MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Από την Λάρισα σε Γενεύη και Μανχάταν


Οι καινοτομίες της ερευνητικής ομάδας του Καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, έχουν πλέον βρεί το δρόμο τους στην αγορά , πολύ δυνατά. Με τη συνεργασία δύο τοπικών εταιρειών , του τυροκομείου Στ. Λύτρας και υιός, και της Φάρμας ‘Νότας’. Τα καινοτόμα τρόφιμα είναι : 1) αλοιφή με τυρί φέτα και γιαούρτη με ισχυρισμό υγείας ότι μειώνει τη χοληστερόλη και 2) γιαούρτι με ισχυρισμό υγείας ότι ενισχύει την ανάπτυξη των μυών και των οστών. Και τα δύο προιόντα πήραν πιστοποίηση από τον ΕΦΕΤ και τις επόμενες μέρες παίρνουν τα απαραίτητα πιστoποιητικά και από τον FDA για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πρώτο προιόν απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα αυξημένης χοληστερόλης ενώ το δεύτερο σε παιδιά και σε αθλητές. Το δυσάρεστο είναι το αυτά τα προιόντα δεν θα μπορεί να τα βρεί ο Ελληνας καταναλωτής γιατι η εταιρεία που τα εχει αγοράσει θα τα πωλεί προς το παρόν σε μια μεγάλη  αλυσίδα καταστημάτων διατροφής στο Μανχάταν της Ν. Υόρκης. Συγκεκριμένα σε αλυσίδα Health food ( 17 καταστήματα ) στην περιοχή νότια του Central Park μέχρι το Soho.

Ασφαλείς πληροφορίες της Larissanet , μιλούν για ολόκληρη σειρά νέων προιόντων που ετοιμάζονται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο τμήμα Βιοχημείας από το εργαστήριο του κ. Κουρέτα και το τυροκομείο Λύτρα καθώς και τη Φάρμα Νότας, με ισχυρισμούς υγείας που αφορούν την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και για τη διατροφή ασθενών που υποβάλλονται σε τεχνητό νεφρό. Ο καθηγητής Δ. Κουρέτας ήταν πολύ φειδωλός στις δηλώσεις του. Μας είπε μόνο ότι αυτά τα προιόντα ετοιμάζονται για την αγορά της Ιαπωνίας, μέσα στο 2017.

Η εταιρεία που εχει αγοράσει την καινοτομία έχει υπογράψει συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, από το οποίο θα προκύπτουν αρκετα οικονομικα οφέλη για το Πανεπιστήμιο. Ολο το ποσό θα γίνεται υποτροφίες για φοιτητές , όπως μας εξήγησε ο κ. Κουρέτας. Τον ρωτήσαμε να μας δηλώσει κάτι για την συγκεκριμένη συνεργασία . Μας είπε ότι θα ήθελε να γράψουμε ότι ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ.

Τα προιόντα παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία στην παγκόσμια έκθεση τροφίμων στη Γενεύη πριν μια εβδομάδα.


http://www.larissanet.gr/2016/05/28/apo-tin-larisa-se-genevi-kai-manchatan/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου