MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Τσάρλς Μπουκόφσκι. Ξεκίνησε με τις σημειώσεις ενός πορνόγερου- Απεβίωσε σαν σήμερα 9 Μαρτίου 1994

Ένα ρεμάλι. Μια ζωή πότης. Διαβάζεις τις ιστορίες του και κάθε δεύτερη αράδα αναφέρεται στο ουίσκυ.

Οι ήρωες των έργων του δεν έχουν τίποτα άλλο στο κεφάλι τους παρά πότε θα περάσουν από το μπαρ. Πότε θα βρέξουν το στόμα τους με κάτι πιοτερό.

Ποια δουλειά και ποια καριέρα. Η μέρα ξεκινάει από ένα μπουκάλι και περιεχόμενο χρωματιστό. Ό,τι να 'ναι, αρκεί να πίνεται. Να σε φτιάχνει. Και έτσι τελειώνει η μέρα, με ρούχλα. Όσο γίνεται την τραβάς την μέρα, για να πίνεις περισσότερο, μέχρι να κατουρηθείς επάνω σου.

Τσάρλς Μπουκόφσκι. Η περίπτωση. Γεννήθηκε στη Γερμανία από Γερμανίδα και πατέρα πολωνικής καταγωγής που ήταν φαντάρος στον παγκόσμιο πόλεμο. Την έκαναν στο Λος Άντζελες όταν ο έτσι ήταν δύο χρονών.

Κάθε μέρα έτρωγε ξύλο από τον φάδερ του. Έτσι μεγάλωσε, με ξύλο από τον σκληρό πατέρα. Και μια καταραμένη ακμή που του σημάδεψε τη σκατόφατσα. Στα 21 έφθασε στη Νέα Υόρκη για να γίνει συγγραφέας. Και ρεμάλι και ασόβαρος. Γεννημένος μεθύστακας, όμως.

Τελικά, αφού κυκλοφορούσε με τη σφραγίδα του άσχετου, του αποτυχημένου, στα 40 του χρόνια κατάφερε να πάρει μια στήλη σε εβδομαδιαία σε εφημερίδα. Φοβερά πράγματα. “Σημειώσεις ενός πορνόγερου” ονόμασε τη στήλη του. Κι όμως! Έγινε διάσημος συγγραφέας με γλώσσα πεζοδρομιακή, αλήτικη. Με ιστορίες που έγραψε, κυρίως αυτοβιογραφικές. Κάποιες έγιναν ταινίες στο σινεμά.


Ο Charles Bukowski γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου το 1920 και πέθανε από λευχαιμία σα σήμερα 9 Μαρτίου, το 1994, στο λατρεμένο του Λος Άντζελες

http://www.sdna.gr/monimes-stiles/san-simera/article/176770/ksekinise-me-tis-simeioseis-enos-pornogeroy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου