MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

«Νηρέας»: Έφεση κατά απόφασης για μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο


Η μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στον Πόρο έχει παύσει να λειτουργεί, λόγω συνολικού ανασχεδιασμού των μονάδων του Ομίλου «Νηρέας», όπως επισημαίνεται σε σχετικήανακοίνωση, με αφορμή απόφαση του Β' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, το οποίο έκρινε ένοχους τους υπευθύνους όλων των μονάδων υδατοκαλλιεργειών του Πόρου κατά τα έτη 2005 έως 2009 για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος του νησιού. Παράλληλα, η εταιρεία επισημαίνει ότι θα ασκήσει έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η εταιρεία «Νηρέας» επισημαίνει ότι «η παλιά μονάδα του Πόρου ανήκε στην εταιρεία Seafarm Ionian AE και έχει παύσει να λειτουργεί. Σε ό,τι αφορά την εταιρεία δεν απεδείχθη από μέρους της οποιαδήποτε ρύπανση του περιβάλλοντος, ενώ κατά της αποφάσεως θα υποβληθεί σχετική έφεση εντός των νόμιμων προθεσμιών. Σε κάθε περίπτωση η "Νηρεύς" εφαρμόζει επί σειρά ετών πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος, βραβεύτηκε δε για τον λόγο αυτόν από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Προστασίας Περιβάλλοντος στις 18/5/2010 για τα έτη 2009- 2010. Η δραστηριότητα της ιχθυοκαλλιέργειας είναι από τις πιο φιλικές στο περιβάλλον δραστηριότητες, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μόνιμη λύση για το διατροφικό πρόβλημα του πλανήτη και τη διάσωση των άγριων ιχθυαποθεμάτων από την υπεραλίευση, καθώς και διαρκή πηγή για πολλές θέσεις απασχόλησης και μοχλό στην ανάπτυξη».
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου