MENU

style> #navcontainer {float:left;width:100%;background:#transpartent;line-height:normal;} ul#navlist {margin:0;padding:0;list-style-type:none;white-space:nowrap;} ul#navlist li {float:left;font:bold 13px Arial;margin:0;padding:5px 0 5px 0;background:#333;border-top:1px solid #FBBB22;border-bottom:1px solid #FBBB22;} #navlist a, #navlist a:link {margin:0;padding:5px;color:#FFF;border-right: 1px solid #FBBB22;text-decoration:none;} ul#navlist li#active {color:#FFFF00;background:#105105;} #navlist a:hover {color:#FFFF00;background:#740777;}

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ;


Ως κοινωνία  τα τελευταία χρόνια   έχουμε κάνει πολλές θυσίες . Έχουμε 1.500.000 άνεργους , έχουμε μείωση του εισοδήματος , έχουμε δυσβάσταχτους φόρους και  ο μισός πληθυσμός είναι στα όρια της φτώχειας. Κι όλα αυτά έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια. Είδαμε να βελτιώνεται κάτι στην καθημερινότητα μας; Σαφέστατα η απάντηση όλων είναι πως όχι. Αντιθέτως είδαμε απολύσεις, διάλυση της επιχειρηματικότητας και κατ' επέκτασιν του ιδιωτικού τομέα.
Όλα οι θυσίες έγιναν για να έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και να μπορούμε να πληρώνουμε τα δάνεια, μέχρι εκεί. Μπορούμε ως κράτος να κάνουμε κάτι διαφορετικό ; Κατά την γνώμη μου είναι δύσκολο μας έχουν στριμώξει οι θεσμοί, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ελιγμών.
Ο μεγάλος προβληματισμός είναι πόσο μπορεί να αντέξει η κοινωνία ακόμα.  Ήδη αρχίζει να εμφανίζει σημάδια κούρασης και εξάντλησης της υπομονής.  Και αυτό γίνεται γιατί δεν βλέπουν φως στο Τούνελ . Δεν βλέπουν βελτίωση στην Παιδεία , δεν βλέπουν βελτίωση στην Υγεία (εδώ δεν υπάρχουν γάζες στα νοσοκομεία). Όλα αυτά αρχίζουν να κουράζουν το κόσμο και να χάνει την ΕΛΠΙΔΑ που είχε.
Η νέα κυβέρνηση δείχνει να μην έχει πλάνο Β και μόνο ο πρωθυπουργός να έχει καταλάβει σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται η Χώρα.
Και το ερώτημα που τίθεται ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ; για κάτι καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου