MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΑΕΔ 2010

Το Πρόγραμμα αφορά άνεργες Γυναίκες ηλικίας από 22 έως 64 ετών. Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέργων γυναικών θα ανέλθει συνολικά στις 4.000 θέσεις. Πολύ περισσότερες απ’ ότι στο Πρόγραμμα των ΝΕΕ. (Σχόλιο: Προτείνουμε εάν είσαστε γυναίκα και θέλετε να υποβάλετε την αίτηση σας, να το κάνετε σε αυτό το Πρόγραμμα και όχι στων ΝΕΕ, αφού θα έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες έγκρισης).
Προτεραιότητα θα δοθεί στις άνεργες γυναίκες:
  • Με δικαίωμα επιδότησης ανεργίας
  • Που θα αναπτύξουν δραστηριότητα σε καινοτόμους κλάδους και ιδιαίτερα στην πράσινη οικονομία και είναι
  • Μέλη εταιρείας (Ο.Ε., Ε.Ε. για το ομόρρυθμο μέλος της ή Ε.Π.Ε.), που μετέχουν με ποσοστό από 51%  έως  60% στο εταιρικό κεφάλαιο.
Η μέγιστη  δημόσια δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 96.000.000 ευρώ και κατανέμονται στις Περιφέρειες της χώρας  ως εξής:
  • (8) Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος: 45.000.000 €, με 1.875 θέσεις διαθέσιμες
  • (3) Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία: 36.600.000 € με 1.525 θέσεις διαθέσιμες
  • (2) Περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου: Νότιο Αιγαίο και Στερεά Ελλάδα: 14.400.000 € με 600 θέσεις διαθέσιμες
  • Σύνολο: 96.000.000 €, δηλαδή 4.000 θέσεις
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για την πράξη αυτή, δικαιούχοι είναι οι άνεργες γυναίκες  που ξεκινούν μια νέα επιχείρηση.
Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει:
  1. Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους ή μέχρι και τριάντα (30) ημέρες πριν την έναρξη) και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης.
  2. Να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ.
  3. Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
  4. Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ)
  5. Να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
  6. Να έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους και να είναι μέχρι 64 ετών.

Επίσης: Είναι δυνατή η επιχορήγηση επιχείρησης που έχει το ίδιο αντικείμενο δραστηριότητας με επιχείρηση που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο από άλλο επαγγελματία μέσα στο τελευταίο εξάμηνο πριν από την ημερομηνία έναρξης εργασιών της νέας επιχείρησης στη ΔOΥ, μόνο σε περιπτώσεις που δεν έχει πραγματοποιηθεί μεταφορά ή μεταβίβαση ή αγορά της παλαιάς επιχείρησης ή του εξοπλισμού αυτής.
ΠΟΣΟ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε τριάντα έξι (36) μήνες (3 χρόνια).
Το ποσό της επιχορήγησης  για κάθε νέα ελεύθερη επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 24.000,00 €. Η πρώτη δόση, ύψους 6.000,00 ευρώ καταβάλλεται μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και τα υπόλοιπα 18.000,00 ευρώ σε τρεις (3) ισόποσες ετήσιες δόσεις των 6.000,00 ευρώ η κάθε μία, καταβαλλόμενη στο τέλος κάθε έτους από την υπαγωγή της και αφού θα έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, όπου και διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 
Σύμφωνα με ανακοίνωση στο επίσημο site του ΟΑΕΔ, το Πρόγραμμα της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας θα κλείσει στις 14 Δεκεμβρίου. Ανοιχτό θα παραμείνει μόνο για την Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο! Όσοι ενδιφέρεστε πραγματικά θα πρέπει να κινηθείτε άμεσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου