MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ουσιαστικά εγγυήθηκαν τις καταθέσεις μας

Το μεγάλο κέρδος για τους Έλληνες, αλλά και για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, από τη Σύνοδο Κορυφής είναι πως οι Βρυξέλλες βάζουν ''πλάτη'', δηλαδή εγγύηση στις τραπεζικές καταθέσεις. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από τη Σύνοδο Κορυφής είναι η συμφωνία-σταθμός για τις τράπεζες.
Οι ηγέτες δηλαδή της ευρωζώνης έβγαλαν τη ''θηλειά'' από τις τράπεζες, αφού αποφάσισαν πως το μελλοντικό μόνιμο ταμείο στήριξης της ευρωζώνης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), θα μπορεί να δανείζει απ΄ ευθείας στις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους χωρίς να αυξάνεται το δημοσιονομικό έλλειμμα μιας χώρας.
 Η βοήθεια της ευρωζώνης θα διοχετευθεί αρχικά από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μέχρι την αντικατάστασή του από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ηγέτες της ευρωζώνης.
 Η επιλογή ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για την ανακεφαλαιοποίηση των (ισπανικών) τραπεζών προκαλούσε εδώ και πολλές εβδομάδες αναταραχή στις αγορές.
 Οι αγορές είχαν μία προτίμηση για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εξαιτίας του ότι το καθεστώς που το διέπει δεν κάνει διάκριση ανάμεσα στους επενδυτές κατόχους κρατικών τίτλων χρέους σε περίπτωση αναδιάρθρωσης. Αντίθετα, τα κράτη προτιμούσαν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
 Πρόκειται για μία σημαντική υποχώρηση της Γερμανίας που είχε επιμείνει να περιληφθεί το προτιμησιακό καθεστώς αποπληρωμής στο καθεστώς του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=148654&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου