MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Πεντανόστιμο Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και μερέντα


Υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για μπισκοτόγλυκα.
 Η κάθε μια έχει τη δική της γλύκα και σε αυτήν δοκιμάζουμε τον ακαταμάχητο συνδυασμό μπανάνας-σοκολάτας με μπισκοτένια βάση. 
450 γρ. μπισκότα digestive 
2 φακέλους φυτική σαντιγί 
Γάλα (σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της σαντιγί)
2 μπανάνες σε φέτες 
1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας
 300 γρ. μερέντα
 Νιφάδες μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά)

 Εκτέλεση: 
Σε μια λεκάνη σπάμε σε κομματάκια τα μπισκότα. 
Τα πασπαλίζουμε με το λικέρ και ανακατεύουμε να ποτίσουν καλά.
Προσθέτουμε τις μπανάνες. Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί μέχρι να σφίξει. Κρατάμε 5 κ.σ. σε ένα πιάτο και προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα στη λεκάνη με τα μπισκότα. 
Ανακατεύουμε καλά. 
Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο πυρέξ.
Ανακατεύουμε καλά τη μερέντα με τη σαντιγί που κρατήσαμε και στρώνουμε δημιουργώντας «νερά» πάνω από το μείγμα μπισκότων.
 Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες σοκολάτες, σκεπάζουμε το πυρέξ με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο 3-4 ώρες για να σφίξει. 

Πηγή - See more at: http://newsone.gr/ugeia/918498-#sthash.B8xawNmT.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου