MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Το μανιφέστο των Αγανακτισμένων


«Στο facebook γνωριστήκαμε στην πλατεία ενωθήκαμε» μ' αυτή την φράση και με την αγανάκτηση να ξεχειλίζει και εξαιτίας των χαρακτηρισμών κάποιων για το κίνημα τους ως απολιτικό και χωρίς ουσιαστικές ιδέες οι «Αγανακτισμένοι» απαντούν με τις προτάσεις τους.
Πιο αναλυτικά λοιπόν έχουν εκφραστεί δέκα προτάσεις:

1) Άρση της βουλευτικής ασυλίας για θέματα που αφορούν τον ποινικό κώδικα, καθώς και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

2) Δημιουργία επιτροπής λογιστικού ελέγχου, για ολόκληρο το χρέος. Κάποια στιγμή οι Έλληνες θα πρέπει να μάθουν πόσα, σε ποιόν και γιατί τα χρωστάμε.

3) Επαναδιαπραγμάτευση του άρθρου 7.1 της δανειακής σύμβασης, το οποίο μας απαγορεύει να συμψηφίσουμε το δάνειο με άλλες δανειακές απαιτήσεις που μπορεί να έχουμε (κατοχικά δάνεια κλπ)

4) Μείωση των αμυντικών δαπανών απο το 15% του Α.Ε.Π. στο 5%, (ακολουθώντας το μοντέλο της Γερμανίας μετά το τέλος του β' παγκοσμίου πολέμου), ενώ ταυτόχρονα ζητάμε την εγγυοδοσία των εταίρων μας για τα σύνορα της Ευρώπης περιλαμβάνοντας στο αίτημα μας και τον προσδιορισμό αρμοδιοτήτων της ευρωπαϊκής ένωσης την έρευνα και διάσωση από αέρος και θαλάσσης όπως προβλέπετε απο την συνθήκη του Μάαστριχτ.

5) Δημιουργία υπηρεσίας προμήθειας υλικού για ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, η οποία θα δημοσιεύει τις ζητήσεις και τις προμήθειες υλικού που αποστέλλει στο δημόσιο, σε σελίδα στο ίντερνετ. Η υπηρεσία αυτή θα πρέπει να ελέγχετε απο την βουλή με επικύρωση του ελέγχου από τον πρόεδρο της δημοκρατίας.

6) Φορολόγηση στο 12% σε εταιρίες και στο 10% σε φυσικά πρόσωπα. Ας προσελκύσουμε εταιρίες από ολόκληρο τον πλανήτη εδώ. Το κάνει ήδη η Κύπρος και η Βουλγαρία. Ασ κρατήσουμε τα κεφάλαια της Ελλάδας στην Ελλάδα.

7)
Επανίδρυση της ΜΟΜΑ και της ΒΥ/ΣΥΚΕΑ που καταργήθηκαν με τον 2026 του 92.
Την επιστροφή των μηχανημάτων από τις νομαρχίες, την επαναφορά των νόμων, νομοθετημάτων καθώς και διαταγμάτων που αφορούσαν τις υπηρεσίες αυτές. Ολόκληρη η Ελλάδα φτιάχτηκε απο αυτές τις υπηρεσίες .Φτανει πια με τους νονούς και τους φίλους , ο δρόμος και τα έργα μας κοστίζουν 4 φορές πιο ακριβά στους ιδιώτες.   

8) Κατάργηση των αστυνομικών υπηρεσιών απο όλα τα αθλητικά γεγονότα. Οι διοργανωτές πρέπει να φροντίζουν για την ασφάλεια των φιλάθλων και του γύρω χώρου απο το αθλητικό γεγονός. Κατάργηση της φύλαξης των VIP απο τους αστυνομικούς. Οι VIP έχουν αρκετά χρήματα ώστε να έχουν ιδιωτική ασφάλεια. Φυσικά αν οι VIP προτιμούν κάποιον αστυνομικό για την φύλαξη τους, η αστυνομία θα πρέπει να τους παρέχει αλλά ΟΧΙ δωρεάν.

9) Κατάργηση των συμβάσεων που ο λήπτης έχει μόνο υποχρεώσεις και ο παρέχων την υπηρεσία μόνο απαιτήσεις. (Τράπεζες, εταιρίες τηλεφωνίας, ασφάλειες κλπ). Ρύθμιση των χρεών των δανειοληπτών με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου. Αρκετά χρήματα πήραν οι τράπεζες ως βοήθεια απο το δημόσιο, χωρίς ανταποδοτικό όφελος. Πρόστιμα απο 1.000.000 εως 10.000.000 ευρώ, σε τράπεζες που δεν εναρμονίζουν τις χρεώσεις τους βάση των αποφάσεων των δικαστηρίων.

10) Έλεγχο και προσδιορισμό της φούσκας της εφορίας και των ταμείων με τις διαρκείς προσαυξήσεις και τους τόκους υπερημερίας σε χρέη των φορολογουμένων και ασφαλισμένων, τα οποία τα καθιστούν στο τέλος μη εισπράξιμα. Σε καμία περίπτωση το πρόστιμο και οι προσαυξήσεις δεν μπορούν να ξεπερνούν το 125 % του αρχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με τον υπάρχων νόμο, ο οποίος δεν εφαρμόζεται απο το δημόσιο μια και με δημιουργική λογιστική, πατούν σε παραθυράκια που αφήνει ο νόμος.

Τέλος αναφέρουν «Περιμένουμε τις δικές σας προτάσεις έτσι ώστε να δημιουργηθεί ενα βιβλίο υπογραφών, με στόχο την συλλογή 1.000.000 υπογραφών ,που θα το επιδώσουμε στην βουλή, με κοινοποίηση στον πρόεδρο της δημοκρατίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου