MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 07-03-2012

Ως νησί έχουμε την πρωτοτυπία να εισάγουμε νερό και να εξάγουμε σκουπίδια, αυτό ο εκρηκτικός συνδυασμός αυξάνει το κόστος λειτουργίας του Δήμου αποτέλεσμα αυτού είναι η μη ομαλή λειτουργία του Δήμου μας. Όλοι οι πολίτες θέλουμε καλή ποιότητα νερού , να είναι πόσιμο δηλαδή 100% ΕΥΔΑΠ αφού όμως αυτό δεν είναι εφικτό ας είναι τουλάχιστον σε ικανοποιητικά επίπεδα. Όμως από την άλλη

σαν Διοίκηση δεν μπορούμε να χαρατσώνουμε τον κόσμο με αύξηση κατά 50% της τιμης του νερού σε Αίγινα-Κυψέλη , 60% στο Βαθύ, κατά 40% στην Πέρδικα και 10% στον Μεσαγρό όπου το νερο τού είναι μόνο από γεωτρήσεις.
Πρέπει να κάνουμε καμπάνια για μείωση της κατανάλωσης νερού επίσης εμείς σαν Δήμος να μειώσουμε τα λειτουργικά έξοδα και να διεκδικήσουμε από την Πολιτεία.Από την μεριά τους τα νοικοκυριά να προβούν και αυτά σε μείωση κατανάλωσης και δημιουργία υποδομών όπως στέρνες αν αυτό είναι εφικτό.
Προτείνω να διεκδικήσουμε πόρους από τα αδιάθετα χρήματα του Πράσινου Ταμείου που έχει το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής. Με αυτά τα χρήματα μπορούμε να κάνουμε μελέτες 1. για λεκάνες νερού 2. για τις λειτουργικές ανάγκες του δικτύου ύδρευσης .Να επικαιροποιήσουμε την μελέτη για την λιμνοδεξαμενή στην Βλυχάδα που έχει γίνει επί δημαρχίας του κου Γκότση για αυτή την επικαιροποίηση της μελέτης λεφτά υπάρχουν αφού πρόσφατα ψηφίσαμε την αποδοχή χρημάτων για μελέτες (ποσό 50000 ευρώ). Αφού ολοκληρωθούν οι μελέτες να προβούμε σε έργα για την διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Προτείνω επίσης να ζητήσουμε από την Περιφέρεια την δημιουργία ενός μικρού ντόκου ώστε να μπορούν να πιάνουν οι υδροφόρες στο Περάνι της Σαλαμίνας, είναι το σημείο που έχει φτάσει ο αγωγός της ΕΥΔΑΠ, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της απόστασης της μεταφοράς του νερού περίπου στο 1/3 άρα θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μείωση του κόστους μεταφοράς νερού από του υδρομεταφορείς.
ΑΓΩΓΟΣ
Τώρα σε ότι αφορά τον αγωγό έχω να πω τα εξής:

  1. Δεν είναι εξασφαλισμένο ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το μόνο που έχουμε είναι η υπόσχεση του Περιφερειαρχή κου Σγουρού. 
  2. Δεν υπάρχει πρόσκληση που να μπορεί να ενταχθεί ο αγωγός διότι πολύ απλά δεν υπάρχει.
  3. Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι για ένα τόσο μεγάλο έργο.
  4. Δεν  υπάρχει χρονοδιάγραμμα του έργου διότι το έργο δεν έχει δημοπρατηθεί αυτό θα γίνει αργότερα με τα τεύχη δημοπράτησης , όταν αφού δημοπρατηθεί το έργο.
  5. Δεν υπάρχει μοντέλο διαχείρισης για την υδροδότηση του νησιού , το οποίο θα γίνει αφού φτιαχτεί ο αγωγός και η απόφαση είναι πολιτική και είναι θέμα της Περιφέρεια
Η ΠΡΌΤΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της αύξηση της τιμής του νερού προτείνω το εξής :
Οι κλίμακες να είναι τέσσερις κλίμακες με την πρώτη από 0-35 κυβικά την δεύτερη 36-70 κυβικά  την τρίτη 71-110 κυβικά  και την τέταρτη 111 και άνω κυβικά  στις τρίτες πρώτες κατηγορίες αύξηση στην τιμή του νερού 20% πλην του Μεσαγρού στον οποίο να είναι 10% και τέλος στην τελευταία κλίμακα να επανέλθει η τιμή κυβικού της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Τέλος ζήτησα και την απόσυρση του θέματος και της αρχικής πρότασης της διοίκησης διότι αντιλήφθηκα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας  σκοπός μου ήταν  να μπορέσει να επανέλθει σαν θέμα δημοτικού συμβουλίου σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου