MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ο ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ


Ο γκεμπελισμός στο μεγαλείο του  γράφτηκε στην ΕΣΠΡΕΣΣΟ "Προσφέρθηκαν λοιπόν λευκό και κόκκινο κρασί «Μελισσάνθη» του «Πόρτο Καρράς», ενώ σε κάθε ροτόντα οι πιατέλες με τα αλλαντικά και τα τυριά διαδέχονταν η μία μετά την άλλη" σε κάθε τραπέζι υπήρξαν 2 πιατέλες με τυριά και αλλαντικά μέχρι εκεί . Όσο για το "Έξω από το «Olympic Hall» το κέτερινγκ είχε συνεχώς δουλειά προσφέροντας χυμούς, ατομικές συσκευασίες με τοπικά γλυκίσματα και σάντουιτς που εξαφανίζονταν σε χρόνο dt" αυτό έγινε την πρώτη μέρα και ήταν προσφορά του Δήμου Σιθωνίας για να προβάλει τα τοπικά προϊόντα. Το κέτερινγκ που λέει για τις επόμενες μέρες του συνεδρίου ήταν γαλλικοί καφέδες, χυμοί σαν και αυτούς που παίρνεις στο πρωινό του  ξενοδοχείου, μπισκοτάκια , κέϊκ και κρουασανάκια . Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Το συνέδριο είχε συμβολικό χαρακτήρα διότι το Πορτο Καρράς έχει συνδυαστεί ότι εκεί γίνονται συνέδρια για μεγάλα γεγονότα της πολιτικής ζωής του τόπου . Απο το Πόρτο Καρράς ξεκίνησε ο Εθνάρχης την δημιουργία της ΝΔ. Απλά η λάσπη και η παραπληροφόρηση έχουν στόχο τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων χωρίς όρους κάτι που θα σημαίνει την διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Οσο για την ομιλία του Αβραμόπουλου έγινε στις 20.30 και όχι στις 17.30 ο λόγος που έφυγαν οι δήμαρχοι ήταν για να εκφράσουν την αντίδραση τους στον Βούτση. Ότι αφορά την χλιδή θα ήταν να τρώνε αστακούς και να πίνουν σαμπάνιες κάτι τέτοιο δεν έγινε. Το θέμα είναι ότι ειπώθηκαν αρκετά που αν γίνουν έστω τα μισά θα αλλάξει επίπεδο προς το καλύτερο  η τοπική αυτοδιοίκηση.
Ασχολήθηκαν οι δημοσιογράφοι με την χλιδή - που δεν είναι έτσι όπως το παρουσιάζουν- του συνεδρίου αλλά κανένας από αυτούς δεν έγραψε για τα προβλήματα των νησιωτικών και ορεινών δήμων. Για το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων  που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι δήμοι κουβέντα. Το γεγονός ότι έχουμε δήμους δύο ταχυτήτων για να μην πώ τριών και τεσσάρων τίποτα για αυτό. Μα φυσικά αν έγραφαν κάτι τέτοιο πως θα δούλευε ο γκεμπελίστικος μηχανισμός που έχει στόχο τα διαθέσιμα των δήμων . Όλα είναι θέμα επικοινωνίας και πως θα τα διαχειριστείς.

ΥΓ.
Με δυό πιατέλες αλλαντικά και τυριά και 6 μπουκάλια κρασιά δεν είναι χλιδή είναι συμβιβασμός με την πραγματικότητα. Τα γεύματα τα πλήρωσαν οι δήμαρχοι από την τσέπη τους την διαμονή την πλήρωσε η ΚΕΔΕ όπως έκανε και στα προηγούμενα συνέδρια, αυτό για την Ιστορία.

Νίκος Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου