MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Δ. Θεσσαλονίκης: Τέλος στα καύσιμα και στα λιπαντικά σε λίγες ημέρες


Σε αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες για να λύσουν το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την απευθείας προμήθεια καυσίμων από την ΕΚΟ, μετά και το πράσινο φως που δόθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του. Από μέρα σε μέρα τα απορριμματοφόρα και τα άλλα οχήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς καύσιμα και λιπαντικά.
Το πρόβλημα είχε επισημάνει τότε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν, που ζήτησε την έγκριση του Σώματος για να προχωρήσει η διοίκηση του δήμου σε προμήθεια καυσίμων με απευθείας ανάθεση στην ΕΚΟ. Όπως εξήγησε, στα τέλη Δεκεμβρίου (δηλαδή σε λίγες μέρες) λήγει ακόμη και η παράταση που είχε δοθεί στη συμφωνία η οποία είχε επέλθει πριν από δύο χρόνια μεταξύ των δήμων της Θεσσαλονίκης (μέσω της νομαρχίας) και της ΕΚΟ για τον εφοδιασμό με καύσιμα και λιπαντικά.
Ωστόσο, οι ποσότητες των καυσίμων που είχε ως απόθεμα ο κεντρικός δήμος τελείωσαν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρακτικό και έντονο πρόβλημα, πρόβλημα μάλιστα που αντιμετωπίζει σήμερα η συντριπτική πλειονότητα των δήμων.
«Είχαμε προβλέψει ότι μπορεί να δημιουργηθεί ζήτημα με τα καύσιμα και για το λόγο αυτόν προχωρήσαμε στη διενέργεια διαγωνισμού τον Οκτώβριο. Ωστόσο, ο διαγωνισμός αυτός κηρύχθηκε άγονος, αφού καμία εταιρία δεν έδειξε ενδιαφέρον. Έτσι, αποταθήκαμε κατ' ιδίαν σε διάφορες εταιρίες, μεταξύ των οποίων και στην ΕΚΟ, η οποία συμφώνησε να μας προμηθεύσει με καύσιμα με τιμή που ήταν κατά 30% αυξημένη σε σύγκριση με αυτήν που ίσχυε στο πλαίσιο της συμφωνίας της με τη νομαρχία. Ωστόσο, επειδή το θέμα προσκρούει στο ελεγκτικό συνέδριο, απαιτείται έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για απευθείας ανάθεση», είπε χαρακτηριστικά ο Χ. Καπόν.
Σκουπίδια σε γειτονιές
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δηλώνει στον «Α» ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητα, Θανάσης Παππάς, τα συσσωρευμένα σκουπίδια που έκαναν την εμφάνισή τους σε ορισμένες περιοχές κυρίως στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης δεν οφείλονται στην έλλειψη καυσίμων.
«Τις μέρες αυτές των Χριστουγέννων, απορριμματοφόρα δεν πέρασαν από κάποια στενά και ορισμένους δρόμους όσο συχνά περνούν συνήθως», επισήμανε ο αντιδήμαρχος και προσέθεσε ότι οι νέοι υπάλληλοι, με σύμβαση εργασίας δίμηνης διάρκειας, έχουν ήδη πιάσει δουλειά.
ΠΗΓΗ: «Αγγελιοφόρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου