MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΥΤΗ Η ΠΥΛΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΦΩΤΙΣΤΕΙ;


Άρθρο του Νίκου Οικονόμου

Το λιμάνι της Αίγινας το κοσμεί ένα έργο ενός σύγχρονου και διεθνούς φήμης καλλιτέχνη του Κώστα Βαρώτσου. Το έργο ο καλλιτέχνης το δώρισε στην Αίγινα, στο τόπο που επέλεξε να μένει, ίσως γιατί τον εμπνέει το φως της.
Όμως αυτό το έργο έγινε σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης, κακώς κατά την ταπεινή μου γνώμη. Πιστεύω πως έπρεπε να εκμεταλλευτούμε την προσφορά του καλλιτέχνη τουλάχιστον σε επίπεδο τουριστικής προβολής. Τώρα αν κάποιοι συμπολίτες μας διαφωνούν ως προς τον χώρο ας με συγχωρήσουν για την αντίθετη άποψη μου, αν και όταν πρωτοάκουσα για το σημείο που θα τοποθετηθεί είχα τις αντιρρήσεις μου οι οποίες ξεπεράστηκαν όταν το είδα τοποθετημένο.
Μπροστά από το έργο αυτό, κατά καιρούς, αρκετοί από εμάς έχουν βγάλει φωτογραφίες και τις έχουν μοιραστεί με άλλους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Αν όντως έχει υπάρξει τελική απόφαση της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η οποία λέει ότι δεν εμποδίζει το έργο του καλλιτέχνη και ότι μπορεί να συνυπάρχει στον ίδιο χώρο με τον Αι Νικόλα τον Θαλασσινό, ε ναι! ήρθε η ώρα να ξαναφωτιστεί. Δεν είναι πολιτική ήττα ο φωτισμός της ΠΥΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ. Είναι νίκη του πολιτισμού της.


ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΥΓ 
Δεν μου αρέσει αισθητικά το συγκεκριμένο έργο να είναι χώρος όπου  κοιμούνται οι γύφτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου