MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

4 Φεβρουαρίου - Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου


Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα έχει θέμα «Μαζί, είναι δυνατόν», διότι μόνο αν κάθε άνθρωπος, πολίτης, οργανισμός ή κυβέρνηση αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, τότε μόνο θα ελαττωθούν οι πρόωροι θάνατοι από καρκίνο.
Όλοι συμφωνούν ότι ο Καρκίνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου, η μεγαλύτερη μάστιγα της εποχής μας. Το ότι 7 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους είναι κάτι που τα λέει από μόνο του όλα. Πέρα όμως από τα 7 εκατομμύρια ανθρώπων που χάνουν εξ αιτίας του τη ζωή τους, υπάρχουν και 11 εκατομμύρια ου νοσούν, εκ των οποίων το 70% είναι σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος, κυρίως διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για τις πολυέξοδες θεραπείες, ή τα ταξίδια για την παρακολούθηση κάποιας θεραπείας. Με τη λέξη «καρκίνο» χαρακτηρίζουμε ένα σύμπλεγμα νόσων που σχετίζονται με τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό και την ανοργάνωτη ανάπτυξη των προσβεβλημένων κυττάρων.
Οι συνηθισμένες μορφές Καρκίνου είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, του προστάτη και του μαστού.
 Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με τις εξής προϋποθέσεις:
• Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους.
• Φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή δίαιτα και αποφυγή παχυσαρκίας.
• Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.
• Πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου.
Η  Διεθνής Ένωση κατά του Καρκίνου (UICC), στοχεύει  μέχρι το 2020 να επιτύχει:
- αποτελεσματικά προγράμματα ελέγχου του καρκίνου
- μείωση των παραγόντων κινδύνου, όπως η χρήση καπνού και η κατανάλωση αλκοόλ
- ένα καλύτερα ενημερωμένο κοινό
- βελτιωμένες μεθόδους διάγνωσης
- καλύτερη κατάρτιση του ιατρικού προσωπικού
- καλύτερα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών με καρκίνο
 Η Παγκόσμια Ημέρα αυτή καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου με σκοπό την ενημέρωση όλου του κόσμου γύρω από αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου