MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Οι Top 6 Τροφές για το Χτίσιμο των Μυών

 
Ενώ κάποτε οι γυναίκες είχαν τα πρωτεία στην επίβλεψη της εμφάνισης, πλέον και οι άντρες έχουν μπει δυναμικά σε αυτό το `παιχνίδι`. Όλο και περισσότερα μέλη από το ισχυρότερο φύλο πηγαίνουν στο γυμναστήριο, κάνουν σολάριουμ, ακόμη και αποτρίχωση. Η μυϊκή ανάπτυξη θεωρείται ότι πιο `hot` αλλά και η πιο δύσκολη διαδικασία στον δρόμο για την επίτευξη της ιδανικής εικόνας.
Η καθημερινή άσκηση με βάρη δεν φτάνει γιατί το σώμα μας εξαρτάται από τα συστατικά που προσλαμβάνει. Στη συνέχεια θα παρουσιάσουμε τις έξι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης, οι οποίες θα βοηθήσουν στο χτίσιμο των μυών.

1) Ψάρι
Όταν πρόκειται για την δόμηση των μυών, τα ψάρια κερδίζουν κάθε ανταγωνιστή. Ο Σολομός είναι ένα ιδανικό παράδειγμα. Δεν είναι μόνο ότι σε 100 γραμμάρια σολομού υπάρχουν 25 γραμμάρια καθαρής πρωτεΐνης/100γρ, αλλά είναι επίσης εμπλουτισμένος με μια σειρά από άλλα υγιεινά και απαραίτητα συστατικά που κάνουν ένα φιλέτο σολομού ότι καλύτερο για την μεταπροπονητικη σας αποκατάσταση.
Ο Σολομός περιέχει υγιή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης D. Εκτός από τον Σολομό όμως, όλα τα υπόλοιπα ψάρια αποτελούν την πιο καθαρή πηγή πρωτεΐνης και θα σας βοηθούσαν να κτίσετε μυς με όσο πιο ευγενικό τρόπο για το σώμα σας γίνεται.

2) Κοτόπουλο
Υπάρχει κάτι που μπορούμε να πούμε για το κοτόπουλο χωρίς να το γνωρίζετε ήδη; Το κοτόπουλο θεωρείται ιδανική τροφή για τους μυς. Ένα ωραίο καθαρό κομμάτι του λευκού κρέατος θα σας ενισχύσει με 31 γραμμάρια πρωτεΐνης/100γρ και μόνο 4 γραμμάρια λίπους.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά την πρωτεΐνη, το κοτόπουλο με λαχανικά είναι ένα υπερπλήρες γεύμα από πλευράς αμινοξέων. Αν θέλετε να συνδυάσετε την καλή γεύση με την θρεπτική αξία αυτό είναι ένα ιδανικό γεύμα για εσάς.

3) Αυγά
 Ένα νόστιμο φαγητό που είναι εύκολο και γρήγορο. Τα αυγά είναι το κλειδί για κάθε άνθρωπο που αναζητά μυϊκή ανάπτυξη. Κάθε αυγό περιέχει 5 έως 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόνο 60 θερμίδες. Δεν είναι μόνο η ποσότητα της πρωτεΐνης που κάνει τα αυγά ιδιαίτερα, αλλά το είδος τους. Δηλαδή οι πρωτεΐνες από τα αυγά είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν από το σώμα και έχουν υψηλότερη βιολογική αξία από οποιαδήποτε άλλη τροφή.

4) Όσπρια
Δεν έχει σημασία πως θα τα μαγειρέψετε ή ποια θα επιλέξετε. Μόλις ένα φλιτζάνι όσπρια βραστά περιέχουν πάνω από 20 γραμμάρια/100γρ σε αμινοξέα. Τα όσπρια περιέχουν επίσης και άλλες σημαντικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που τα κάνουν το πιο υγιεινό υποκατάστατο του κρέατος.

5) Κιμάς από βοδινό κρέας
Το κόκκινο κρέας από καθαρό μοσχαρίσιο κιμά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Μόλις 100 γραμμάρια μοσχαρίσιου κιμά περιέχουν περισσότερα από 27 γραμμάρια πρωτεΐνης/100γρ. Παρά το γεγονός ότι η ίδια μερίδα έχει 11 γραμμάρια λίπους και πάνω από 200 θερμίδες, αυτό που το διαφοροποιεί από τα άλλα είδη κρέατος είναι τα μέταλλα και οι βιταμίνες που περιέχει.
Το μοσχάρι είναι γεμάτο με βιταμίνη Β12, ψευδάργυρο και σίδηρο - τα οποία είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη των μυών.

6) Πρωτεΐνη ορού γάλακτος
Όταν ήμασταν παιδιά, όλοι μας υπενθύμιζαν συνεχώς ότι πρέπει να πίνουμε γάλα. Τώρα που είμαστε ενήλικες, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος πρέπει επίσης να έχει έναν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, γνωρίζοντας ότι το ζωικό γάλα μας δίνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, και περιέχει πολύ λίγο λίπος.
Η επιλογή ενός ποιοτικού σκευάσματος από ορό γάλακτος μπορεί να σας δώσει την απαραίτητη μερίδα πρωτεΐνης που θέλετε, οποιαδήποτε στιγμή, στο γραφείο, στο γυμναστήριο ή στο σπίτι, με ελάχιστες θερμίδες και πολλά αλλά θρεπτικά συστατικά.

 Ανακεφαλαιώνοντας πρέπει να πούμε ότι αν γυμνάζεστε πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 2 γραμμάρια καθαρής πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους ανεξαρτήτως φύλου. Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης τις παραπάνω αναλογίες ώστε να υπολογίζετε σωστά την ποσότητα των πρωτεϊνών που έχετε λάβει.
Για παράδειγμα αν έχετε για γεύμα ένα φιλέτο κοτόπουλο βάρους 200γρ, θα λάβετε 50γρ πρωτεΐνης. Οπότε αν είστε πχ 50 κιλά και έχετε ανάγκη ημερησίας πρόσληψης 100 γραμμάρια πρωτεΐνης, σημαίνει ότι θα πρέπει να συμπληρώσετε τη διατροφή με αλλά 50 γραμμάρια καθαρής πρωτεΐνης.
Οι πρωτεΐνες ορού γάλακτος αναφέρουν στην ετικέτα ακριβώς τα γραμμάρια καθαρής πρωτεΐνης που λαμβάνετε και είναι ο πιο εύκολος τρόπος συμπλήρωσης της διατροφής σας.

Για την οποιαδήποτε διευκρίνηση είμαστε πάντα στην διάθεση σας!

i-Cure.gr
https://www.i-cure.gr/blog/blog?blog_id=78


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου