MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 30/03/2012



Ο Συνδυασμός μας «ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» το 2010 έλεγε προεκλογικά "ότι δεν υπήρξε συγκροτημένος προϋπολογισμός ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, παρά μόνο ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που μονίμως τροποποιείται."
Θα σταθώ σε ένα σημείο που αφορά την οικονομική διαχείριση του Δήμου και που αναφέρεται στο προεκλογικό μας πρόγραμμα
" Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν και θα γνωρίζουν το Προσχέδιο του τακτικού προϋπ/σμου για το 2011 καθώς και τα ετήσια προσχέδια προϋπ/σμων Δημοτικών επενδύσεων για καθένα από τα έτη 2011-2014 (Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δήμου – Δημοτικών Κοινοτήτων – Τοπικής Κοινότητας)." Αυτό φέτος δεν το κάναμε, δεν θυμάμαι αν το είχαμε κάνει πέρυσι.
Ας πάμε τώρα στο δια ταύτα , για την κατάρτιση του προϋπολογισμού καθορίζονται από σχετική εγκύκλιο κατ΄εφαρμογή του ν. 4038/2012. Στην συγκεκριμένη εγκύκλιο ορίζεται σαφέστατα ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι ισοσκελισμένος. Για αυτό παρέχεται η δυνατότητα για τον ισοσκελισμό να συναφθεί δάνειο που θα ληφθεί από πιστωτικό ίδρυμα, δίνοντας την δυνατότητα για πρώτη φορά το δάνειο αυτό να καλύψει πέραν των επενδυτικών αναγκών και χρέη από λειτουργικές δαπάνες οι οποίες όμως έχουν δημιουργηθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011. Για να γίνει αυτό είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα σχέδιο οικονομικής υποστήριξης , το οποίο σχέδιο είναι απαραίτητο και υποχρεωτικό συνοδευτικό του προϋπολογισμού. Έχει δίκιο ο κος Γκότσης σε αυτό που είπε ότι το σχέδιο οικονομικής υποστήριξης μας δόθηκε στο τέλος της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής και δεν ήταν στον φάκελο όπως ήταν ο προϋπολογισμός.
Πάμε τώρα στο δάνειο που είναι τα βασικό σημείο του προϋπολογισμού, και εδώ έχει δίκιο ο κος Κουκούλης Π. πρέπει να έχουμε ένα πραγματικό και ρεαλιστικό σχέδιο οικονομικής υποστήριξης . Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αυτό θα επεξεργαστεί για να μας δώσει δάνειο. Επίσης θέλουμε να έχουμε σαφή εικόνα για το που θα πάνε τα χρήματα του δανείου. Τα χρήματα θέλουμε να διαθετούν στην τοπική αγορά στους τοπικούς προμηθευτές για να κινηθεί το χρήμα στο νησί και να επιστρέψει ένα μέρος των χρημάτων στον δήμο μέσω των δημοτικών φόρων (εστιατόρια, καφετέριες κ.λ.π) θα ανασάνουν οι συμπολίτες μας, πρέπει να πάρουν λεφτά οι φρετοϊδιοκτήτες που όλα τα χρόνια βάζουν πλάτη, μικρότερο πόσο στην ΕΥΔΑΠ, θέλω σαφή εικόνα που θα πάνε τα χρήματα του δανείου, δεν ψηφίζω δάνειο για να εξυπηρετήσουμε την ΕΥΔΑΠ.
Στήν μείωση των μισθών που γίνεται τόσο στους δημοσίους υπαλλήλους όσο και στους ιδιωτικούς προτείνω να γίνει μείωση των αμοιβών των ειδικών συμβούλων .
Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι ένα πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου που πρέπει να κινείται στους εξής άξονες
1. Μείωση του χρέους και των οφειλών σε προμηθευτές , πως μπορεί να γίνει αυτό με κούρεμα οφειλών με διαφανείς διαδικασίες , παρουσία της οικονομικής επιτροπής και άλλων στελεχών της αντιπολίτευσης.
2. Εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών ίσως θα ήταν χρήσιμο όλα τα χρέη να γίνουν ένα όπως έλεγε και παλιά μιά διαφήμιση τράπεζας όλα σε ένα νοικοκυρεμένα αυτό γιατί θα ξέρει ο δήμος τι δόση θα μπορεί να πληρώνει κάθε μήνα (με ορίζοντα 25ετίας ίσως) , το ποσό της ΕΥΔΑΠ όπως είπε ο κος Κουκούλης Π. να το σπάσουμε σε δόσεις ώστε να μπορούμε να το πληρώσουμε ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε
3. Αύξηση των εσόδων , όχι με αύξηση των τελών και εισπρακτικά μέτρα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο. Με είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών και πράγματι έχετε κάνει μεγάλη στην προσπάθεια ο Αντιδήμαρχος οικονομικών κος Κουκούλης Ν.
4. Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας έχουμε κάποιο σχέδιο δεν ξέρω κάτι τέτοιο.

Πράγματι θέλει συναίνεση ο Προϋπολογισμός ζηλεύω το Αγκίστρι που ψήφισαν ομόφωνα, αλλά υπάρχει συναίνεση; ας κοιταχτούμε πρώτα ενδοπαραταξιακά και μετά να ζητήσουμε συναίνεση από την αντιπολίτευση . Σαν σύμβουλος του ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ήθελα και έπρεπε να ψηφίσω τον Προϋπολογισμό σαν σύμβουλος του ΑΙΓΙΝΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ που δεν υπάρχει δεν τον ψηφίζω.

Κλείνοντας σύμφωνα με το άρθρο 10 του Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας παράγραφο 2 η οποία αναφέρει ότι: " ο δημοτικός σύμβουλος εκφράζει την γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου όλων των δημοτών.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 

ΥΓ1: ευχαριστώ τον ΑΙΑΚΟREX για την ανάρτηση του 
ΥΓ2:  το κομμάτι του βίντεο το πήρα από το AEGINAPORTAL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου