Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

-Τι έκανες στον πόλεμο Παπούλια;


Στις δηλώσεις που έκανε κατά την αποχώρηση του σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας απο την παρέλαση, είπε με δάκρυα στα μάτια ότι κακώς τον χαρακτηρίζουν "προδότη", γιατί αυτός πολέμησε για την Ελλάδα το 1940, σε ηλικία 15 ετών.
Φαίνεται πως ο Πρόεδρος δεν
θυμάται καλά την ηλικία του, καθώς σύμφωνα με το Wikipedia, ο Παπούλιας γεννήθηκε το 1929, και το 1940 ήταν 11 ετών.
Τώρα αν ήταν αντάρτης στα 11 του χρόνια, είναι άλλο θέμα!
To σίγουρο όμως είναι ότι ο Παπούλιας έδωσε με επιτυχία άλλες ενδιαφέρουσες μάχες, όπως η συμβολή του στο να βγει ο Παπανδρέου από τη δύσκολη θέση για το «κωλόσπιτο» της Εκάλης.
Σύμφωνα με την φορολογική δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου ο Τζορτζ  Χάλαγκ-οικογενειακός φίλος- και ο Κάρολος Παπούλιας ήταν από εκείνους από τους οποίους ο Παπανδρέου δανείστηκε για να χτισθεί η βίλα του πάθους του με τη Μιμή.
Για το αν πολέμησε η όχι ο Παπούλιας θα μπορούσε να μας δώσει τα φώτα ο Μανώλης Γλέζος ή όλοι εκείνοι οι ήρωες πολέμου που ζουν ακόμη και παρελαύνουν με περηφάνια τις αναμνήσεις τους, λαμβάνοντας μια πετσοκομμένη σύνταξη από το παρακράτος που ο Παπούλιας, ο Τσοχατζόπουλος, ο Τσουκάτος, ο Σημίτης, ο Γιωργάκης ο φίλος του Λούβαρη και του Ντόρη Μαργέλου με τη βίλα στη Πάρο, δημιούργησαν 37 χρόνια τώρα.
Καλά θα κάνει ο σιωπηλός Παπούλιας να μην προκαλεί με τις δηλώσεις τους σ αυτή τη τραγική συγκυρία.
Το θέαμα του Ανώτατου Άρχοντα της Εκκλησίας να σουλατσάρει στο Κατάρ με τον Λαυρεντιάδη, της διεφθαρμένης Proton Bank και του Παπούλια που αποκαλεί μειοψηφία τους πολίτες που βλέπουν τα παιδιά τους να λιποθυμούν στα σχολεία είναι η απόδειξη του ξεπεσμού της ψευδεπίγραφης Δημοκρατίας μας.
Επαναλαμβάνουμε ότι ο Παπούλιας λαμβάνει ως αποζημίωση 350.000  ευρώ το χρόνο, 1000 ευρώ τη μέρα,  ενώ ο Ιερώνυμος ασχολείται με το real estate του παγκαριού.
Ζήτω η Δημοκρατία.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Οι ελληνικές χρεοκοπίες ξεκίνησαν από το 454 π.Χ‏

Η πρώτη... στάση πληρωμών της παγκόσμιας ιστορίας σημειώθηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. στον Ναό του Απόλλωνα στη Δήλο, ενώ άλλες πέντε φορές στη σύγχρονη ιστορία της χρεοκόπησε η χώρα.
"Η" Online 30/9 09:53


Το 454 π.Χ
Στη Δήλο η πρώτη χρεοκοπία στον κόσμο
Η πρώτη πτώχευση στην παγκόσμια ιστορία σημειώθηκε το 454 προ Χριστού στον Ναό της Δήλου. Τον 4ο αιώνα π.Χ. στον Ναό του Απόλλωνα στη Δήλο βρίσκονταν οι θησαυροί της συνομοσπονδίας των ελληνικών πόλεων-κρατών κάτω από την ηγεσία της Αθήνας. Εκεί φυλασσόταν το τεράστιο ποσό των εισφορών των συμμάχων και εκεί γίνονταν οι συναντήσεις των αντιπροσώπων.
Οι πόλεις-κράτη συνέβαλαν στο ταμείο με τη μορφή οικονομικών πόρων, στρατευμάτων και πλοίων, ενώ τα μέλη είχαν ισότιμη ψήφο στο συμβούλιο που είχε δημιουργηθεί.
Το ποσό της οικονομικής συμβολής καθοριζόταν από την Αθήνα, η οποία κατάφερε κάποια στιγμή να μεταφερθεί το θησαυροφυλάκιο της Συμμαχίας από τη Δήλο στην Αθήνα, καθώς πολύ σύντομα η Δηλιακή Συμμαχία εξελίχθηκε σε Αθηναϊκή Ηγεμονία.
Ο Αριστείδης καθόρισε πρώτος το ποσό της εισφοράς για κάθε πόλη με τόσο δίκαιο τρόπο που οι σύμμαχοι τον ονόμασαν "τον δικαιότερο από όλους τους ανθρώπους".
Το 454 π.Χ., λοιπόν, και ενώ η περίφημη αθηναϊκή συμμαχία έχει ανασυσταθεί, 13 πόλεις-κράτη προχώρησαν σε δανεισμό από τον Ναό της Δήλου. Οι δέκα πόλεις-κράτη, όμως, δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, προχωρώντας έτσι στην πρώτη... στάση πληρωμών της παγκόσμιας ιστορίας!
Δύο από τις δέκα πόλεις-κράτη, μάλιστα, δεν μπόρεσαν τελικά να αποπληρώσουν τα χρέη τους, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ ζήτησαν αυτό που αποκαλείται... επαναδιαπραγμάτευση χρέους.
Η στάση πληρωμών στην Αρχαία Ελλάδα δεν ήταν, λοιπόν, άγνωστο φαινόμενο, διότι -όπως λέγεται- οι αρχαίοι Ελληνες ως έμποροι αναγνώριζαν αυτό που αποκαλείται σήμερα συνυπευθυνότητα χρέους - δηλαδή ότι ο δανειστής πρέπει να αναλαμβάνει μερίδιο του ρίσκου αν κάτι πάει στραβά.
Το θέμα είναι, πάντως, ότι πολλά από τα δάνεια χορηγήθηκαν τότε με τη σίγουρη πρόβλεψη ότι ο οφειλέτης θα αποδειχτεί τελικά ανίκανος να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Μετά το "κανόνι" ο Περικλής μετέφερε το ταμείο της Συμμαχίας στην Ακρόπολη της Αθήνας. Εκτοτε οι αποφάσεις λαμβάνονταν μόνο από την Αθήνα και ο φόρος οριζόταν από την Εκκλησία του Δήμου.
Κατερίνα Κοσμά

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ROCKEFELLER: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ!

 
Description: 1.1611318440@web132307.mail.ird.yahoo.com
Description: 2.1611318440@web132307.mail.ird.yahoo.com
Την ίδια ώρα που ο Παπαδήμου γίνεται πρωθυπουργός της Ελλάδας, ένα άλλο μέλος της ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής πτέρυγας, ο  Μάριο Μόντι, ετοιμάζεται να γίνει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι;
Πολλά ακούστηκαν και ακούγονται για τον δοτό και … εκλεκτό πρωθυπουργό των μνημονιακών δυνάμεων του τόπου (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΠΑΣΟΚ). Και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας «δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά».
Τριμερής Rockefeller. Η… σκοτεινή αυτή οργάνωση, της οποίας ηγείται ο David Rockefeller πρωτοεμφανίστηκε το 1973. Ποιος είναι ο κύριος; Ας δούμε μια ομιλία του David Rockefeller στην συνάντηση της τριμερούς Επιτροπής τον Ιούνιο του 1991, για να καταλάβουμε… επακριβώς: “Ευχαριστούμε το “Washington Post” το “New York Time”το “Time Magazine” και άλλες μεγάλες εκδόσεις, των οποίων οι διευθυντές είχαν παρευρεθεί στις συγκεντρώσεις μας και τήρησαν τις υποσχέσεις τους για διακριτικότητα, για σχεδόν 40 χρόνια. Αλλά τώρα, το έργο έχει γίνει πιο εξεζητημένο και είναι έτοιμο να προχωρήσει προς μία παγκόσμια κυβέρνηση.
Η υπερεθνική ηγεμονία μιας διανοητικής ελίτ σε συνεργασία με τους διεθνείς τραπεζίτες είναι, σίγουρα, προτιμότερη από την αυτοδιάθεση που εφαρμόστηκε στους περασμένους αιώνες”. Σε απλά ελληνικά, η εθνική αυτοδιάθεση και κυριαρχία των λαών τίθενται υπό την κηδεμονία-ηγεμονία αυτής της “ελίτ” με την αμέριστη συνεργασία των διεθνών τραπεζιτών.
Διατρέχοντας την επίσημη ιστοσελίδα της Τριμερούς Rockefeller βρήκαμε μερικές φράσεις που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές:
 «Η “αυξανόμενη αλληλεξάρτηση”, που εντυπωσίασε τόσο τους ιδρυτές της Τριμερούς Επιτροπής στις αρχές του 1970, έχει εξελιχθεί σε “παγκοσμιοποίηση.” Αυτή η αλληλεξάρτηση έχει επίσης διασφαλίσει ότι η τρέχουσα χρηματοπιστωτική κρίση έχει γίνει αισθητή σε κάθε έθνος και περιοχή. Και έχει συθέμελα κλονίσει την εμπιστοσύνη στο διεθνές σύστημα, στο σύνολό του. Η Επιτροπή διαβλέπει ότι, σε αυτές τις πρωτοφανείς εκδηλώσεις, απαιτείται επιτακτικώς κοινή σκέψη και ηγεσία από τις χώρες της Τριμερούς, οι οποίες (μαζί με τους βασικούς διεθνείς οργανισμούς), αποτέλεσαν τους αρχικούς πυλώνες του ευρύτερου διεθνούς συστήματος. Αμφιβολίες για το αν και πώς αυτή η πρωτοκαθεδρία θα αλλάξει δεν μειώνονται, και, αν μη τι άλλο, έχουν εντείνει την ανάγκη να ληφθεί υπ’ όψιν η δραματική μεταμόρφωση του διεθνούς συστήματος. Καθώς οι σχέσεις με άλλες χώρες γίνονται πιο ώριμες -και πιο διάχυτη η δύναμη-, τα ηγετικά καθήκοντα των αρχικών χώρων της Τριμερούς πρέπει να εκτελεσθούν με άλλες σε αυξανόμενο βαθμό»
Description: 3.1611318440@web132307.mail.ird.yahoo.com
Description: 4.1611318440@web132307.mail.ird.yahoo.com
Δηλαδή, όπως οι ίδιοι λένε, προτείνουν ως λύση για τις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης, την… περαιτέρω παγκοσμιοποίηση και μάλιστα κάτω από μια κοινή ηγεσία και σκέψη. Πόσο κοντά στο όραμα τους είναι οι χώρες να κυβερνώνται από το ίδιο “think tank”, όπως π.χ. η Τριμερής Rockefeller! Και ω του θαύματος… νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας φαίνεται πως θα είναι ο οικονομολόγος Μάριο Μόντι, ο οποίος κατά, νεώτερες πληροφορίες, θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης την Δευτέρα. Και τι σύμπτωσις: ο Μόντι ηγείται της Ευρωπαϊκής γκρούπας της Τριμερούς. Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της νέας κυβέρνησης δεν θα είναι πολιτικοί αλλά τεχνοκράτες. Οποία σύμπτωσις…
Τελικά οι τόσες … ταυτόχρονες συμπτώσεις, μόνο συμπτώσεις δεν είναι. H Πατρίδα μας, επισήμως και «διθυραμβικώς» τελεί υπό την κατοχή της αντεθνικής ολιγαρχίας των τραπεζιτών και της «Τριμερούς Επιτροπής». Το πολιτικό σύστημα παραδόθηκε στην παγκόσμια διακυβέρνηση. Κατοχικός-μεταβατικός και… εκλεκτός πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος. Μέλος και αυτός της Τριμερούς Επιτροπής Rockefeller.

Ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας...‏

Ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας Albrecht Ritschl (LSE) ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ το έξαλλα ανθελληνικό "Spiegel"
Albrecht Ritschl Καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας στο London School of Economics
  • « Η Ελλάδα δεν πήρε δεκάρα για κατοχικά δάνεια και επανορθώσεις»
  • «Η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες του 20ου αιώνα»
  • Το περίφημο γερμανικό θαύμα έγινε στις πλάτες των Ευρωπαίων. Αυτό δεν το ξεχνούν οι Έλληνες»
Αυτή η ιστοσελίδα, σε σειρά άρθρων (που υπάρχουν στο αρχείο της), απεκάλυψε επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι Γερμανοί χρωστάνε στην Ελλάδα ΜΟΝΟ από τα κατοχικά δάνεια το γιγαντιαίο ποσό των 91,99 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Που αν το πλήρωναν με την επανένωση των Γερμανιών -ως ρητώς ορίζουν οι τρεις διεθνείς συμφωνίες Ρώμης, Λονδίνου, Παρισιού- θα εξαφανιζόταν το σημερινό ελληνικό χρέος.
Αυτά, τα ιστορικά έγγραφα που φέραμε στο φως από το Φεβρουάριο ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ η συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό περιοδικό "Spiegel" ο επιφανής καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας στο London School of Economics Albrecht Ritschl.
Η συνέντευξη-μαστίγιο στους σημερινούς Γερμανούς «εισαγγελείς» αναδημοσιεύθηκε στο cosmos.gr

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Hμερίδα ΑΤΤ.ΟΙΚ.Α. για το νερό στην Αίγινα 26/11‏

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Αττική Οικολογική Απάντηση σας καλεί στην ημερίδα που θα  
πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο της εκστρατείας για τον Αργοσαρωνικό, το  
Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 6μμ στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας με  
θέμα:
«Νερό:αιτία πολέμου στο μέλλον;»
 
Τη συζήτηση συντονίζει ο κ. Φίλιππος Δραγούμης, δημοτικός σύμβουλος  
δήμου Αθηναίων
 
Εισηγητές:
Δρ. Βαγγέλης Πισσίας, Διευθυντής Εργαστηρίου Διαχείρισης Υδατικών  
Πόρων ΤΕΙ Αθήνας
Γιώργος Μπενέτος, πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά-  
Οικονομικός Επόπτης στο δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής  
Ένωσης
Κώστας Διάκος, νομικός περιβάλλοντος, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής
Πέτρος Πετρίτης, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αίγινας
Παναγιώτης Γεωργιάδης , Μηχανικός υλικών Mphil, Τεχνικός Σύμβουλος

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας

Το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας
Ø       Νέο δάνειο €130δισ έως το 2014 πλέον των €32δισ που απομένουν από το 1ο δάνειο. Από τα χρήματα αυτά:
o        €30δισ προορίζονται για την διαχείριση του χρέους στα πλαίσια του προγράμματος συμμετοχής ιδιωτών (PSI),
o        €30δισ προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών,
o        €70δισ προορίζονται για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του δημοσίου μέχρι το 2014,
Ø       Μείωση κατά 50% της ονομαστικής αξίας ομολόγων συνολικού ύψους €206δις που κατέχουν ιδιώτες.
Ø       Η πραγματική ελάφρυνση για τη χώρα στο σύνολο του χρέους της θα είναι περίπου κατά 28% και όχι κατά 50%.
Ø       Το όφελος από την καταβολή τόκων θα είναι κατά μέσο όρο €4,5δισ ετησίως.
Ø       Επιπλέον έσοδα €15δισ από το σχέδιο Helios ή άλλες αποκρατικοποιήσεις θα διατεθούν στο EFSF για τη χρηματοδότηση της μείωσης του ελληνικού χρέους (επιπλέον των 50 δισ αποκρατικοποιήσεων που προβλέπονται ήδη).
Ø       Ισχύουν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου για μειωμένα επιτόκια και επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων που έχουμε λάβει από τους επίσημους δανειστές μας (ΕΕ/ΔΝΤ).
Ø       Ενισχύεται ο μηχανισμός παρακολούθησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής με την μόνιμη παρουσία της Τρόικας στην Αθήνα.
Ø       Εφόσον όλα τα ανωτέρω υλοποιηθούν πλήρως, και το πρόγραμμα προσαρμογής εφαρμοσθεί χωρίς παρεκκλίσεις το ελληνικό χρέος θα μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Κρίσιμες «λεπτομέρειες» λείπουν

Από το νέο πακέτο λείπουν κρίσιμες λεπτομέρειες προκειμένου να γίνει σαφής η πραγματική επίδρασή του τόσο στο χρέος της χώρας, όσο και στους κατόχους Ελληνικών ομολόγων:

Ø       Η πραγματική μείωση του χρέους. Η συμμετοχή των ιδιωτών θα πρέπει να είναι στο μέγιστο βαθμό για να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης της ονομαστικής αξίας του χρέους κατά €100δισ. Ο στόχος αυτός ενδεχομένως να είναι αισιόδοξος ειδικά όταν η συμμετοχή των ιδιωτών στην συμφωνία της 21ης Ιουλίου που προέβλεπε μείωση της παρούσας αξίας των ομολόγων κατά 21% με δυσκολία προσέγγισε το 90%.
Ø       Η επίπτωση στους κατόχους ομολόγων. Καταρχήν, οι μη επαγγελματίες ιδιώτες φυσικά και νομικά πρόσωπα εξαιρούνται, όπως και στην συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Αρα, οι ομολογιούχοι αυτής της κατηγορίας θα εισπράττουν κανονικά τους τόκους τους και στη λήξη το κεφάλαιό τους στο άρτιο. Για τους υπόλοιπους ομολογιούχους, η συμμετοχή στην ρύθμιση είναι εθελοντική ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκληθεί πιστωτικό γεγονός. Άρα, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο κάποιοι επενδυτές να αρνηθούν να συμμετάσχουν (βλ. παρακάτω). Η πλειοψηφία εκτιμούμε ότι θα συμμετάσχει. Στη φάση αυτή όμως, δεν μπορεί να προσδιορισθεί με ακρίβεια η απομείωση της περιουσίας των συμμετεχόντων, καθώς, πλην του 50% κουρέματος στην ονομαστική αξία, δεν έχει προσδιορισθεί ακόμη ούτε η διάρκεια, ούτε το κουπόνι των νέων ομολόγων. Γνωρίζουμε ότι τα νέα ομόλογα ή κάποια από αυτά θα έχουν κάποιας μορφής εγγύηση (μέχρι του ύψους των €30 δισ) αλλά και εδώ η εικόνα είναι θολή καθώς δεν γνωρίζουμε πώς θα δοθεί αυτή η εγγύηση. Πρέπει να τονιστεί εδώ ότι η προηγούμενη ρύθμιση (21 Ιουλίου) αναφερόταν στην παρούσα αξία των ομολόγων, ενώ η σημερινή στην ονομαστική αξία. Οι κάτοχοι ομολόγων διαγράφουν την παρούσα αξία ενώ ο δανειζόμενος την ονομαστική. Άρα, για τους επενδυτές η ζημία θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη του 50%, κάτι, που εξαρτάται όπως είπαμε προηγουμένως από το κουπόνι, την διάρκεια και τις εγγυήσεις των νέων ομολόγων. Τέλος, δεν είναι σαφές αν η ρύθμιση καλύπτει όλα τα ομόλογα ή, μόνο όσα λήγουν στην επόμενη 10ετία.
Ø       Ο τρόπος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Η συμφωνία προβλέπει ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο θα μπορούσε να γίνει με χρήση προνομιούχων μετοχών, αλλά την τελική απόφαση θα πάρει ο τοπικός επόπτης. Στην Ελλάδα, ο υφιστάμενος νόμος ορίζει ότι η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών θα γίνει με έκδοση κοινών μετοχών. Ωστόσο τελευταία ο Υποικ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην εκδοθούν κοινές μετοχές αν εξευρεθεί λύση που δεν επιβαρύνει το χρέος. Γεγονός παραμένει ότι με βάση την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, οι Ελληνικές Τράπεζες θα χρειασθούν €30 δισ ενίσχυση (27 Οκτωβρίου), ποσό πολύ μεγάλο για να δοθεί μέσω προνομιούχων μετοχών μόνο. Ένα ακόμη θολό σημείο της συμφωνίας είναι η πρόθεση των αρχών να αποφύγουν την πιστωτική ασφυξία στην αγορά εξαιτίας ενδεχόμενης διάθεσης κάποιων τραπεζών να προβούν σε υπερβολική απομόχλευση μειώνοντας δραστικά το ενεργητικό τους. Δεν εξηγείται όμως πώς θα γίνει αυτό: μήπως εμποδίζοντας κάποιες τράπεζες να μειώσουν το ενεργητικό τους και άρα «υποχρεώνοντάς» τες να προσφύγουν στον μηχανισμό στήριξης; Η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης έχει ημερομηνία λήξης καθώς η άμεση ή έμμεση συμμετοχή του κράτους θα πρέπει να μειωθεί εντός μερικών ετών.

Άλλα Θέματα

Ø       Η συμφωνία είναι καλή ή κακή; είναι αναγκαίο κακό. Είναι αποτέλεσμα των καθυστερήσεων που σημειώθηκαν στην εφαρμογή του μνημονίου από πέρυσι το Μάιο μέχρι φέτος. Η προσπάθεια των κυβερνώντων στηρίχθηκε υπερβολικά στο εισπρακτικό μέρος και κάθε φορά που υπήρχε απόκλιση από τους στόχους, η λύση που εδίνετο ήταν πάλι εισπρακτική. Στις αποκρατικοποιήσεις, στην απελευθέρωση της οικονομίας, στην σύλληψη της φοροδιαφυγής, στον περιορισμό της σπατάλης και στην αναδιοργάνωση του δημοσίου υπήρξαν τραγικές καθυστερήσεις. Ακόμη και στην περίπτωση της μείωσης του λειτουργικού κόστους του Δημοσίου όπου γενικά υπάρχει ένα διαμορφωμένο consensus εδόθη η λύση της οριζόντιας περικοπής μισθών χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη των αναγκών των υπηρεσιών.
Ø       Αρκεί αυτό το πακέτο για να σωθεί η Ελλάδα; όχι. Η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργίας του κράτους και φυσικά με την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών. Αυτή τη στιγμή εκτιμάται ότι το 2012 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο κυρίως θα είναι αποτέλεσμα αύξησης εσόδων και λιγότερο περιστολής δαπανών. Η πρόβλεψη για λόγο χρέους προς ΑΕΠ 120% το 2020 στηρίζεται στην συνεχή πλεονασματική λειτουργία του κράτους την επόμενη δεκαετία. Είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με αύξηση της φορολογίας. Άρα, η ανοικοδόμηση της δημόσιας διοίκησης είναι μονόδρομος. Επομένως, μόνο η μείωση του χρέους δεν αρκεί.
Ø       Η θέση της Ελλάδας στο ευρώ: δεν κινδυνεύει. Όλες οι θυσίες και οι ρυθμίσεις γίνονται για τον σκοπό αυτόν.
Ø       Επιπτώσεις στην αγορά: οι επιπτώσεις στην αγορά είναι πολυεπίπεδες και θα χρειασθεί αρκετός καιρός να φανούν. Η Ελλάδα θα παραμείνει πολλά χρόνια εκτός διεθνών αγορών. Άρα, πρέπει να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις, που σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα. Οι επιχειρήσεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν περιορισμό της διαθέσιμης χρηματοδότησης και οι εισαγωγείς την απαίτηση πληρωμής σε μετρητά, θέματα που μόνο με την βοήθεια των δανειστών μας μπορούν να αντιμετωπιστούν. Είναι πολύ πιθανό οριακές επιχειρηματικές μονάδες να μην επιβιώσουν και το μέσο μέγεθος της επιχείρησης να μεγαλώσει.
Ø       Η ασφάλεια των καταθέσεων: δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις καταθέσεις, δεδομένου ότι στην διάρθρωση του πακέτου στήριξης ελήφθη ειδική πρόνοια για τις τράπεζες με σκοπό α) να μην κινδυνέψουν οι καταθέσεις και β) να μην διακοπεί η ροή της χρηματοδότησης της οικονομίας.
Ø       Να αγοράσω ομόλογα αφού είμαι ιδιώτης: οι ιδιώτες όπως είδαμε δεν συμμετέχουν στην ρύθμιση. Η στρατηγική αγοράς ομολόγων με σκοπό την αποπληρωμή τους στο άρτιο είναι επικίνδυνη δεδομένου ότι τα ομόλογα που δεν θα ανταλλαχθούν θα διέπονται από το Ελληνικό δίκαιο (τα καινούργια από το Βρετανικό) οπότε, θεωρητικώς, θα μπορούσαν να αλλάξουν κάποιοι όροι (με νόμο στην Βουλή) και μάλιστα με τρόπο που να μην προκαλεί πιστωτικό γεγονός. Η μόνη εξασφάλιση ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί είναι ότι η ΕΚΤ έχει αγοράσει Ελληνικά ομόλογα και οι επενδύσεις αυτές ως γνωστόν δεν συμμετέχουν στο κούρεμα (έχουν όμως γίνει σε τιμές χαμηλότερες από το άρτιο).  
Ø       Να αγοράσω τραπεζικές μετοχές: όχι ακόμη. Η άνοδος των τραπεζικών μετοχών στηρίχθηκε στην φημολογία ότι η βοήθεια προς αυτές θα δοθεί μέσω προνομιούχων και όχι κοινών μετοχών. Στην πρώτη περίπτωση θα απέφευγαν την κρατικοποίηση και απλά θα είχαν μεγαλύτερο έλεγχο από το δημόσιο. Θα περιμένουμε λοιπόν πρώτα να ξεκαθαρίσει το σκηνικό και μετά θα επενδύσουμε. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι πέραν των €30 δισ που κατά την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή χρειάζονται οι Ελληνικές Τράπεζες υπάρχει σε εκκρεμότητα και η μελέτη της Blackrock αναφορικά με τις επισφάλειες των τραπεζών.
Ø       Μια τόσο μεγάλη μείωση του χρέους δεν θα προκαλέσει πιστωτικό γεγονός; Η «εθελοντική» διάσταση της συμφωνίας (με άλλα λόγια η συμφωνία δεν είναι υποχρεωτική για όλους) δίνει νομικά επιχειρήματα στην άποψη ότι δεν θα προκληθεί πιστωτικό γεγονός. Ωστόσο, εκτιμούμε ότι οι «απειλές» από την Γαλλογερμανική πλευρά, θα κρατήσουν ζωντανό το θέμα από όσους επαγγελματίες ενδιαφέρονται, χωρίς όμως να πιστεύουμε ότι θα καταφέρουν κάτι.
Ø       Οι Κυπριακές τράπεζες; Οι κυπριακές τράπεζες έχουν συνολικά πολύ μικρότερες κεφαλαιακές ανάγκες σε σχέση με τις Ελληνικές: «μόλις» €3,5 δις ευρώ καθώς έχουν πολύ μικρότερη έκθεση στην Ελλάδα. Την ίδια ημέρα με την ανακοίνωση των σχετικών στοιχείων, έσπευσαν με ανακοινώσεις τους να γνωστοποιήσουν πώς σκοπεύουν να καλύψουν την χρηματοδότησή τους με ιδιωτικά κεφάλαια.

Η Ευρωπαϊκή διάσταση της συμφωνίας

Εκτός από την Ελλάδα και την ανακεφαλαιοποίηση των Ευρωπαϊκών τραπεζών, η σύνοδος της 26ης Οκτωβρίου ασχολήθηκε με την ενίσχυση του προσωρινού ταμείου αντιμετώπισης κρίσεων του γνωστού ως EFSF. Συμφωνήθηκε καταρχήν η αύξηση των πόρων του ταμείου στα περίπου €1 τρισ. Όμως και εδώ οι λεπτομέρειες λείπουν, γεγονός που μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι θα χρειασθούν και άλλες «κρίσιμες» σύνοδοι πριν βρεθεί η οριστική λύση. Η οποία  κατά την άποψή μας περνά μέσα από την άμεση εμπλοκή της ΕΚΤ (του μόνου Ευρωπαϊκού θεσμού που στη διάρκεια της κρίσης έχει διατηρήσει κάποιο βαθμό αξιοπιστίας) η οποία θα πρέπει να διαθέσει τον ισολογισμό της για μαζική αγορά ομολόγων ενισχύοντας τελικά την προσφορά χρήματος. Στην προοπτική αυτή υπάρχει μεγάλη αντίδραση κυρίως από την Γερμανία που φοβάται την εκτόξευση του πληθωρισμού.

Η αύξηση των πόρων του ταμείου θα γίνει μέσω α) μόχλευσης των υφιστάμενων πόρων και β) μέσω συμμετοχής τρίτων επενδυτών (συμπεριλαμβανομένου και του ΔΝΤ) σε ένα ειδικό επενδυτικό όχημα. Όμως:

Ø       Μόχλευση υφισταμένων πόρων: το σχήμα στηρίζεται στην ασφάλιση του 20% των νεοεκδιδομένων ομολόγων.  Δηλαδή, υιοθετεί την άποψη ότι σε περίπτωση default το κούρεμα θα είναι 20% άρα αυτό το 20% ασφαλίζεται από το ταμείο. Το πρόβλημα είναι ότι α) το ταμείο δεν έχει χρήματα αλλά δανείζεται με εγγύηση των χωρών που είναι οι ίδιες χώρες που πιθανώς να χρειασθεί να χρησιμοποιήσουν τον μηχανισμό της ασφάλειας, και β) η εμπειρία έχει δείξει ότι σε περίπτωση κουρέματος το ποσοστό είναι συνήθως άνω του 20%.
Ø       Συμμετοχή τρίτων επενδυτών: προκειμένου να αντιμετωπίσει την έλλειψη κεφαλαίων του ταμείου (και προφανώς την αδυναμία/απροθυμία των χωρών της Ευρωζώνης να συνεισφέρουν κεφάλαια) η σύνοδος αποφάσισε να απευθυνθεί σε τρίτους επενδυτές όπως ΔΝΤ, Κίνα, Βραζιλία, χώρες G20, κλπ. Την τρέχουσα εβδομάδα, θα έχουμε ίσως κάποια ένδειξη σχετικά με το αν αυτή η προσπάθεια θα πετύχει.
Ταυτόχρονα, η Ισπανία και (κυρίως) η Ιταλία πιέσθηκαν να πάρουν μέτρα να βελτιώσουν τα δημοσιονομικά τους, προφανώς σε μια προσπάθεια να πεισθούν οι αγορές ότι η δύναμη πυρός του EFSF δεν θα χρειασθεί να χρησιμοποιηθεί για τις χώρες αυτές.
Επειδή οι παράμετροι λειτουργίας του EFSF δεν έχουν ακόμη προσδιορισθεί, το EFSF παραμένει ένα άδειο κουτί με υποσχέσεις. Στο μεταξύ οι αγορές θέλουν να δουν €2 έως €2,5 τρισ στο τραπέζι για να ηρεμήσουν. Τα κεφάλαια αυτά αντιστοιχούν στις χρηματοδοτικές ανάγκες της περιφέρειας (συμπεριλαμβανομένων Ιταλίας και Ισπανίας) αλλά και της Γαλλίας μέχρι τέλους του 2013. Σημειωτέον ότι μετά την πρώτη ευφορία που προκάλεσε η σύνοδος το κόστος δανεισμού της Ιταλίας αυξήθηκε.
Παραμένουμε λοιπόν επιφυλακτικοί και για τις διεθνείς αγορές μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό. Την εβδομάδα που ξεκινάει έχουμε τις συνόδους των G20 και Eurogroup καθώς και τις συνεδριάσεις των Fed και ECB (με νέο διοικητή).

Investment Strategy

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Τάδε έφη... Νίτσε για την Ελλάδα‏

ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΣ
«Αποδεδειγμένα, σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός, προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.

«Οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι
κάθε επερχόμενου πολιτισμού...»
Η προσπάθεια αυτή, είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν (οι δυτικοευρωπαίοι) δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή, στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνόταν, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
 Έτσι ξανά και ξανά, μια οργή ποτισμένη με μίσος, ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά (για κάθε εποχή), ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.
 Μα ποιοι, επιτέλους, είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη υπήρξε τόσο εφήμερη, οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι, τα ήθη τους αμφίβολα έως απαράδεκτα, και οι οποίοι απαιτούν μια εξαίρετη θέση ανάμεσα στα έθνη, μια θέση πάνω από το πλήθος. 
Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους, δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα, να απαλλαγούμε απʼ αυτούς.
 Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή, να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
 Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες.
 Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι, οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα, όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών, είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους (Έλληνες), οι οποίοι τελικά αθλούνται, οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα»!!!
                                                                               ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
                                                   Ιωάννης Μ. Ασλανίδης[11-11-11]

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΣΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ????ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ!!!!!

Η λίστα με το εξωτερικό χρέος κάθε κράτους

Κατάταξη Κράτη    Εξωτερικό χρέος US dollars  Το κατά κεφαλήν  US dollars % του Α.Ε.Π.

- World (Added)         59,090,000,000,000                 8,731                              95%

1 United States             14,392,451,000,000              46,577                             97%

- Eurozone                   14,166,135,000,000              43,110                            120%

- European Union        13,720,000,000,000              27,382                              83%

2 United Kingdom        8,981,000,000,000             144,757                            398%

3 Germany                  4,713,000,000,000               57,646                             143%

4 France                     4,698,000,000,000              74,410                              188%

5 Netherlands             2,344,296,360,000             226,503                             344%

6 Japan                      2,246,000,000,000             17,546                                51%

7 Norway                  2,232,000,000,000             113,174                             861%

8 Italy                        2,223,000,000,000             39,234                               124%

9 Spain                     2,166,000,000,000              52,588                              157%

10 Ireland                 2,131,000,000,000             515,671                           1224%

11 Luxembourg        1,892,000,000,000             4,028,283                         4636%

12 Belgium              1,275,601,020,000              126,188                              322%

13 Switzerland         1,190,000,000,000             182,899                               364%

14 Australia              1,169,000,000,000              42,057                              131%

15 Canada              1,009,000,000,000               24,749                                75%

16 Sweden                 853,300,000,000             72,594                                241%

17 Austria                  755,000,000,000              97,411                               226%

- Hong Kong              754,631,000,000             92,725                                233%

18 Denmark                559,500,000,000          110,216                                274%

19 Greece                    532,900,000,000           49,525                                165%

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ανεξήγητος ο «πλουτισμός» των Ελλήνων λένε το Harvard και το MIT

Αίσθηση προκαλεί έρευνα δύο εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου, Harvard και MIT, στην οποία αναφέρεται ότι το υψηλό εισόδημα στην Ελλάδα δεν μπορεί να... εξηγηθεί ούτε με βάση τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας ούτε με βάση του δείκτη "συλλογικής γνώσης" των κατοίκων.

Να αναφέρουμε ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, με στόχο να εξηγηθεί γιατί κάποιες χώρες είναι πλούσιες και άλλες φτωχές και δημοσιεύτηκε στον "Ατλαντα Οικονομικής Πολυπλοκότητας". Όπως λοιπόν προκύπτει από την έρευνα, η ταχύτητα ανάπτυξης μιας οικονομίας εξαρτάται από τη συλλογική γνώση και κατ' επέκταση την παραγωγική πολυπλοκότητα που διαθέτει, ενώ σημειώνεται ότι οι αναλυτές – ερευνητές των δύο πανεπιστημίων σύγκριναν σε διεθνές επίπεδο 128 χώρες.

Συγκεκριμένα, σε ανάλυση του είδους των παραγομένων προϊόντων σε κάθε χώρα και συγκρίνοντας τις χώρες με βάση το νέο Δείκτη Οικονομικής Πολυπλοκότητας που δημιούργησαν, οι Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι στην κορυφή της παγκόσμιας πυραμίδας, με την μεγαλύτερη συλλογική γνώση, βρίσκεται η Ιαπωνία, ενώ στις επόμενες θέσεις είναι η Γερμανία (1,965), η Ελβετία, η Σουηδία, η Αυστρία και η Φινλανδία, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 13η θέση.

Να αναφέρουμε ότι ο Δείκτης Οικονομικής Πολυπλοκότητας της έρευνας συσχετίζεται στενά με το κατά κεφαλή εισόδημα κάθε χώρας, ενώ το απόθεμα συλλογικής γνώσης, δηλαδή η οικονομική πολυπλοκότητα της εθνικής παραγωγής ερμηνεύει το μεγαλύτερο μέρος (περίπου το 75%) των διαφορών πλούτου μεταξύ των κρατών (εξαιρούνται οι χώρες που έχουν πετρέλαιο, όπως οι αραβικές, όπου το ανά κεφαλή εισόδημα αυξάνεται τεχνητά).

Στα επιμέρους στοιχεία, μεταξύ των 128 χωρών που μελέτησε ο νέος "'Ατλας Οικονομικής Πολυπλοκότητας", η χώρα μας βρίσκεται στην 53η θέση (με δείκτη 0,214), ενώ είναι η τελευταία μεταξύ των 16 χωρών της Δυτικής Ευρώπης, που εξετάστηκαν. Συγκριτικά, η Πορτογαλία βρίσκεται στην 35η θέση, η Βουλγαρία στην 40ή, η Τουρκία στην 43ή θέση και η Αλβανία στην 58η, ενώ το παρά τα αρνητικά στοιχεία η Ελλάδα αποτελεί μια από τις χώρες μαζί την Ινδία, την Τουρκία και τη Βραζιλία μεταξύ των χωρών, οι οποίες θεωρείται ότι υπάρχουν άφθονες ευκαιρίες για να βελτιώσουν τη θέση τους στο μέλλον. Τέλος, οι ερευνητές αναφέρονται εξάλλου στην Ελλάδα και την Πορτογαλία, τονίζοντας ότι το υψηλό εισόδημα ΑΕΠ/κεφαλή (με βάση τα στοιχεία του 2009) δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε με βάση την ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων εγχώριων φυσικών πρώτων υλών, αλλά ούτε και με βάση το επίπεδο πολυπλοκότητάς τους.

www.greekfinanceforum.com

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Πολλαπλές οι μειώσεις μισθών με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης

Νέες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα αλλά και υψηλά ποσοστά ανεργίας, πάνω από 18% για τα τρία επόμενα χρόνια προβλέπει η πρόσφατη έκθεση της Κομισιον για την ελληνικη οικονομια. Σύμφωνα με τις δυσοίωνες εκτιμήσεις οι εργάζομενοι με πλήρη απασχόληση θα δουν τις καθαρές αποδοχές τους να μειώνονται κατά...

5,5% και όχι 3,5% που ήταν η αρχική πρόβλεψη για το 2011, κατά 3,6% αντί 0,5% για το 2012 και κατά 1,8% για το 2013.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εκτιμούν ότι κάτω από την απειλή της ανεργίας οι μειώσεις μισθών θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Την ίδια ώρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της έκρηξης της ανεργίας οι μειώσεις μισθών για όσους δουλεύουν με ελαστική εργασία, δηλαδή με καθεστώς μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασία πλησιάζουν το 40%. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα περίπου 320.000 εργαζόμενοι να πληρώνονται με μισθούς που είναι μικρότεροι και από τα 460 ευρώ του επιδόματος ανεργίας.

Τα συνδικάτα εκτιμούν ότι η έκρηξη της ανεργίας και η χρονική διάρκεια της κρίσης έχουν σαν αποτέλεσμα όχι μόνο τις ραγδαίες μειώσεις μισθών αλλά και την δραματική συρρίκνωση της παραγωγής με αποτέλεσμα μεγάλες περιοχές της χώρας όπως όλη η βόρεια Ελλάδα να απειλούνται με μακρόχρονη οικονομική καταστροφή λόγω της κρίσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στο σύνολο της χώρας οι άνεργοι φθάνουν στο 18,4%, στα δυτ. Μακεδονία φθάνουν το 23,1%, την κεντρ. Μακεδονία το 20,7% και την ανατ. Μακεδονία- Θράκη το 20,4%.

Τι θα πει η τρόικα

Σημείο τριβής με την τρόικα αποτελούσε από την πρώτη στιγμή το θέμα των εργασιακών σχέσεων, παρά τις αλλαγές που έχουν επέλθει. Όπως προκύπτει από το σχέδιο της έκθεσης της Κομισιόν, θα ενταθούν οι πιέσεις για περαιτέρω αλλαγές.

Δύο είναι τα σημεία στα οποία αναμένεται να επιμείνει η Κομισιόν: το ένα είναι ότι η προβλεπόμενη αύξηση του 1,6% στην ΕΓΣΕΕ δεν φαίνεται να είναι ευθυγραμμισμένη με τις οικονομικές συνθήκες της χώρας και τους κινδύνους περαιτέρω αύξησης της ανεργίας στους ανειδίκευτους. Το δεύτερο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προωθήσει συζητήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. Στο τραπέζι θα πέσουν οι μισθοί, οι κατώτεροι μισθοί, η ΕΓΣΕΕ και οι ασφαλιστικές εισφορές.

dexiextrem.blogspot.com | megatv.com

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Μάγκας ο Γιωργάκης και του αξίζουν για μια φορά έστω συγχαρητήρια.


 
Ο ΠΙΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΣ !

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Παλαιότερα πολλοί μου έλεγαν ότι ο ΓΑΠ δεν είναι αυτό που φαίνεται και εγώ επέμενα στο αντίθετο. Αποδείχθηκε είχαν δίκαιο και ότι ο ΓΑΠ είναι πανέξυπνος και «γάτα».
Κατάφερε να κοροϊδέψει τόσα εκατομμύρια έλληνες και αναδείχθηκε πρωθυπουργός της Χώρας και όταν κατάφερε να τη φέρει στο χείλος του γκρεμού και λίγο παραπέρα, πέταξε το μπαλάκι στους Σαμαρά - Καρατζαφέρη, και αυτός θα απολαμβάνει από δω και πέρα τα κατορθώματά του. Και θα δείτε που στο τέλος θα βγάζει και αντιπολιτευτικούς λόγους , επιμένοντας ότι έσωσε τη χώρα και ο Παπαδήμος με τους συνεργάτες του, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, την οδήγησαν εκεί που είναι!
Μα το αποτέλεσμα αυτής της πενθήμερης διαβούλευσης, που στη ουσία δεν γινότανε όπως αποκαλύφθηκε αλλά απλά ο ΓΑΠ και η παρέα του ροκάνιζε το χρόνο είχε άλλο σκοπό, που κανένας από τους πανέξυπνους πολιτικούς αρχηγούς των άλλων κομμάτων δεν το είχε πάρει είδηση, διότι οι άνθρωποι δεν «μελετούν τα δεδομένα του αντιπάλου». Απλά τα διαβάζουν επί τροχάδην, χωρίς να βλέπουν πίσω από τις γραμμές.
Πίστευαν αυτό που επαναλάμβανε τελευταία ο πονηρός απόγονος της δυναστείας Παπανδρέου. “Εγώ δεν είμαι κολλημένος με τη καρέκλα” , αλλά δεν περνούσε από κανενός το μυαλό ότι ήταν είναι πολύ κολλημένος με την αρχηγία!
Και τι ήταν αυτό που αποκαλύφθηκε και έλυσε το γρίφο; Αύριο 11-11-11 ο ΓΑΠ θα έπρεπε να παραδώσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, διότι λήγει η θητεία του και έπρεπε να πάρει εξάμηνη παράταση διότι είναι ακόμη πρωθυπουργός ! Αυτό προβλέπει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ.
Και τα κατάφερε μια χαρά! Και έτσι θα παραμείνει και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, για ακόμη έξη μήνες ! Μετά βλέπουμε. Οι έλληνες δεν φεύγουν από αυτή τη χώρα.
Μάγκας ο Γιωργάκης και του αξίζουν για μια φορά έστω συγχαρητήρια.
 
http://taxalia.blogspot.com/2011/11/blog-post_8190.html

Ανακοίνωση του Συλλόγου "Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ"

Λόγω της αναρτήσεως Αεροπανώ στην είσοδο του Λιμανιού της Πασπάρας με συνθήματα για την συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση στην περιοχή η οποία ήταν ανεπίγραφη αλλά και  ανώνυμα τα τηλεφωνήματα προς τον Τύπο της Αίγινας, ηλεκτρονικό και έντυπο, ο Περιβαλλοντικός και Πολιτισμικός Σύλλογος Κυψέλης Αίγινας "Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ", δηλώνει κατηγορηματικά
ότι ουδεμία σχέση έχει με δηλώσεις και τοποθετήσεις ανεπίγραφες και ανώνυμες και αποδοκιμάζει τις πρακτικές ανωνυμίας, έστω και εάν εκφράζονται απόψεις που εμπεριέχονται στους σκοπούς του.
Όταν θέλουμε να καταγγείλουμε, καταγγέλουμε επώνυμα.
Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου "Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ"
Καίτη Τύμη-Εμμανουήλ 
 
ΣΧΟΛΙΟ
Από την πρώτη στιγμή ήμουν σίγουρος ότι το συγκεκριμένο αεροπανω δεν ήταν του συλλόγου "Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ" διότι γνώριζω το ήθος των ανθρώπων του συλλόγου. Θεωρώ πως ήταν μια προβοκατόρικη ενέργεια με σκοπό και στόχο την πολιτική εκμετάλευση. Όμως κανένας από την αντιπολίτευση πλην του κου Γρηγορόπουλου δεν δικαιούτε να ομιλεί, γιατί, δυστυχώς, ο χώρος του Λεοντίου γινόταν μια ζωή σκουπιδότοπος και πάντοτε ένα χρόνο πριν τις εκλογές καθαριζότανε, αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα επειδή δεν έχει αλλάξει τίποτα, προσωπικά ντρέπομαι.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Θεοδωράκης: Ξεπουλιόμαστε!


Με την κυβέρνηση Τσολάκογλου παρομοίασε ο Μίκης Θεοδωράκης τη νέα μεταβατική κυβέρνηση...
 
εθνικής σωτηρίας, που είναι... «στα σκαριά».
«Δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα με οποιαδήποτε κυβέρνηση αποκτήσουμε», προέβλεψε ο συνθέτης και ιδρυτής του κινήματος ανεξάρτητων πολιτών «Σπίθα». «Κάτω από μια κατοχή της τρόικας και των υπολοίπων είναι το πολιτικό σύστημά μας. Οπότε για τι κυβέρνηση μιλάμε; Είναι σαν την κυβέρνηση Τσολάκογλου στην Κατοχή. Εχουμε υπερπρωθυπουργό που έχει και το σημαδιακό όνομα Ράιχ-Ράιχενμπαχ! Όσο επομένως υπάρχει τρόικα και ξένη κατοχή θα πηγαίνουμε απ' το κακό στο χειρότερο. Πουλιόμαστε! Ξεπουλιόμαστε! Το καταλαβαίνετε αυτό; Κι όταν θα μας αδειάσουν όλους τους χυμούς, θα μας πετάξουν», αναφώνησε οργισμένος στο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Τις πολιτικές παλινωδίες που ζούμε εμβρόντητοι τις τελευταίες μέρες, από την ώρα που εξαγγέλθηκε το δημοψήφισμα, τις χαρακτηρίζει «μια κωμωδία, μια μπλόφα. Ο Παπανδρέου έχει γύρω του μεγάλο επιτελείο και κάθε κίνηση είναι εκ των προτέρων... ματ».

Εξ ου ο συνθέτης έβαλε στοίχημα με τη γυναίκα του ότι «θα προκύψει πάλι πρωθυπουργός. Δεν πρόκειται να μας αφήσει ποτέ. Αν μάλιστα έχω την ατυχία να ζήσω ακόμα 8 με 10 χρόνια, τον επικήδειό μου θα μου τον βγάλει ο Γιώργος Παπανδρέου, στην τετάρτη τετραετία του. Τίποτα δεν είναι τυχαίο».

Γεγονός που έχει προλάβει να κάνει κακό και στους πολίτες της χώρας. «Τους αφόπλισε», υποστηρίζει ο Μ. Θεοδωράκης. «Γιατί ο κόσμος ελπίζει σε όλα και πιάνεται από τα μαλλιά του. Ελπίζει και με τη συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Ηδη από αύριο δρομολογούνται 30 χιλιάδες απολύσεις και αυξήσεις των φόρων. Αρχίζει και η πώληση της Ελλάδας. Η κυβέρνηση οφείλει κάθε μήνα να παρουσιάζει τρία μεγάλα φιλέτα του δημόσιου πλούτου. Ολη την Ελλάδα την έχουν εκτιμήσει σε 120 δισ. ενώ έχει 3 τρισ. Θέλουν να μας κοιμίσουν, να πουλήσουμε το δημόσιο πλούτο για 600 εκατ. Εχουμε ορυκτό πλούτο που είναι χρυσάφι. Μόλις τελειώσουν αλλού, θα έρθουν για γεωτρήσεις και στο Αιγαίο οι Αμερικάνοι. Γι' αυτό το λόγο παίζεται αυτή η κωμωδία», επανέλαβε.

Μία λύση βλέπει για να διασωθεί η χώρα απ' τον καταποντισμό. «Να ξεσηκωθεί ο λαός. Αν ένα εκατομμύριο άνθρωποι φυσήξουν μαζί, θα πέσουν όλοι αυτοί. Είμαι υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας», δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Μόνοι μας! Είμαστε λαός έξυπνος και πολύ εργατικός. Οσάκις βρεθήκαμε ελεύθεροι κάναμε καταπληκτικά πράγματα. Οταν αποφυλακίστηκα και έκανα 1.000 συναυλίες σε όλα τα μέρη του κόσμου, αγαπούσαν και θαύμαζαν την Ελλάδα.

»Και φτάσαμε στο σημείο να μας λοιδορούν και να μη λέμε κουβέντα. Ποιοι; Ποιοι είναι αυτοί και τι ξέρουν; Αισθάνθηκα πραγματικά πολύ ταπεινωμένος ως Ελληνας απ' τη συμπεριφορά του Σαρκοζί και της Μέρκελ απέναντι στον Ελληνα πρωθυπουργό. Γιατί το μόνο που μας μένει είναι αυτή η πατρίδα. Ας με πουν και εθνικιστή και πατριδοκάπηλο. Αλλά αυτή είναι η χώρα μας και πρέπει να την υπερασπιστούμε!».


http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=33671&category_id=88

Ανακοίνωση για την παρέμβαση στην ομιλία Τρισέ στο Βερολίνο

Βερολίνο. Την Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου και ώρα 6 μ.μ., στο αμφιθέατρο Audi Max
του Πανεπιστημίου Χούμπολντ ξεκίνησε η προγραμματισμένη ομιλία του προέδρου
της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κ. Τρισέ*. Η ομάδα Real Democracy
Now! Berlin/GR, υποδέχτηκε τον πρόεδρο της ΕΚΤ, σύμφωνα με το δικό της
σχέδιο.
 
Το αμφιθέατρο ήταν γεμάτο. Στις πρώτες σειρές οι πανεπιστημιακοί, οι
πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι δημοσιογραφοι. Πίσω οι φοιτητές και
λοιποί πολίτες. Ανάμεσά τους και 14 μέλη της ομάδας μας, ακροβολισμένοι ανα
δύο ή τρεις στο ακροατήριο. Στις 6.30 μ.μ. ο κ. Τρισέ ανέβηκε στο βήμα. Στις
6.40, όπως είχαμε σχεδιάσει, δύο από εμάς ανοίγουν και κρατούν σιωπηλοί το
πρώτο πανό: "Say no to the debt tyranny" - όχι στην τυραννία του χρέους. Οι
άνδρες της ασφάλειας δεν αντιδρούν, ο κ. Τρισέ συνεχίζει να μιλά, οι κάμερες
στρέφονται στο πανό, ο κόσμος κοιτάζει με περιέργεια. Στις 6.45, τρεις,
πάντα σιωπηλοί, ανοίγουν το δεύτερο πανό: «Έξω η Τρόικα από την Ελλάδα».
Ακολουθεί και το τρίτο (πάντα στα αγγλικά) «Όχι άλλα χρήματα για τις
τράπεζες». Το κοινό ψιθυρίζει, η ασφάλεια εξακολουθεί να μην αντιδρά, ενώ ο
κ. Τρισέ καταφεύγει στο φημισμένο τέχνασμα των "μεγάλων ανδρών": στην
αλαζονική αδιαφορία και με επιμονή συνεχίζει τον μονόλογό του. Μονόλογος που
διακόπηκε όταν μία από μας κατάφερε να αποσπάσει τον προσηλωμένο κύριο Τρισέ
από το όραμά του, παροτρύνοντάς τον να κοιτάξει τα πανό και να σταματήσει να
λέει ψέματα. Μέχρι τότε, ο κ. πρόεδρος αγόρευε σαν να βρισκόταν σε μία προ
κρίσης συγκυρία. Μιλούσε για «έλεγχο του χρέους» και «ρευστότητα των
τραπεζών» ως στόχους της ΕΚΤ, προκαλώντας αμηχανία και δυσφορία και στους
πιο καλόπιστους ακροατές του, οι οποίοι από ευγένεια προς τον ομιλητή,
προτιμούσαν να κοιτάζουν τους ανθρώπους της ασφάλειας στον εξώστη. Η
"απείθαρχη" ακροάτρια, άφησε ιπποτικά να καταχραστούν την ευγένειά της και
επέτρεψε να ολοκληρώσει τον περιπαικτικό του (ίσως να ήταν και απλά
απελπισμένος) μονόλογο ο σε μία βδομάδα συνταξιούχος κ. Τρισέ.
 
Η κουλτούρα συζήτησης στα γερμανικά πανεπιστήμια επιβάλλει στον κύριο
ομιλητή να υποβληθεί στην βάσανο της συνομιλίας με τους ακροατές του. Έτσι
δόθηκε η ευκαιρία, σε τρεις από την ομάδα να πάρουν τον λόγο. Ο πρώτος
διάβασε σημείωμα που αποκρυσταλλώνει τις θέσεις μας, αποσπώντας και τα πρώτα
χειροκροτήματα ενός πειθαρχημένου κοινού. Το κείμενο, ως έχει (ακολουθούν
αγγλικά):
 
"Dear Mr Trichet,
 
We would like to thank you for sharing with us your vision for Europe. In
fact, coming from Greece, we think we can already understand it better than
many others. And we would like to tell you that the Greek people are also
sharing your vision, and that they are going through lots of sacrifices to
help you bring it to life. They no longer want to earn decent wages or
educate their children. They prefer giving all they have to pay their debts.
They have even started selling - at any price - all public property that can
be sold for this reason. They are even ready to give their lives for your
vision. They no longer need health care. Paying loan interests is much more
important. So they shut down hospitals. And they prefer suicide instead.
Suicide rate in Greece has increased 40%.
 
Some would say that the Greeks deserve what came upon them. We couldn't
agree more. That's why we would like to thank you, for making us pay our
debts instead of paying for our own decent survival. We want to assure you,
that we'll keep paying until we starve and our whole economy becomes a ruin.
And we thank you from the bottoms of our hearts for your precious help
through loans. You have to be sure, that every single dime you give us will
come back to you and to the banks you are protecting. In high interest.
Because through our sacrifice, we can keep the banks safe and unaccountable.
Through our sacrifice, we make your dream of Europe come true".
 
Η δεύτερη, αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει το μικρόφωνο που της προσφέρθηκε
τονίζοντας ότι "η φωνή μου δεν το χρειάζεται - ενισχύεται από τις φωνές όσων
βρίσκονται στους δρόμους και στις πλατείες", και αφού δήλωσε στον Τρισέ ότι
"λέτε ψέματα όταν μιλάτε για ασφάλεια και σταθερότητα και η απόδειξη είναι η
εξαθλίωση της Ευρώπης του Νότου" αποχώρησε ανταποδίδοντας την περιφρόνηση
που ο Τρισέ και οι αρχιτέκτονες της εξοντωτικής πολιτικής της ΕΚΤ έδειξαν
στους λαούς της Ευρώπης.
 
Η τρίτη, αναγνωρίζοντας "ότι η οικονομία έχει γίνει ιδιαιτέρως πολύπλοκη για
να αντιληφθούμε όλους τους λεπτούς χειρισμούς που γίνονται στα υπερκρατικά
επίπεδα", ζήτησε από τον Τρισέ να της λύσει έστω την εξής απορία: αν μπορεί
ο ίδιος «να ζήσει με 470 ευρώ τον μήνα, όσος δηλαδή είναι ο μισθός της
μητέρας μου, ή 800 ευρώ τον μήνα, ποσό που αντιστοιχεί στην μηνιαία σύνταξη
του πατέρα μου, έπειτα από 30 χρόνια δουλειάς". Φανερά πια αμήχανος ο Τρισέ,
υποχώρησε στη δύναμη του προφανούς, απαντώντας πως αγνοούσε ότι «τα πράγματα
είχανε φτάσει σε τέτοιο σημείο για τους Έλληνες». Υποστήριξε πως σκοπός της
ακολουθούμενης πολιτικής είναι η έξοδος από την κρίση, η οποία θα φέρει
δουλειές σε όλους.
 
Η παρέμβασή μας στην ομιλία του Τρισέ ενδεχομένως δεν θα αυξήσει αύριο τις
συντάξεις, δεν θα σβήσει το χρέος, δεν θα ρίξει τον καπιταλισμό, δεν θα
αλλάξει τον κόσμο με τρόπο ριζικό. Αλλάζει όμως εμάς και άλλους ανθρώπους με
τρόπους που δεν ξέρουμε και που δεν είναι ανιχνεύσιμοι: εμάς, διότι, σε
πείσμα της αντίθετης ρητορικής σύμφωνα με την οποία είμαστε υποτελείς ή
παγιδευμένοι σε μια οικονομική, πολιτική, ιστορική αναγκαιότητα, χωρίς
δυνατότητα εξόδου, διαπιστώνουμε ότι εν τέλει είμαστε ελεύθεροι να πούμε
"όχι", να αντισταθούμε στα προφανή ψέματα των ανίδεων αλαζόνων που
σχεδιάζουν την ζωή μας, να μιλήσουμε και να ακουστούμε. Γιατί ακουστήκαμε.
Αν ο κ. Τρισέ αντιπαρήλθε τα πανό με αδιαφορία, ο δαιμόνιος καθηγητής
Περνίς, διοργανωτής της εκδήλωσης και Διευθυντής του Ινστιτούτου για το
Ευρωπαϊκό Συνταγματικό Δίκαιο Walter Hallstein, τα διάβασε δυνατά ώστε να
καταγραφούν στα πρακτικά της εκδήλωσης. Ο ίδιος ζήτησε από τον ομιλητή να
εξηγήσει (αν μπορεί) για ποιον λόγο θα πρέπει να σωθούν οι τράπεζες εις
βάρος των ανθρώπων: η αόριστη απάντηση του κ. Τρισέ δεν φάνηκε να ικανοποιεί
την μάλλον πιο εκλεπτυσμένη κριτική σκέψη του γερμανού πανεπιστημιακού. Η
παρέμβασή μας επέδρασε και στο κοινό: γερμανοί, ιταλοί μας έδωσαν
συγχαρητήρια, ζήτησαν να μάθουν περισσότερα για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.
Μία Γερμανίδα από το ακροατήριο προσφέρθηκε, κατά την διάρκεια της ομιλίας,
να κρατήσει ένα από τα πανό ώστε να ξεκουράσει έναν από μας.
 
Η αξιοπιστία του Τρισέ, αποδείχτηκε ακάλυπτη επιταγή - ακόμη και οι εγγυητές
της (όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν στο όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης) δεν την
κάλυψαν. Το χλιαρό τους χειροκρότημα, δήλωσε απογοήτευση και δυσπιστία σε
όσα προσπάθησε να υποσχεθεί ο ομιλητής.
 
Μία αντίθεση ήταν πολύ σαφής στην εκδήλωση. Από τη μία πλευρά ο επίσημος
εκπρόσωπος του υπό κατάρρευση εγχειρήματος της ευρωζώνης, στις τελευταίες
μέρες της θητείας του, ενσάρκωση της Ευρώπης των Τραπεζών· από την άλλη
εμείς, οι ανεπίσημοι εκπρόσωποι του Νότου της Ευρώπης, τραπεζικά αφερέγγυοι,
με μόνη μας δύναμη τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και την πίστη μας στις
δυνάμεις της κοινωνίας. Σε αυτήν την μονομαχία εντυπώσεων με τον Τρισέ,
κερδίσαμε εμείς.
 
Γεννηθήκαμε σε ξένη χώρα, σε ξένη χώρα βαδίζουμε, μα φτιάχνουμε κι εμείς σαν
τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους κατοίκους της Ελλάδας την δική μας χώρα. Την
στολίζουμε με λόγια πάνω σε ύφασμα και γνωρίζουμε πως και το ύφασμα να
χαθεί, τα λόγια θα μείνουν. Και η αλληλεγγύη μας.
 
Καλή πατρίδα!
 
Real Democracy Now! Berlin/GR
 
* (tricher στα γαλλικά σημαίνει «εξαπατώ»)
 

http://realdemocracynowberlingr.wordpress.com/2011/10/25/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%
ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce
%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ad%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b
7%ce%bd-%ce%bf%ce%bc%ce%b9/
 

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΙ: Σε ισχύ το πρόγραμμα εξυγίανσης υπερχρεωμένων δήμων


Σε ισχύ τίθεται άμεσα το ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης των υπερχρεωμένων δήμων, για την περίοδο 2012-2014, με κύρια χαρακτηριστικά τις μετακινήσεις προσωπικού σε φορείς του δημοσίου και ΟΤΑ, καθώς και την απαγόρευση προσλήψεων ή και συμβάσεων εργασίας, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.

Το ειδικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους κανόνες της πιστοληπτικής πολιτικής, τα μέτρα ελέγχου εσόδων, δαπανών και παρέχει το πλαίσιο για την ορθολογική διαχείριση των ΟΤΑ, για την εξάλειψη του προβλήματος της υπερχρέωσής τους, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το οποίο δεν μπορεί να ξεπερνά τη μία δημοτική περίοδο.

Η εφαρμογή του ειδικού προγράμματος περιλαμβάνει:

- Ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεών τους από χορηγηθέντα δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, βάσει σχετικής απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου και αντίστοιχες ρυθμίσεις άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

- Διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων χρεών τους προς ιδιώτες,

- Πρόσβαση των ενταγμένων στο πρόγραμμα δήμων στον Λογαριασμό Εξυγίανσης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης του άρθρου 263 του Ν. 3852/2010, μετά από απόφαση της Ελεγκτικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για την υλοποίηση του προγράμματος, προς κάλυψη του κόστους επιτοκίου των δανείων τους και των χρεολυσίων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

- Ισοσκέλιση του προϋπολογισμού τους, οικονομικού έτους 2012, με την εγγραφή σ΄ αυτόν του ποσού που αντιστοιχεί στο ύψος της διαφοράς εσόδων και δαπανών τους, συμπεριλαμβανομένων και των χρεών τους.

- Μείωση του μισθολογικού τους κόστους, με μετατάξεις υπαλλήλων σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και ΟΤΑ.

- Παρακολούθηση και τεχνική υποστήριξη της εξέλιξης του δημοτικού ή περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος εξυγίανσης από την Ελεγκτική Επιτροπή.

- Περιορισμό των προσλήψεων κάθε μορφής συμβάσεων. Ο ακριβής αριθμός και το ποσοστό περιορισμού των προγραμματισμένων προσλήψεων θα αναγράφεται υποχρεωτικά στο πρόγραμμα εξυγίανσης και θα συναρτάται με την οικονομική κατάσταση του δήμου και την επάρκεια του υπάρχοντος προσωπικού.

- Διάθεση μέρους ή του συνόλου των εσόδων, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από ΣΑΤΑ, εκτός εκείνων που προορίζονται για έργα και εργασίες συντήρησης και επισκευής υποδομών του δήμου, προς επίτευξη των στόχων του επιχειρησιακού προγράμματος εξυγίανσης.

- Διαβίβαση ετήσιων αναφορών προόδου του δήμου στην Ελεγκτική Επιτροπή.

Τέλος, στο ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης μπορούν να ενταχθούν δήμοι μετά από αίτησή τους, εφόσον οι ετήσιες υποχρεώσεις τους σε τοκοχρεολύσια, υπερβαίνουν το 20% των τακτικών εσόδων τους ή το συνολικό τους χρέος υπερβαίνει το σύνολο των τακτικών του εσόδων, συμπεριλαμβανομένης της ΣΑΤΑ, υπάρχει αδυναμία κατάρτισης ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.

Ο Κοστάντσο δεν πέφτει .............

Ο Κοστάντσο δεν πέφτει ούτε για ύπνο...
Ο Κοστάντσο δεν πέφτει έξω...
Ο Κοστάντσο δεν την πέφτει ποτέ σε γκόμενα.............
O Κοστάντσο δεν πέφτει από τα σύννεφα...
Όταν γεράσει ο Κοστάντσο θα "πάει" σίγουρα από χέσιμο, από πέσιμο αποκλείεται...
Ο Κοστάντσο σιχαίνεται το τραγούδι των Émigré: "Πέφτω"...
Ο Κοστάντσο σιχαίνεται την ταινία: "Η έξοδος της Ρίτα Χέιγουορθ"...
Ο Κοστάντσο δε θα πέσει στο επίπεδό σας...
O Koστάντσο δεν πέφτει ποτέ σε κίνηση...
Όταν ο Κοστάντσο πέφτει ο Τσακ Νόρις τρέχει...
Ο Κοστάντσο δεν κάνει έξοδο ούτε σε τριήμερο...
Αυτό το σχόλιο δεν θα πέσει ποτέ στην αντίληψη του Κοστάντσο...
Όταν πέφτει ο Κοστάντσο, κάνω μια ευχή...
Ο Κοστάντσο δεν πέφτει ούτε στην αγκαλιά της γυναίκας του...
Ο Κοστάντσο έριξε τον Τσακ Νόρις για κάμψεις...
Τι κοινό έχουν οι Παπανδρέου και Κονστάντζο;;; Δεν πέφτουν με τίποτα!!
 Μέχρι κ ο Παπανδρέου πάει να πέσει, ο Κοστάντζο ποτέ.....!!!!
 
 

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

O Θεός καλεί τον Πούτιν, τη Μέρκελ και τον Παπανδρέου για ακρόαση


Μια μέρα, ο Θεός καλεί τον Πούτιν, τη Μέρκελ και τον Παπανδρέου για ακρόαση. Πρώτος στην μεγάλη αίθουσα μπαίνει ο Πούτιν, υποκλίνεται στον Θεό και τον ρωτάει: 


-Θεέ μου σε πόσα χρόνια η Ρωσία θα είναι η δυνατότερη χώρα στον κόσμο;
-σε 50 χρόνια ακριβώς, απαντά ο Θεός.
Τότε ο Πούτιν βάζει τα κλάμματα.
-Μα γιατί κλαις Βλαδίμηρε; τον ρωτά ο Θεός
-Γιατί δεν θα ζω τότε... απαντά με παράπονο ο Πούτιν

Μετά από λίγο πάει η Μέρκελ στο Θεό και τον ρωτά: 

-Θεέ μου σε πόσα χρόνια η Γερμανία θα είναι η δυνατότερη χώρα στον κόσμο;
-σε 100 χρόνια ακριβώς, απαντά ο Θεός.
Η Μέρκελ άρχισε να κλαίει.
-Μα γιατί κλαις Ανκελα; την ρωτά ο Θεός
-Γιατί δεν θα ζω τότε... απαντά με παράπονο η Μέρκελ

Τελευταίος μπαίνει  ο Γιώργος Παπανδρέου στον Θεό και τον ρωτά: 
-Θεέ μου, σε πόσα χρόνια θα ξεχρεώσει η Ελλάδα;
Ο Θεός, αντί να του απαντήσει, αρχίζει να ...κλαίει σπαρακτικά.
-Μα.... ρωτά σαστισμένος ο Παπανδρέου, γιατί κλαις Θεέ μου;
-Δεν θα ζω τότε...απαντά ο Μεγαλοδύναμος και συνεχίζει το κλάμα...

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩ!!!


Πρόταση 1. περί έρωτα

Έξυπνος άνδρας + έξυπνη γυναίκα = ειδύλλιο

Έξυπνος άνδρας + χαζή γυναίκα = δεσμός

Χαζός άνδρας + έξυπνη γυναίκα = γάμος

Χαζός άνδρας + χαζή γυναίκα = εγκυμοσύνη


Πρόταση 2. περί εργασίας

Έξυπνο αφεντικό + έξυπνος υπάλληλος = προκοπή

Έξυπνο αφεντικό + χαζός υπάλληλος = παραγωγή

Χαζό αφεντικό + έξυπνος υπάλληλος = προαγωγή

Χαζό αφεντικό + χαζός υπάλληλος = υπερωρίες

Πρόταση 3. περί αγοράς


Ένας άνδρας πληρώνει 2 ευρώ για
ένα αντικείμενο που χρειάζεται και κοστίζει 1 ευρώ.

Μια γυναίκα πληρώνει 1 ευρώ για
ένα αντικείμενο που δε χρειάζεται και κοστίζει 2 ευρώ.



Πόρισμα :

Μια γυναίκα ανησυχεί για το μέλλον μέχρι να βρει σύζυγο..

Ένας άντρας ποτέ δεν ανησυχεί για το μέλλον ,
παρά μόνο όταν βρει σύζυγο ..


Γενίκευση : 

E
πιτυχημένος άνδρας είναι εκείνος που βγάζει περισσότερα απ' όσα μπορεί να ξοδέψει η γυναίκα του .

Επιτυχημένη γυναίκα είναι κάποια π ου μπορεί να βρει έναν τέτοιο άντρα ..

Πρόταση 4. Περί ευτυχίας

Για να είσαι ευτυχισμένη μ ' έναν άντρα , πρέπει να τον καταλαβαίνεις
πολύ και να τον αγαπάς λίγο .

Για να είσαι ευτυχισμένος με μια γυναίκα , πρέπει να την αγαπάς πολύ
και να μην προσπαθείς να την καταλάβεις καθόλου .

Πρόταση 5. Περί ανθεκτικότητας

Οι παντρεμένοι άντρες ζουν περισσότερο α π ό τους ανύπαντρους , αλλά είναι πιο πρόθυμοι να πεθάνουν νωρίτερα .


Πρόταση 6. Περί αλλαγών

Μια γυναίκα παντρεύεται κάποιον ελπίζοντας πως θα τον αλλάξει , αλλά αυτός δεν αλλάζει .

Ένας άντρας παντρεύεται μια γυναίκα ελπίζοντας πως αυτή δε θ ' αλλάξει , αλλά , διάολε , αλλάζει !

Πρόταση 7. Περί διαλόγων

Μια γυναίκα έχει την τελευταία λέξη στον καυγά.

Γενίκευση : Ό ,τι πει ένας άνδρας μετά την τελευταία λέξη , είναι η α παρχή ενός νέου καυγά .

Άσκηση:


Πώς μπορείτε να ταπώσετε αυτούς που θέλουν να σας παντρέψουν ;

Υπόδειξη : Οι συγγενείς μου σε όποιο γάμο κι αν πήγαινα μου λέγανε : ' Έλα , τώρα η σειρά σου '. Σταμάτησαν να το κάνουν μόνο όταν εγώ άρχισα να τους λέω το ίδιο στις κηδείες ..

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ WIFI ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ


Σας ενημερώνω ότι το συστημα PORT OF AEGINA (ασύρματο δίκτυο λιμανιού) βρίσκεται σε συντήρηση. Τα accesspoint , σημεία τα οποία διαμοιράζουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο (Internet), επισκευάζονται από τον τεχνικό. Θα σας ειδοποιήσουμε με νεότερη ανακοίνωση όταν σο σύστημα επανέλθει σε καλή λειτουργία.

«Μπλόκο» στην εξόφληση χωρίς το τέλος ακινήτων

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν μπορεί να δέχεται καταθέσεις για οφειλές προς τη ΔΕΗ χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων, έκρινε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ύστερα από σχετικό ερώτημα.
Το ζήτημα έχει απασχολήσει τόσο τη ΔΕΗ όσο και τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ένας από τους τρόπους αποφυγής της πληρωμής του τέλους που έχει συζητηθεί το τελευταίο διάστημα, χωρίς ταυτόχρονα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ήταν η κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών της αξίας του λογαριασμού ρεύματος, χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ΄ Τμήματος του ΝΣΚ (435/ 18 -10-2011), οι καταθέσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών διαφορών, ενώ το τέλος ακινήτων «ανεξαρτήτως του οργάνου στο οποίο έχει ανατεθεί η είσπραξή του, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα δημόσιο έσοδο, ώστε η οποιαδήποτε διαφορά ως προς την οφειλή και την καταβολή του να αποτελεί φορολογική - διοικητική διαφορά».

«Όταν είναι προδήλως φανερό ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι της δημόσιας παρακατάθεσης ή ότι αυτή, ως μέσο εξόφλησης, αντίκειται σε διατάξεις νόμου, τότε το ΤΠΔ όχι μόνο έχει το δικαίωμα αλλά και οφείλει να αρνηθεί την αποδοχή της», προσθέτει το ΝΣΚ. Αναφέρει ακόμη ότι το κρίσιμο ζήτημα, δηλαδή το κατά πόσο η οφειλή είναι νόμιμη θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια.

Η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει την αποστολή λογαριασμών με το τέλος ακινήτων, το οποίο για το 2011 θα καταβληθεί σε δύο δόσεις. Στους λογαριασμούς περιλαμβάνεται μήνυμα που αναφέρει ότι «Σύμφωνα με το Ν. 4021/11 η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών και στην περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού αυτού, να προβαίνει στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος».