MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ


του Νίκου Οικονόμου.
Το νομοσχέδιο για την λειτουργία των υδατοδρομίων έχει έτοιμο το Υπουργείο Υποδομών και ενδεχομένως να το προωθήσει σε δημόσια διαβούλευση και μέσα στην εβδομάδα. Πρόκειται για βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει την νέα αγορά, για την οποία υπάρχει ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον (μέχρι στιγμής είναι δύο εταιρείες μια ελληνικών συμφερόντων και μια κυπριακή, φιλολογικό ενδιαφέρον έχει δείξει και άλλες εταιρείες από Καναδά και Αυστραλία), αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν θεσμοθετηθεί ξεκάθαρες ρυθμίσεις ως προς τις άδειες ίδρυσης και τη λειτουργία των εταιρειών. Τις ρυθμίσεις της αγοράς τις τρέχει η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών κα Πέτη Πέρκα, ωστόσο στο νομοσχέδιο εμπλέκονται το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο συνδράμει με την έκδοση περιβαλλοντικών όρων.
Στόχος της γ.γ. του υπουργείου είναι να ξεκινήσει η λειτουργία των υδατοδρομίων μέσα στο καλοκαίρι, και για αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δημιουργία δικτύου προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να σχεδιάσουν το έργο τους και τα δρομολόγια τους.
Εκτός από την Κέρκυρα , η ποία έχει ήδη αδειοδοτηθεί, ένα βήμα πριν την εξασφάλιση άδειας υδατοδρομίου βρίσκονται οι Παξοί, η Αγία Μαρίνα Γραμματικού, η Σκύρος, η Αλόννησος, και σύντομα η Θεσσαλονίκη, Βόλος, Σκόπελος, Ρέθυμνο και Ηράκλειο Κρήτης. Στα πλάνα βρίσκονται και τα νησιά του Αργοσαρωνικού , η Μύκονος, η Τήνος , η Ρόδος και η Κω.
Ήδη από πέρυσι έχουν ενημερωθεί οι Δήμαρχοι των νησιών του Αργοσαρωνικού για τις προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ. Από πέρυσι στόχος ήταν η τουριστική περίοδος του 2016. ΙΔΩΜΕΝ.

ΥΓ. Για την Ιστορία το προτζεκτ είχε ξεκινήσει από το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου