MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Η Πρώτη και Η Δεύτερη Εισβολή της Βαγδάτης - "Μογγόλων και Τζιχαντεστών"

 του Sami Musa Absy

   Το Λεγόμενο - ISIS, (Ελληνικά, ΙΚ, 'Ισλαμικό Κράτος') είναι μία οργάνωση του τρόμου και της βαρβαρότητας, που έξυπνα εκμεταλλεύθηκε την πρόσφατη (των τελευταίων ετών) πολιτική κατάσταση του Ιρακ και της Συρίας. Είναι ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα, αλλλά τώρα ανεξάρτητη, μα ακόμη πιο ακραία και βίαιη.
Η Οργάνωση το ΙΚ ισχερίζεται ότι θέλει να ιδρύσει, η έχει ήδη ιδρύσει 'Ισλαμικό Κράτος' με Χαλίφη στο Ιρακ και την Ανατολική Μεσόγειος, θέλουντας έτσι ώστε ανόητα, μα αν αυτό είναι ποτέ δυνατόν, αυτοί οι βάρβαροι να συγκρίνουν τον εαυτό τους με την ασύγκριτη ιστορία των Χαλίφηδων των Αββασιδών των επιστημονικών επιτευγμάτων στη Βαγδάτη, η τότε Πολιτιστική Πρωτεύουσα του κόσμου κατά τη διάρκεια της Ισλαμικής Χρυσής Εποχής που διήρκεσε αρκετούς αιώνες.
Αυτοί οι βάρβαροι του ΙΚ και του τρόμου, μου θυμίζουν την ιστορία της εισβολής των Μογγόλων και την καταστροφή της πόλης της Βαγδάτης (1258), η οποία ήταν ακραία, ολοκληρωτική και απίστευτη! Τίποτα, ή ίσως, σχεδόν τίποτα δεν είχε σωθεί από την βαρβαρότητα των Μογγόλων ! Ειδικά και δυστυχός, το διάσημο τότε Ο 'Οίκος της Σοφίας', ή αλλιώς, το πρώτο Πανεπιστήμιο του κόσμου, που καταστράφηκε από τους Μογγόλους ολοσχερός !!
Τα βιβλία από τις βιβλιοθήκες της Βαγδάτης ρίχτηκαν από τους βάρβαρους και αμόρφωτους στρατιώτες των Μογγόλων στον ποταμό Τίγρη σε ποσότητες τέτοιες, ώστε το ποτάμι έτρεξε μαύρο από το μελάνι των βιβλίων και κόκκινο από το αίμα των επιστημόνων και φιλοσόφων που σκοτώθηκαν ! Ο Νάσιρ αλ-Τούζι διέσωσε περίπου 400.000 χειρόγραφα που πήρε στο Μαράγκε πριν από την εισβολή των Μογγόλων!
Μα εκτός από την "εκτίμηση και το σεβασμό" των Μογγόλων του πολιτιστικού επιπέδου των Αββασιδών της Βαγδάτης, σκόρπισαν τον τρόμο με την επιθετικότητά τους και την συμπεριφορά τους σφάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες αμάχων της πολής της Βαγδάτης, η οποία είχε έναν πληθυσμό ενός εκατομμυρίου τότε κατά της διάρκεια της Ισλαμικής Χρυσής Εποχής, επιστημονικά και πολιτιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου