Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Η ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΖΗΜΙΏΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΥΡΑΣ


Τα κύρια σημεία που αφορούν την λειτουργία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:

Σύμφωνα με  άρθρο 75 Ν.3852/2010  παρ. 6  Τόπος συνεδρίασης, απαρτία, λήψη και δηµοσιότητα αποφάσεων, έλεγχος νοµιµότητας
Η Επιτροπή συνεδριάζει τουλάχιστον µία φορά το µήνα αλλά και όποτε το απαιτεί ο ρόλος της, µε την διαδικασία που προβλέπεται στην παρ.1 του άρθ.5 του παρόντος Κανονισµού.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής υποχρεούται να ενηµερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νοµιµότητας για κάθε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας συµβούλου σε τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις, καθώς και σε κάθε περίπτωση µη εκτέλεσης των υποχρεώσεων συµβούλου για διάστηµα µεγαλύτερο από τρεις (3) συνεχείς µήνες. Η παράλειψη αυτής της υποχρέωσης από τον πρόεδρο της Επιτροπής αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

Η επιτροπή ποιότητας ζωής συντάσσει ετήσια έκθεση πεπραγµένων στους τοµείς  αρµοδιότητας της, η οποία συζητείται και εγκρίνεται από το δηµοτικό συµβούλιο. Η έκθεση περιλαµβάνει και ποσοτικά στοιχεία σχετικά µε τον αριθµό των συνεδριάσεων, την συµµετοχή των µελών της, τα θέµατα που συζητήθηκαν και τις ληφθείσες αποφάσεις. Υπεύθυνος για την σύνταξη της ετήσιας έκθεσης πεπραγµένων είναι ο Πρόεδρός της. Στην εν λόγω έκθεση ενσωµατώνονται, ως παράρτηµα, και σχετικές παρατηρήσεις που υποβάλουν τα µέλη της. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής συντάσσει την
έκθεση εντός του Ιανουαρίου κάθε έτους και την κοινοποιεί στα µέλη της προκειµένου αυτά να του υποβάλουν εγγράφως τις παρατηρήσεις τους εντός της πρώτης εβδοµάδας του Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, εντός της δεύτερης εβδοµάδας του Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος υποβάλει το πλήρες κείµενο της ετήσιας έκθεσης στο δηµοτικό συµβούλιο και µεριµνά για τη δηµοσίευσή της στην ιστοσελίδα του δήµου

Οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σύμφωνα με το άρθρο 73 του Ν. 3852/2010, περιλαμβάνουν:

  • Θέματα πολεοδομικού χαρακτήρα όπως καθορισμού χρήσεων γης, ρυθμιστικών σχεδίων, οικιστικής οργάνωσης ανοικτών πόλεων, εφαρμογής Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.), πολεοδομικών μελετών, αναπλάσεως περιοχών κ.α.
  • Θέματα προστασίας περιβάλλοντος
  • Σχέδιο κανονιστικών αποφάσεων των άρθρων 79 και 82 (Ρύθμιση κυκλοφορίας) του Κ.Δ.Κ.
  • Θέματα χωροθέτησης κοιμητηρίων & κέντρων αποτέφρωσης νεκρών
  • Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καθώς και την ανάκληση ή την οριστική αφαίρεση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων
  • Χορήγηση ή ανάκληση της άδειας λειτουργίας μουσικής
  • Σύνταξη Ετήσιας Έκθεσης Πεπραγμένων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Σύμφωνα με τα παραπάνω αν η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής λειτουργούσε σωστά και εφάρμοζε τον νόμο τότε τα προβλεπόμενα (κατεδάφιση πέργκολας και σπάσιμο τσιμέντων) σύμφωνα με τον νόμο θα είχαν γίνει το αργότερο τον Νοέμβριο του 2017 δηλαδή την ΝΕΚΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ λειτουργίας των καταστημάτων . Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα οι μαγαζάτορες της Αύρας που τώρα επλήγησαν με την κατεδάφιση του χώρου να ήταν έτοιμοι να υποδεχτούν την τουριστική περίοδο με τοποθέτηση των τραπεζοκαθίσματων στο νέο διαμορφωμένο χώρο . 
Τώρα όμως λόγω της μη σωστής λειτουργίας της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η κατεδάφιση των παράνομων χτισμάτων και κατασκευών  στην Αύρα έγινε μέσα στην  περίοδο που ξεκινάει η υψηλή κίνηση. Το πότε θα ξαναπάρουν άδεια τα μαγαζιά άγνωστο. Ο κίνδυνος να χαθεί η σεζόν μεγάλος . Αποτέλεσμα αυτού είναι 20 οικογένειες να είναι στον αέρα και να κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή λόγω διοικητικής ανικανότητας.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του να πάνε όλα ευνοϊκά για αυτές τις οικογένειες μπας και να μπορέσουν να σώσουν ότι σώζεται από μια χαμένη σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου