Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ


Τι να γράψω τι να πρωτοπώ , πέρα από την θλίψη που έχω για τον χαμό ενός πολύ καλού φίλου του Στέλιου του Χαλδαίου . ΄Όσοι μένουμε πίσω δεν λυπούμαστε για αυτούς  που φύγανε , λυπόμαστε για τους εαυτούς μας. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν  κομμάτι της ύπαρξης μας.
Όταν πεθαίνουν οι άνθρωποι που αγαπάμε , που έχουμε μοιραστεί στιγμές από την ζωή μας , ολόκληροι κόσμοι πεθαίνουν μαζί τους.
 Του καθενός η παρουσία του ήταν φως που φώτιζε την ζωή μας. Τους αγαπούσαμε και μας αγαπούσαν και ξαφνικά νιώθουμε να έχουμε λιγότερη αγάπη να μας αγαπούν λιγότερο.  Μας λείπουν και μας λείπουν γιατί δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Δεν είναι ότι χάνεται το άτομο αλλά η σχέση που είχαμε με αυτό.
Έχουμε τις αναμνήσεις μας , μα δεν έχουμε την άμεση επαφή , την συναισθηματική σύνδεση που μας φέρνει η καθημερινή επαφή.
Ο Στέλιος θα μου λείψει , πέρα από το γεγονός ότι  ήταν ένας εξαίρετος οικογενειάρχης , πολύ καλός δικηγόρος , πολύ καλός άνθρωπος . Για εμένα ήταν ένας πολύ καλός φίλος μου είχε σταθεί σε κάποιες στιγμές της ζωής μου και με είχε βοηθήσει με τις συμβουλές του. Η κριτική που ασκούσε ήταν πάντα καλοπροαίρετη και ήθελε πάντα το καλό . Αγαπούσε πάρα πολύ το νησί και το ονειρευόταν σαν κάτι ξεχωριστό. Μεγάλη του δε αγάπη ο Ολυμπιακός ατέλειωτες ώρες συζήτησης με θέμα την αγαπημένη μας ομάδα. Δυστυχώς όλα αυτά από σήμερα ανήκουν στο παρελθόν ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει κρίμα που έφυγε τόσο νέος . Η Αίγινα , το νησί του το νησί μας , από σήμερα είναι φτωχότερο , θα της λείψει ένας άνθρωπος που την λάτρευε.

ΥΓ1
Ο πατέρας μου μεγάλωσε ορφανός από πατέρα και είχε ένα παράπονο , μου έλεγε: " σαν παιδί ήμουν ζωηρός και άτακτος έκανα πράγματα που αν είχα πατέρα θα με μάλωνε , θα με προστάτευε , ο πατέρας είχε φίλους δεν βρέθηκε κανένας να με συν αιτήσει όταν έκανα διάφορες χαζομάρες, δεν υπάρχουν φίλοι" Aν θέλουμε να λεμε ότι είμαστε φίλοι με κάποιον πρέπει να τιμάμε και την φιλιά μας μετά τον θάνατο του. Ο Στέλιος αφήνει πίσω  του τρια παιδια , αν ποτε στην ζωη μας δούμε ότι κάνουν κάτι στραβό ας τα συμβουλεύσουμε  με ωραίο τρόπο, αν μας ακούσουν είναι άλλο θέμα εμείς θα έχουμε κάνει το καθήκον μας και  θα έχουμε τιμήσει την φιλιά μας.


'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου