MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Αριθ. Αποφ. 188/2009 Λήψη απόφασης επί της ενστάσεως της σύμπραξης ¨ Βασ. Μαλιώκας & Συνεργάτες ΕΠΕ –Τσιάρας Αντώνιος- Λασκαράτος Πέτρος¨ , κατά του πρακτικού υπ. αριθ. 2 της Επιτροπής του διαγωνισμού για το έργο ¨ μελέτη του υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με τη νήσο Σαλαμίνα¨

                                   Α  π  ό   σ   π  α  σ  μ  α
 από το υπ΄ αριθ. 20/2009 πρακτικό συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας
Π ε ρ ί λ η ψ η
 Αριθ. Αποφ.   188/2009                                               
  Λήψη απόφασης επί της ενστάσεως της σύμπραξης ¨ Βασ.  Μαλιώκας & Συνεργάτες  ΕΠΕ –Τσιάρας Αντώνιος- Λασκαράτος   Πέτρος¨ , κατά του πρακτικού υπ. αριθ. 2  της Επιτροπής του διαγωνισμού για το  έργο ¨ μελέτη του υποθαλάσσιου αγωγού  σύνδεσης της νήσου Αίγινας με τη νήσο  Σαλαμίνα¨                                                     
                                       
     Σήμερα την 28η Ιουλίου 2009 ημέρα Τρίτη και ώρα 8,00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας συνήλθε σε δημόσια Συνεδρίαση του  στο Δημοτικό κτίριο Αίγινας που βρίσκεται επί των οδών Αγ. Παρασκευής και Μεριστού στην πόλη της Αίγινας, ύστερα από την υπ΄ αριθ. πρωτ. 10812/23.7.2009 πρόσκληση του Προέδρου κ. Γεωργίου Τσατήρη που δημοσιεύθηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων του Δήμου και επιδόθηκε εμπρόθεσμα με αποδεικτικό στον κ. Δήμαρχο, στους Δημοτικούς Συμβούλους, στους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων και στον Πρόεδρο του Τοπ. Σ/λίου Νέων.   
    Στην Συνεδρίαση ήταν :
                            από τους Δημοτικούς Συμβούλους   
              Παρόντες                                                                                    Απόντες

 1/ Γεώργιος Τσατήρης, Πρόεδρος του Συμβουλίου,
 2/ Σκλάβαινας Γεώργιος , Αντιπρόεδρος ,                    1/ Λεούσης Νεκτάριος
 3/ Αικατερίνη Κανελλά , Γραμματέας                            2/ Ελευθέριος Σταμπουλής
 4/ Ιωάννης Πούντος                                                     3/ Γεώργιος Μπόγρης,                                               
 5/ Νικόλαος Πούντος,                                                   4/ Θεοδόσιος Σακκιώτης
 6/ Κουλικούρδης Γεώργιος                                           5/ Ιωάννης Μπήτρος
 7/ Ευάγγελος Μπαρμπέρης,
 8/ Δημήτριος Μούρτζης
 9/ Νικόλαος Πτερούδης,                                             
10/ Ιωάννης Παπαδόπουλος, 
11/ Μαρία Γιαννοπούλου                                                  αν και νόμιμα προσκλήθηκαν   
12/ Ανδρέας Αποστολίδης,
13/ Δημήτριος Σκίτσας,
14/ Φίλιππος Τζίτζης 
15/ Τρύφων Γκότσης 
16/ Αντώνιος Μούρτζης  .

 
                      από τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων   
                    Παρόντες                                                            Απόντες

 1/Νικόλαος Τζίτζης , (Τ.Σ. Μεσαγρού)                1/ Αναστάσιος Αμάφης, (Τ.Σ. Πέρδικας)
 2/ Νικόλαος Μαρίνος, (Τ.Σ. Κυψέλης)               2/ Δημήτριος Κασιμάκης, (Τ.Σ. Βαθέος),           
                                                                                     αν και νόμιμα προσκλήθηκαν.

   Στη συνεδρίαση παρίστατο και ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κουκούλης, ο οποίος είχε προσκληθεί νόμιμα από τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
   Στη συνεδρίαση δεν προσήλθε αν και νόμιμα προσκλήθηκε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων κ. Κων/νος Βογιατζής.
   Στη Συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Ανάργυρος Π. Στενάκης Διοικ. Υπάλληλος του Δήμου για την τήρηση των πρακτικών.
  Ο Πρόεδρος  ύστερα από τη διαπίστωση απαρτίας κήρυξε την έναρξη της Συνεδριάσεως. 
  Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σκλάβαινας Γεώργιος  και Μούρτζης Δημήτριος απεχώρησαν οριστικά της Συνεδριάσεως μετά τη λήψη αποφάσεως επί  του 3ου θέματος της ημερήσιας διάταξης.
  Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πτερούδης Νικόλαος απεχώρησε οριστικά της Συνεδριάσεως μετά τη λήψη αποφάσεως επί  του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης.

   Θέμα  1ο                                                                         Αριθ. αποφ.  188/2009 

      Εισηγούμενος ο κ. Πρόεδρος το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη του Σώματος  ότι με το υπ. αριθ. πρωτ.  10880/24.7.2009 έγγραφο της αρμοδίας υπαλλήλου των Τ.Υ. του Δήμου κας Ευφροσύνης Φούφλια διαβιβάζονται προς το Δημοτικό μας Συμβούλιο :
Η προκήρυξη του ανοικτού δημόσιου διεθνή διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για τη μελέτη για την ¨Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της Νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ¨ προεκτιμώμενης αμοιβής 611.618,77 € με τον ΦΠΑ σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3316/2005.
Το πρακτικό ΙΙ της επιτροπής διαγωνισμού και αξιολόγησης
Η ένταση των συμπραττόντων γραφείων μελετών ¨Βασίλειος Μαλιώκας και Συνεργάτες ΕΠΕ –Τσιάρας Αντώνιος- Λασκαράτος Πέτρος¨ 
Η γνωμοδότηση της επιτροπής επ΄ αυτής
Με το ίδιο έγγραφο και εν κατακλείδι ζητούνται οι ενέργειες μας σύμφωνα με την προκήρυξη και τις διατάξεις του Ν. 3316/2005.

 Το Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του

τα κοινοποιηθέντα και ανακοινωθέντα από τον Πρόεδρό του ανωτέρω έγγραφα:
Την προφορική ενημέρωση εκ μέρους της Προέδρου της Επιτροπής του διαγωνισμού ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ,  κας Ευφροσύνης Φούφλια
Την τοποθέτηση του κ. Δημάρχου κατά την οποία αναφέρθηκε γενικώς επί της διεξαγωγής του διαγωνισμού, στην ποιότητα των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό, στην υποβληθείσα ένσταση και την εν κατακλείδι πρότασή του ότι οι απαντήσεις της επιτροπής στην γνωμοδότηση της προσφυγής είναι σαφείς και επαρκείς και γιαυτό προτείνει στο Σώμα να κάνει δεκτή τη γνωμοδότηση. 
Την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Δημητρίου Μούρτζη ότι δεν θα ψηφίσει διότι η όπως έχει δηλώσει και κατά το παρελθόν η διάθεση πίστωσης για την κατάρτιση της συζητούμενης μελέτης είναι κατασπατάληση χρημάτων και κατά τη γνώμη του η Διοίκηση δεν έχει ξεκαθαρίσει αν αυτή η μελέτη είναι χρήσιμη για το Δήμο αφού δεν ξέρει ακόμη πως θα γίνει το έργο δηλαδή θα γίνει με ΣΔΙΤ , με Δημόσιες Επενδύσεις ή με άλλο τρόπο.
Τις προφορικές διευκρινήσεις που εδόθησαν από την παριστάμενη υπάλληλο των Τ. Υ. του Δήμου κας Ευφροσύνης Φούφλια σχετικά με την διεξαγωγή του διαγωνισμού, την υποβληθείσα ένσταση και την γνωμοδότηση της επιτροπής επί της ενστάσεως.
Την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Τρύφωνος Γκότση ότι είναι θετικός υπέρ της απόρριψης της ενστάσεως γιατί εκτός των άλλων λόγων θεωρεί ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει περαιτέρω το έργο.
Την διευκρίνιση εκ μέρους του κ. Δημάρχου ότι η προμελέτη αυτή είναι ένα απαραίτητο βήμα για την υλοποίηση του έργου , θα  δείξει με ξεκάθαρο τρόπο το πώς θα γίνει το έργο και πόσο θα κοστίσει και με αυτή την προμελέτη θα προχωρήσει ο Δήμος στο επόμενο βήμα που είναι η μελέτη – κατασκευή και γιαυτό θεωρεί ότι η διάθεση πίστωσης για αυτήν την μελέτη δεν είναι σπατάλη αλλά είναι μια επένδυση απολύτως εποικοδομητική και δημιουργική.   

Τις διατάξεις του ΔΚΚ και του Ν. 3316/2005
     
                                Α π ο φ α σ ί ζ ε ι, κατά πλειοψηφία
                                   Με 14 ΥΠΕΡ έναντι 2 ΚΑΤΑ 

     Απορρίπτει την από 29-6-2009 κατατεθείσα στο Δήμο ένσταση, των συμπραττόντων γραφείων μελετών ¨Βασίλειος Μαλιώκας και Συνεργάτες ΕΠΕ –Τσιάρας Αντώνιος- Λασκαράτος Πέτρος¨ όπως νομίμως εκπροσωπούνται από τον κ. Βασίλειο Μαλιώκα, κατά ¨του από 19-6-2009 ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΙΙ της Επιτροπής Διεξαγωγής του Διαγωνισμού ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ως προς την αξιολόγηση και βαθμολογία των τεχνικών προσφορών που υπέβαλαν οι συμμετέχουσες στον εν λόγω διαγωνισμό συμπράξεις μελετητών και ως προς τη μη νομότυπη σύνταξη και υποβολή των Τεχνικών Προσφορών των συμπράξεων ΝΑΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – Γ. ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε. -ΕΡΑΣΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΠΕ  και ADT-ΩΜΕΓΑ ΑΤΕ-ΕΠΤΑ ΕΠΕ- ΚΑΝ/ΝΟΣ ΠΑΝΔΗΣ που συμμετέχουν στον εν λόγω διαγωνισμό¨ για τους λόγους που αναφέρονται  στην γνωμοδότηση της επιτροπής διαγωνισμού και αξιολόγησης την οποία υπογράφει για λογαριασμό της επιτροπής η Πρόεδρος της κα Ευφροσύνη Φούφλια και για όσους άλλους λόγους αναφέρθησαν κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος.

   Μειοψήφισαν τα μέλη Δημήτριος Μούρτζης και Φίλιππος Τζίτζης.   

   Η απόφαση αυτή πήρε αύξ. Αριθ.  188/2009
Για πίστωση συντάχθηκε το πρακτικό και  υπογράφεται
Ο  Πρόεδρος                                                                                     Τα  μέλη
Αίγινα      3  -  8  - 2009 
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.




                                  Γεώργιος Τσατήρης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου