Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Περί ανεξαρτητοποιήσεων και αυτοπροβολής με δημόσιο χρήμα - ΜΕΡΟΣ 2

Ο Σύμβουλος οφείλει να ελέγχει για την ομαλή λειτουργία του Δήμου και την χρηστή διαχείριση.
Μου αρέσει, που κάποιοι αναφέρονται σε σύστημα εξάρτησης από τοπικά ΜΜΕ, την ίδια στιγμή που συναντάμε -στο ίδιο έντυπο- στην μια σελίδα διαφήμιση της τουριστικής προβολής και σε άλλη σελίδα συνέντευξη του Προέδρου της Τουριστικής προβολής… Αυτό πώς ακριβώς μπορεί να εκληφθεί; Διαχειριστής τοπικού ιστολογίου ενώ έχει προταθεί από μέλη του συνδυασμού για μέλος της τουριστικής επιτροπής ,απορρίπτεται από τον Πρόεδρο τουριστικής προβολής, για να τοποθετηθεί αργότερα, για ποιο λόγο άραγε; Τι άλλαξε; Μήπως για να υπάρχει ασυλία και έλεγχος στα σχόλια του συγκεκριμένου ιστολογίου; Να ήταν αιτία ότι τότε βρισκόμαστε στην προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών; ή ίσως να εκτιμήθηκε εκ των υστέρων η προσωπικότητα του διαχειριστή. Τελειώνοντας επισημαίνω τούτο και μόνο: Ο κατασκευαστής του τουριστικού site έχει ηλεκτρονική εφημερίδα… Δεν θα ασχοληθώ με το ποιος έφτιαξε τα βίντεο και τα φυλλάδια του προεκλογικού αγώνα…
Ναι κύριοι «επικρατεί ένα νοσηρό κλίμα στο τοπικό δημόσιο βίο με ένα σύστημα σχέσεων και εξάρτησης με τοπικά ΜΜΕ» αυτό δεν το λέω εγώ αλλά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Τουριστικής Επιτροπής.
Κάτι τέτοια βλέπει η νεολαία και δεν θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά.
Οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι ούτε γραφικοί, ούτε μεθύστακες, ούτε τρελοί είναι. Έχουν την δική τους προσωπικότητα! Και είναι αλητεία να ακούγονται από στόματα συμβούλων αυτές οι εκφράσεις.
Καλό είναι να υπάρχει ένας πόλος της τεχνογνωσίας, της προόδου και της ανάληψης ευθύνης, αλλά άμα δεν γνωρίζεις τι σημαίνει ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ είσαι σύγχρονος λαϊκιστής. Αν δεν τα έχεις αυτά όσο τεχνοκράτης και αν είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν γίνεσαι. Στις μικρές κοινωνίες που ζούμε ο απλός πολίτης θέλει αυτά τα τρία απλά πράγματα: ΣΕΒΑΣΜΟ, ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ. Τους τεχνοκράτες τους είδε με την έννοια που λέτε χρεοκόπησαν την χώρα.
Ευτυχώς αγαπητέ νεοσσέ που είχατε τεχνοκρατική αντίληψη στην συνδιαχείριση των χρημάτων της ΔΕΗ αυτοπροβληθήκατε με τεχνοκρατικό τρόπο.
Σε ένα πολυσυλλεκτικό δημοτικό συνδυασμό δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία. Υπάρχουν σεβασμός και διάλογος. Η γνώμη, οι θέσεις, τα πιστεύω -έστω και του ενός- πρέπει να είναι σεβαστά. Τότε μόνο έχουμε δημοκρατία, ειδάλλως οδηγούμαστε στην επιβολή εξουσίας της κλίκας. Ένας δημοτικός σύμβουλος είναι υπόλογος –πρωτίστως- σε αυτούς που τον ψηφίσαν και μετά στον συνδυασμό του. Δεν είναι βουλευτής να έχει κομματική εξάρτηση.
Τελειώνοντας, θα ήθελα απευθυνόμενος προς πάσα κατεύθυνση να επισημάνω ότι ουδείς δικαιούται να ομιλεί για πολιτικό ήθος, όταν δεν έχουν καθαιρεθεί από την θέση τους άτομα τα οποία ζήτησαν με υπόγειο τρόπο 25.000 € για την θέση στην οποία είχαν τοποθετηθεί. Άτομα, τα οποία συνδιαχειρίστηκαν χρήματα που αφορούσαν το σύνολο του αιγινήτικου λαού και ειδικότερα τους επαγγελματίες, χωρίς να παρθούν σχετικές αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα (δημοτικό συμβούλιο) όπως προβλέπεται.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: το πρόβλημα δεν είναι τα ΜΜΕ αλλά ο τρόπος συμπεριφοράς των αιρετών, πόσο μάλλον όταν αυτοί συνδιαχειρίζονται χρήματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου