MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ


Σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε στην δημοσιότητα από την Διεθνή  Όργανωση Εργασίας, η ανεργία στους νέους κάτω των 24 ετών έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα ρεκόρ, που δεν έχει ξαναϋπάρξει παρόμοια κατάσταση μετά το τέλος του β' παγκοσμίου πολέμου.
Υπολογίζεται ότι κυρίως στις οικονομίες της Δύσης, αλλά και στις χώρες του πρωήν ανατολικού μπλοκ οι νεαροί άνεργοι το 2009 φτάσανεστα 81 εκατομύρια!!! Και οι τάσεις για το 2010 είναι αυξητικές...
Σύμφωνα με τους ειδικούς το "ποσοτστό ανεργίας των νέων έχει φτάσει στο 17,7 % στις ανεπτυγμένες βιομηχανίες και είναι στο υψηλότερο που έχουμε συναντήσει ποτέ. Στις χώρες της Ευρωπαϊκης ένωσης η ανεργία στους νέους κτυπάει διπλάσιο ποσοτό από ότι στις νέες. Πρόκειται για μιά χαμένη γενιά..."
Ένας νέος όρος θα προστεθεί στο καθημερινό λεξιλόγιο  μας  " φτωχος  εργαζόμενος", εκτός από τον  κανονικά άνεργο, α είανι αυτός που ναι μεν έχει δουλειά αλλά εξακολουθεί να είναι πάμπτωχος, δουλεύει για το τίποτα κυριολεκτικά όμως.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ 152 εκατομύρια νέοι βρίσκονται στη κατηγορία των φτωχών εργαζομένων  που περίπου κερδίζουν 1,25$ ημερεσίως, που ισοδυναμεί με το 28% όλων των νεαρών εργαζομέμενων δηλ. περίπου ο ένας στους τρείς .
Όταν ο νέος ο οποίος  βράζει το αίμα του, έχει όνειρα για μια καλύτερη ζωή και αποφασίζει να βγεί στην αγορά εργασίας και δεν βρίσκει δουλειά τότε τι πιστεύεται ότι θα γίνει; δεν θα ξησπάσουν κάπου όλοι αυτοί οι οποίοι δεν είναι μόνο πεινασμένοι αλλά και οργισμένοι για ότι γίνεται. 

Στά δικά μας τώρα μήπως όσοι ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να δώσουν προσοχή στο θέμα αυτό; να κοιτάξουν να μεριμνήσουν ώστε να αποφύγουμε σαν κοινωνία τα παρατράγουδα με τις όποιες αρνητικές συνέπειες. Σκέψεις, ιδέες, προτάσεις χρειάζονται, το πρόβλημα το ξέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου