Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΣΑΙΞΠΗΡΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ: ΜΝΗΜΌΝΙΟ Ή ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΌΝΙΟ , ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΖΕΙ;


Άρθρο του Νίκου Οικονόμου

Ποια ήταν τα διλήμματα που μας έθεταν οι πολιτικοί και οι πολιτικοί αναλυτές το τελευταίο διάστημα , πιο σωστά την τελευταία διετία, να σας τα υπενθυμίσω
Μνημόνιο ή αντιμνημόνιο;
Ευρώ ή Δραχμή;
Το  μόνο που δεν κατάλαβαν τα μεγάλα κόμματα και για αυτό τον λόγο πάθανε στραπάτσο, ενώ αντιθέτως ο Τσίπρας , ως άλλος  Ανδρέας Παπανδρέου  έπιασε το νόημα, δεν ήταν άλλο από το απλό να υπάρχει  ένα πιάτο φαϊ στο σπίτι . Το πώς θα γίνει αυτό δεν αφορά τον λαό, για αυτό υπάρχουν οι πολιτικοί , για να δίνουν λύσεις. 
Τιμώρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ) και το ΛΑΟΣ που τον έφεραν σε άθλια κατάσταση, ευνόησε τα κόμματα που ίσως έχουν λύσεις και μπορούν να βοηθήσουν αυτή την χρονική στιγμή  (ΣΥΡΙΖΑ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ).
 Η πολιτική που ακολουθήθηκε από τα μνημονιακά κόμματα ήταν οδυνηρή,  δεν μπορούσαν να κάνουν  κάτι άλλο οι ψηφοφόροι. Το μόνο όπλο αντίδρασης που είχαν στα χέρια τους ήταν αυτό της ψήφου , με αυτό αντέδρασαν και έστειλαν το μήνυμα τους . Τώρα αν το μήνυμα αυτό το κατάλαβαν  ή πιο σωστά το έλαβαν τόσο  τα μεγάλα κόμματα  όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση  - ειδικά η Γερμανία – θα δούμε στο κοντινό μέλλον. Δεν γίνεται να προσπαθούμε να φτάσουμε σε μισθούς Βουλγαρίας και τα είδη να πωλούνται σε τιμές Ελβετίας. , δεν μπορούμε να είμαστε το πειραματόζωο της Ευρώπης (κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ σε άλλο κράτους του κόσμου).
Όσο για το δικομματισμό αν έχει τελειώσει δεν είναι σίγουρο , αν ανατρέξουμε στην Ιστορία πάντα η Ελλάδα ήταν σε κατάσταση δικομματισμού. Ίσως τώρα να τελειώνει η οικογενειοκρατία (των Παπανδρέου και Καραμανλή) του πολιτικού συστήματος . Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος βαρέθηκε , σιχάθηκε τα κόμματα εξουσίας και κατ’ επέκταση   το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι το 60%  του εκλογικού σώματος , αναλυτικά  40% η αποχή , 1% άκυρο και 19% τα κόμματα που έμειναν  εκτός βουλής, δεν συμφωνεί με αυτό το πολιτικό σύστημα δεν τον εμπνέει. 
Όσον αφορά  το κυρίαρχο θέμα των πολιτικών συζητήσεων η είσοδος του κόμματος  Χρυσής Αυγής στην Βουλή , θεωρώ πώς  τα δύο μεγάλα κόμματα με την πολιτική και τακτική που ακολούθησαν προεκλογικά καθώς επίσης κατά το διάστημα που κυβέρνησαν την χώρα  δεν έκαναν τίποτα για την λαθρομετανάστευση και την αυξημένη εγκληματικότητα . Μερίδιο ευθύνης έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που άπλωσε ομπρέλα προστασίας στους λαθρομετανάστες , χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η  περίπτωση των λαθρομεταναστών που μεταφέρθηκαν από την  Κρήτη στην Νομική Σχολή Αθηνών.
Μόνο με λογική και ψυχραιμία , προσωπικά από τον καθένα μας ξεχωριστά δίχως να περιμένει βοήθεια, αντιμετωπίζεται η κατάσταση. Ας σκεφτούμε με νηφαλιότητα και καθαρό μυαλό τι χρειάζεται η πατρίδα τούτη την στιγμή ποιο είναι το καλό της και κατά συνέπεια το καλό όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου