Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Οι επτά προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας


Ο πρόεδρος της Ν.Δ. το αφιέρωσε στις προτάσεις του κόμματος για την ανάπτυξη, το οικονομικό μείγμα που εισηγείται η Αξιωματική Αντιπολίτευση και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να ανατραπεί η ύφεση.
Ο Αντ.Σαμαράς πρότεινε:
*"Γρήγορη απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών, αεροδρομίων και οδικών έργων - ειδικά των αυτοχρηματοδοτούμενων - που ανεξήγητα έχουν σταματήσει. Τα ΣΔΙΤ που έχουν νεκρώσει, το πρόγραμμα για τη βελτίωση του ενεργειακού δυναμικού κατοικιών που το δέχθηκαν και το… ξέχασαν μετά. Αλλά και η σεισμική θωράκιση των κτιρίων. Και γενικότερα η στήριξη της οικοδομής. Που θα φέρει περισσότερα έσοδα απ’ όσο θα «κοστίσει»"
*"Συστηματική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Που είναι τεράστια, μεγαλύτερη από το συνολικό μας χρέος σε αντικειμενική αξία, αλλά είναι πλήρως αδρανής"
*Αποκατάσταση της αδικίας με την περικοπή των συντάξεων: "Έχουμε ήδη προτείνει μέχρι και συγκεκριμένους κωδικούς του Προϋπολογισμού που μπορούν να κοπούν, ώστε να βρεθούν τα χρήματα και να επιστραφούν οι συντάξεις στους χαμηλοσυνταξιούχους. Και τους έχουμε δώσει αναλυτικά στη δημοσιότητα"
*"Να επιστρέψει το κράτος τις οφειλές του. Το προβλέπει άλλωστε και το ίδιο το Μνημόνιο, αλλά δεν εξηγεί πώς… "
*"Να τεθούν στόχοι πιστωτικής επέκτασης των τραπεζών προς τον ιδιωτικό τομέα ως προαπαιτούμενο για να πάρουν ενίσχυση. Και υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις τράπεζες, αφού αυτές οι τελευταίες χρησιμοποιούν κρατικά ομόλογα για να αντλήσουν ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Με δύο λόγια, οι Τράπεζες να δώσουν ρευστότητα στην αγορά. Κι αυτό να γίνει με μεθόδους υγιούς τραπεζικής".
*Ζήτησε μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις και τα φυσικά, πρόσωπα, καθώς και των έμμεσων φόρων, ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα
"Μείωση των φόρων στο εισόδημα και στα κέρδη. Κανείς δεν επενδύει σε μια υπερφορολογημένη χώρα. Πολύ περισσότερο, όταν όλες οι γειτονικές χώρες έχουν φορολογικούς συντελεστές τους μισούς από τους δικούς μας. Ή και πιο χαμηλούς. Αλλά αυτή τη στιγμή, με τα ελλείμματα που αντιμετωπίζουμε και με το Μνημόνιο που έχει υπογράψει η Ελλάδα, είναι απαγορευμένο να μειώσουμε τους φόρους. Η υπέρ-φορολόγηση που γίνεται στην Ελλάδα σήμερα δεν μοιράζει τα «βάρη», διώχνει θέσεις εργασίες, διογκώνει την ανεργία, πολλαπλασιάζει τα λουκέτα.
Δεν φορολογούμε τους έχοντες και κατέχοντες. Διώχνουμε τους επενδυτές. Και στη συνέχεια τα φορολογικά βάρη πέφτουν στους εργαζόμενους και τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα" είπε ο Αντ.Σαμαράς.
-Επίσης ζήτησε μείωση των φορολογικών συντελεστών, προκειμένου να μην φεύγουν από την Ελλάδα οι υψηλά φορολογούμενοι και σταθερότητα φορολογικής πολιτικής. Ζήτησε ακόμη τη διακοπή της διπλής φορολόγησης στην ακίνητη περιουσία.
-Μείωση στη φορολογία των διανεμόμενων κερδών για τις επιχειρήσεις, που σήμερα είναι 40%
Ζήτησε επίσης τη μείωση των φόρων, όπως ο ΦΠΑ και ο ΕΦΚ στα καύσιμα, αλλά και το εισόδημα και τα κέρδη των επιχειρήσεων. Η φορολόγηση είπε, στην Ελλάδα διώχνει τους επενδυτές και στη συνέχεια τα βάρη πέφτουν στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου