύ να αποτρέψετε την αφυδάτωση.

Πρόληψη ιογενών λοιμώξεων
Άτομα που χρησιμοποιούν το νερό από ρύζι,το χρησιμοποιούν συνήθως σε περίπτωση πυρετού καθώς αποτρέπει την απώλεια νερού από τον οργανισμό. Επίσης, αποκαθιστά την απώλεια ιχνοστοιχείων και βιταμινών και επιταχύνει τη διαδικασία ανάρρωσης.

Μπορεί να θεραπεύσει τη διάρροια:
Το νερό από βρασμένο ρύζι φαίνεται να είναι μια καταπληκτική λύση, που έχετε διαθέσιμη στο σπίτι, όσον αφορά τη θεραπεία διάρροιας τόσο στους ενήλικες,όσο και στα παιδιά. Τα νεογνά είναι περισσότερο επιρρεπή σε λοιμώξεις και ασθένειες σαν τη διάρροια και πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα, διότι μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή αφυδάτωση. Μια έρευνα αποκάλυψε πως το νερό απο ρύζι ωθούσε σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο της ροής και συχνότητας των κένωσεων του εντέρου στα βρέφη.

Προλαμβάνει τον καρκίνο:
Αν πίνετε αυτό το νερό από ρύζι κάθε μέρα  μειώνετε τις πιθανότητές του να γίνετε θύματα του καρκίνου.

Αποτρέπει το Αλτσχάιμερ
Δεν υπάρχει ακόμη εμφανής εξήγηση το πώς λειτουργεί αυτό, ωστόσο πηγές αναφέρουν πώς το νερό από ρύζι μπορεί να σας προστατέψει από το Aλτχάιμερ. Ίσως είναι καλύτερα λοιπόν, να αρχίσετε να το πίνετε προληπτικά πριν τα συμπτώματα εμφανιστούν.

Προστατεύει από τον ήλιο
Το νερό από ρύζι περιέχει μια ουσία που ονομάζεται ορυζανόλη, η οποία αντιστέκεται τις UV ακτίνες του ηλίου. Επομένως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό αυτό για να σας παρέχει κάποια κάλυψη από τη θερμότητα.

Δέρμα – Πόροι:
Απλά απολαύστε ένα καθαρό πανί στο νερό από ρύζι και σκουπίστε το δέρμα σας πάνω από όλα. Το νερό από το ρύζι θα εργαστεί για να ενισχύσει και τον τόνο του δέρματος σας, αφαιρώντας τις ακαθαρσίες και αφήνοντάς το απαλό και αναζωογονημένο.

Μάσκα μαλλιών:
Θέλετε να δώσετε στα μαλλιά σας μια ώθηση και λάμψη; Απλά ρίξτε το ρυζόνερο στα μαλλιά σας και τρίψτε στο τριχωτό της κεφαλής σας. Τυλίξτε τα μαλλιά σας και αφήστε το να είναι για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το σαμπουάν σας ως συνήθως.

Ακμή – Θεραπεία:
Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι για να ταμπονάρετε το ρυζόνερο στα σημεία με ακμή. Με αυτόν τον τρόπο και με συχνή χρήση θα μειωθεί σταδιακά η ερυθρότητα.

Επιμέλεια/Μετάφραση: AdRianna Gkika για τα proionta-tis-fisis.com

http://www.healingeffect.gr/2016/01/blog-post_104.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου