MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΑΝΕΡΓΙΑ Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ


ΑΡΘΡΟ του Νίκου  Οικονόμου
Η ανεργία είναι η μάστιγα της νεολαίας , γιατί πλήττει την αξιοπρέπειά της υπονομεύοντας τη θέληση και καταστρέφοντας τα οράματά της για έναν καλύτερο κόσμο. Είναι μάστιγα γιατί αφήνει το νέο εκτεθειμένο στις κάθε λογής “εύκολες λύσεις”  που προσφέρει η κοινωνία μας ωθώντας τον στην ανευθυνότητα ή ακόμη και στην εγκληματικότητα . Ας μην ξεχνάμε, ότι στην αρχαία Ρώμη την τύχη των πολιτικών πραγμάτων καθόριζε ο όχλος των ανέργων και των εξαθλιωμένων πολιτών, που πουλούσαν την ψήφο τους στον άρχοντα , που υποσχόταν περισσότερο στάρι ή ακόμη και περισσότερα θεάματα.
Η ανεργία σε τελευταία ανάλυση ,είναι μάστιγα για κάθε κοινωνία , αφού μένει ανενεργό μεγάλο μέρος του νεανικού πληθυσμού, το οποίο θα μπορούσε να συμβάλλει όχι μόνο στην αύξηση της παραγωγικότητας , αλλά και στην ανανέωση των παραγωγικών ,οικονομικών και διοικητικών μηχανισμών με καινούριες ιδέες , μεθόδους και οράματα.
Αυτήν την Ελλάδα οραματίζονται οι πολιτικοί μας; Ή αντιθέτως μια Ελλάδα με σύγχρονους ραγιάδες, μια Ελλάδα χωρίς όραμα , χωρίς ταυτότητα, με παραποιημένη  Ιστορία, μια Ελλάδα που θα έχει χάσει το μεγαλύτερο πολιτιστικό όπλο της, που δεν είναι άλλο από την πλούσια σε λέξεις γλώσσα της. 

Σημείωση:
Το κείμενο αυτό το είχα γράψει το 2008, δεν δημοσιεύτηκε τότε γιατί το θεώρησα μικρό δεν είχα αποκτήσει το μικρόβιο του ιστολογίου. Τελικά αποδεικνύεται πιο επίκαιρο από τότε  αφού η ανεργία τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς τώρα σε σύγκριση με τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου