MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ενίσχυση Δήμων και Περιφερειών για πράσινο και ΑΠΕ


Την ενίσχυση Δήμων, Περιφερειών, Πανεπιστημίων και άλλων φορέων του Δημοσίου παρέχει το πρόγραμμα «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων» του ΕΣΠΑ. Αφορά την αναβάθμιση δημόσιων χώρων με φύτευση πρασίνου, εγκατάσταση ΑΠΕ, χρήση ψυχρών υλικών σε πλατείες, κλπ.
 Η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και θα είναι ανοιχτή από την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου ως τις 31 Οκτωβρίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 60 εκατ. ευρώ ενώ ο προϋπολογισμός των επιμέρους έργων πρέπει να κυμαίνεται από 500.000 ευρώ ως 6 εκατ. ευρώ.
Οι προτάσεις από τους ενδιαφερόμενους φορείς του Δημοσίου θα κατατεθούν στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Σημειώνεται ότι το ΚΑΠΕ έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση τις προδιαγραφές για ένα ακόμη πρόγραμμα με τίτλο «Πράσινα Δώματα σε Δημόσια Κτίρια» μέσω του οποίου θα ενισχύονται φορείς του Δημοσίου για τη φύτευση των ταρατσών των κτιρίων. Η προκήρυξη του προγράμματος αυτού αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου