MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Επιστολή – πρόταση του υποψηφίου Δημάρχου Αίγινας κ. Παναγιώτη Γρηγορόπουλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αίγινα 13/8/2010

Επιστολή – πρόταση του υποψηφίου Δημάρχου Αίγινας κ. Παναγιώτη Γρηγορόπουλου για τη λήψη έκτακτων μέτρων από το Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό την ανακούφιση και διευκόλυνση των κατοίκων και των επιχειρηματιών της Αίγινας, μετά τη ζημιά που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών στην παροχή ρεύματος και νερού.
Η επιστολή του κ. Παναγιώτη Γρηγορόπουλου που απευθύνεται στον Δήμαρχο Αίγινας, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων έχει ως εξής:
Προς τον κ. Παναγιώτη Κουκούλη
Δήμαρχο Αίγινας
Αίγινα, 13 Αυγούστου 2010
Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,
Τις προηγούμενες ημέρες η Αίγινα βρέθηκε σε μια έκτακτη, αν και σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμη, κατάσταση.
Εξαιτίας της βλάβης που υπέστησαν δύο καλώδια της ΔΕΗ και της αδυναμίας επαρκούς αντιμετώπισης της ηλεκτροδότησης μέχρι το πέρας της επισκευής τους, ολόκληρο το νησί μας παρέμεινε χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό για πολύ μεγάλα διαστήματα.
Το γεγονός αυτό, πέρα από την ταλαιπωρία, τον δικαιολογημένο εκνευρισμό των πολιτών και τη δυσφήμιση της Αίγινας, είχε ως αποτέλεσμα ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του νησιού. Βρισκόμαστε, άλλωστε, εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου. 
Ασφαλώς, τις τεράστιες οικονομικές καταστροφές που υπέστησαν οι πολίτες της Αίγινας, πρέπει να αναλάβουν όλοι όσοι ευθύνονται, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Ήδη, μάλιστα, οι επαγγελματικές ενώσεις του νησιού έχουν κινηθεί νομικά εναντίον της ΔΕΗ και κατά παντός υπευθύνου. Χωρίς καμία αμφιβολία θα έχουν και τη δική μας συμπαράσταση σε ό,τι χρειαστούν.
Πέρα από αυτό, όμως, οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν και έκτακτες, πιο άμεσες λύσεις.
Για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να προτείνουμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για τη σύγκλιση έκτακτού Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό αντικείμενο τη λήψη άμεσων μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης των συμπολιτών μας που δικαιολογημένα βρίσκονται τις τελευταίες ώρες σε απόγνωση.
Μέτρα όπως:
  • η δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς τους πολίτες της Αίγινας, και ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις, για χρονικό διάστημα που θα προσδιοριστεί,
  • η απαλλαγή από τα Δημοτικά τέλη των επιβαρύνσεων που προκύπτουν από τη ΔΕΗ,
  • η υπαγωγή των επιχειρήσεων στη χαμηλότερη δυνατή κλίμακα χρέωσης για το νερό,
  • η άσκηση πίεσης προς τα αρμόδια Υπουργεία για το πάγωμα για εύλογο χρονικό διάστημα των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών προς τα ταμεία.
  • η ρύθμιση κατόπιν συνεννόησης με τις διοικήσεις των τραπεζών για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών στην αποπληρωμή των δόσεων,
πέρα από την προφανή οικονομική τους αξία, θα έστελναν και ισχυρό μήνυμα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν και αναγκάστηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη -χωρίς μάλιστα να ευθύνονται σε τίποτα- να προμηθευτούν γεννήτριες, να πετάξουν εμπορεύματα και γενικότερα να προβούν σε έκτακτα έξοδα.
Σκοπός, άλλωστε, της Αυτοδιοίκησης είναι να βρίσκεται με ευαισθησία στο πλευρό των πολιτών, κυρίως όταν μας χρειάζονται.
Ευελπιστώντας στην αποδοχή του αιτήματός μου, σας προσκαλώ να ενώσουμε δυνάμεις για το καλό του νησιού και των πολιτών. Αυτό και μόνο προέχει αυτή τη στιγμή.
Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Γρηγορόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας
Επικεφαλής Συνδυασμού «Αίγινα – Πρόσω Ολοταχώς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου