MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ

H εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια έξω από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου στην Ηλιούπολη, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μήνυμα προς την ελευθερία του τύπου, μας θέλουνε ραγιάδες χωρίς σκέψη και κρίση , μας θέλουνε ρομποτάκια.
Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας ήταν ένας εκ των ιδρυτών του blog troktiko μέσα στο οποίο διακινόντουσαν ιδέες , πληροφορίες που χτυπούσαν το πολιτικό-οικονομικό-δημοσιογραφικό κατεστημένο. Αυτές ιδέες δεν μπορούσαν να ελεγχθούν από το σύστημα, δεν μπορούσε να πλασαριστεί η είδηση όπως αυτοί θέλανε για αυτό έπρεπε να σωπάσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν οι πρόσφατες απεργίες , θυμηθείτε ποίος ήταν ο  τρόπος που το παρουσίαζαν τα μεγάλα ελεγχόμενα κανάλια και πως παρουσιαζόταν μέσα από το troktiko, τότε θα καταλάβετε τι εννοώ. Επιπλέον το troktiko τους έκλεβε την πελατεία γιατί ο κόσμος είχε πραγματική ενημέρωση και ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για αυτούς, δεν έλεγχαν την είδηση, έπρεπε λοιπόν να σωπάσει.
Από την άλλη ήταν και ένα συμβολικό κτύπημα στην ανεξαρτησία και πολυφωνία των blogs, με ξεκάθαρο μήνυμα καθίστε καλά γιατί είδατε τι έπαθε Γκιόλιας μην πάθετε και εσείς τα ίδια.
Ο τραμπουκισμός και ο φασισμός δεν θα περάσει δεν είμαστε τριτοκοσμική χώρα, είμαστε η χώρα που γέννησε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ζούμε στον τόπο όπου γεννήθηκαν τα μεγαλύτερα μυαλά,για αυτό λοιπόν λέω
ΖΉΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ-ΣΚΕΨΕΙΣ-ΙΔΕΩΝ   ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΙΜΩΜΑ
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου