MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Πολίτες κατά χρέους: Μην ψηφίσετε τη νέα φορολογία για ακίνητα

 

Μετά τις αλλεπάλληλες επιστολές που δέχθηκαν οι βουλευτές της χώρας από τους πολίτες για να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, φαίνεται πως μια νέα κίνηση αναπτύσσεται, με αφορμή την ψήφιση σήμερα των έκτακτων μέτρων για τα ακίνητα. Να σημειωθεί πως σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και η ΑΔΕΔΥ.
Η Κίνηση «Πολιτών κατά του Χρέους», λοιπόν, με ανοιχτή επιστολή της προς τους βουλευτές Ηρακλείου Κρήτης ζητεί να μην επαναλάβουν «το λάθος του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου» με το να ψηφίσουν το χαράτσι για τα ακίνητα, τους υπογραμμίζει πως «η συναίνεση σας σ' αυτά τα μέτρα δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση» και τους υπενθυμίζει ότι «ο λαός σάς εξέλεξε να εκπροσωπείτε τα δίκαια του και όχι να ψηφίζετε αντισυνταγματικές ρυθμίσεις και μέτρα εξαθλίωσης και κοινωνικής καταστροφής που επιβάλλονται έξωθεν».
Η ανοιχτή επιστολή των «Πολιτών κατά του χρέους»
Βουλευτές, μην επαναλάβετε το λάθος
Ανοιχτή επιστολή 26/9/2011
Κύρια και κύριοι βουλευτές Ηρακλείου,
μόλις πριν 15 μέρες ανακοινώθηκε απο τον υπουργό οικονομικών οτι ο αποταμιευμένος πλούτος στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 6,5%.
Αυτό σημαίνει οτι λεφτά υπάρχουν. Μόνο εκεί που υπάρχουν δεν φορολογούνται. Αντίθετα φορολογούν όσους δεν έχουν και όσους δεν αντέχουν.
Καθημερινά η κυβέρνηση ανακοινώνει και νέα εισπρακτικά μέτρα που ενώ δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της χώρας, οδηγούν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση ολοένα και περισσότερα κοινωνικά στρώματα.
Πρέπει να κατανοήσετε οτι ο λαός που σας ανέδειξε δεν αντέχει άλλο.
Η συναίνεση σας σ' αυτά τα μέτρα δεν έχει καμμία πολιτική νομιμοποίηση.
Ειδικά το τελευταίο μέτρο του τέλους ακινήτων που πρόκειται να εισπρακτεί μέσα απο την ΔΕΗ, είναι αντικοινωνικό και ισοπεδωτικό και οδηγεί σε κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αδύναμα νοικοκυριά.
Σύμφωνα με την άποψη έγκριτων συνταγματολόγων και νομικών ακόμα και του ίδιου του υπουργού οικονομικών (σε δήλωση του στις 26/06/2011) το μέτρο είναι αντισυνταγματικό.
Ο λαός σας εξέλεξε να εκπροσωπείτε τα δίκαια του και όχι να ψηφίζετε αντισυνταγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου