MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ



ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 

Αξιότιμοι Κύριοι Συνάδελφοι,
Έπειτα από την κατεπείγουσα τηλ.πρόσκληση μου την 27/09/2017 για σύγκληση όλης της ομάδας μας καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και τον καθένα ξεχωριστά για τον δύσκολο  αγώνα και τις προσπάθειες που καταβάλετε έχοντας ως οδηγό τις αρχές και τις αξίες που υπηρετούμε πιστοί στον όρκο που δώσαμε στους πολίτες παρ’ όλες τις αντιξοότητες που παρουσιάζονται. Η ηθική, η εντιμότητα, ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια, οι ηθικές αξίες που εκφυλίζονται με την πάροδο του χρόνου τις κρατάμε πολύ ψηλά και δεν συγχωρούμε καμία απόκλιση/παρέκκλιση από κανέναν.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Υπηρετώ αυτόν τον θεσμό περίπου τριάντα χρόνια και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος διότι στα θέματα ηθικής και αξιοπρέπειας είμαι ιδιαιτέρως αυστηρός και δεν δέχομαι καμία  αμφισβήτηση, άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από αυτές τις τιμητικές θέσεις που μου έχουν εμπιστευτεί όλοι οι συνάδελφοί της Τ.Α.
Μου προκαλεί πολλά ερωτήματα η στάση ορισμένων, ευτυχώς, συναδέλφων που προσπαθούν να μηδενίσουν ή και να απαξιώσουν αυτήν την συμπεριφορά που είναι πέρα για πέρα δίκαιη και δημοκρατική και θέλουν να περάσουν εκβιαστικά κανόνες που δεν συνάδουν ούτε με το ήθος μου αλλά ούτε με αυτά που πρεσβεύει ο συνδυασμός μας.
Στην περίπτωση μας ο λόγος είναι συμβόλαιο και ο λόγος μου Ευαγγέλιο και κανείς πιστεύω δεν θα με κατηγορήσει για ανακολουθία λόγω και έργων. Όλοι οι συνάδελφοι που μπορούν να αφιερώσουν χρόνο και καθημερινή παράσταση έχουν αξιολογηθεί βρίσκονται σε τομείς ευθύνης και ελαφρύνουν τον δύσκολο αγώνα, όταν όμως ως ομάδα βρισκόμαστε και συζητούμε και δεσμευόμαστε για ενέργειες και αποφάσεις που πρέπει να είμαστε μία γροθιά και κάποιοι ξεχνούν αυτές και βέβαια αθετούν αυτές.
Αυτοδίκαια με την στάση τους δεν σέβονται τις δεσμεύσεις τους και θέτουν τον εαυτό τους εκτός ομάδας.  Πριν από 2 ημέρες κάλεσα στο γραφείο μου τον Κύριο Οικονόμου Νικόλαο να συζητήσουμε τρέχοντα θέματα του δήμου αλλά και να του υπενθυμίσω την δέσμευσή του ενώπιων όλων των μελών της ομάδας μας που βρίσκονται στο Δ.Σ και στις Δημοτικές κοινότητες ότι θα τον αφήσουμε. όπως ο ίδιος είχε ζητήσει, μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου ως Πρόεδρο Δ.Σ. Πριν αρθρώσω λέξη αρκετά εκνευρισμένος μου απάντησε ότι δεν παραιτείται από πουθενά και απειλητικά μου παρότρυνε να του κάνω πρότασης μομφής και βέβαια η ανεξαρτητοποίηση  του είναι κάτι που ξέρει  πολύ καλά.
Δεν κρύβω την πικρία μου για αυτήν την συμπεριφορά του και είναι κάτι που δεν το περίμενα από έναν άνθρωπο που πιστεύει σε εμένα όπως έλεγε και παρότρυνε πιεστικά να κατέβω στις εκλογές.
Αξιότιμοι Κύριοι Συνάδελφου
Θα ενθυμείστε και το κακό παιχνίδι με τις αρχαιρεσίες την δεύτερη θητεία της δημοτικής αρχής που πραγματικά δημιούργησε ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας και την διαπόμπευση μελών της ομάδας μας που ισχυρίζεται ότι δεν τον ψήφισαν και έγινε θέμα συζήτησης στα καφενεία-στέκια του νησιού καθώς και σε όλα αυτά τα σκοτεινά μπλοκ με ανώνυμα σχόλια που οι ίδιοι καταχωρούσαν.
Δεν κρύβω ότι πολλές φορές έγιναν έντονες συζητήσεις με τον κ. Οικονόμου στο γραφείο μου για διακριτές συμπεριφορές και ανοχές όπως δίνοντας απεριόριστο βήμα σε μέλη της αντιπολίτευσης και  επιτιμώντας φωνασκώντας τα μέλη της συμπολίτευσης και πολλές φορές αφαιρώντας τους τον λόγο, δημιουργώντας δυσαρέσκεια στα μέλη της διοίκησης που δικαιολογημένα ένοιωθαν την υποχρέωση να το χρεώνουν σε εμένα. Δεύτερον, η έλλειψη συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα είναι εμφανής.
Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση από ανθρώπους που τους εμπιστεύθηκα νευραλγικές θέσεις όπως θεσμικούς ρόλους να προσπαθούν να γίνουν πάνω και από τον δήμαρχο και προκαλούν με τις πράξεις τους μέσα και έξω από τον Δήμο με αυταρχικές συμπεριφορές που δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην πλειοψηφία και βέβαια έρχονται αντίθετες με την εφαρμογή του νόμου και τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει.
Η συναναστροφή με ανθρώπους που ουσιαστικά είναι απέναντι από τις ηθικές αξίες που υπηρετούμε και στρέφονται εναντίον της δημοτικής αρχής (μηνύσεις - κακές συμπεριφορές -συκοφαντίες κ.α)  είναι απαράδεκτο και έξω από κάθε όριο λογικής ο Πρόεδρος του Δ.Σ να συντρώγει μαζί τους και να τρέχει σε κάθε κάλεσμά τους με αποτέλεσμα να μας εκθέτει όλους μας.
Αγαπητοί συνάδελφοι.
Σε μία τέτοια κρίσιμη περίοδο γενικής απαξίωσης των θεσμών οικονομικής κρίσης και κοινωνικών ανισοτήτων. είναι υποχρέωση μας απέναντι στους πολίτες μας να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων και το μόνο που δεν έχουμε δικαίωμα είναι να κάνουμε παιχνίδια σε ποιον η ποιους θα είμαστε πιο αρεστοί Είναι έλλειψη σεβασμού αντί παλικαρίσιας παραίτησης και μίας συν·-. Υ συνεχίζουμε εκβιαστικά αυτήν* την τακτική με την δήθεν υποβολή παραίτησης από επιτροπές του Δήμου  όπως η τουριστική επιτροπή και η επιτροπή μεταναστών. Έχοντας την κύρια ευθύνη παρακολούθησης των αποφάσεων να επιρρίπτουμε ευθύνες σε άλλους που αγωνίστηκαν και πλήρωναν οι ίδιοι τα ταξίδια και τις συμμετοχές σε επιτροπές και σε δύσκολες οικονομικά περιόδους έφεραν θετικό αποτέλεσμα, όπως ο Πρόεδρος της Τουριστικής επιτροπής.
Για αυτά και άλλα πολλά κύριοι συνάδελφοι εισηγούμαι την διαγραφή του Κυρίου Οικονόμου από τον συνδυασμό μας και βέβαια επιφυλάσσομαι για τις όποιες ενέργειες θα πράξω σε ότι θα  ακολουθήσει.
Με εκτίμηση,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΥΡΤΖΗΣ

ΥΓ.
Επειδή υπήρξε πρόβλημα με τις εικόνες , δεν διαβαζόταν από κινητό,  έγινε επεξεργασία των εικόνων και μετατροπή σε κείμενο για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου