MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2014



   Ως πρόεδρος του ΔΣ εκλεγμένος από τους ψήφους μόνο της συμπολίτευσης υποσχέθηκα ότι θα είμαι πρόεδρος όλων των δημοτικών παρατάξεων.
Πιστεύω ότι κατά την διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας μου έχω τηρήσει την υπόσχεσή μου.
Μπορεί να έχουν γίνει κάποια λάθη από μεριάς μου αλλά όχι σκόπιμα και ούτε είχαν ως στόχο την μη τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών γιατί στο τέλος αυτό ου μένει από την θητεία ενός προέδρου είναι κατά πόσο τήρησε τις δημοκρατικές διαδικασίες και  πόσο τήρησε τις δημοκρατικές διαδικασίες και πόσο βοήθησε στην συναίνεση, στην σύνθεση και στην συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων.  Στην μέχρι τώρα θητεία μου ως πρόεδρος, διόρθωσα με τις σωστές αποφάσεις του ΔΣ τα κακώς κείμενα των συνθέσεων  των διοικητικών συμβουλίων του ΛΤΑ και του ΔΑΟΑ.
Προσεχώς θα υπάρξει και βελτίωση στον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ.
     Ως πρόεδρος της επιτροπής παιδείας στις αρμοδιότητες της επιτροπής είναι οι κατανομές των χρημάτων στα σχολεία, κάτι που γίνεται σταθερά όλη τη χρονιά.  Εδώ έχω να επισημάνω το εξής: κάτι που είναι σημαντικό και έπρεπε να έχουμε επιδοτηθεί από το κράτος με δύο δόσεις για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων.  Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει διότι είμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.
Δυστυχώς τα σχολεία θα ξεκινήσουν τη νέα χρονιά με λίγα χρήματα στα ταμεία τους και αυτό θα οφείλεται στην κυβέρνηση.  Πέρα από την κατανομή χρημάτων πήραμε απόφαση για τν ονοματοδοσία της αίθουσας εκδηλώσεων του ΓΕΛ Αίγινας, σε αίθουσα Σοφία Μηλιώτη. Κάτι  που από πλευράς της επιτροπής παιδείας ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής για μια συνάδελφο που έδινε τον καλύτερο εαυτό της για μια καλύτερη παιδεία στο νησί μας.  Υλοποιήσαμε πρόγραμμα ΩΡΛ με ιατρική εξέταση των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Υλοποιήσαμε για πρώτη φορά το πρόγραμμα  διαδικτυακού κοινωνικού φροντιστηρίου με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΑΡΝΟΣ και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθηγητή μου Γιάννη Κρόκο για την ευγενική του χορηγία.
Υλοποιήσαμε το θερινό σχολείο σε συνεργασία με την ένωση ελλήνων φυσικών στο χώρο του ΓΕΛ Αίγινας. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την Τούλα την Ζορμπά, την αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, τον κο Παναγιώτη Φιλντίση και τέλος τον συνάδελφο τόσο στην εκπαίδευση όσο και στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου τον Γιάννη τον Πούντο, γιατί αν δεν εργαζόταν τόσο σκληρά για να υλοποιήσει το όνειρό του δεν θα λέγαμε ότι αυτή την στιγμή στην Αίγινα υλοποιήθηκε το θερινό σχολείο.  Κάτι που θέλουμε να γίνει θεσμός.  Αυτός είναι ο στόχος μας, του Γιάννη και δικός μου.
Τέλος συνεχίζουμε την λειτουργία του ΣΔΕ και του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης.
Ότι αφορά τη μη λειτουργία του νηπιαγωγείου των Αγίων και την παράνομη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Βαθέως από 4 θέσιο σε 3 θέσιο.  Αγωνιστήκαμε για την επαναλειτουργία του νηπιαγωγείου των Αγίων, παρότι φτάσαμε μέχρι τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, δεν έχουμε πάρει απάντηση μέχρι στιγμής.  Παρόλα αυτά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί με όλα τα μέλη της επιτροπής για την επαναλειτουργία του νηπιαγωγείου των Αγίων. Στο υπουργείο ήταν μαζί μου ο Αντώνης Ντελής και δύο μητέρες (Όλγα Κουκούλη και Βαρβάρα Λαμπαδαρίου)
Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της επιτροπής Παιδείας για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε, είμαστε συνεργάτες, προσπαθούμε το καλύτερο για την Παιδεία στην Αίγινα.
     Τέλος, ως πρόεδρος της Σχολικής  Επιτροπής Παιδείας της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, ως επιτροπή έχουμε ως βασική αρμοδιότητα την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων της Β  βάθμιας εκπαίδευσης (ασανσέρ, πυρασφάλεια,  αγορά εξοπλισμού).
Υπάρχουν στόχοι και όρεξη για δουλεία.
     Ως δημοτικός σύμβουλος θα ήθελα να ακούω προτάσεις και ιδέες που μπορούν να μας βελτιώσουν ως διοίκηση και γενικότερα ως λειτουργία ενός δήμου.  Αυτή την ικανότητα των προτάσεων και των ιδεών την έχουν οι έξυπνοι άνθρωποι.  Τα άτομα περιορισμένης ευφυΐας το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι κριτική και να ασχολούνται με φτηνά πράγματα και γεγονότα.
Όταν επισημάνεις καταστάσεις καλό είναι να μην ξεχνάς την πολιτική της άδειας καρέκλας και την φυγομαχία στα κρίσιμα θέματα ειδικά όταν κατέχει την θέση του Αντιδημάρχου.
Για να μπορέσεις να λειτουργήσεις ως Δήμος, ως Κράτος χρειάζεσαι πόρους και ιδίως οικονομικούς πόρους.  Πέρα από οποιαδήποτε άντληση τελών θα ρέπι να υπάρχει και μείωση δαπανών και εύρεση χρημάτων μέσω έξυπνων τρόπων.
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι ο Δήμος και έτσι πρέπει να το βλέπουμε, ότι είναι μια επιχείρηση η οποία πρέπει να λειτουργεί με  χρηματοοικονομικά κριτήρια.  Αν έχεις πλεόνασμα μπορείς να κάνεις κοινωνική πολιτική, αν είσαι μόνιμα με έλλειμμα τότε πως μπορείς να λειτουργήσεις και να παρέχεις τα αυτονόητα. Μόνο με κοινωνική εργασία και ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί εθελοντές.
Η Αίγινα   μας χρειάζεται όλους, χρειάζεται προτάσεις και ιδέες ώστε το νησί να πάρει τη θέση που πραγματικά του αξίζει, να γίνει το νησί που ονειρευόμαστε και οραματιζόμαστε.
Όχι κριτική και αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.
Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου ενεργό πολίτη και όχι πολιτικό υπηρέτη των δημοτών και αυτό έχω πάντα στο μυαλό μου.
Για να λειτουργήσει σε σωστά πρότυπα πρέπει να έχουμε ισολογισμούς.  Οι ισολογισμοί έχουν σταματήσει στο 2008.  Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λυθεί σύντομα στο προσεχές διάστημα.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου σε όλες τις επιτροπές που είμαι πρόεδρος για αμέριστη συνεργασία και ειδικά τον Γιάννη τον Πούντο  γιατί λειτουργούμε με πνεύμα συνεργασίας και δεν υπάρχει ίχνος αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου