MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Αξιοποιώντας τη στρατηγική της «θεωρίας του τρελού»

Ως «Γκουρού της θεωρίας των παιγνίων», ο οποίος αξιοποιώντας τη στρατηγική της «θεωρίας του τρελού» προσπαθεί να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί υπέρ της Ελλάδας, παρουσιάζει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, το Business Insider.
Το δημοσίευμα ξεκινά με την εκτόξευση του χρηματιστηρίου της Αθήνας στη συνεδρίαση της Τρίτης επισημαίνοντας ότι «ήταν αποτέλεσμα των εξελισσόμενων συνομιλιών για το πώς η Ελλάδα θα ξεφύγει από την κρίση χρέους. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αυτών ήταν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, η φωνή και η μορφή της σημερινής οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα».
«Στις φωτογραφίες των διαπραγματεύσεών του με τους διάφορους Ευρωπαίους αξιωματούχους κατά το περασμένο σαββατοκύριακο, εμφανίστηκε με πουκάμισο έξω από το παντελόνι και χωρίς γραβάτα, θέλοντας να περάσει το μήνυμα: δεν παίζω με τους κανόνες», συνεχίζει το άρθρο και συμπληρώνει:
«Πριν καλά καλά η νέα κυβέρνηση αναλάβει, η Ελλάδα δήλωσε πως δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με την τρόικα και ο Βαρουφάκης έψεξε τα μέσα ενημέρωσης για παραποίηση των δηλώσεών του».
Όπως σημείωνει το Business Insider, σ” εκείνο το σημείο, ο κόσμος άρχισε να ανησυχεί ότι η Ελλάδα είχε εκτροχιαστεί. «Ο Βαρουφάκης έμοιαζε να επιδιώκει αυτό που στη στρατηγική είναι γνωστό ως «η θεωρία του τρελού», η οποία στηρίζεται στο εξής: αν λειτουργείς ως αρκούντως τρελός, ο εχθρός σου θα σε φοβηθεί και θα σου δώσει περισσότερα από αυτά που θέλεις», υπογραμμίζει.
Με εκτενή αναφορά στις διαδοχικές συναντήσεις και δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη στο διάστημα των τελευταίων ημερών, αλλά και το σταδιακό ξεδίπλωμα της ελληνικής στρατηγικής, το δημοσίευμα συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «φαίνεται πως η στρατηγική του Βαρουφάκη -τολμηρή, λίγο τρελή αλλά και ανοικτή στις διαπραγματεύσεις- ίσως τον βγάλει κάπου. Από την άλλη, θα μπορούσε να αποτύχει θεαματικά».
«Σε κάθε περίπτωση, η μοίρα του ευρώ μοιάζει να βρίσκεται εν μέρει στα χέρια ενός ριζοσπάστη οικονομολόγου χωρίς γραβάτα και μαλλιά. Το παιχνίδι ξεκίνησε», καταλήγει το άρθρο.
- See more at: http://www.ingossip.gr/?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου